Ahoj kamarádi citronáři.
Tak sem si konečně udělal radost a přivezl si z Německa XM kombi 2.1 TD v automatu z roku 1995 . Najeto sice 220 000, ale do 213 000 servisováno v citroenu. Pán byl puntičkář a na tom autě to je vidět. Akorát mám problém s tou zelenou vodičkou. Když zastavim na křižovatce a stojim na brzdě, tak je všechno v normálu a zadek nepadá, ale jakmile pustim brzdu prudce vystřelý a posléze zase klesne pod normál ( ne až na zem) a pak se dorovná na normál. Ten muj starší to sice občas udelá taky, ale opravdu jen někdy. Můj novej miláček však skoro vždy. Máte někdo prosím nějakej nápad ?
Ahoj kamarádi citronáři.
Tak sem si konečně udělal radost a přivezl si z Německa XM kombi 2.1 TD v automatu z roku 1995 . Najeto sice 220 000, ale do 213 000 servisováno v citroenu. Pán byl puntičkář a na tom autě to je vidět. Akorát mám problém s tou zelenou vodičkou. Když zastavim na křižovatce a stojim na brzdě, tak je všechno v normálu a zadek nepadá, ale jakmile pustim brzdu prudce vystřelý a posléze zase klesne pod normál ( ne až na zem) a pak se dorovná na normál. Ten muj starší to sice občas udelá taky, ale opravdu jen někdy. Můj novej miláček však skoro vždy. Máte někdo prosím nějakej nápad ?
Mě dělal to samé,mám ho také z německa.V mém případě byla na vině regulace zadního korektoru.Němci málokdy zahýbou výškou,a to příčné táhlo na stabilizátoru bylo zarezlé v tom očku,kde by se mělo zcela volně pohybovat.Dokud jsem měl staré koule nebylo to až tak znát,po výměně za nové při brždění v křižovatce a následném zhoupnutí a stání na brzdě a potom po puštění se auto nepřiměřeně vysoko zvedlo.Také neochotně šlo z nejvyší polohy do spodní.
Vyčistil jsem korektory,rozhýbal to táhlo,a seřídil ty mezery na hlavním táhle k tomu příčnému.Od té doby vše OK
Jinak do těch korektorů jdou koupit nové membrány i ty vrchní prachovky.
Mě dělal to samé,mám ho také z německa.V mém případě byla na vině regulace zadního korektoru.Němci málokdy zahýbou výškou,a to příčné táhlo na stabilizátoru bylo zarezlé v tom očku,kde by se mělo zcela volně pohybovat.Dokud jsem měl staré koule nebylo to až tak znát,po výměně za nové při brždění v křižovatce a následném zhoupnutí a stání na brzdě a potom po puštění se auto nepřiměřeně vysoko zvedlo.Také neochotně šlo z nejvyší polohy do spodní.
Vyčistil jsem korektory,rozhýbal to táhlo,a seřídil ty mezery na hlavním táhle k tomu příčnému.Od té doby vše OK
Jinak do těch korektorů jdou koupit nové membrány i ty vrchní prachovky.
souhles s recalem..delalo mi to na tramvaji presne to same...ale ja ji mel z PRAHY ,doufam ze to neva
souhles s recalem..delalo mi to na tramvaji presne to same...ale ja ji mel z PRAHY ,doufam ze to neva ;)
Co se týče mě,tak že byla z Prahy mi nevadí.
Ovšem nevím jak ostatním.
Snad se stím nějak vypořádaj.
Co se týče mě,tak že byla z Prahy mi nevadí.
Ovšem nevím jak ostatním.
Snad se stím nějak vypořádaj.
bylo to mysleno jako for tak doufam ze ses neucpal... nic osobniho :hammer:
TAK TO JSEM V KLIDU ...
bylo to mysleno jako for tak doufam ze ses neucpal... nic osobniho :hammer:
Hele, a možná se zeptám blbě, to všichni stojíte na křižovatkách na brzdě? Já teda mám ve zvyku po dojetí sešlápnout ručku a tudíž jsem nikdy nic takového nepozoroval. To držení pedálu brzdy myslím moc neprospívá těm kontaktům v pedálu, pak se dost často vypalují a najednou brzdy nesvítí. Takže proto ta ručka.
Hele, a možná se zeptám blbě, to všichni stojíte na křižovatkách na brzdě? Já teda mám ve zvyku po dojetí sešlápnout ručku a tudíž jsem nikdy nic takového nepozoroval. To držení pedálu brzdy myslím moc neprospívá těm kontaktům v pedálu, pak se dost často vypalují a najednou brzdy nesvítí. :-( Takže proto ta ručka.
To je ale strašný práce, při každym zastavení po Praze zatáhnout ručku (pardon - nožku)
To je ale strašný práce, při každym zastavení po Praze zatáhnout ručku (pardon - nožku) :-D
Jak zatáhnout. Já nic nezatahuji, jen prostě na ručce stojím tak, jak bych stál na brzdovém pedálu. Akorát mi nesvítí celou tu dobu brzdová světla.
Jak zatáhnout. Já nic nezatahuji, jen prostě na ručce stojím tak, jak bych stál na brzdovém pedálu. Akorát mi nesvítí celou tu dobu brzdová světla.
Je to zajímavej poznatek s ručko-nožkou,jistě to má svý výhody.Jen ty nohy si na to nezvyknou.Ty sešlápávaji pedály léta už automaticky.Možná mne to Romane na srazu naučíš.Již se těším.Kodl
Je to zajímavej poznatek s ručko-nožkou,jistě to má svý výhody.Jen ty nohy si na to nezvyknou.Ty sešlápávaji pedály léta už automaticky.Možná mne to Romane na srazu naučíš.Již se těším.Kodl
No nevim, ta ručka by mi moc nevadila. Onehdá mi jedna fešná spolujezdkyně slibovala, že když pojedu mooooc rychle, tak mi bude tahat za ruční brzdu.
No a jak asi tušíte, i přesto že sem dal sedačku nejníž a volant nejvejš tak k tomu nějak nedošlo, (teda k tý ručkonožce, tacho bylo na 190 ) A NIC
No nevim, ta ručka by mi moc nevadila. Onehdá mi jedna fešná spolujezdkyně slibovala, že když pojedu mooooc rychle, tak mi bude tahat za ruční brzdu.
No a jak asi tušíte, i přesto že sem dal sedačku nejníž a volant nejvejš tak k tomu nějak nedošlo, (teda k tý ručkonožce, tacho bylo na 190 ) A NIC
No, jo, jenže když nemáš najednou spojku, na kterou jsi byl zvyklý, tak tam je najednou ta levá noha prakticky na nic. Tak aspoň šlape na tu ručku. Jinak si dovedu představit, že v kombinaci se spojkovým pedálem to musí být strašně namáhavé. Zlatý automat.
No, jo, jenže když nemáš najednou spojku, na kterou jsi byl zvyklý, tak tam je najednou ta levá noha prakticky na nic. Tak aspoň šlape na tu ručku. :-) Jinak si dovedu představit, že v kombinaci se spojkovým pedálem to musí být strašně namáhavé. :-) Zlatý automat. :-D
No jasně, já taky ručku nechávám odjištěnou, kdybych ne ní náhodou šlápnul, nebo musel s ní nedej bože brzdit, tak mi to připadá lepší
No jasně, já taky ručku nechávám odjištěnou, kdybych ne ní náhodou šlápnul, nebo musel s ní nedej bože brzdit, tak mi to připadá lepší :-D