Ahoj, tak jsem dneska vyměnil potenciometr škrticí klapky, protože to v nižších otáčkách škubalo a dusilo a kromě toho tam byl danej nakřivo. Když jsem to po výměně nastartoval, tak ten motoro jde teď už úplně na hovno a svítí mi kontrolka poruchy elektroinstalace motoru (taková ta žlutá co vypadá jako "K"). Když jsem to teda chcípnul a připojil tam zase ten původní, nic se nezměnilo, svítí to pořád a motor jde dost nepravidelně a špatně reaguje na plyn. Už jsem prohrabal co se dalo, zkontroloval taky co se dalo a na nic jse nepřišel. Nemůžete mi někdo poradit, jestli se vám to třeba taky nestalo ? Jinak kde by ke ně byl nejblíž nějakej spolehlivej servis, kde mi natočí diagnostiku (+kontakt na ně) ? Díky.
Ahoj, tak jsem dneska vyměnil potenciometr škrticí klapky, protože to v nižších otáčkách škubalo a dusilo a kromě toho tam byl danej nakřivo. Když jsem to po výměně nastartoval, tak ten motoro jde teď už úplně na hovno a svítí mi kontrolka poruchy elektroinstalace motoru (taková ta žlutá co vypadá jako "K"). Když jsem to teda chcípnul a připojil tam zase ten původní, nic se nezměnilo, svítí to pořád a motor jde dost nepravidelně a špatně reaguje na plyn. Už jsem prohrabal co se dalo, zkontroloval taky co se dalo a na nic jse nepřišel. Nemůžete mi někdo poradit, jestli se vám to třeba taky nestalo ? Jinak kde by ke ně byl nejblíž nějakej spolehlivej servis, kde mi natočí diagnostiku (+kontakt na ně) ? Díky.
potenciometr se musi zpravne nastavit...a hlavne se i nezda ze by to co rikas bylo potenciometrem protoze jednotka na nej ve volnobeznych otackach nereaguje (je tam volnobeznej spinac)..
tvuj problem bych chledal spis v rozdelovaci ,svickach a kabelech
potenciometr se musi zpravne nastavit...a hlavne se i nezda ze by to co rikas bylo potenciometrem protoze jednotka na nej ve volnobeznych otackach nereaguje (je tam volnobeznej spinac)..
tvuj problem bych chledal spis v rozdelovaci ,svickach a kabelech
a poznalo by se to na diagnostice, kde to je ? Protože já sice můžu hledat, ale obávám se, že prd najdu Jinak ten potenciometr jsem nastavil, a je pravda, že na něj auto při volnoběhu nereaguje, ale právě nevim, co se tam mohlo podělat tím, že jsem ho vyměnil, protože do tý doby to nesvítilo.
Jo, a svíčky jsou nový, jsou tm asi 10 dní
a poznalo by se to na diagnostice, kde to je ? Protože já sice můžu hledat, ale obávám se, že prd najdu :-) Jinak ten potenciometr jsem nastavil, a je pravda, že na něj auto při volnoběhu nereaguje, ale právě nevim, co se tam mohlo podělat tím, že jsem ho vyměnil, protože do tý doby to nesvítilo.
Jo, a svíčky jsou nový, jsou tm asi 10 dní
me by teda zajimalo jak jsi nastavil ten potak koukal jsem na to a ma dve odporove drahy protichudne jedna se zvysuje a druha snizuje a obe maji stejny rozsah.Tak jen tak ze zevedavosti by me to zajimalo no a na tu chybu co ti sviti stale zkousel jsi vymazat ecu vypnutim aku na cca hod?
jinak kdo vi jak nastavit ten potak sem stim ted jsem resil se zanmim a nokonec jsem to nastavily podle ucha jak jde motor ale asi to nejlepsi reseni ted jsou koukal ke znamimu do opla a tam se s tim potakem hybat ani neda tak ze tam da dat jen dobre ...tak to jsem zvedavej jestli nam da nekdo fundovanou odpoved
me by teda zajimalo jak jsi nastavil ten potak koukal jsem na to a ma dve odporove drahy protichudne jedna se zvysuje a druha snizuje a obe maji stejny rozsah.Tak jen tak ze zevedavosti by me to zajimalo no a na tu chybu co ti sviti stale zkousel jsi vymazat ecu vypnutim aku na cca hod?
