tak a dnes mi prestala fungovat klima,ako naschval ked zacalo byt horuco .Klimatronic funguje,aspon sa tak tvari,sahary spinaju,len mi nezapol kompresor.Je niekde nejake rele? Alebo len nemam dostatok plynu?Naco sa mam zamerat?Je mi to divne lebo este do vcera isla.Vdaka za rady.
tak a dnes mi prestala fungovat klima,ako naschval ked zacalo byt horuco :-)).Klimatronic funguje,aspon sa tak tvari,sahary spinaju,len mi nezapol kompresor.Je niekde nejake rele? Alebo len nemam dostatok plynu?Naco sa mam zamerat?Je mi to divne lebo este do vcera isla.Vdaka za rady.
Je tam tlakovej spínač. Nízkej tlak = nesepne kompresor. Bude jí asi třeba doplnit.
(jedna z možností)
Je tam tlakovej spínač. Nízkej tlak = nesepne kompresor. Bude jí asi třeba doplnit.
(jedna z možností)
Čistá pravda já to měl loni.Ten spínač se dá překlenovat ale POZOR!!!! Jen z duvodu zjištění zda li je to tím tlakem jak říká Klokan 1-2 sek. Pokud tam není tlak stejně to chladit nebude a to médium zároveň maže kompresor.
Čistá pravda já to měl loni.Ten spínač se dá překlenovat ale POZOR!!!! Jen z duvodu zjištění zda li je to tím tlakem jak říká Klokan 1-2 sek. Pokud tam není tlak stejně to chladit nebude a to médium zároveň maže kompresor.
vcera som mal trochu cas,tak som zistil nasledovne:Na privode do kompresora je napatie,takze tlak by mal byt v poriadku,ked sa nemylim,len ho nezopne,skusil som este napriamo,tak nachvilu sa zopol,ale isiel tak trhane a potom uz vobec.Bude chyba v elektromagnetickej spojke?Da sa nejak opravit,pripadne aky ma mat vinutie odpor,alebo treba novy kompresor?Dik
vcera som mal trochu cas,tak som zistil nasledovne:Na privode do kompresora je napatie,takze tlak by mal byt v poriadku,ked sa nemylim,len ho nezopne,skusil som este napriamo,tak nachvilu sa zopol,ale isiel tak trhane a potom uz vobec.Bude chyba v elektromagnetickej spojke?Da sa nejak opravit,pripadne aky ma mat vinutie odpor,alebo treba novy kompresor?Dik
spojka se opravit neda. Taky mi loni rupla a nekde na netu se mi povedla najit nova, asi za 2tis, ale nakonec jsem koupil starsi kompresor a spojku nechal prehodit
spojka se opravit neda. Taky mi loni rupla a nekde na netu se mi povedla najit nova, asi za 2tis, ale nakonec jsem koupil starsi kompresor a spojku nechal prehodit
proto je tam ta ochrana, aby nešel spustit bez tlaku. Neni médium, není mazání = zadře se to.
Asi jako když vyleješ z motoru olej, nastartuješ a pak se divíš že to cuká a zadře se to.
První krok je napojit to na plnění a zjistit, kolik čeho je v systému, vyvákuovat, zjistit úniky a eventuálně doplnit jak médium tak mazivo.
PS: já neříkal překlemovat ALE DOPLNIT !!!. Překlemování je stupidita, pokud nemám stoprocentní jistotu, že je tam médium i mazivo (někteří ledničkáři levně plní bez maziva - kompresor pak ale vyjde o hoodně dráž.)
proto je tam ta ochrana, aby nešel spustit bez tlaku. Neni médium, není mazání = zadře se to.
Asi jako když vyleješ z motoru olej, nastartuješ a pak se divíš že to cuká a zadře se to.
První krok je napojit to na plnění a zjistit, kolik čeho je v systému, vyvákuovat, zjistit úniky a eventuálně doplnit jak médium tak mazivo.
