Zdravim všechny XMáky,pred 3tydny jsem si koupil XMko 2,5td plna vybava r.v.97,bohuzel asi v dost spatnem stavu.Potreboval bych poradit ohledne ABS, ktere mi nefunguje a na diagnostice u mechanika pocitac vyhodnotil chybu vsech cidel.Pote co mechanik resetoval pocitac se ukazalo pouze jedno vadne cidlo a to u spolujezdce.Muzete mi dat nekdo tip kde bych koupil za co nejlip toto cidlo?Dalsi zavada byla v mericimnozstvi vzduchu.Jak se tato zavada projevuje?Pred timto autem jsem mel BMW 525tds sestivalec a to jelo uplne jinak.Pry mi ale motor jede v pohode.Dale mi nefunguje vyhrev 3sedadel.Pry jsou spatne regulatory pod sedackama.Nevite jejich cenu nebo nemate je nekdo navic???Ono sednout si v -10stupnich na zmrzlou kozenou sedacku neni nic prijemeneho A jeste posledni vetsi chyba je to,ze se mi po vymene termostatu zahriva motor na 50 stupnu.Je to mozne?Myslim si ze tim motor hodne trpi.Pry maji tyto auta nezavisle topeni(bufik),ale jat tam nic takoveho nemam.Jinak jsem s vasim webem moc spokojen a poradte mi kde mam zaplatit clensky prispevek.Predem diky za vase ohlasy.
Zdravim všechny XMáky,pred 3tydny jsem si koupil XMko 2,5td plna vybava r.v.97,bohuzel asi v dost spatnem stavu.Potreboval bych poradit ohledne ABS, ktere mi nefunguje a na diagnostice u mechanika pocitac vyhodnotil chybu vsech cidel.Pote co mechanik resetoval pocitac se ukazalo pouze jedno vadne cidlo a to u spolujezdce.Muzete mi dat nekdo tip kde bych koupil za co nejlip toto cidlo?Dalsi zavada byla v mericimnozstvi vzduchu.Jak se tato zavada projevuje?Pred timto autem jsem mel BMW 525tds sestivalec a to jelo uplne jinak.Pry mi ale motor jede v pohode.Dale mi nefunguje vyhrev 3sedadel.Pry jsou spatne regulatory pod sedackama.Nevite jejich cenu nebo nemate je nekdo navic???Ono sednout si v -10stupnich na zmrzlou kozenou sedacku neni nic prijemeneho :-)A jeste posledni vetsi chyba je to,ze se mi po vymene termostatu zahriva motor na 50 stupnu.Je to mozne?Myslim si ze tim motor hodne trpi.Pry maji tyto auta nezavisle topeni(bufik),ale jat tam nic takoveho nemam.Jinak jsem s vasim webem moc spokojen a poradte mi kde mam zaplatit clensky prispevek.Predem diky za vase ohlasy.
19.12.2005 10:53 -
Re: ABS,výhřev sedaček a stále studený motor
[quote]Muzete mi dat nekdo tip kde bych koupil za co nejlip toto cidlo?[/quote]
to si myslim je nejlepsi koupit v citroenu
[quote]Dalsi zavada byla v mericimnozstvi vzduchu.Jak se tato zavada projevuje?[/quote]
je to tz. vaha vzduch neboli snimac hmotnosti mnozstvi nasavaneho vzduchu....podle toho ridici jednotka ridi vstrikovani a turbo...pokud dava spatne informace motor nejede na 100% vykonu nebo v nouzovem rezimu,zpravidla pro zatezi jse spatne do vyssich otacek...vymenit za novou NE Z VRAKACE!!!
[quote]Dale mi nefunguje vyhrev 3sedadel.Pry jsou spatne regulatory pod sedackama.Nevite jejich cenu nebo nemate je nekdo navic???Ono sednout si v -10stupnich na zmrzlou kozenou sedacku neni nic prijemeneho[/quote]
nejsem si jist jestli XM ma nejakej regulator...vsechny co jsem do ted videl a zpravoval jsou pres prepinac a relatko natvrdo do sedacky (odporovy drat)...chtelo by zmerit jestli neni vyhrev preruseny (98% zavad)...