jinak kdo vi jak nastavit ten potak sem stim ted jsem resil se zanmim a nokonec jsem to nastavily podle ucha jak jde motor :-) ale asi to nejlepsi reseni ted jsou koukal ke znamimu do opla a tam se s tim potakem hybat ani neda tak ze tam da dat jen dobre ...tak to jsem zvedavej jestli nam da nekdo fundovanou odpoved :-)
Sice pozdě, ale přece sem něco napíšu
Vyřešil jsem to taky jako už spousta přede mnou, nastavil jsem to podle ucha a problémy zmizely. Prostě jsem jezdil, a nezdálo se mi to, tak jsem s tím o fous pootočil. Pak jsem zase jezdil a zase pootočil atd. až jsem to nastavil a všchno funguje. Je to už ale delší dobu, už jsem ho prodal, protože penízky penízky. manželka jde za chvíli na mateřskou, a tak jsem si myslel, že si pořídíme něco menšího a levnějšího. Ovšem R 19 1.8i 16V 99 kW se mé milé ženě (a ostatně už ani mně) nelíbilo, prostě po XM už se nám žádný auto nemůže líbit, a když mi čirou náhodou známý nabídl auto, co mám v podpisu, jdeme do toho
Do měsíce si pro něj půjdu. Tak kdybyste někdo věděl o někom, kdo by chtěl tu R 19, dejte vědět, ať mám peníze na opravy
Sice pozdě, ale přece sem něco napíšu :-)
Vyřešil jsem to taky jako už spousta přede mnou, nastavil jsem to podle ucha a problémy zmizely. Prostě jsem jezdil, a nezdálo se mi to, tak jsem s tím o fous pootočil. Pak jsem zase jezdil a zase pootočil atd. až jsem to nastavil a všchno funguje. Je to už ale delší dobu, už jsem ho prodal, protože penízky penízky. manželka jde za chvíli na mateřskou, a tak jsem si myslel, že si pořídíme něco menšího a levnějšího. Ovšem R 19 1.8i 16V 99 kW se mé milé ženě (a ostatně už ani mně) nelíbilo, prostě po XM už se nám žádný auto nemůže líbit, a když mi čirou náhodou známý nabídl auto, co mám v podpisu, jdeme do toho :-)
Do měsíce si pro něj půjdu. Tak kdybyste někdo věděl o někom, kdo by chtěl tu R 19, dejte vědět, ať mám peníze na opravy :-)
Tak jo, beru, ale musíš tak o 40k dolů
Já jsem rád, že když vyškrábu všechny rohy a skrýše, tak dám dohromady 75 na tohle, kdepak bych vzal na tramvaj
Tak jo, beru, ale musíš tak o 40k dolů :-)
Já jsem rád, že když vyškrábu všechny rohy a skrýše, tak dám dohromady 75 na tohle, kdepak bych vzal na tramvaj :-)
tramvaj prodavam za 90 bez kol,doplku a navigace...tak to ti chybi jen 15 000 to zas neni tak moc
viz [url=http://xm.citroen-club.eu/modules/catads/adsitem.php?ads_id=12]bazar[/url]
tramvaj prodavam za 90 bez kol,doplku a navigace...tak to ti chybi jen 15 000 to zas neni tak moc;)
viz [url=http://xm.citroen-club.eu/modules/catads/adsitem.php?ads_id=12]bazar[/url]
To máš pravdu, ale právě těch 75 jsou úplně, ale beze srandy ÚPLNĚ všechny peníze, co mám, včetně toho, že lautr do mrtě vybrakuju kontokorent a jak jsem psal, žena mi jde za pár dní rodit, takže víc ani mít nebudu. A taky - co s autem bez kol ? Věřím, že bych s tramvají neprohloupil, ale kromě toho, že se mi víc líbí hatchbacky, na ní prostě nemám.
To máš pravdu, ale právě těch 75 jsou úplně, ale beze srandy ÚPLNĚ všechny peníze, co mám, včetně toho, že lautr do mrtě vybrakuju kontokorent a jak jsem psal, žena mi jde za pár dní rodit, takže víc ani mít nebudu. A taky - co s autem bez kol ? :-) Věřím, že bych s tramvají neprohloupil, ale kromě toho, že se mi víc líbí hatchbacky, na ní prostě nemám.