Mám dotaz, po otočení klíčku ve spínačce mi okamžitě sepnou ventilátory. Nejdříve to začalo tak, že i po vypnutí motoru a neklesnutí teploty uplně dolu běžely naplno. Ale když jsem vyndal klíček tak přestaly. Teď už stačí i při nulové teplotě otočit klíčkem na první polohu a rozběhnou se na první rychlost, ale bohužel i když vyndám klíček tak běží dál, musím odpojit baterku a pak se i vypnou a už znovu nerozeběhnou. Určitě to je nějaká blbost, jen nevím, kde ji hledat. Děkuji za rady
Mám dotaz, po otočení klíčku ve spínačce mi okamžitě sepnou ventilátory. Nejdříve to začalo tak, že i po vypnutí motoru a neklesnutí teploty uplně dolu běžely naplno. Ale když jsem vyndal klíček tak přestaly. Teď už stačí i při nulové teplotě otočit klíčkem na první polohu a rozběhnou se na první rychlost, ale bohužel i když vyndám klíček tak běží dál, musím odpojit baterku a pak se i vypnou a už znovu nerozeběhnou. Určitě to je nějaká blbost, jen nevím, kde ji hledat. Děkuji za rady
21.06.2012 16:10 -
Re: spínají ventilátory po otočení klíčku
Ked vyberes poistku, ventilatory sa rozbehnu. Z teho vypliva, ze v pripade skratu a naslednem vypaleni poistky sa ventilatory rozbehnu, aby si nezakusel motor. A z teho vyplyva ze bys tam mohel mnet nekde zly kontakt (poistka, relatko...) alebo oxid. Skontroluj a vycisti kontakty a potom daj vedet
Ked vyberes poistku, ventilatory sa rozbehnu. Z teho vypliva, ze v pripade skratu a naslednem vypaleni poistky sa ventilatory rozbehnu, aby si nezakusel motor. A z teho vyplyva:-d ze bys tam mohel mnet nekde zly kontakt (poistka, relatko...) alebo oxid. Skontroluj a vycisti kontakty a potom daj vedet:palec
21.06.2012 17:33 -
Když otevřeš kapotu a postavíš se přímo proti motoru tak po pravé ruce nedaleko baterky nad světlem jsou TŘI relátka. Ty jsou na větráky. Doporučuju je velikým obloukem hodit do kýble a koupit v GM elektronik nové, a ty patice je potřeba řádně pročistit a hlavně ty kontakty. Pak nasunout nová relátka a vyzkoušet.
Když otevřeš kapotu a postavíš se přímo proti motoru tak po pravé ruce nedaleko baterky nad světlem jsou TŘI relátka. Ty jsou na větráky. Doporučuju je velikým obloukem hodit do kýble a koupit v GM elektronik nové, a ty patice je potřeba řádně pročistit a hlavně ty kontakty. Pak nasunout nová relátka a vyzkoušet. ;-)
29.06.2012 16:20 -
Vyměnil jsem relátka, ale bohužel nic. Jakmile otočím klíček a začnu žhavit rozeběhnou se ventilátory, nejdříve ne první stupeň a pak na druhý. Je to tak i při vypnuté klimatizaci. A bohužel mi zřejmě díky tomuto problému nespíná klima. Soused mi to změřil a jde mi tam jen 0.5V. Jinak je klima naplněná a kompresor je OK. Zkusil jsem autoelektrikáře ve vedlejší vesnici, ale ten mi řekl, že Citroenům nerozumí a proto je nedělá (hlavně XM) neboť jich je minimum. Děkuji za rady.
Vyměnil jsem relátka, ale bohužel nic. Jakmile otočím klíček a začnu žhavit rozeběhnou se ventilátory, nejdříve ne první stupeň a pak na druhý. Je to tak i při vypnuté klimatizaci. A bohužel mi zřejmě díky tomuto problému nespíná klima. Soused mi to změřil a jde mi tam jen 0.5V. Jinak je klima naplněná a kompresor je OK. Zkusil jsem autoelektrikáře ve vedlejší vesnici, ale ten mi řekl, že Citroenům nerozumí a proto je nedělá (hlavně XM) neboť jich je minimum. Děkuji za rady.
29.06.2012 16:21 -
Ještě doplním, že ty patice jsem vzal kontaktolem a kartáčkem.
Sakra to je někde něco zpečenýho a ve zkratu. A zkoušel jsi vyčistit a proměřit ty dvě patice s pojistkami??? Jsou hnedle u baterky a jsou to velké pojistky. Tam se také dokážou dít elektrické divy. A projdi veškeré ukostření v mot. prostoru.
Sakra to je někde něco zpečenýho a ve zkratu. A zkoušel jsi vyčistit a proměřit ty dvě patice s pojistkami??? Jsou hnedle u baterky a jsou to velké pojistky. Tam se také dokážou dít elektrické divy. A projdi veškeré ukostření v mot. prostoru.
13.07.2012 23:04 -
doporucil bych take odzkouset jinou ridici jednotku ventylatoru. tzvn. bitron pod kastlikem u spolujezdce.
doporucil bych take odzkouset jinou ridici jednotku ventylatoru. tzvn. bitron pod kastlikem u spolujezdce.