[quote]A jeste posledni vetsi chyba je to,ze se mi po vymene termostatu zahriva motor na 50 stupnu.Je to mozne?Myslim si ze tim motor hodne trpi.Pry maji tyto auta nezavisle topeni(bufik),ale jat tam nic takoveho nemam[/quote]
termostaty do 2.1 a 2.5 se delasi na 83 nebo 88 stupnu...pokud se ti auto nezahreje je to problem protoze budes mit vetsi spotrebu v zime...zkusil bych termostat vymenit...neznamena ze novy=dobry ..na znacce bych nesetril a koupil bych nejaky lepsi (traba FACET z nahradnich vyrobcu jinak origo v citroenu)
O bufiku budu mozna kecat nevim to na 100% ale opravdu jsem take v zadnem XM nevidel nic takoveho
[quote]Jinak jsem s vasim webem moc spokojen a poradte mi kde mam zaplatit clensky prispevek.[/quote]
Dalsi dulezita vec je aby sis doplniv ve svem proflu vsechny dulezite udaje o sobe (jmeno,mesto, funkcni mail a do podpisu typ auta) jinak te bohuzel automat (Plechr smaze
[quote]Muzete mi dat nekdo tip kde bych koupil za co nejlip toto cidlo?[/quote]
to si myslim je nejlepsi koupit v citroenu
[quote]Dalsi zavada byla v mericimnozstvi vzduchu.Jak se tato zavada projevuje?[/quote]
je to tz. vaha vzduch neboli snimac hmotnosti mnozstvi nasavaneho vzduchu....podle toho ridici jednotka ridi vstrikovani a turbo...pokud dava spatne informace motor nejede na 100% vykonu nebo v nouzovem rezimu,zpravidla pro zatezi jse spatne do vyssich otacek...vymenit za novou NE Z VRAKACE!!!
[quote]Dale mi nefunguje vyhrev 3sedadel.Pry jsou spatne regulatory pod sedackama.Nevite jejich cenu nebo nemate je nekdo navic???Ono sednout si v -10stupnich na zmrzlou kozenou sedacku neni nic prijemeneho[/quote]
nejsem si jist jestli XM ma nejakej regulator...vsechny co jsem do ted videl a zpravoval jsou pres prepinac a relatko natvrdo do sedacky (odporovy drat)...chtelo by zmerit jestli neni vyhrev preruseny (98% zavad)...
[quote]A jeste posledni vetsi chyba je to,ze se mi po vymene termostatu zahriva motor na 50 stupnu.Je to mozne?Myslim si ze tim motor hodne trpi.Pry maji tyto auta nezavisle topeni(bufik),ale jat tam nic takoveho nemam[/quote]
termostaty do 2.1 a 2.5 se delasi na 83 nebo 88 stupnu...pokud se ti auto nezahreje je to problem protoze budes mit vetsi spotrebu v zime...zkusil bych termostat vymenit...neznamena ze novy=dobry ..na znacce bych nesetril a koupil bych nejaky lepsi (traba FACET z nahradnich vyrobcu jinak origo v citroenu)
O bufiku budu mozna kecat nevim to na 100% ale opravdu jsem take v zadnem XM nevidel nic takoveho
[quote]Jinak jsem s vasim webem moc spokojen a poradte mi kde mam zaplatit clensky prispevek.[/quote]
http://xm.citroen-club.eu/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=297&forum=4#forumpost2102
Dalsi dulezita vec je aby sis doplniv ve svem proflu vsechny dulezite udaje o sobe (jmeno,mesto, funkcni mail a do podpisu typ auta) jinak te bohuzel automat (Plechr :-)) smaze
20.12.2005 06:50 -
Měl jsem na mé99 taky špatné přední čidlo a použil jsem zadní ze starého modelu.Nejsem sice elektrikář,ale hodnotu mělo taky 1098 ohmů,akorát jsem odbrousil výstupek na konektoru a ono to maká.Po montáži sice ABS furt svítilo,ale jak jsem se rozjel tak zhaslo a začalo fungovat.
Měl jsem na mé99 taky špatné přední čidlo a použil jsem zadní ze starého modelu.Nejsem sice elektrikář,ale hodnotu mělo taky 1098 ohmů,akorát jsem odbrousil výstupek na konektoru a ono to maká.Po montáži sice ABS furt svítilo,ale jak jsem se rozjel tak zhaslo a začalo fungovat.
20.12.2005 12:18 -
Jo, jo, bez povinných údajů tě automat smaže. Tak neváhej a skoč - na to doplnění. A ozvi se mi na můj e-mail ohledně příspěvku - teda pokud chceš. :lol:
Jo, jo, bez povinných údajů tě automat smaže. Tak neváhej a skoč - na to doplnění. A ozvi se mi na můj e-mail ohledně příspěvku - teda pokud chceš. :lol: