Zdravim XMáky,
pisi jiz podruhe ohledne ohrevu motoru,s termostatem jsem to vyresil tak, ze jsem dal pred chladic papirovy karton, a ejhle, na dalnici pri 130km rychlosti jsem auto malem uvaril.
Neverim na to, ze kdybych si vymenil cidlo za znackove,tak se mi motor bude zahrivat nejak rychleji.Ted se mi zahreje zhruba asi az po 30kilometrech, coz je opravdu hodne.Kartonovej system se mi take moc nezamlouva.Poradite mi?
Jinak bych si chtel na jare kupovat elektrony nejlepe i s gumama,muzete mi poradit ktere rozmery auto zkousne aniz bych muse delat upravy do kastle?Samozrejme cim veci rozmery tim lepe
Dalsi radu bych potreboval ohledne studenych startu motoru,mam zkontrolovane vstriky,zhavici svicky,neznam tlaky motoru, ale pry kdyz nejde tlak vzduchu(nefouka vzduch z olejove merky(coz nefouka)tak by mel mit motor tlaky v pohode. Motor mi chyta, ikdyz ma strasne nerovnomerny chod,zhruba po 30sec.se vse srovna.Pripadne mi to,jako kdyby mel motor tuberu a musel si odkaslat :lol:
Posledni radu bych potreboval ohledne ABS,mam spatne predni cidlo u spolujezdce,volal jsem do Citroenu,tam jsem se zhorzil,rikali mi, ze jsou 2 tipy(nepamatuju se na nazev) a jedno stoji kolem 3-4tis.kc a druhe stoji 20tis.kc :-? malem jsem padl do mdlob.Muzete mi poradit jestli se da toto obejit i jinou cestou nez pres primeho a draheho dodavatele???
Diky moc, neco si take necham na priste...ohrev motoru,zimni starty,ABS
Zdravim XMáky,
pisi jiz podruhe ohledne ohrevu motoru,s termostatem jsem to vyresil tak, ze jsem dal pred chladic papirovy karton, a ejhle, na dalnici pri 130km rychlosti jsem auto malem uvaril.
Neverim na to, ze kdybych si vymenil cidlo za znackove,tak se mi motor bude zahrivat nejak rychleji.Ted se mi zahreje zhruba asi az po 30kilometrech, coz je opravdu hodne.Kartonovej system se mi take moc nezamlouva.Poradite mi?
Jinak bych si chtel na jare kupovat elektrony nejlepe i s gumama,muzete mi poradit ktere rozmery auto zkousne aniz bych muse delat upravy do kastle?Samozrejme cim veci rozmery tim lepe :-)
Dalsi radu bych potreboval ohledne studenych startu motoru,mam zkontrolovane vstriky,zhavici svicky,neznam tlaky motoru, ale pry kdyz nejde tlak vzduchu(nefouka vzduch z olejove merky(coz nefouka)tak by mel mit motor tlaky v pohode. Motor mi chyta, ikdyz ma strasne nerovnomerny chod,zhruba po 30sec.se vse srovna.Pripadne mi to,jako kdyby mel motor tuberu a musel si odkaslat :lol:
Posledni radu bych potreboval ohledne ABS,mam spatne predni cidlo u spolujezdce,volal jsem do Citroenu,tam jsem se zhorzil,rikali mi, ze jsou 2 tipy(nepamatuju se na nazev) a jedno stoji kolem 3-4tis.kc a druhe stoji 20tis.kc :-? malem jsem padl do mdlob.Muzete mi poradit jestli se da toto obejit i jinou cestou nez pres primeho a draheho dodavatele???