PS: já neříkal překlemovat ALE DOPLNIT !!!. Překlemování je stupidita, pokud nemám stoprocentní jistotu, že je tam médium i mazivo (někteří ledničkáři levně plní bez maziva - kompresor pak ale vyjde o hoodně dráž.)
Jasne,predtym ako som ho zapol napriamo,som zistoval,ci je napatie na privode kompresora,bolo tam 13,2V,tzn , ze tlakovy spinac hlasil dostatocny tlak na zopnutie kompresora,len mi nezopla spojka.Alebo sa mylim?
Jasne,predtym ako som ho zapol napriamo,som zistoval,ci je napatie na privode kompresora,bolo tam 13,2V,tzn , ze tlakovy spinac hlasil dostatocny tlak na zopnutie kompresora,len mi nezopla spojka.Alebo sa mylim?
Este taka malickost,predtym ako to prestalo chladit,ozyvali sa divne zvuky prave od kompresora,ako piskajuce lozisko alebo tak.
Este taka malickost,predtym ako to prestalo chladit,ozyvali sa divne zvuky prave od kompresora,ako piskajuce lozisko alebo tak.
To vypadá na odcházející ložisko nebo celej kompresor ( pokud tam nebyl olej ale jen medium) Doporučuju hnedle řešit a nedopadneš jako můj dvorní mechanik.
To vypadá na odcházející ložisko nebo celej kompresor ( pokud tam nebyl olej ale jen medium) Doporučuju hnedle řešit a nedopadneš jako můj dvorní mechanik. :-)
Som kupil lexiu, a problem docasne vyrieseny vymazanim chyb.Bola to neznama chyba.Zatial funguje,uvidim dokedy
Som kupil lexiu, a problem docasne vyrieseny vymazanim chyb.Bola to neznama chyba.Zatial funguje,uvidim dokedy;-)
Som kupil lexiu, a problem docasne vyrieseny vymazanim chyb.Bola to neznama chyba.Zatial funguje,uvidim dokedy
No teda to jsem netušil že Lexií opravím pískající ložisko v kompresoru.
No teda to jsem netušil že Lexií opravím pískající ložisko v kompresoru. :nevim:nevim
no sem tam zapiska,hlavne na volnobehu,musi to chvilu vydrzat,kym sa do toho pustim.Ale asi az na jar, teraz riesim dolezitejsie veci
no sem tam zapiska,hlavne na volnobehu,musi to chvilu vydrzat,kym sa do toho pustim.Ale asi az na jar, teraz riesim dolezitejsie veci :-)
no sem tam zapiska,hlavne na volnobehu,musi to chvilu vydrzat,kym sa do toho pustim.Ale asi az na jar, teraz riesim dolezitejsie veci
No třeba ti nepíská jen ložisko od klimy. Jestli to třeba neni už starej řemen a ojeté kladky. Zjisti si kolik máš nalítáno na těchto komponentech a uvidíš. Mě to vydrželo na 2.1TD skoro 100 000km. a pak to muselo všechno pryč neb řemen ojetej a napínák kladky se mi začal poroučet do strany tak, že mi svlíknul řemen o jednu drážku z hlavní řemenice. no sem tam zapiska,hlavne na volnobehu,musi to chvilu vydrzat,kym sa do toho pustim.Ale asi az na jar, teraz riesim dolezitejsie veci :-)
No třeba ti nepíská jen ložisko od klimy. Jestli to třeba neni už starej řemen a ojeté kladky. Zjisti si kolik máš nalítáno na těchto komponentech a uvidíš. Mě to vydrželo na 2.1TD skoro 100 000km. a pak to muselo všechno pryč neb řemen ojetej a napínák kladky se mi začal poroučet do strany tak, že mi svlíknul řemen o jednu drážku z hlavní řemenice.
