Ahooj lidi.
Je tu nejako smutno.Nikto nič nepíše - asi máte všetci všetko O.K.
Mám za sebou úšpešných 350 km jazdy po meste a pomaličky sa objevujú aj zatiaľ drobné chybičky.
PORAĎTE:
1/Na komunikačnom displaji mám nefunkčný spodný riadok a o občas sa
objaví hlásenie:
BREMSLICHTER
???????
ZUR PRUFUNG
???????
AUTOMATISCHE
???????
2/ Keď pred naštartovaním šliapnem na brzdu a držím ju aj počas
naštartovania, vysvieti mi chybu ABS -ka. Ak štartujem bez brzdy je to
O.K. ( Je to štandardné u automatu ? )
Ďakujem za podnetné návrhy a rady. Rád by som s tým mojim
"miláčikom " už konečne išiel na STK a EK
ANDY
Ahooj lidi.
Je tu nejako smutno.Nikto nič nepíše - asi máte všetci všetko O.K. :-))))
Mám za sebou úšpešných 350 km jazdy po meste a pomaličky sa objevujú aj zatiaľ drobné chybičky.
PORAĎTE:
1/Na komunikačnom displaji mám nefunkčný spodný riadok a o občas sa
objaví hlásenie:
BREMSLICHTER
???????
ZUR PRUFUNG
???????
AUTOMATISCHE
???????
2/ Keď pred naštartovaním šliapnem na brzdu a držím ju aj počas
naštartovania, vysvieti mi chybu ABS -ka. Ak štartujem bez brzdy je to
O.K. ( Je to štandardné u automatu ? )
Ďakujem za podnetné návrhy a rady. Rád by som s tým mojim
"miláčikom " už konečne išiel na STK a EK :-))
ANDY
BREMSLICHTER-brzdove svetla
ZUR PRUFUNG- by melo byt neco jakoZKOUSKA nebo KE ZKOUSCE mozna KONTROLA presne nevim
AUTOMATISCHE je snad jasny to je AUTOMATICKY
vic ti bohuzel neporadim
BREMSLICHTER-brzdove svetla
ZUR PRUFUNG- by melo byt neco jakoZKOUSKA nebo KE ZKOUSCE mozna KONTROLA presne nevim
AUTOMATISCHE je snad jasny to je AUTOMATICKY
vic ti bohuzel neporadim
Ďakujem, ale tým slovám,ktoré mi dispay vysvieti rozumiem - neviem celý zmysel tej chybovej hlášky ( otázniky ) a preto by som poprosil ak má niekto zoznam chýb v nemčine aj s prekladom, bol by som povďačný za jeho zverejnenie
Ale aj tak, ešte raz ďakujem za snahu
Ďakujem, ale tým slovám,ktoré mi dispay vysvieti rozumiem - neviem celý zmysel tej chybovej hlášky ( otázniky ) a preto by som poprosil ak má niekto zoznam chýb v nemčine aj s prekladom, bol by som povďačný za jeho zverejnenie
Ale aj tak, ešte raz ďakujem za snahu
Skontroluj ty brzdove svetla. Mercedes ML ma pri brzdovych svetlach nudzovy rezim. Ked vypadnu brzdove svetla, nahradzaju ich ine. Teraz ale nevim ci mlhovky alebo koncove dvojvlaknove. Mrkni, ci tam nebude taky nejaky system. Inaci zmysel mi to nedava. A ten spodny radek moze byt spatnym prilnutim displeja k elektronickej deske. Medzi displejem a touto destickou by mneli byt dva gumene prouzky cez ktere nejakym spusobem tito dve veci komunikuju. Kedysi to bylo aj v kalkulackach. Poradne to vypucuj technickym benzinem a mnelo by to fungovat. Nemnel sem to ale nikdy rozebrane tak moze tam byt aj ina zrada. Ja len ze z logickeho hlediska...
Skontroluj ty brzdove svetla. Mercedes ML ma pri brzdovych svetlach nudzovy rezim. Ked vypadnu brzdove svetla, nahradzaju ich ine. Teraz ale nevim ci mlhovky alebo koncove dvojvlaknove. Mrkni, ci tam nebude taky nejaky system. Inaci zmysel mi to nedava. A ten spodny radek moze byt spatnym prilnutim displeja k elektronickej deske. Medzi displejem a touto destickou by mneli byt dva gumene prouzky cez ktere nejakym spusobem tito dve veci komunikuju. Kedysi to bylo aj v kalkulackach. Poradne to vypucuj technickym benzinem a mnelo by to fungovat. Nemnel sem to ale nikdy rozebrane tak moze tam byt aj ina zrada. Ja len ze z logickeho hlediska...:-d
Andy! Ty si z Bojnic?? Kua! Ja byvam v Nitr. Rudne! Pristahovalec z Malacek... Daj kontakt, prid a opravime
Andy! Ty si z Bojnic?? Kua! Ja byvam v Nitr. Rudne! :-D Pristahovalec z Malacek... Daj kontakt, prid a opravime :-D
Máš pravdu,aj to môže byť jedna z príčin nefunkčnosti displeja, alebo aj kontakt na svorkovnici. Mám pripravený aj druhý komunikátor z iného XM-ka, ktoré som začal rozpredávať a likvidovať v zberných surovinách - ale chce to čas na rozobranie prístrojovky. Kontakt na mňa je: 0905523808- Orange, 0903501555- Telecom a pripájem aj vizitku. Zapodievam sa aj montážou fólií na autá - okrem iného.
Máš pravdu,aj to môže byť jedna z príčin nefunkčnosti displeja, alebo aj kontakt na svorkovnici. Mám pripravený aj druhý komunikátor z iného XM-ka, ktoré som začal rozpredávať a likvidovať v zberných surovinách - ale chce to čas na rozobranie prístrojovky. Kontakt na mňa je: 0905523808- Orange, 0903501555- Telecom a pripájem aj vizitku. Zapodievam sa aj montážou fólií na autá - okrem iného.
Přílohy: Vizitka Rega.jpg ( 152360b ) -
Tak ta v buducnosti vyuzijem ) Budem potrebovat folie a nechcem to dat do ruk niekomu, kto nepozna Xm-ku. Ale momentalne nemam kotulky. A este k tomu idu vianoce a tak... 0905 717 236 je cislo na mna. Ty pocuj, kolko ti zere ta tvoja na plyn?
Tak ta v buducnosti vyuzijem :-))) Budem potrebovat folie a nechcem to dat do ruk niekomu, kto nepozna Xm-ku. Ale momentalne nemam kotulky. A este k tomu idu vianoce a tak... 0905 717 236 je cislo na mna. Ty pocuj, kolko ti zere ta tvoja na plyn?
No, neviem či si sledoval moje príspevky, ale po 4 1/2 roku oddychovania XM-ka pred domom som ho konečne spojazdnil a dal ako-tak do prevádzky schopného stavu a nastavujem aj spotrebu plynu ( tesne po modernizácii celého plynového zariadenia na XM-ku povedal štartér rozhodné NIE a rozsypal sa. Kúpil som krabičku nazývanú Fabia a nemal som čas na môjho liblinga ) Momentálne som najazdil prvých 400 km a jazdím len po meste krátke trate a vyšlo mi to tak na cca 16-17 litrov plynu
No, neviem či si sledoval moje príspevky, ale po 4 1/2 roku oddychovania XM-ka pred domom som ho konečne spojazdnil a dal ako-tak do prevádzky schopného stavu a nastavujem aj spotrebu plynu ( tesne po modernizácii celého plynového zariadenia na XM-ku povedal štartér rozhodné NIE a rozsypal sa. Kúpil som krabičku nazývanú Fabia a nemal som čas na môjho liblinga ) Momentálne som najazdil prvých 400 km a jazdím len po meste krátke trate a vyšlo mi to tak na cca 16-17 litrov plynu
Aha. Som si nevsimol. Malo kukam prispevky. So starterom som mal aj ja problemy. Nastastie mi odisli len uhliky, nove k dispozici neboli nikde, tak som prisposobil zigulacke. Zatial toci bez problemov.
Aha. Som si nevsimol. Malo kukam prispevky. So starterom som mal aj ja problemy. Nastastie mi odisli len uhliky, nove k dispozici neboli nikde, tak som prisposobil zigulacke. Zatial toci bez problemov.
Ak by Ti vypadol štartér, klasické mám dva k dispozícii. Ja mám automat a tak som dosť dlho zháňal príslušnú veľkosť
Ak by Ti vypadol štartér, klasické mám dva k dispozícii. Ja mám automat a tak som dosť dlho zháňal príslušnú veľkosť
Mimochodom, v kostolnej vsi som videl xm break. Stoji tam uz dlho, nehybne a zbytocne chatra. Rozmyslam, ze sa pojdem opytat, ci to nepreda na ND. Ale zas rozmyslam, naco mi to bude, ked potrebujem len naraznik a nejake vypinace Ale je jej skoda :-/
Mimochodom, v kostolnej vsi som videl xm break. Stoji tam uz dlho, nehybne a zbytocne chatra. Rozmyslam, ze sa pojdem opytat, ci to nepreda na ND. Ale zas rozmyslam, naco mi to bude, ked potrebujem len naraznik a nejake vypinace :-) Ale je jej skoda :-/
Nárazník mám ( zelená metelíza ) a neaké vypínače tiež ( ak nepotrebuješ také, ako si nechávam pre seba )
Nárazník mám ( zelená metelíza ) a neaké vypínače tiež ( ak nepotrebuješ také, ako si nechávam pre seba )
No, ale ty mas tu starsiu verziu. Ta ma trosicku iny naraznik. Som bol totiz v uherciach na vrakaci a tam stoja dve tieto xmky
No, ale ty mas tu starsiu verziu. Ta ma trosicku iny naraznik. Som bol totiz v uherciach na vrakaci a tam stoja dve tieto xmky
Tak nič, smutne sa začína tento deň ( pol hodiny po polnoci ). Ale do 24:00 sa to hádam zlepší a niekomu pomôžem
Tak nič, smutne sa začína tento deň ( pol hodiny po polnoci ). Ale do 24:00 sa to hádam zlepší a niekomu pomôžem :-p :-d :-))))
Ale vies co ma napadlo? Mam vyhrievane sedadla ale niesu zapojene. Vraj je to treba zapojit cez relatka. A chybaju mi vypinace a regulator vykurovania sedadiel. Hm?
Ale vies co ma napadlo? Mam vyhrievane sedadla ale niesu zapojene. Vraj je to treba zapojit cez relatka. A chybaju mi vypinace a regulator vykurovania sedadiel. Hm? :-d
No a je to tu zas. Ten model čo je na " zbavenie sa " nemá el.vyhrievanie na sedačkách, iba el. posuny.
No a je to tu zas. Ten model čo je na " zbavenie sa " nemá el.vyhrievanie na sedačkách, iba el. posuny.
Neva. Relatko dam hocijake 12V, a jak regulator teploty mi posluzi regulator svietivosti palubky A vypinace... Nieco uz vymyslim. To su tuzingy
Neva. Relatko dam hocijake 12V, a jak regulator teploty mi posluzi regulator svietivosti palubky :-) A vypinace... Nieco uz vymyslim. To su tuzingy:-))))