Zdar kluci... Prosil bych o radu. Zadni kolo /prave/ melo naky divny naklon po prohlidxe mechanikem me bylo receno ze je vse ok ale ze nevi kde se nastavuje naklon kol u zadni napravy. ted momentalne mi sedi auto jako skoda 120 ma kola jako kacice /----\ Jak se to da nastavit?
Zdar kluci... Prosil bych o radu. Zadni kolo /prave/ melo naky divny naklon po prohlidxe mechanikem me bylo receno ze je vse ok ale ze nevi kde se nastavuje naklon kol u zadni napravy. ted momentalne mi sedi auto jako skoda 120 ma kola jako kacice /----\ Jak se to da nastavit?
Nastavuje se to výměnou ložisek v ramenech, pokud jsou zlikvidovaný ramena tak i výměnou ramen.
Buď jsou ložiska OK a auto má H nebo jsou v řiti a máš A. Nic mezi tím ani žádný seřizování neexistuje.
Nastavuje se to výměnou ložisek v ramenech, pokud jsou zlikvidovaný ramena tak i výměnou ramen. :-))))
Buď jsou ložiska OK a auto má H nebo jsou v řiti a máš A. Nic mezi tím ani žádný seřizování neexistuje.
No, presne tak. Muj znamy, ktery mi prodal moju xmku mnel i starsi model a stalo sa mu presne toto iste a byly to loziska.
No, presne tak. Muj znamy, ktery mi prodal moju xmku mnel i starsi model a stalo sa mu presne toto iste a byly to loziska.
musíš měnit obě strany, jednu nemá cenu ... (teda pokud pernamentně nejezdíš po dvou kolech ...)
No a cena záleží na servisu, ložisko si najdi na netu, třeba benex, elit apod. a připočti nějakou práci ....eventuelně trubičky na hydru. Občas při výměně umřou smíchy z toho Ačka....
musíš měnit obě strany, jednu nemá cenu ... (teda pokud pernamentně nejezdíš po dvou kolech ...)
No a cena záleží na servisu, ložisko si najdi na netu, třeba benex, elit apod. a připočti nějakou práci ....eventuelně trubičky na hydru. Občas při výměně umřou smíchy z toho Ačka....
A radim ti abys na tych loziskach nesetril. Neoplati sa kupovat lacne nahrasky.
A radim ti abys na tych loziskach nesetril. Neoplati sa kupovat lacne nahrasky.
A jak se mam ptat v Elitu??? Myslim jak se jmenujou ty loziska, nebo jake je jejich cislo v citron katalogu dilu? A je to limoska ne break....
A jak se mam ptat v Elitu??? Myslim jak se jmenujou ty loziska, nebo jake je jejich cislo v citron katalogu dilu? A je to limoska ne break....
Skus podla vin-kodu alebo mu nadiktuj rok vyroby a obsah motora a pytaj loziska zadnych naboju...
Skus podla vin-kodu alebo mu nadiktuj rok vyroby a obsah motora a pytaj loziska zadnych naboju...
Když si řekneš o ložiska zadních nábojů dají ti ložiska co se točí v kole ty potřebuješ ložiska co jsou v ramenech pokud seš na tom tak zle že ti dřou kola o zadní podběhy vyměň i ramena ale přeju ti hodně štěstí protože musíš vyndat pístnice a nejhorší je povolit trubičku v zadních pístnících zde je odkaz. .link.
Když si řekneš o ložiska zadních nábojů dají ti ložiska co se točí v kole ty potřebuješ ložiska co jsou v ramenech pokud seš na tom tak zle že ti dřou kola o zadní podběhy vyměň i ramena ale přeju ti hodně štěstí protože musíš vyndat pístnice a nejhorší je povolit trubičku v zadních pístnících zde je odkaz. http://www.autokelly.cz/#
Samotné ložiska jsou nejlepší od Timkenu : TIMKEN JL22349F/JL22310, ( používá je Citroen při prvovýrobě ... jsou i v C5) pak jsou různé náhrady od různých výrobců .... SKF a pod , označení je 442327 N - nebo - BCAB 326332 B - , nebo VKD 24000,
Jak psal Gabris, problém je , že se musí vyndat zadní pístnice a to se musí povolit trubka u pístnice a to většinou už nejde bez destrukce trubky.
