Jaký je váš názor na provoz motoru 2,5 TD, prý není tak spolehivý tak, jak 2,1 TD - údajně praskají hlavy - máte někdo podobné informace ?
Jaký je váš názor na provoz motoru 2,5 TD, prý není tak spolehivý tak, jak 2,1 TD - údajně praskají hlavy - máte někdo podobné informace ?
vyssi vykon ale i vyssi provozni naklady..hlavy praskaji pri cca 100 000...ono to celkem jede ale nestiha se uchladit.....
vyssi vykon ale i vyssi provozni naklady..hlavy praskaji pri cca 100 000...ono to celkem jede ale nestiha se uchladit.....
Mám 2,5 TD i 2,1 TD. Xm 2,5 td mám asi 3 roky.Kupoval jsem ho se stavem počítadla km 136000, nyní má 247000 km a nepozoruju,že by se hřálo ani při zatížení.Výkon o proti 2,1 td je celkem znatelný.Má také kultivovanější chod.A není skoro vůbec slyšet do vnitřku auta. Jinak nová hlava stojí cca 19000,-Kč je to uvedeno na www.citroeny.cz/forum tuším i s adresou.
O 2,5 td panujou různé tlachy.Pokud s ní nebudu jezdit jako hovado,za studena ji nechám ohřát,při jízdě po dálnici pokud vím že budu zastavovat spomalím a ochladím ji tak vydrží.
2,5td má dva termostaty a pomocný chladič,i tyto věci musejí být v pořádku.
Vše má vliv na životnost motoru.
Ten můj i při 247000 na tachometru se těší velmi dobré kondici.
Co se týče motorizace Xm můžu doporučit,ale chce to bohužel znát alespoň trochu historii kupovaného auta. :lol: int:
Mám 2,5 TD i 2,1 TD. Xm 2,5 td mám asi 3 roky.Kupoval jsem ho se stavem počítadla km 136000, nyní má 247000 km a nepozoruju,že by se hřálo ani při zatížení.Výkon o proti 2,1 td je celkem znatelný.Má také kultivovanější chod.A není skoro vůbec slyšet do vnitřku auta. Jinak nová hlava stojí cca 19000,-Kč je to uvedeno na www.citroeny.cz/forum tuším i s adresou.
O 2,5 td panujou různé tlachy.Pokud s ní nebudu jezdit jako hovado,za studena ji nechám ohřát,při jízdě po dálnici pokud vím že budu zastavovat spomalím a ochladím ji tak vydrží.
2,5td má dva termostaty a pomocný chladič,i tyto věci musejí být v pořádku.
Vše má vliv na životnost motoru.
Ten můj i při 247000 na tachometru se těší velmi dobré kondici.
Co se týče motorizace Xm můžu doporučit,ale chce to bohužel znát alespoň trochu historii kupovaného auta. :lol: :pint:
uplne souhlasim zejmena s posledni vetou jen ty "tlachy" maji svoje opodstatneni pokud nekdo s autem jezdil jak dobytek je kodice motoru diskutabilni...
uplne souhlasim zejmena s posledni vetou jen ty "tlachy" maji svoje opodstatneni pokud nekdo s autem jezdil jak dobytek je kodice motoru diskutabilni...:-(
Tak tomu aby jsi to viděl nic nebrání.Můžeš se přijet podívat.
Ovšem to,že soudruzi ve Francii postavili 2,5 td na spodku 2,1 td je pro mě velikou novinkou.
Celej spodek,myšleno blok je apsolutně jiné konstrukce než 2,1 td.
Mladší dceři bylo loni v prosinci deset let.I ona pozná rozdíl 2,5 td od 2,1 td a to i pouhým pohledem.
a 3,0V6 mám také,ale již pouze na díly,to že by jela levněji než 2,5 td je mi rovněž velkou neznámou.
Není nic jednodušího než se tady dohadovat to zkusit na srazu.
:lol:
Tak tomu aby jsi to viděl nic nebrání.Můžeš se přijet podívat.
Ovšem to,že soudruzi ve Francii postavili 2,5 td na spodku 2,1 td je pro mě velikou novinkou.
Celej spodek,myšleno blok je apsolutně jiné konstrukce než 2,1 td.
Mladší dceři bylo loni v prosinci deset let.I ona pozná rozdíl 2,5 td od 2,1 td a to i pouhým pohledem.
a 3,0V6 mám také,ale již pouze na díly,to že by jela levněji než 2,5 td je mi rovněž velkou neznámou.
