Tak bych se chtěl podělit o výsledek (větší části problémů) s hydraulikou.
Tvrdý předek diagnostikovali v Elsamu i Mr. Rada špatným H-ventilem (včetně nejmenovaného servisu v HK). První i třetí jmenovaný prý H-ventil vyčistili - v rozmezí půl roku a první o třetím prohlásil, že je prase. Druhý řekl o prvním, že už to dělá na prd, že koule je OK a je špatný hydractiv.Po proplachu začal počítač při akceleraci nebo prudším průjezdu zatáčkou hlásit malý tlak v okruhu a nedostatek tlaku v brzdách.
Takže po diagnostice u několika servismanů jsem objednal přední Hventil a jal se ho vyměnit. Jaké bylo mé překvapení , když po vyšroubování koule, která údajně byla OK, se na mě vyvalilo "mnoho" LHM.Ventil jsem sice preventivně vyměnil, ale zajel si i pro novou kouli a ejhle - auto houpe jak za mlada a žádná stopka na mě už nebliká (fakt je, že ta stopka mi vadila o hodně víc, než že je auto tvrdý).
Tak jen pro představu, co může způsobit špatná hydractivní koule za bordel v celym systému. :-?
Bohužel se mi nepovedlo vyměnit zadní Hventil, protože po třech hodinách jsem zjistil, že prostě nepovolim jednu přirezlou trubičku, kterou zkoušel už někdo přede mnou
Tak bych se chtěl podělit o výsledek (větší části problémů) s hydraulikou.
Tvrdý předek diagnostikovali v Elsamu i Mr. Rada špatným H-ventilem (včetně nejmenovaného servisu v HK). První i třetí jmenovaný prý H-ventil vyčistili - v rozmezí půl roku a první o třetím prohlásil, že je prase. Druhý řekl o prvním, že už to dělá na prd, že koule je OK a je špatný hydractiv.Po proplachu začal počítač při akceleraci nebo prudším průjezdu zatáčkou hlásit malý tlak v okruhu a nedostatek tlaku v brzdách.
Takže po diagnostice u několika servismanů jsem objednal přední Hventil a jal se ho vyměnit. Jaké bylo mé překvapení :-o , když po vyšroubování koule, která údajně byla OK, se na mě vyvalilo "mnoho" LHM.Ventil jsem sice preventivně vyměnil, ale zajel si i pro novou kouli a ejhle - auto houpe jak za mlada a žádná stopka na mě už nebliká (fakt je, že ta stopka mi vadila o hodně víc, než že je auto tvrdý).
Tak jen pro představu, co může způsobit špatná hydractivní koule za bordel v celym systému. :-?
Bohužel se mi nepovedlo vyměnit zadní Hventil, protože po třech hodinách jsem zjistil, že prostě nepovolim jednu přirezlou trubičku, kterou zkoušel už někdo přede mnou :-(
Taky mě to napadlo... asi ho čistěj na autě s našroubovanou koulí - holt pašáci.
:-D Taky mě to napadlo... asi ho čistěj na autě s našroubovanou koulí - holt pašáci.
Super, mě spíš zaráží, že tři servisy hledali a diagnostikovali chybu jinde, ale na kouli se nikdo nepodíval. Jak to teda čistili? Myslím si, že při čištění h-ventilu by bylo vhodné vyšroubovat kouli, ne?
Super, mě spíš zaráží, že tři servisy hledali a diagnostikovali chybu jinde, ale na kouli se nikdo nepodíval. Jak to teda čistili? Myslím si, že při čištění h-ventilu by bylo vhodné vyšroubovat kouli, ne?
Tu si umí Lenon vyčistit i sám....stačí když narazí na hospodu nebo do dodávky
Tu si umí Lenon vyčistit i sám....stačí když narazí na hospodu nebo do dodávky :-D