Asi zrovna neobjevím ameriku, ale někomu by se to mohlo hodit. Na strankách www.elpege.cz je mimo jiné ke stažení software pro nastavení některých jednotek LPG. K tomu jsem sehnal zapojení konektorů a převodníku (vlastně jenom stabilizátor a MAX232 ) k jednotkám A.E.B. (třeba moje leonardo), Landi Renzo atd.. Samozdřejmě na požádání rád poskytnu schéma, zkušenosti apod. (např. podrobný návod na leonardo).
Nepíšu to tu proto, že bych se chtěl chlubit, ale proto že vlastnit podobnou výbavu může ušetřit dost peněz a starostí. Např. minulý týden jsem měl ve nejmenované firmě (mezi námi to byl Wapos - www.wapos.cz) auto na seštelování. A nastavení mi zvrzly takovým způsobem, že jsem byl rád když jsem se vrátil domů z výletu (auto při přeřazení přestávalo na chvíli táhnout - zvláště v kopci je to neocenitelné). Namísto lítání a reklamování jsem odpoledne prošel nastavení LPG ECU, našel chyby a odstranil + zprovoznil lambda simulaci - už mi nesvítí žlutá kontrolka při provozu na LPG . Takže bude-li zájem, rád se podělím.
Asi zrovna neobjevím ameriku, ale někomu by se to mohlo hodit. Na strankách www.elpege.cz je mimo jiné ke stažení software pro nastavení některých jednotek LPG. K tomu jsem sehnal zapojení konektorů a převodníku (vlastně jenom stabilizátor a MAX232 :-) ) k jednotkám A.E.B. (třeba moje leonardo), Landi Renzo atd.. Samozdřejmě na požádání rád poskytnu schéma, zkušenosti apod. (např. podrobný návod na leonardo).
Nepíšu to tu proto, že bych se chtěl chlubit, ale proto že vlastnit podobnou výbavu může ušetřit dost peněz a starostí. Např. minulý týden jsem měl ve nejmenované firmě (mezi námi to byl Wapos - www.wapos.cz) auto na seštelování. A nastavení mi zvrzly takovým způsobem, že jsem byl rád když jsem se vrátil domů z výletu :-( (auto při přeřazení přestávalo na chvíli táhnout - zvláště v kopci je to neocenitelné). Namísto lítání a reklamování jsem odpoledne prošel nastavení LPG ECU, našel chyby a odstranil + zprovoznil lambda simulaci - už mi nesvítí žlutá kontrolka při provozu na LPG :-) . Takže bude-li zájem, rád se podělím.
Tak se musím pochválit , momentálně mi auto baští 11.5L LPG/100Km.
P.s. Kdo jezdí s 2.0 za 5.5 L benzínu na 100Km
Tak se musím pochválit :-) , momentálně mi auto baští 11.5L LPG/100Km.
P.s. Kdo jezdí s 2.0 za 5.5 L benzínu na 100Km :-) :-)
hoj hoj, slyším tady plyn...
Mám 2.O benzin a chci na plyn, máte dobrou zkušenost s někým, kdo to dokáže dobře přestavět? Zkrátka, kdo už nějaký to xmo na plyn předělal. Díkys.
hoj hoj, slyším tady plyn...:-)
Mám 2.O benzin a chci na plyn, máte dobrou zkušenost s někým, kdo to dokáže dobře přestavět? Zkrátka, kdo už nějaký to xmo na plyn předělal. Díkys.
Není problém dodat kontakt na firmu co ho tam montovala mě. Na jejich práci a přístup si nemůžu stěžovat. Akorát že je od Plzně.
Není problém dodat kontakt na firmu co ho tam montovala mě. Na jejich práci a přístup si nemůžu stěžovat. Akorát že je od Plzně.
LPG systém mám BRC, řízení bohatosti mám A.E.B. (Leonardo) - soustavu jsem měl z předchozího auta. Celkem se to dá pořídit okolo 22 tisíc. Ale osobně bych dneska už šel do sequence. Dá se pořídit okolo 30 tisíc.
Chování: potom co jsem si trochu pohrál s nastavení LPG ECU to podle vyjádření kamaráda jede líp než na benzín (s autem občas jezdil ješte když patřilo původnímu majiteli a tedy může srovnávat). Na všechny kvalty plynule zrychluje od 1000 ot./min. - vrazím tam za 5 jezdím jak z dieslem . Startuju samozdřejmě na benzín a na lpg přepínám až po pár stech metrech. Spotřeba jak jsem už psal.
Hodně záleží sa soustavě jakou si vybereš - rozhodně bych ti nedoporučil Lovato (nejen moje zkušenost). BRC je zlatá střední cesta, mezi elitu patří Landi-Renzo.
LPG systém mám BRC, řízení bohatosti mám A.E.B. (Leonardo) - soustavu jsem měl z předchozího auta. Celkem se to dá pořídit okolo 22 tisíc. Ale osobně bych dneska už šel do sequence. Dá se pořídit okolo 30 tisíc.
Chování: potom co jsem si trochu pohrál s nastavení LPG ECU to podle vyjádření kamaráda jede líp než na benzín (s autem občas jezdil ješte když patřilo původnímu majiteli a tedy může srovnávat). Na všechny kvalty plynule zrychluje od 1000 ot./min. - vrazím tam za 5 jezdím jak z dieslem :-) . Startuju samozdřejmě na benzín a na lpg přepínám až po pár stech metrech. Spotřeba jak jsem už psal.
Hodně záleží sa soustavě jakou si vybereš - rozhodně bych ti nedoporučil Lovato (nejen moje zkušenost). BRC je zlatá střední cesta, mezi elitu patří Landi-Renzo.
Ahoj,
tak výlet do Plzně
Co jsi pořídil do svého xm a za kolik? Jak dlouho to máš a jak se to auto po přestavbě chová?
Ahoj,
tak výlet do Plzně:-)
Co jsi pořídil do svého xm a za kolik? Jak dlouho to máš a jak se to auto po přestavbě chová?