Remen je novy,aj napinacia kladka,to som menil,lebo som myslel ze je kladka v haji,tak sa klepala,nepomohlo,este budem musiet vymenit asi aj hlavnu remenicu na klukovke.Klima uz zase nejde,tak to mozno bude predsa len kompresor,alebo zla napln,neviem kedy a kym bola menena,auto mam len rok.Budem to asi riesit az na jar, teraz potrebujem vymenit rozvody,retaz na olejove cerpadlo,vyfuk ......pred TK.A zacina mi tiect hydraulicke cerpadlo. Zatial dik
Remen je novy,aj napinacia kladka,to som menil,lebo som myslel ze je kladka v haji,tak sa klepala,nepomohlo,este budem musiet vymenit asi aj hlavnu remenicu na klukovke.Klima uz zase nejde,tak to mozno bude predsa len kompresor,alebo zla napln,neviem kedy a kym bola menena,auto mam len rok.Budem to asi riesit az na jar, teraz potrebujem vymenit rozvody,retaz na olejove cerpadlo,vyfuk ......pred TK.A zacina mi tiect hydraulicke cerpadlo.:-) Zatial dik:palec
Remen je novy,aj napinacia kladka,to som menil,lebo som myslel ze je kladka v haji,tak sa klepala,nepomohlo,este budem musiet vymenit asi aj hlavnu remenicu na klukovke.Klima uz zase nejde,tak to mozno bude predsa len kompresor,alebo zla napln,neviem kedy a kym bola menena,auto mam len rok.Budem to asi riesit az na jar, teraz potrebujem vymenit rozvody,retaz na olejove cerpadlo,vyfuk ......pred TK.A zacina mi tiect hydraulicke cerpadlo. Zatial dik
No udělej si na hlavní řemenici dvě značky abys věděl zda se ta tlumící meziguma nechystá odporoučet ven. (Já už dával kdysi novou.)
U klimy? Přesně to co píše Klokan. Píchnout na mašinu, vyvakuovat, doplnit a pak pátrat dál.
Rozvody: pokud je už přejíždíš tak ROZHODNĚ neváhat s výměnou.
řetěz na olejové čerpadlo: to jsem u sebe nikdy neřešil ale výměna také neuškodí.
Výfuk: vyházet zbytečné tlumiče a navařit roury (menší spotřeba phm a lehce vyšší výkon)
Hydročerpadlo: to se dá přetěsnit. Mě už ho jednou přetěsňovali a stále je tam jeden malý únik. To zatím řeším pravidelným utíráním kapky na altíku. Taktéž ale doporučuju řešit neb LHM je potvora a časem altík zničí.
Zdar Lebeda.
No udělej si na hlavní řemenici dvě značky abys věděl zda se ta tlumící meziguma nechystá odporoučet ven. (Já už dával kdysi novou.)
U klimy? Přesně to co píše Klokan. Píchnout na mašinu, vyvakuovat, doplnit a pak pátrat dál.
Rozvody: pokud je už přejíždíš tak ROZHODNĚ neváhat s výměnou.
řetěz na olejové čerpadlo: to jsem u sebe nikdy neřešil ale výměna také neuškodí.
Výfuk: vyházet zbytečné tlumiče a navařit roury (menší spotřeba phm a lehce vyšší výkon)
Hydročerpadlo: to se dá přetěsnit. Mě už ho jednou přetěsňovali a stále je tam jeden malý únik. To zatím řeším pravidelným utíráním kapky na altíku. Taktéž ale doporučuju řešit neb LHM je potvora a časem altík zničí.
Zdar Lebeda.
Taka je to vyriesene.System som dal naplnit,ale tlak bol este dobry.Chyba bola nakoniec v rele spinania kompresora - take fialove na kastliku riadiacich jednotiek,ak to niekomu pomoze.Ako naschval som najprv pozeral na rele nad poistkovou skrinkou v kabine,ale aspon som to vycistil.
Taka je to vyriesene.System som dal naplnit,ale tlak bol este dobry.Chyba bola nakoniec v rele spinania kompresora - take fialove na kastliku riadiacich jednotiek,ak to niekomu pomoze.Ako naschval som najprv pozeral na rele nad poistkovou skrinkou v kabine:-),ale aspon som to vycistil.