Je mozne, ze by pri mensim stavu nafty v nadrzi počítač automaticky vypnul privod paliva aby nedoslo napriklad k poruse cerpadla? Dnes se mi tento pripad stal alespon myslim . Hladové oko sice ukazovalo malo nafty,ale podle pocitace a natankovani si myslim ze tam proste muselo byt!!! Krom toho se to ani nechovalo jako kdyz dochazi palivo, vubec to necukalo? Jak presny je asi palubni pocitac? XM mam zatim jen tyden tak to jeste nemam vychytane
Na budiku mi schazi červena kolonka s rezervou!
Predtim jsem mel nekolik CX i Xantie a nikde nechybela.
Dekuji za postrehy
Je mozne, ze by pri mensim stavu nafty v nadrzi počítač automaticky vypnul privod paliva aby nedoslo napriklad k poruse cerpadla? Dnes se mi tento pripad stal alespon myslim :-). Hladové oko sice ukazovalo malo nafty,ale podle pocitace a natankovani si myslim ze tam proste muselo byt!!! Krom toho se to ani nechovalo jako kdyz dochazi palivo, vubec to necukalo? Jak presny je asi palubni pocitac? XM mam zatim jen tyden tak to jeste nemam vychytane :-D
Na budiku mi schazi červena kolonka s rezervou!
Predtim jsem mel nekolik CX i Xantie a nikde nechybela.
Dekuji za postrehy
Já vím, ale podle pocitace jsem jezdil kolem 7 litru a podle natankovaní tak 12 L. Myslel jsem jestli je mozne ze to pocitac proste vypne kdyz tam toho je treba 5 litru aby nedoslo k nějakemu poskození? Samozrejme vím, ze dojeti nadrze u D nema dojít krom HDI kde to nevadí! Protoze to proste chciplo bez nějakeho skubání! Treba u CX 2.5 d me to jeste pekne dlouho skubalo nez jsem uplne chcip!
Já vím, ale podle pocitace jsem jezdil kolem 7 litru a podle natankovaní tak 12 L. Myslel jsem jestli je mozne ze to pocitac proste vypne kdyz tam toho je treba 5 litru aby nedoslo k nějakemu poskození? Samozrejme vím, ze dojeti nadrze u D nema dojít krom HDI kde to nevadí! Protoze to proste chciplo bez nějakeho skubání! Treba u CX 2.5 d me to jeste pekne dlouho skubalo nez jsem uplne chcip!
no pocitac (palubni) nema vlastni prutokomer a udaj o spotrebe pouze vypocitava tak je jasne jaka je presnost...palubni pocitac nema take nic spolecneho s rizenim motoru je to jen informacni prvek a ne akcni clen
a dojit palivo by nemelo vubec jednak pro necistony na dne nadrze ktere nejsou zrovna dobre pro vysokatlace cerpadlo...a to plati 2X pro commonrail cerpadla ktere jsou tripistkove s nekolikanasobne vyssim tlakem ktere vyzaduje moderni konstrukce piezzo vsktikovacu
no pocitac (palubni) nema vlastni prutokomer a udaj o spotrebe pouze vypocitava tak je jasne jaka je presnost...palubni pocitac nema take nic spolecneho s rizenim motoru je to jen informacni prvek a ne akcni clen
a dojit palivo by nemelo vubec jednak pro necistony na dne nadrze ktere nejsou zrovna dobre pro vysokatlace cerpadlo...a to plati 2X pro commonrail cerpadla ktere jsou tripistkove s nekolikanasobne vyssim tlakem ktere vyzaduje moderni konstrukce piezzo vsktikovacu
vzhledem k tomu ze pocitac i ukazatel palive si bere informace ze stejneho zdroje,tj snimac hladiny paliva v nadrzi, je celkem jasne ze pokud je snimac preruseny nebo nema kontakt oba ukazatele maji shodnou chybu....
