Přrstalo mi startovat auto.Baterka sice točí jak blázen,ale ne a ne to chytit.Potřebuji dolejt Fridex,či co a jsem úplně nahraná.Co s tím mám dělat?Pomůže mi někdo?Prosim.Dík a papa
Přrstalo mi startovat auto.Baterka sice točí jak blázen,ale ne a ne to chytit.Potřebuji dolejt Fridex,či co a jsem úplně nahraná.Co s tím mám dělat?Pomůže mi někdo?Prosim.Dík a papa :-((((
29.11.2010 19:52 -
Re: Pomoc,zachraňte mně před zmrznutím
Ahoj, myslím, že Fridex Ti nepomůže. Spíš bych to viděl na žhavení nebo Ti padá nafta. Jestli to není nic horšího. Mám podobný problém, ale zatím vždy naskočil. Už jsem vyměníl žhavicí svíčky, bohužel bez výsledku, takže mě buď padá nafta nebo už odchází motor. Začal bych výměnou žhavicích svíček.
Ahoj, myslím, že Fridex Ti nepomůže:nevim. Spíš bych to viděl na žhavení nebo Ti padá nafta. Jestli to není nic horšího. Mám podobný problém, ale zatím vždy naskočil. Už jsem vyměníl žhavicí svíčky, bohužel bez výsledku, takže mě buď padá nafta nebo už odchází motor. Začal bych výměnou žhavicích svíček:palec.
01.12.2010 19:27 -
pokud padá nafta, stačí to napumpovat ručně a pokud chytí, závada nalezena. Buď máš na naftovém filtru čudl, kterej se mačká dokud neztvrdne, nebo tam máš na naftový hadičce balonek, se kterým se provádí totéž.
Jinak zkus otočit klíčkem, nechat nažhavit, znovu se klíčkem vrátit a nažhavit podruhý. Pak teprva startovat.
pokud padá nafta, stačí to napumpovat ručně a pokud chytí, závada nalezena. Buď máš na naftovém filtru čudl, kterej se mačká dokud neztvrdne, nebo tam máš na naftový hadičce balonek, se kterým se provádí totéž.
Jinak zkus otočit klíčkem, nechat nažhavit, znovu se klíčkem vrátit a nažhavit podruhý. Pak teprva startovat.
02.12.2010 12:32 -
Nebo po zhasnuti kontrolky zhaveni jeste tak dve az tri vteriny pockat a az potom startovat.
Nebo po zhasnuti kontrolky zhaveni jeste tak dve az tri vteriny pockat a az potom startovat.
07.12.2010 23:31 -
A ještě lépe počkat dokud se z motorového prostoru neozve hlasité cvaknutí. To odskočilo relé žhavení a máš více síly na starter.
Co se týče dolití fridexu: Dole na chladiči by měl být vypouštěcí kohoutek. Ten otevřít a nechat vytéct pár litrů kapaliny a pak teprve dolít nemrznoucí směs do chladičů. Pokud možno dodržet barvu nemrzky. Když tam bude modrá nemrzka dolejt modrou. Pokud červená, tak červenou. Hlavně nééé žlutej fridex!!!!! To je do starejch škodovek. Případné zmixování fridexů dovede zabetonovat v lepším případě topení.
A ještě lépe počkat dokud se z motorového prostoru neozve hlasité cvaknutí. To odskočilo relé žhavení a máš více síly na starter. :-)
Co se týče dolití fridexu: Dole na chladiči by měl být vypouštěcí kohoutek. Ten otevřít a nechat vytéct pár litrů kapaliny a pak teprve dolít nemrznoucí směs do chladičů. Pokud možno dodržet barvu nemrzky. Když tam bude modrá nemrzka dolejt modrou. Pokud červená, tak červenou. Hlavně nééé žlutej fridex!!!!! To je do starejch škodovek. Případné zmixování fridexů dovede zabetonovat v lepším případě topení.