Diky moc, neco si take necham na priste...ohrev motoru,zimni starty,ABS
Mno vyzkoušel jsem toho hodně.Zatím jsem byl nejvíc spokojen s R15 6" s pneu 205/65 nebo 205/60 a v létě budu obouvat R17 8" 225/45.Oboje elektrony jdou na XM bez úprav karoserie,ale bohužel ani u jednich neznám ET.Zkoušel jsem je vždy přímo na auto.Jinak na zimu doporučuji nechat plechy a pne 195/65.S tím ohřevem motoru si myslím že nebude uplně něco košér s termostatem.Nejspíš bude propouštět, tzn že studená voda z chladiče se ti dostane do motoru ikdyž ještě nemá.K těm startum by ještě bylo dobrý vyzkoušet jestli ti funguje termostatický článek,u čerpadla LUCAS je to hodně znát a případně seřídít předvstřik který se taky může hodně na studených startech podepsat.Mno a k tomu čidlu.Dokonce mám pocit že těch typů bude víc.Minimálně dva jsou na starý model (dle typu ŘJ) a na nový taky jiný,ale prý jde přizpůsobit ze starého.Mno a hledal bych na vrakárně nebo tady mezi XMákama.Skoro každý tu má na zahradě vrak na ND
Mno vyzkoušel jsem toho hodně.Zatím jsem byl nejvíc spokojen s R15 6" s pneu 205/65 nebo 205/60 a v létě budu obouvat R17 8" 225/45.Oboje elektrony jdou na XM bez úprav karoserie,ale bohužel ani u jednich neznám ET.Zkoušel jsem je vždy přímo na auto.Jinak na zimu doporučuji nechat plechy a pne 195/65.S tím ohřevem motoru si myslím že nebude uplně něco košér s termostatem.Nejspíš bude propouštět, tzn že studená voda z chladiče se ti dostane do motoru ikdyž ještě nemá.K těm startum by ještě bylo dobrý vyzkoušet jestli ti funguje termostatický článek,u čerpadla LUCAS je to hodně znát a případně seřídít předvstřik který se taky může hodně na studených startech podepsat.Mno a k tomu čidlu.Dokonce mám pocit že těch typů bude víc.Minimálně dva jsou na starý model (dle typu ŘJ) a na nový taky jiný,ale prý jde přizpůsobit ze starého.Mno a hledal bych na vrakárně nebo tady mezi XMákama.Skoro každý tu má na zahradě vrak na ND :)
Ty rozměry kol: Souhlasím s Kendym, jen je dobré si uvědomit, že čím větší rozměr kola, tím nižší guma a tudíž i tvrdší pérování. Což je základní vlastnost citroenů a tímto jí potlačíš.
Ohledně ABS, určitě se tu někdo najde, kdo čidlo bude mít. Jen ještě otázka, víš jistě, že je vadné čidlo a ne kabel k němu? U předních kol se docela často stává, že se zlomí vodič uvnitř kabelu. Zkus proměřit na konektoru ono vadné čidlo, odpor by měl být něco málo přes 1 kiloohm ( tuším, že jsem naměřil 1030 ohmů ) Pokud nenaměříš nic, uřízni kabel kousek od čidla a zkus to znovu. No a pokud je stoprocentně vadné čidlo, tak jen taková rada, vytáhni konektor z jednotky ABS. Mohlo by se Ti stát, že jednou nedobrzdíš, občes se tak jednotka může chovat.
Ty rozměry kol: Souhlasím s Kendym, jen je dobré si uvědomit, že čím větší rozměr kola, tím nižší guma a tudíž i tvrdší pérování. Což je základní vlastnost citroenů a tímto jí potlačíš.
Ohledně ABS, určitě se tu někdo najde, kdo čidlo bude mít. Jen ještě otázka, víš jistě, že je vadné čidlo a ne kabel k němu? U předních kol se docela často stává, že se zlomí vodič uvnitř kabelu. Zkus proměřit na konektoru ono vadné čidlo, odpor by měl být něco málo přes 1 kiloohm ( tuším, že jsem naměřil 1030 ohmů ) Pokud nenaměříš nic, uřízni kabel kousek od čidla a zkus to znovu. No a pokud je stoprocentně vadné čidlo, tak jen taková rada, vytáhni konektor z jednotky ABS. Mohlo by se Ti stát, že jednou nedobrzdíš, občes se tak jednotka může chovat.
Ke gumám. Na srazu v Lodenici přijel majitel servisu a měl obutý 215 - 65 - 15.Vypadalo to mohutně a taky to muselo dobře tlumit márazy.Doufám,že se nemýlím.Víc by mohl vědět Plechr - je to jeho kámoš.
Ke gumám. Na srazu v Lodenici přijel majitel servisu a měl obutý 215 - 65 - 15.Vypadalo to mohutně a taky to muselo dobře tlumit márazy.Doufám,že se nemýlím.Víc by mohl vědět Plechr - je to jeho kámoš.