Mam dotaz...
Na citroeny.cz/forum sem sa docital, ze mnoho majitelu xm-ky uzavrelo EGR. Neni to zabijak turba!!!!??????
Mam dotaz...
Na citroeny.cz/forum sem sa docital, ze mnoho majitelu xm-ky uzavrelo EGR. Neni to zabijak turba!!!!??????:-o
eeeee proč by to mělo bejt zabiják turba???? Naopak tomu motoru tím jen ulehčíš. Motor pak zpátky do sání nenasává spaliny a nezasírá celé sání.
Turbína ta je spíš náchylná na kvalitnu oleje, jeho četnost výměn, a SAMOZŘEJMĚ na způsob zacházení.
Návod jak odkráglovat fofrem turbo:
Olej měn pokud možno po 30 000km (Po 10 000km je kravina).
Nákej filtr sání vůbec neřeš, nejlépe ho neměnit vůbec.
Před každým chcípnutím motoru ho pořádně protoč (aspoň 4000otm)
No a neposledně mu ve studeném stavu dávej pořádně za uši.
Pak přeju drahou a pěkně blbou výměnu turba.
Hele já mám EGR zaslepenej už dva roky a skoro 60 000km ujeto v tomto stavu. Žádná změna v turbu nenastala ani ve výkonu jsem nic nepocítil. Akorát když mi tedka mehánik měnil těsnící přechodový gumy z toho plastovýho sání do parohů tak holt bylo pěkně čistý bez sajrajtu.
eeeee proč by to mělo bejt zabiják turba???? Naopak tomu motoru tím jen ulehčíš. Motor pak zpátky do sání nenasává spaliny a nezasírá celé sání.
Turbína ta je spíš náchylná na kvalitnu oleje, jeho četnost výměn, a SAMOZŘEJMĚ na způsob zacházení.
Návod jak odkráglovat fofrem turbo:
Olej měn pokud možno po 30 000km (Po 10 000km je kravina).
Nákej filtr sání vůbec neřeš, nejlépe ho neměnit vůbec.
Před každým chcípnutím motoru ho pořádně protoč (aspoň 4000otm)
No a neposledně mu ve studeném stavu dávej pořádně za uši.
Pak přeju drahou a pěkně blbou výměnu turba. :-d
Hele já mám EGR zaslepenej už dva roky a skoro 60 000km ujeto v tomto stavu. Žádná změna v turbu nenastala ani ve výkonu jsem nic nepocítil. Akorát když mi tedka mehánik měnil těsnící přechodový gumy z toho plastovýho sání do parohů tak holt bylo pěkně čistý bez sajrajtu.
No tak co se týče spotřeby jsem žádnej rozdíl nepoznal. Po nahrazení výfukových tlumičů sprostou rourou ano.
No tak co se týče spotřeby jsem žádnej rozdíl nepoznal. Po nahrazení výfukových tlumičů sprostou rourou ano. :-d
Jaký "tuzingy"?? To byla jen nelegální plně funkční úprava za účelem snížení zátěže a spotřeby motoru. A ani to neřve neb ty rázy z fucku pobere turbo.
Jaký "tuzingy"?? To byla jen nelegální plně funkční úprava za účelem snížení zátěže a spotřeby motoru. A ani to neřve neb ty rázy z fucku pobere turbo.
Ja sem myslel, ze cely vyfuk Tak to je jasne. Mne raz odpadel posledny tlmic a ani sem o tem nevedel. Zistil sem to az vtedy, ked sem zbadal, ze je vykriveny.
Ja sem myslel, ze cely vyfuk:-d Tak to je jasne. Mne raz odpadel posledny tlmic a ani sem o tem nevedel. Zistil sem to az vtedy, ked sem zbadal, ze je vykriveny.
Ja sem myslel, ze cely vyfuk Tak to je jasne. Mne raz odpadel posledny tlmic a ani sem o tem nevedel. Zistil sem to az vtedy, ked sem zbadal, ze je vykriveny.
nooo defakto to roura je. Zůstal tam sice katr se štorcovým tlumičem ale přes oba dva vidím skrz takže pohoda. Zůstali taky kvůli tomu že je to aspon jakštakš vyvážený a nevypadá to blbě na technický
nooo defakto to roura je. Zůstal tam sice katr se štorcovým tlumičem ale přes oba dva vidím skrz takže pohoda. Zůstali taky kvůli tomu že je to aspon jakštakš vyvážený a nevypadá to blbě na technický :-D