16.07.2012 21:09 -
Ahoj, bohužel jsem musel přerušit hledání poruchy, neboť mi auto někdo naboural a momentálně je v servisu. Každopádně pár zkušeností neboť se to může stát každému: nezaviněná DN, volal jsem na pojišťovnu a tam mi řekli, že když dám auto do jejich autorizovaného servisu tak proplatí fakturu přímo servisu na nic se neptají a ještě mi půjčí náhradní auto. Zprvu jsem nevěřil, ale ono to opravdu funguje. Jsem zvědav na tu fakturu, u auta je nabouraný zadní levý roh.
Ahoj, bohužel jsem musel přerušit hledání poruchy, neboť mi auto někdo naboural a momentálně je v servisu. Každopádně pár zkušeností neboť se to může stát každému: nezaviněná DN, volal jsem na pojišťovnu a tam mi řekli, že když dám auto do jejich autorizovaného servisu tak proplatí fakturu přímo servisu na nic se neptají a ještě mi půjčí náhradní auto. Zprvu jsem nevěřil, ale ono to opravdu funguje. Jsem zvědav na tu fakturu, u auta je nabouraný zadní levý roh.
20.07.2012 16:07 -
Závada byla v čidlu teploty, auto si pořád myslelo, že vaří, proto ty ventilátory. Chtěl bych se ještě zeptat jak a kde zjistím kód motoru, pořád se na to ptají, když objednávám nějaký díl. Mám XM BREAK z roku 1995, motor 2.1TD .
Závada byla v čidlu teploty, auto si pořád myslelo, že vaří, proto ty ventilátory. Chtěl bych se ještě zeptat jak a kde zjistím kód motoru, pořád se na to ptají, když objednávám nějaký díl. Mám XM BREAK z roku 1995, motor 2.1TD .
23.07.2012 21:00 -
Jsem tu URL někde ztratil, ale existuje oficiální databáze vozů Citroen, kde se ti podle VIN kodu zobrazí veškeré informace o tvém voze a dostupnosti veškerých náhradních dílů. Sice je určena výhradně pro distributory a opravce aut, ale registrovat se tam může v podstatě každý. Určitě tu bude někdo vědět URL těch stránek.
Jsem tu URL někde ztratil, ale existuje oficiální databáze vozů Citroen, kde se ti podle VIN kodu zobrazí veškeré informace o tvém voze a dostupnosti veškerých náhradních dílů. Sice je určena výhradně pro distributory a opravce aut, ale registrovat se tam může v podstatě každý. Určitě tu bude někdo vědět URL těch stránek.
24.07.2012 13:02 -
service.citroen.com je to pro Citroeny a
public.servicebox.peugeot.com pro Peugeoty.
Registrace je zdarma, vyhledání objednacích čísel taky, dokáže to zobrazit i cenu daných dílů.
Pak schémata, normočasy atd. už jsou za peníze.
Co se týče vlastností u aut, veškeré informace a např. i datum výroby to zobrazí, tuším, jen u roku 95 a novějších vozidel. Před tímto rokem to neukázalo nic nebo 1.1.1990. Před rokem 95 to může, ale nemusí veškeré informace ukázat.
Jo a nemusí se zadávat celé VIN, ale stačí jen posledních 8 znaků.
Jinak, motor 2,1TD byl označován několika typy motorů, dle určitých specifikací, P8A, P8C, PHZ, PJZ. PHZ a PJZ by měly být motory řady XUD11ATE s mechanickým Boschem a P8C zas řada XUD11BTE s Lucasem. P8A by měl být taky XUD11ATE.
service.citroen.com je to pro Citroeny a
public.servicebox.peugeot.com pro Peugeoty. :-)
Registrace je zdarma, vyhledání objednacích čísel taky, dokáže to zobrazit i cenu daných dílů. :P
Pak schémata, normočasy atd. už jsou za peníze.
Co se týče vlastností u aut, veškeré informace a např. i datum výroby to zobrazí, tuším, jen u roku 95 a novějších vozidel. Před tímto rokem to neukázalo nic nebo 1.1.1990. Před rokem 95 to může, ale nemusí veškeré informace ukázat. :palec
Jo a nemusí se zadávat celé VIN, ale stačí jen posledních 8 znaků. :-P
Jinak, motor 2,1TD byl označován několika typy motorů, dle určitých specifikací, P8A, P8C, PHZ, PJZ. PHZ a PJZ by měly být motory řady XUD11ATE s mechanickým Boschem a P8C zas řada XUD11BTE s Lucasem. P8A by měl být taky XUD11ATE.
24.07.2012 20:40 -
Měl by být na bloku motoru pod olejovým filtrem, tedy vidět zespodu a mělo by to být vytečkováno nebo vypáleno laserem na ofrézovanou plochu.
A nebo místo plazení pod autem se mrkni do velkého techničáku, tam máš typ motoru uveden taky.
Měl by být na bloku motoru pod olejovým filtrem, tedy vidět zespodu a mělo by to být vytečkováno nebo vypáleno laserem na ofrézovanou plochu.
A nebo místo plazení pod autem se mrkni do velkého techničáku, tam máš typ motoru uveden taky. :-)
29.07.2012 21:52 -