čau, potřeboval bych, jestli někdo nemáte zkušenosti, kde by mohl být problém: Po rozsvícení světel se mi vzadu rozsvítí mlhovky, ale normální koncový světla ne. Svítí mi i kontrolka zadních mlhovek a tlačítko nereaguje - jde pouze stisknout a hned vyskočí-nezůstane v poloze zapnuto. Tlačítko jsem odpojil a stav je stejný. Vytáhl jsem pojistku zadních mlhovek, stav je stále stejný. Díky za názory.
čau, potřeboval bych, jestli někdo nemáte zkušenosti, kde by mohl být problém: Po rozsvícení světel se mi vzadu rozsvítí mlhovky, ale normální koncový světla ne. Svítí mi i kontrolka zadních mlhovek a tlačítko nereaguje - jde pouze stisknout a hned vyskočí-nezůstane v poloze zapnuto. Tlačítko jsem odpojil a stav je stejný. Vytáhl jsem pojistku zadních mlhovek, stav je stále stejný. Díky za názory.
Prekabluj svetla. Mlhovky hod na koncove a... A tak...
Ale teraz vazne. Kedy si zistil tento problem? Je to od kupy auta alebo to predtym islo normalne?
Moze to robit aj kostra a to, ze sa ti akurat v tem case pokazilo tlacitko na mlhovky moze byt blba nahoda.
Prekabluj svetla. Mlhovky hod na koncove a... A tak...:-))))
Ale teraz vazne. Kedy si zistil tento problem? Je to od kupy auta alebo to predtym islo normalne?
Moze to robit aj kostra a to, ze sa ti akurat v tem case pokazilo tlacitko na mlhovky moze byt blba nahoda.
auto mam už asi 5 let a nikdy to neblblo. Asi si hráli děti s vypínačema, měl jsem zapnutý i přední mlhovky, ale tam vypínač funguje. Napadlo mě nějaký relé na mlhovky, jestli tam je - ale divný jsou ty nesvítící koncový světla
auto mam už asi 5 let a nikdy to neblblo. Asi si hráli děti s vypínačema, měl jsem zapnutý i přední mlhovky, ale tam vypínač funguje. Napadlo mě nějaký relé na mlhovky, jestli tam je - ale divný jsou ty nesvítící koncový světla
Mrkni na zarovky. Kamaradovi sa na Bore jedna vypalila a druha mu vypadla z objimky. Dalsi blba nahoda. Koho by to napadlo?? Celu poistnu skrinku sme premerali skoro vsecky kable presvitili a nakonec mi nebylo jasne, proc sviti osviceni SPZ a koncove svetla ne. Tak sme mrkli na zarovky.
Tebe sviti SPZ?
Inak, aj mne je to zahadou.
Mrkni na zarovky. Kamaradovi sa na Bore jedna vypalila a druha mu vypadla z objimky. Dalsi blba nahoda. Koho by to napadlo?? Celu poistnu skrinku sme premerali skoro vsecky kable presvitili a nakonec mi nebylo jasne, proc sviti osviceni SPZ a koncove svetla ne. Tak sme mrkli na zarovky. :-d
Tebe sviti SPZ?
Inak, aj mne je to zahadou.
Zkontrolovat kostry, a pak nejcastejsi problem je v privodech do vyklapecich dveri. Casto popraskana izolace dratu a preklesane draty. V gumovych hadicich od karoserie ke dverim. Neres relé a zacni od zadu.
Zkontrolovat kostry, a pak nejcastejsi problem je v privodech do vyklapecich dveri. Casto popraskana izolace dratu a preklesane draty. V gumovych hadicich od karoserie ke dverim. Neres relé a zacni od zadu. :)
A jdou alespon koncove na tech krajnich svetlech?
Zadni mlhovka snad rele ma.
A jdou alespon koncove na tech krajnich svetlech?
Zadni mlhovka snad rele ma.
koncové nejdou ani v 5tých dveřích, ani na krajích - osvětlení SPZ ted nevim
koncové nejdou ani v 5tých dveřích, ani na krajích - osvětlení SPZ ted nevim
No a este zisti co ti robia koncove svetla, ked zapnes dalkove a parkovacky. Mohel bys mnet totiz chybu i v packe na svetla (smerovky). Ta je prepojena s mlhovkama (proto mlhovky funguju len se svetlama) a jestli je pokazena, tak ti moze prerazat priamo na hmlovku. To tlacitko na hmlovku je stejne pokazene a mozna mas mlhovky zapnute furt. Ciste teoreticky... Ked povidas, ze deti sa ti s tym hrali, do elektriky nezasahuj. Tam deti nedosahnu
No a este zisti co ti robia koncove svetla, ked zapnes dalkove a parkovacky. Mohel bys mnet totiz chybu i v packe na svetla (smerovky). Ta je prepojena s mlhovkama (proto mlhovky funguju len se svetlama) a jestli je pokazena, tak ti moze prerazat priamo na hmlovku. To tlacitko na hmlovku je stejne pokazene a mozna mas mlhovky zapnute furt. Ciste teoreticky... :-) Ked povidas, ze deti sa ti s tym hrali, do elektriky nezasahuj. Tam deti nedosahnu :-D
záhada snad nalezena - půlka kabelů ve svazku do víka kufru zpřetrhaná a zbytel bez izolace. Tak mě čeká znova výměna vadných kusů a napojení v autě a v pátých dveřích.
záhada snad nalezena - půlka kabelů ve svazku do víka kufru zpřetrhaná a zbytel bez izolace. Tak mě čeká znova výměna vadných kusů a napojení v autě a v pátých dveřích.
takže - shrnuto: 6 přetrhaných drátů do pátých dveří opraveno a závada se zadníma mlhovkama a koncovýma světlama odstraněna. Doufám, že napořád, i když jsem koupil zbytečně tlustý dráty a je to tam celkem narvaný.
takže - shrnuto: 6 přetrhaných drátů do pátých dveří opraveno a závada se zadníma mlhovkama a koncovýma světlama odstraněna. Doufám, že napořád, i když jsem koupil zbytečně tlustý dráty a je to tam celkem narvaný.