Zdravím
.. něco mi na autě vybíjí baterku. Když ho nechám pár dní v klidu, je po baterce. Protože nemám nikde kompletní schéma elektrozapojení, zajimalo by mne, co všechno je po vyndání klíčku pod případným napětím ... samozřejmě jsou vypnuté všechny běžné spotřebiče jako světla, rádio atd...
Co tak nějak vím, tak snad jen startér je napřímo .... a je fakt, že mi občas blbne ... nevysune dostatečně pastorek, aby se sepnul silový obvod .. ale to snad nebude tímto ?
Co ještě je de-facto napájeno, když je vypnutá spínací skříňka .. příp .. které relé ještě může být náhodou sepnuto ? Co třeba sahary .. jsou nějak zapojeny tak, že se mohou rozběhnout samovolně ? Zkrátka ... poraďte nešťastníkovi ...
Zdravím
.. něco mi na autě vybíjí baterku. Když ho nechám pár dní v klidu, je po baterce. Protože nemám nikde kompletní schéma elektrozapojení, zajimalo by mne, co všechno je po vyndání klíčku pod případným napětím ... samozřejmě jsou vypnuté všechny běžné spotřebiče jako světla, rádio atd...
Co tak nějak vím, tak snad jen startér je napřímo .... a je fakt, že mi občas blbne ... nevysune dostatečně pastorek, aby se sepnul silový obvod .. ale to snad nebude tímto ?
Co ještě je de-facto napájeno, když je vypnutá spínací skříňka .. příp .. které relé ještě může být náhodou sepnuto ? Co třeba sahary .. jsou nějak zapojeny tak, že se mohou rozběhnout samovolně ? Zkrátka ... poraďte nešťastníkovi ... :-)
Asi bych nejdřív změřil odběr přímo na baterce, jaký proud v klidu dává. Pokud je třeba stará baterka, může docházet k jejímu samovybíjení. No a pokud by nějaký odběr opravdu šel někam do instalace, možná zkusit změřit na pojistkách, přes kterou z nich to teče. Pak podle tabulky zjistit, na co se zaměřit.
Asi bych nejdřív změřil odběr přímo na baterce, jaký proud v klidu dává. Pokud je třeba stará baterka, může docházet k jejímu samovybíjení. No a pokud by nějaký odběr opravdu šel někam do instalace, možná zkusit změřit na pojistkách, přes kterou z nich to teče. Pak podle tabulky zjistit, na co se zaměřit.
Mno jen bych upozornil, že třeba ono zmiňované rádio je po dproudem i po vyndání klíčku a tohle je třeba oblíbená neduha některých typů značky SONY, že má celkem velký odběr i při vypnutém rádiu pokud se na něm nechá panel...
Mno jen bych upozornil, že třeba ono zmiňované rádio je po dproudem i po vyndání klíčku a tohle je třeba oblíbená neduha některých typů značky SONY, že má celkem velký odběr i při vypnutém rádiu pokud se na něm nechá panel...
Kua ... jsi mne dostal. Je fakt, že ten panel tam nechávám a je to SONY...nějak 2250, co se dává do Fábii. Zkusím to proměřit s panelem i bez. A propos .... teče vůbec nějaký proud z baterky, když je klíček vypnutej a všechno zhasnuto ? ... třeba do řídící jednotky, ABD, či tak nějak ?
Kua ... jsi mne dostal. Je fakt, že ten panel tam nechávám a je to SONY...nějak 2250, co se dává do Fábii. Zkusím to proměřit s panelem i bez. A propos .... teče vůbec nějaký proud z baterky, když je klíček vypnutej a všechno zhasnuto ? ... třeba do řídící jednotky, ABD, či tak nějak ?
kazda ridici jednotka v aute je pod napeti i po vypnuti klicku...vetsinou 14 dni staci na to aby jsi nenastartoval pokud auto stoji....plati to zejmena u modernich ridicich systemu motoru motronic,TDi,HDi a podobne...
kazda ridici jednotka v aute je pod napeti i po vypnuti klicku...vetsinou 14 dni staci na to aby jsi nenastartoval pokud auto stoji....plati to zejmena u modernich ridicich systemu motoru motronic,TDi,HDi a podobne...
Ještě bych opravil ti informaci o rádiu, radio odebíra proud s panelem i bez panelu. Je to z toho duvodu aby ti zustali v paměti uložené stanice a nastavení radia, jinak by došlo většinou ke snazání.
Ještě bych opravil ti informaci o rádiu, radio odebíra proud s panelem i bez panelu. Je to z toho duvodu aby ti zustali v paměti uložené stanice a nastavení radia, jinak by došlo většinou ke snazání.
Mno ja bych to upřesnil, samo že každé rádio z důvodu uchování paměti odebírá nějaký proud, ale některé autorádia SONY odebírají při vypnutém rádiu a zachovaném panelu abnormální množství proudu, takže se stane že klidně za dva tři dny nenastaruješ.... Vlastní zkušenost, potvrzená z několika zdrojů. Nevím co v tom panelu žere tolik proudu, ale je to tak....
Mno ja bych to upřesnil, samo že každé rádio z důvodu uchování paměti odebírá nějaký proud, ale některé autorádia SONY odebírají při vypnutém rádiu a zachovaném panelu abnormální množství proudu, takže se stane že klidně za dva tři dny nenastaruješ.... Vlastní zkušenost, potvrzená z několika zdrojů. Nevím co v tom panelu žere tolik proudu, ale je to tak....
Tak...radio bylo vypnuto, panel lezi doma na stole .. a presto neco dal zere baterku. Nejaky dalsi napad ? Jeste asi zkusim vytahnout pojistku ze sahar, jestli to treba obcas nezblbne cidlo a nesepne. Nebo co jeste by mohlo sepnout v klidu bez klicku ?
Tak...radio bylo vypnuto, panel lezi doma na stole .. a presto neco dal zere baterku. Nejaky dalsi napad ? Jeste asi zkusim vytahnout pojistku ze sahar, jestli to treba obcas nezblbne cidlo a nesepne. Nebo co jeste by mohlo sepnout v klidu bez klicku ?
Jak to myslis ? Kdyz jsem ji dobil a dal do auta, tak jsem pripojil jen jeden kontakt a meril proud ... nic. Takze je to neco, co neni trvale zapnuto, jinak bych to na meraku videl.
Jak to myslis ? Kdyz jsem ji dobil a dal do auta, tak jsem pripojil jen jeden kontakt a meril proud ... nic. Takze je to neco, co neni trvale zapnuto, jinak bych to na meraku videl.
Ještě mi napadá jestli nemáš anténu se zesilovačem nebo jestli se vždy rozepne H-ventil, možností je u XMka bohužel mraky...jinak jak píše Martin, základ je zjistit, kolik ti to žere proudu v lepším případě ještě alespoň zjistit i kdy
Ještě mi napadá jestli nemáš anténu se zesilovačem nebo jestli se vždy rozepne H-ventil, možností je u XMka bohužel mraky...jinak jak píše Martin, základ je zjistit, kolik ti to žere proudu v lepším případě ještě alespoň zjistit i kdy :-D
nemam nic pridavneho .. napr antenu se zesilovacem ... nic takoveho .. zkratka normalni standard. Autoradio jsem odstranenim panelu timto "vyradil z konkurzu" .... H-ventil nevim, protoze mi hydroactive nefunguje . Skoda, ze neni nekde kompletni elektroschema, at vim, co muze byt bez klicku pod proudem a pripaden sepnout ... vim to jen o saharach. A bohuzel to zrejme neni porad, protoze kdyz jsem pripojoval baterku, tak jsem samozrejme meril proud a byl takrka nulovy .. radove jednotky az desitka miliamper. A nemuzu stanovat u auta, abych sledoval, kdy se co zapnulo ... zda treba nahodne svetla nebo .. nevim. Ale vim, ze po zhruba 4-5 dnech je 80Ah baterka dost vybita (je 2 mesice stara). Jsem z toho na prasky ... mit tak nejake cidlo, ktere bych tam hodil jako ampermeter, aby mne to v pripade odberu treba poslalo sms, at muzu sebehnout k autu a zjistit, co to je. Bohuzel jsem prestehovan, a nemam tady jedineho znameho treba s garazi, kde by se to dale sledovat.
Ptal jsem se tady proto, zda se to treba uz nekomu nestalo, nebo jestli to neni casta zavada s odkazem na urcity dil. Je fakt, ze mi parkrat zblbnul starter ... nechtel pri vysunuti spojit hlavni silovy kontakt na roztoceni. Na ten take koukam, protoze si myslim, ze je to snad jeden z mala spotrebicu, co je naprimo napojen na baterii .. a bez klicku ..(vyjma spinaciho kontaktu). Nevim, zda pocitace jsou ziveny i bez klicku nejakym trvalym napetim. Urcite je v tom ale i kodovaci zarizeni .. to byl mozna ten maly odber pri pripojeni baterie.
nemam nic pridavneho .. napr antenu se zesilovacem ... nic takoveho .. zkratka normalni standard. Autoradio jsem odstranenim panelu timto "vyradil z konkurzu" :-) .... H-ventil nevim, protoze mi hydroactive nefunguje :-D. Skoda, ze neni nekde kompletni elektroschema, at vim, co muze byt bez klicku pod proudem a pripaden sepnout ... vim to jen o saharach. A bohuzel to zrejme neni porad, protoze kdyz jsem pripojoval baterku, tak jsem samozrejme meril proud a byl takrka nulovy .. radove jednotky az desitka miliamper. A nemuzu stanovat u auta, abych sledoval, kdy se co zapnulo ... zda treba nahodne svetla nebo .. nevim. Ale vim, ze po zhruba 4-5 dnech je 80Ah baterka dost vybita (je 2 mesice stara). Jsem z toho na prasky ... mit tak nejake cidlo, ktere bych tam hodil jako ampermeter, aby mne to v pripade odberu treba poslalo sms, at muzu sebehnout k autu a zjistit, co to je. Bohuzel jsem prestehovan, a nemam tady jedineho znameho treba s garazi, kde by se to dale sledovat.
Ptal jsem se tady proto, zda se to treba uz nekomu nestalo, nebo jestli to neni casta zavada s odkazem na urcity dil. Je fakt, ze mi parkrat zblbnul starter ... nechtel pri vysunuti spojit hlavni silovy kontakt na roztoceni. Na ten take koukam, protoze si myslim, ze je to snad jeden z mala spotrebicu, co je naprimo napojen na baterii .. a bez klicku ..(vyjma spinaciho kontaktu). Nevim, zda pocitace jsou ziveny i bez klicku nejakym trvalym napetim. Urcite je v tom ale i kodovaci zarizeni .. to byl mozna ten maly odber pri pripojeni baterie.
jasne pocitace jsou pod napetim vsechny tri....hele napises nam jakej mas odber?? bez toho de saleko nedostanem....pokud ti nejde hydroactiv muze byt i vadna jednotka a muze to delat i ona (nemusi )...je tam relativne malo veci ktere to to muzou delat...
jasne pocitace jsou pod napetim vsechny tri....hele napises nam jakej mas odber?? bez toho de saleko nedostanem:(....pokud ti nejde hydroactiv muze byt i vadna jednotka a muze to delat i ona (nemusi )...je tam relativne malo veci ktere to to muzou delat...
OK...zjistim pak odber .. uz ji mam zase skoro groggy. Jinak jednotky jsem drive vyblikaval vsechny ... a celkem "kecaly" rozumne. Mozna ten H-ventil ... da se nejak odpojit ?
OK...zjistim pak odber .. uz ji mam zase skoro groggy. Jinak jednotky jsem drive vyblikaval vsechny ... a celkem "kecaly" rozumne. Mozna ten H-ventil ... da se nejak odpojit ?
ted jsem dost dobre nepochopil co jsi tim chtel rict krome toho ze neustale pises ze se ti vybiji baterka???