Dále se musí vymezit vůle podložkami v sestavě ložisek nápravy , jinak ti to moc dlouho nevydrží ...
Samotné ložiska jsou nejlepší od Timkenu : TIMKEN JL22349F/JL22310, ( používá je Citroen při prvovýrobě ... jsou i v C5) pak jsou různé náhrady od různých výrobců .... SKF a pod , označení je 442327 N - nebo - BCAB 326332 B - , nebo VKD 24000,
Jak psal Gabris, problém je , že se musí vyndat zadní pístnice a to se musí povolit trubka u pístnice a to většinou už nejde bez destrukce trubky.
Dále se musí vymezit vůle podložkami v sestavě ložisek nápravy , jinak ti to moc dlouho nevydrží ...
obrázek ramene XM i s postupem vymezení vůle v ložiskách : .link.
obrázek ramene XM i s postupem vymezení vůle v ložiskách :
http://www.bxclub.com/obrazky/1576.jpg
Delall jsem ty ramena nekolikrat a ani jednou jsem pistnice nevindaval da se to bez toho je to sice jezek v kleci ale po par minutach se na to da prijit
Delall jsem ty ramena nekolikrat a ani jednou jsem pistnice nevindaval da se to bez toho je to sice jezek v kleci ale po par minutach se na to da prijit
Neveřím tomu, že se ramena na XM dají vyndat bez vyndání pístnice, bez nějakých úprav okolí ... Dělal jsem to taky několikrát, probíral sem to s měkolika lidma co to dělají už roky a závěr všech byl takový, že to nejde. Jediný případ kdy to prý jde , je, že se zkrátí ten vyběhlej "jazyk" na rameni co jde dopředu do dutiny nápravy jak se tam opírá o gumové dorazy. Rád bych to viděl na vlastní oči jak si to dělal, jinak tomu prostě neveřím
Neveřím tomu, že se ramena na XM dají vyndat bez vyndání pístnice, bez nějakých úprav okolí ... Dělal jsem to taky několikrát, probíral sem to s měkolika lidma co to dělají už roky a závěr všech byl takový, že to nejde. Jediný případ kdy to prý jde , je, že se zkrátí ten vyběhlej "jazyk" na rameni co jde dopředu do dutiny nápravy jak se tam opírá o gumové dorazy. Rád bych to viděl na vlastní oči jak si to dělal, jinak tomu prostě neveřím ;-)
No nevím,ale podobné hlavolami dělám už hodně dlouho (od CX až po C5) a nikdy jsem pístnice nevyndaval
No nevím,ale podobné hlavolami dělám už hodně dlouho (od CX až po C5) a nikdy jsem pístnice nevyndaval;-)
dělal jsem to několikrát a nechápu obavu z vyndání zadních pístnic. málokterá operace je tak jednoduchá,jako je právě vyndání zadních pístnic.obavy z ukroucení trubky jsou taky zbytečné.
dělal jsem to několikrát a nechápu obavu z vyndání zadních pístnic. málokterá operace je tak jednoduchá,jako je právě vyndání zadních pístnic.obavy z ukroucení trubky jsou taky zbytečné.
Loziska v zadnich ramenou mam uspesne za sebou a pistnice zustali na miste je to hlavolam ale jde to. A obavy z ukrouceni trubky jsou na miste obcas to fakt nejde povolit.
Loziska v zadnich ramenou mam uspesne za sebou a pistnice zustali na miste je to hlavolam ale jde to. A obavy z ukrouceni trubky jsou na miste obcas to fakt nejde povolit.