nevim co by ti vypinalo naftove cerpadlo krome klicku nebo alarmu/immobilizeru...na 99% my sucho v nadrzi a na sucho auto nejezdi
vzhledem k tomu ze pocitac i ukazatel palive si bere informace ze stejneho zdroje,tj snimac hladiny paliva v nadrzi, je celkem jasne ze pokud je snimac preruseny nebo nema kontakt oba ukazatele maji shodnou chybu....
nevim co by ti vypinalo naftove cerpadlo krome klicku nebo alarmu/immobilizeru...na 99% my sucho v nadrzi a na sucho auto nejezdi:-(
Ok diky za inforamce, presto si myslim ze 2,5 td by mel jezdit tak kolem 7-8litru, coz mi par lidi potvrdilo
Ok diky za inforamce, presto si myslim ze 2,5 td by mel jezdit tak kolem 7-8litru, coz mi par lidi potvrdilo :-)
no to za kolik jezdi 2.5 je jasne to nikdo nevyvraci jen ty jsi zapomel rict kolik vysla spotreba tobe....
2.5 ma v 90% co jsem videl Lucas cerpadlo a u toho cerpadla je celkem problem se snim obcas domluvit narozdil od Bosche...treba soused jezdil hodne dlouho za cca 10-12 ...ja sam nez jsem zrepasoval cerpadlo jsem jezdil o 2-3l vice nez ted!!!...a to mam bosche...jestli jsem dobre pochopil tak mas auto chvilku a nevis poradne kolik ti zere...je nejlepsi natankovat plnou a spocitat...
no to za kolik jezdi 2.5 je jasne to nikdo nevyvraci jen ty jsi zapomel rict kolik vysla spotreba tobe:)....
2.5 ma v 90% co jsem videl Lucas cerpadlo a u toho cerpadla je celkem problem se snim obcas domluvit narozdil od Bosche...treba soused jezdil hodne dlouho za cca 10-12 ...ja sam nez jsem zrepasoval cerpadlo jsem jezdil o 2-3l vice nez ted!!!...a to mam bosche...jestli jsem dobre pochopil tak mas auto chvilku a nevis poradne kolik ti zere...je nejlepsi natankovat plnou a spocitat...
Presne tak jinak to asi nezjistim! Jen by me zajimalo jak dalece se da spolehat na ten palubmi pocitac?
Presne tak jinak to asi nezjistim! Jen by me zajimalo jak dalece se da spolehat na ten palubmi pocitac?
no plus minus to vetsinou sedi ale jak jsem psal ten plovak v nadrzi musi byt 100%
no plus minus to vetsinou sedi ale jak jsem psal ten plovak v nadrzi musi byt 100%
No já viděl 2,5td několik,a všechny měli Bosch.
S Lucasem el.řízeným jsem se setkal v 2,1td.
Vyjma mechanických čerpadel.
No já viděl 2,5td několik,a všechny měli Bosch.
S Lucasem el.řízeným jsem se setkal v 2,1td.
Vyjma mechanických čerpadel.
Nevím co tím sleduješ,ale ano 2,5 td má jiný blok motoru,než 2,1 td.A že jsem neviděl 2,5 td s el. ovládaným Lucasem je také pravda.
Kam pak by dal vodní pumpu,termostaty,řemen na vyvažovací hřídel atd????
Zřejmě pumpu do kufru,termostat do kapsy a řemen na krk, a je to vlastně 2,1 td!!!
Nevím co tím sleduješ,ale ano 2,5 td má jiný blok motoru,než 2,1 td.A že jsem neviděl 2,5 td s el. ovládaným Lucasem je také pravda.
Kam pak by dal vodní pumpu,termostaty,řemen na vyvažovací hřídel atd????
Zřejmě pumpu do kufru,termostat do kapsy a řemen na krk, a je to vlastně 2,1 td!!!
Nechci zakládat nový vlákno, občas mi vypadává ukazatel stavu nafty. Asi bude někde špatný kontakt. Na co se mám zaměřit?
Nechci zakládat nový vlákno, občas mi vypadává ukazatel stavu nafty. Asi bude někde špatný kontakt. Na co se mám zaměřit?