ted jsem dost dobre nepochopil co jsi tim chtel rict krome toho ze neustale pises ze se ti vybiji baterka??? :-o
Já osobně bych jako první zajel někam do servisu, aby Ti změřili tu baterku pod plnou zátěží. Nabitou, samozřejmě. To, že je stará 2 měsíce vůbec nic neznamená. Já koupil novou baterku a naměřil na ní asi 9 V. Při zátěži šla na 6 V. Chlap mi tvrdil, že je super, že jí zrovna přivezli jako novou várku. To, že Ti někde prodají novou ale špatnou ( samovybíjecí ) baterku je docela běžné. Nebo jí zkus vyreklamovat. Pokud ale bude to samé dělat i jiná baterka, vytáhni všechny pojistky z auta, počkej 2 dny, proměř jí a uvidíš, jak na tom je. No a potom přidej první řadu pojistek, zase počkej dva dny, proměř, pokud nic, tak druhou atd.... Je to sice docela zvláštní řešení, ale aspoň se něco dozvíš. Jinak můžeš hledat 2 roky a najdeš prd. Celé schéma zapojení elektriky snad ani nemá cenu hledat, protože si myslím, že ty kilometry drátů se na jedno schéma nevejdou, jedině tak sehnat několik plných šanonů schémat. A tam to budeš hledat rok.
Já osobně bych jako první zajel někam do servisu, aby Ti změřili tu baterku pod plnou zátěží. Nabitou, samozřejmě. To, že je stará 2 měsíce vůbec nic neznamená. Já koupil novou baterku a naměřil na ní asi 9 V. Při zátěži šla na 6 V. Chlap mi tvrdil, že je super, že jí zrovna přivezli jako novou várku. To, že Ti někde prodají novou ale špatnou ( samovybíjecí ) baterku je docela běžné. Nebo jí zkus vyreklamovat. Pokud ale bude to samé dělat i jiná baterka, vytáhni všechny pojistky z auta, počkej 2 dny, proměř jí a uvidíš, jak na tom je. No a potom přidej první řadu pojistek, zase počkej dva dny, proměř, pokud nic, tak druhou atd.... Je to sice docela zvláštní řešení, ale aspoň se něco dozvíš. Jinak můžeš hledat 2 roky a najdeš prd. Celé schéma zapojení elektriky snad ani nemá cenu hledat, protože si myslím, že ty kilometry drátů se na jedno schéma nevejdou, jedině tak sehnat několik plných šanonů schémat. A tam to budeš hledat rok. :-)
Romane a neni misto vyndavani pojistek jednodussi a hlavne rychlejsi jednoduse zmerit odber? to tady pisu od zacatku ale ...
uz jsem psal ze tech systemu neni zase tak moc...ale asi hazeni hrachu na stenu... :-x
Romane a neni misto vyndavani pojistek jednodussi a hlavne rychlejsi jednoduse zmerit odber? :-) to tady pisu od zacatku ale ...
uz jsem psal ze tech systemu neni zase tak moc...ale asi hazeni hrachu na stenu... :-x
No to sice je, ale pokud jsem dobře četl, tak tam něco o změření nějakých " řádově miliampérů " bylo psané. To by nejspíš odpovídalo klasickému odběru u stojícího auta, ale to nevybije baterku za 4 dny stání. Spíš vidí problém v nějakém samovolném občasném připojení něčeho, co nemůže zatím identifikovat. Proto ten test s pojistkama. Jestli je někde nějaká občasná zrada, tak ta se hledá hooodně špatně. To jistě víš. Takže proto ten pokus s pojistkama. Je to na dlouho, ale funguje to.
No to sice je, ale pokud jsem dobře četl, tak tam něco o změření nějakých " řádově miliampérů " bylo psané. To by nejspíš odpovídalo klasickému odběru u stojícího auta, ale to nevybije baterku za 4 dny stání. Spíš vidí problém v nějakém samovolném občasném připojení něčeho, co nemůže zatím identifikovat. Proto ten test s pojistkama. Jestli je někde nějaká občasná zrada, tak ta se hledá hooodně špatně. To jistě víš. Takže proto ten pokus s pojistkama. Je to na dlouho, ale funguje to.
Jo jo taky jsem nejel autem přes 3 týdny a nerozsvítila se mi ani žárovka od dveří. Baterka zažila hladomor Jsem zvědavej kolik naměříš v tvym případě asi stovek miliampér
Jo jo taky jsem nejel autem přes 3 týdny a nerozsvítila se mi ani žárovka od dveří. Baterka zažila hladomor :-( Jsem zvědavej kolik naměříš v tvym případě asi stovek miliampér :-o