dobry den,behem dvou poslednich dni se vyskytla stejna zavada.studeny motor normalne nastartuji a po ujeti cca 3km a zahrati na teplotu cca 50-60 stupnu se pri vyrazeni ci prerazeni motor vypne a sviti vsechny kontrolky,pri opetovnem startu se zvysi otacky ventilatoru topeni a motor opet vypne a tak nekolikrat za sebou.pokud teplota presahne 60 st. auto funguje normalne.prohledl jsem kontakty u hlavnich pojistek v mot.prostoru,par konektoru ale nic zaoxidovaneho a tak se obracim na toto forum,zda nekdo nemel stejny problem.dekuji zemi
dobry den,behem dvou poslednich dni se vyskytla stejna zavada.studeny motor normalne nastartuji a po ujeti cca 3km a zahrati na teplotu cca 50-60 stupnu se pri vyrazeni ci prerazeni motor vypne a sviti vsechny kontrolky,pri opetovnem startu se zvysi otacky ventilatoru topeni a motor opet vypne a tak nekolikrat za sebou.pokud teplota presahne 60 st. auto funguje normalne.prohledl jsem kontakty u hlavnich pojistek v mot.prostoru,par konektoru ale nic zaoxidovaneho a tak se obracim na toto forum,zda nekdo nemel stejny problem.dekuji zemi
10.01.2010 09:12 -
Re: za jizdy se mi vypne motor 2.0i 16V XM
to je pekne,kde to najdu,pokud auto napichnu na diagnostiku ukaze to konkretni problem,tedy vadny dil?Kontrolka autodiagnostiky zhasne cca 10 vterin po nastartovani
to je pekne,kde to najdu,pokud auto napichnu na diagnostiku ukaze to konkretni problem,tedy vadny dil?Kontrolka autodiagnostiky zhasne cca 10 vterin po nastartovani
13.01.2010 09:36 -
Mohlo by to být vadné Teplotní čidlo motoru pro ŘJ.
Čidlo pro ŘJ je dvoupinové, někde na tělese jak je termostat, ještě jsou tam dvě jednopinová čidla na větrák a kontrolku ( někdy může být i toto jako jedno dvoupinové)
Mohlo by to být vadné Teplotní čidlo motoru pro ŘJ.
Čidlo pro ŘJ je dvoupinové, někde na tělese jak je termostat, ještě jsou tam dvě jednopinová čidla na větrák a kontrolku ( někdy může být i toto jako jedno dvoupinové)
26.01.2010 18:52 -
zdravim vsechny,od meho posledniho patrani po zavade se nic nezmenilo,par dni to dalo pokoj,az dnes opet se vypne motor po dosazeni teploty cca55 st.Jeste predtim jsem sundal konektory z cidel na termostatu a prostrikal je kontoxem a na radu znameho jsem vyndal regulator volnobehu,vycistil lihem a prostrik wd sprei.Auto normalne fungovalo.Vzhledem k tomu,ze to ma pravdepodobne spojitost s teplotou,mohlo by to byt cidlo na termostatu,ale nevim ktere to je,vim ze horni je na budik.Nevite nekdo co ovladaji ty zbyvajici dve.Nebo nemate nekdo nejaky jiny napad.
zdravim vsechny,od meho posledniho patrani po zavade se nic nezmenilo,par dni to dalo pokoj,az dnes opet se vypne motor po dosazeni teploty cca55 st.Jeste predtim jsem sundal konektory z cidel na termostatu a prostrikal je kontoxem a na radu znameho jsem vyndal regulator volnobehu,vycistil lihem a prostrik wd sprei.Auto normalne fungovalo.Vzhledem k tomu,ze to ma pravdepodobne spojitost s teplotou,mohlo by to byt cidlo na termostatu,ale nevim ktere to je,vim ze horni je na budik.Nevite nekdo co ovladaji ty zbyvajici dve.Nebo nemate nekdo nejaky jiny napad.:-((((
26.01.2010 20:19 -
Každopádně bych dal auto na diagnostiku a zkusil načíst závady,pak uvidíš,a třeba budeš moudřejší.Takhle je to věštění z křišťálové koule.
Každopádně bych dal auto na diagnostiku a zkusil načíst závady,pak uvidíš,a třeba budeš moudřejší.Takhle je to věštění z křišťálové koule. :nevim
26.01.2010 21:59 -
S timto nazorem souhlasim,ale zatim mi nikdo nedokazal odpovedet zda se chyba zapise do registru kdyz oranzova kontrolka autodiagnostiky motoru zhasne cca do 10 vterin od normalniho chodu motoru a dal nesviti ,tudiz usuzuji ze nejde o chybu trvalou,uz jsem si podobnou akci s jinym problemem prosel jednou kdy jsem akorat platil za diagnostiku vcetne servisu citr. a vysledek byl akorat penize i cas fuc.
S timto nazorem souhlasim,ale zatim mi nikdo nedokazal odpovedet zda se chyba zapise do registru kdyz oranzova kontrolka autodiagnostiky motoru zhasne cca do 10 vterin od normalniho chodu motoru a dal nesviti ,tudiz usuzuji ze nejde o chybu trvalou,uz jsem si podobnou akci s jinym problemem prosel jednou kdy jsem akorat platil za diagnostiku vcetne servisu citr. a vysledek byl akorat penize i cas fuc.