Není nic jednodušího než se tady dohadovat to zkusit na srazu.
:lol:
K tý spotřebě se nemá cenu ani vyjadřovat,uváděl jsem,že mám 2,5 td i 2,1 td. Takže co se týče spotřeby mohu sám porovnat.
Jinak 2,5 td má uváděnou spotřebu výrobcem město:9,2l,
90km/h 5,2l, 120km/h 6,8l,moje skušešnost s tímto motorem je mezi 6,2-7,2l/100km
Ona zase ta 2,1td není až takovím zázrakem.A že je člověk spokojen s tím čím má,ono mu vlastně víc možností nezbývá.
Kdybych neměl oba dva typy motorů,tak sem ani nepíšu,jako bych se nevyjadřoval k 3,0V6,jelikož ji neprovozuji. :lol:
K tý spotřebě se nemá cenu ani vyjadřovat,uváděl jsem,že mám 2,5 td i 2,1 td. Takže co se týče spotřeby mohu sám porovnat.
Jinak 2,5 td má uváděnou spotřebu výrobcem město:9,2l,
90km/h 5,2l, 120km/h 6,8l,moje skušešnost s tímto motorem je mezi 6,2-7,2l/100km
Ona zase ta 2,1td není až takovím zázrakem.A že je člověk spokojen s tím čím má,ono mu vlastně víc možností nezbývá.
Kdybych neměl oba dva typy motorů,tak sem ani nepíšu,jako bych se nevyjadřoval k 3,0V6,jelikož ji neprovozuji. :lol:
tak to bych chtel opravdu videt jat jezdis s 2.5 za 6,2-7,2l/100km...
a to ona 2.1 oproti 2.5 zazrakem je to mi ver,hlavne co do spolehlivosti...
uz jen to ze soudruzi ve francii postavili 2.5 na spodku 2.1 a dali jinou hlavu (ktera ma konstrukcni vady a dela co dela)
a nemysli si ze to pisu proto ze mam v podpisu jen napsane 2.1 TD break...krome 2.0i jsem mel xm se vsemy motory a mel jsem dost casu porovnavat....a kdyz to vezmu do dusledku takv nekterych rezimech jezdi dokonce levneji i V6
tak to bych chtel opravdu videt jat jezdis s 2.5 za 6,2-7,2l/100km...
a to ona 2.1 oproti 2.5 zazrakem je to mi ver,hlavne co do spolehlivosti...
uz jen to ze soudruzi ve francii postavili 2.5 na spodku 2.1 a dali jinou hlavu (ktera ma konstrukcni vady a dela co dela)
a nemysli si ze to pisu proto ze mam v podpisu jen napsane 2.1 TD break...krome 2.0i jsem mel xm se vsemy motory a mel jsem dost casu porovnavat....a kdyz to vezmu do dusledku takv nekterych rezimech jezdi dokonce levneji i V6;-)
Ju a budem se prát a závodit.Mno už se těším.Sice to asi tou spotřebou u tý mý 2.1 nevyhraju, ale o tom rozdílu ve výkonu mezi 2.1TD a 2.5TD si rád popovídám
Ju a budem se prát a závodit.Mno už se těším.Sice to asi tou spotřebou u tý mý 2.1 nevyhraju, ale o tom rozdílu ve výkonu mezi 2.1TD a 2.5TD si rád popovídám :-D
no já mám 2,1Td a jsem sním nadmíru spokojen. Co se týče výkonu tak mi plně vyhovuje, ono XMko není stejně auto na závody. Ono jezdit za 6,5 litru mi 2,5Td nebude a kdyby snad ano tak si toho výkonu stejně neužiju. Ted se spíš soustředím na to jak jet po našich cestách a vyméct co nejméně děr.
no já mám 2,1Td a jsem sním nadmíru spokojen. Co se týče výkonu tak mi plně vyhovuje, ono XMko není stejně auto na závody. Ono jezdit za 6,5 litru mi 2,5Td nebude a kdyby snad ano tak si toho výkonu stejně neužiju. Ted se spíš soustředím na to jak jet po našich cestách a vyméct co nejméně děr.
:roll: :hammer: Jo povídat si můžem.A je li to tvím přáním tak i prát.Netušil jsem kolik je na srazu zábavy.Hold jeden nikdy neví.
Nemám ale kimono,nevadí?
