Tak jsme podle rady odpojili od filtru s pumpičkou přívod nafty,napojili přímo z plováku čerpadla a auto se rozeběhlo.Avšak stálo skoro dva roky,takže nějaké mouchy má.Z výfuku jde pára a netočí se ventilátory ani,když se jede.Navíc jsou k ventilátorům přetavené drátky.A vyhřávání přední sedačky zatím neřeším,to není zatím nutné.Nejdou však ani stahovačky na okna a to je blbé.Auto jsme přivezli z Německa,to,co nabízejí tady,je hrůza a ještě chtějí tolik peněz.Je to naše několikáté xmko,ale vždy jsme se mohli spolehnout,že nás nikde nenechala tato auta.Máme dočasně zx diesel 1,9 s klimatizací a je to taky dobré a spolehlivé autíčko.Jsme však rodina s velkými dětmi,tak potřebujeme auto větší.Od revoluce jezdíme jen citroeny,začínali jsme s bx,ax ,zx,xantia,xm.Když se bude dbát na údržbu,tak vám to auto vrátí.Mějte se všichni krásně v Novém roce! :lol:
Tak jsme podle rady odpojili od filtru s pumpičkou přívod nafty,napojili přímo z plováku čerpadla a auto se rozeběhlo.Avšak stálo skoro dva roky,takže nějaké mouchy má.Z výfuku jde pára a netočí se ventilátory ani,když se jede.Navíc jsou k ventilátorům přetavené drátky.A vyhřávání přední sedačky zatím neřeším,to není zatím nutné.Nejdou však ani stahovačky na okna a to je blbé.Auto jsme přivezli z Německa,to,co nabízejí tady,je hrůza a ještě chtějí tolik peněz.Je to naše několikáté xmko,ale vždy jsme se mohli spolehnout,že nás nikde nenechala tato auta.Máme dočasně zx diesel 1,9 s klimatizací a je to taky dobré a spolehlivé autíčko.Jsme však rodina s velkými dětmi,tak potřebujeme auto větší.Od revoluce jezdíme jen citroeny,začínali jsme s bx,ax ,zx,xantia,xm.Když se bude dbát na údržbu,tak vám to auto vrátí.Mějte se všichni krásně v Novém roce! :lol: :-P
Pára z výfuku značí vyfouklé těsnění pod hlavou, prasklou hlavu, pokroucenou hlavu nebo blok. Je to celkem častý problém u 2.5TD., které se tak rády přehřívají. A pokud se netočí ventilátory tak bych očekával nejhorší. Rovnou bych při opravě překontroloval oba termostaty a oba chladiče vody zda nejsou přicpané. U stahovaček jde o to jestli jsou v háji vypínače, motory nebo jen lanovody (lze opravit).
Pára z výfuku značí vyfouklé těsnění pod hlavou, prasklou hlavu, pokroucenou hlavu nebo blok. Je to celkem častý problém u 2.5TD., které se tak rády přehřívají. A pokud se netočí ventilátory tak bych očekával nejhorší. Rovnou bych při opravě překontroloval oba termostaty a oba chladiče vody zda nejsou přicpané. U stahovaček jde o to jestli jsou v háji vypínače, motory nebo jen lanovody (lze opravit).
S tou prasklou hlavou,bych to neviděl hned tak černě.Ona jde pára z výfuků,okolo nuly všem.
Spíš bych se zaměřil na to,jestli ti extrémně tvrdnou hadice,a nestrácí se voda.
Některé opravny mají diagnostiku na kontrolu hlavy.Místo výčka expanzní nádoby se dá jiné,s nástavcem,v něm je speciální náplň,která při styku z výfukovými plyny reaguje změnou barvy.A to v případě prasklé hlavy,či špatného těsnění.
Já mám 2,5TD také.Hlavní i pomocný chladič mám nový.Menší pomocný termostat jsem vyřadil.Je pravda,že 2,5TD je náchylnější na přehřátí.Ovšem měl jsem i 2,1TD,která mě osobně nezlobila,ovšem kamarádi dělali hlavu či těsnění i na 2,1TD a nebudou jediný,koho to potkalo.Hodně záleží,jak se k autu člověk chová.Po někom bych ho koupil i s velkým počtem km,a některé bych nechtěl ani po 100000km
S tou prasklou hlavou,bych to neviděl hned tak černě.Ona jde pára z výfuků,okolo nuly všem.
Spíš bych se zaměřil na to,jestli ti extrémně tvrdnou hadice,a nestrácí se voda.
Některé opravny mají diagnostiku na kontrolu hlavy.Místo výčka expanzní nádoby se dá jiné,s nástavcem,v něm je speciální náplň,která při styku z výfukovými plyny reaguje změnou barvy.A to v případě prasklé hlavy,či špatného těsnění.
Já mám 2,5TD také.Hlavní i pomocný chladič mám nový.Menší pomocný termostat jsem vyřadil.Je pravda,že 2,5TD je náchylnější na přehřátí.Ovšem měl jsem i 2,1TD,která mě osobně nezlobila,ovšem kamarádi dělali hlavu či těsnění i na 2,1TD a nebudou jediný,koho to potkalo.Hodně záleží,jak se k autu člověk chová.Po někom bych ho koupil i s velkým počtem km,a některé bych nechtěl ani po 100000km
doplnil bych recala ze ty to vicko jsou spojene nadoby ktere pomoci chemicke reakce detekuji C02 a jine vyfukove plyny a muzu potvrdit ze je tato metoda 100% samy ji pouzivame
doplnil bych recala ze ty to vicko jsou spojene nadoby ktere pomoci chemicke reakce detekuji C02 a jine vyfukove plyny a muzu potvrdit ze je tato metoda 100% samy ji pouzivame