:roll: :hammer: Jo povídat si můžem.A je li to tvím přáním tak i prát.Netušil jsem kolik je na srazu zábavy.Hold jeden nikdy neví.
Nemám ale kimono,nevadí?
Mno tak s tím přístupem souhlasím s Lenonem.Vyměnit termostat na 2.1 je o zlomení ruky na třikrát aby se k tomu člově dostal.Ale ono si nevybereš.Zkus si zase na 2.5 vyměnit startér nebo alternátor Prostě každá motorová verze má své pro i proti a jde jen o to co člověk upřednostní.Každopádně ani jedno není špatná volba.Já osobně bych se akorát vyvaroval verzi 2.0 a 2.2D.A to proto, že to není ani hospodárný v PHM ani výkonově žádnej trhák.
Mno tak s tím přístupem souhlasím s Lenonem.Vyměnit termostat na 2.1 je o zlomení ruky na třikrát aby se k tomu člově dostal.Ale ono si nevybereš.Zkus si zase na 2.5 vyměnit startér nebo alternátor :-D Prostě každá motorová verze má své pro i proti a jde jen o to co člověk upřednostní.Každopádně ani jedno není špatná volba.Já osobně bych se akorát vyvaroval verzi 2.0 a 2.2D.A to proto, že to není ani hospodárný v PHM ani výkonově žádnej trhák.
Termostat je taky asi jediná věc, na kterou se může u 2.5 líp než u 2.1
Bohužel mi tenkrát ani motoráři nedokázali říct, kde ty termostaty na dvaapůlce jsou a když jsem je sám našel a přišel o všechen antifreeze, zjistil jsem že mám jiný termostaty:-x
Termostat je taky asi jediná věc, na kterou se může u 2.5 líp než u 2.1 :-D
Bohužel mi tenkrát ani motoráři nedokázali říct, kde ty termostaty na dvaapůlce jsou :-o a když jsem je sám našel a přišel o všechen antifreeze, zjistil jsem že mám jiný termostaty:-x
No, já bych to shrnul ze svého pohledu asi tak:
Platí stejně jako prokaždý motor, že záleží kdo ho měl přede mnou, ale u 2.5ky se prasárny asi projeví citelněji. Já už do něj vrazil dost, ale moje chyba, že jsem koupil zajíce v pytli a pak to ještě dal do "správnýho" servisu. Fakt je taky ten, že většina oprav se týkala hydrauliky (i když to začalo motorem), což s 2.5kou nemá moc společnýho. Teď už je snad až na kosmetické vady celkem v pohodě, takže jediná mě štve ta spotřeba, která po Praze dělá necelých 10l a dálky necelých 9l - obdivuju lidi, který jezdí za 7,5l, já se níž nedostanu, i kdybych dělal bůhví co, takže s ní radši jezdim a jsem tam za 9,5 průměr tak jako tak 8-)
O výkonu se bavit nemůžu, protože 2.1 jsem neřídil, ale 2.5 je slušná kára, což se projeví hlavně při naloženym autě, normálně rozdíl asi nebude až tak velkej. Ještě je asi rozdíl v cenách dílů - jenom blbý termostaty mě vyšly skoro na 2000 :-? , ale zase se k nim narozdíl od jiných věcí a 2.1 může
No, já bych to shrnul ze svého pohledu asi tak:
Platí stejně jako prokaždý motor, že záleží kdo ho měl přede mnou, ale u 2.5ky se prasárny asi projeví citelněji. Já už do něj vrazil dost, ale moje chyba, že jsem koupil zajíce v pytli a pak to ještě dal do "správnýho" servisu. Fakt je taky ten, že většina oprav se týkala hydrauliky (i když to začalo motorem), což s 2.5kou nemá moc společnýho. Teď už je snad až na kosmetické vady celkem v pohodě, takže jediná mě štve ta spotřeba, která po Praze dělá necelých 10l a dálky necelých 9l - obdivuju lidi, který jezdí za 7,5l, já se níž nedostanu, i kdybych dělal bůhví co, takže s ní radši jezdim a jsem tam za 9,5 průměr tak jako tak 8-)
O výkonu se bavit nemůžu, protože 2.1 jsem neřídil, ale 2.5 je slušná kára, což se projeví hlavně při naloženym autě, normálně rozdíl asi nebude až tak velkej. Ještě je asi rozdíl v cenách dílů - jenom blbý termostaty mě vyšly skoro na 2000 :-? , ale zase se k nim narozdíl od jiných věcí a 2.1 může :-D