Ahoj. Potřeboval bych poradit. Uvnitř kaslíku s jednotkama mám tři jednotky, hydractiv, jednotku motoru a ta poslední nevím na co je. Je stříbrná, je menší než ty dvě, je postavená na výšku, má jeden konektor z boku, který je přibližně stejně velký, jako konektor na jednotce motoru. Je to jednotka od firmy Bosch. Je na ní napsané šílené slovo Getrlebesteuerung. Jinak jen samá čísla a čárkový kód. Myslel jsem, že je to jednotka ABS, ale bylo mi řečeno, že ABS je už u tohoto modelu přímo v jednotce motoru. Nevíte někdo, co je to zač? Marně totiž hledám jednotku tempomatu a nemůžu jí nikde najít. Zepředu na kaslíku není. Není to náhodou ona? A pokud ne, kde jinde by mohla být ??
Ahoj. Potřeboval bych poradit. Uvnitř kaslíku s jednotkama mám tři jednotky, hydractiv, jednotku motoru a ta poslední nevím na co je. Je stříbrná, je menší než ty dvě, je postavená na výšku, má jeden konektor z boku, který je přibližně stejně velký, jako konektor na jednotce motoru. Je to jednotka od firmy Bosch. Je na ní napsané šílené slovo Getrlebesteuerung. Jinak jen samá čísla a čárkový kód. Myslel jsem, že je to jednotka ABS, ale bylo mi řečeno, že ABS je už u tohoto modelu přímo v jednotce motoru. Nevíte někdo, co je to zač? Marně totiž hledám jednotku tempomatu a nemůžu jí nikde najít. Zepředu na kaslíku není. Není to náhodou ona? A pokud ne, kde jinde by mohla být ??
Je to správne : getrlebesteuerung ??
Podľa mňa to je : Getriebesteureung.
Getriebe je prevodovka alebo prevod (pozor, mnohí si to mýlia s Antrieb - pohon) a Steuerung znamená v technickej reči riadenie, ovkládanie čohosi fyzicky.
nemáš tam aut. prevodovku ?
ABS V riadacej jednotke motoru??? Musím pozrieť kde je to v mojom XM.
NAzdar
Je to správne : getrlebesteuerung ??
Podľa mňa to je : Getriebesteureung.
Getriebe je prevodovka alebo prevod (pozor, mnohí si to mýlia s Antrieb - pohon) a Steuerung znamená v technickej reči riadenie, ovkládanie čohosi fyzicky.
nemáš tam aut. prevodovku ?
ABS V riadacej jednotke motoru??? Musím pozrieť kde je to v mojom XM.
NAzdar
Díky, díky...... Jasně, že to je getriebe...........atd. Já na to čučel z vrchu, nechtěl jsem to vyndavat a nevěděl jsem, jestli to je i nebo l. Jasně, že mám automat, mám to v podpisu. Trochu jsem si to i myslel, že by to mohla být jednotka aut. převodovky. No, tak jednu věc bych měl vyřešenou. Ale, teď ještě, kde je ta potvora jednotka tempomatu. Ještě mě napadá, že tu jednotku prostě někdo vymontoval z auta, ještě než jsem to koupil. Mám totiž jeden konektor před kaslíkem volný, je píchnutý do takového plastového jakoby špuntu na konektory. Hele, může se někdo z Vás podívat, kolik pinů je v konektoru u jednotky tempomatu a kolik tam jde drátů? Mooooc by mě tím takový dobrák pomohl. Prosííííím.
Díky, díky...... :-) :-) Jasně, že to je getriebe...........atd. Já na to čučel z vrchu, nechtěl jsem to vyndavat a nevěděl jsem, jestli to je i nebo l. Jasně, že mám automat, mám to v podpisu. Trochu jsem si to i myslel, že by to mohla být jednotka aut. převodovky. No, tak jednu věc bych měl vyřešenou. Ale, teď ještě, kde je ta potvora jednotka tempomatu. Ještě mě napadá, že tu jednotku prostě někdo vymontoval z auta, ještě než jsem to koupil. Mám totiž jeden konektor před kaslíkem volný, je píchnutý do takového plastového jakoby špuntu na konektory. :-D Hele, může se někdo z Vás podívat, kolik pinů je v konektoru u jednotky tempomatu a kolik tam jde drátů? Mooooc by mě tím takový dobrák pomohl. :-) Prosííííím. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Takže pro jednotku HELLA je to 15ti pinový konektor do kterého vedou převážně zelené a hnědé dráty. Jinak jestli jsou zapojený všechny piny ti nepovím v tom svazku se to v tý tmě venku nedá spočítat, ale určitě to vypozoruješ ze schématu.
Takže pro jednotku HELLA je to 15ti pinový konektor do kterého vedou převážně zelené a hnědé dráty. Jinak jestli jsou zapojený všechny piny ti nepovím v tom svazku se to v tý tmě venku nedá spočítat, ale určitě to vypozoruješ ze schématu.
No já mám u V6-ky v tom kastlíku jednotky taky 3. A to mám manuální převodovku. Je pravda, že také netuším, co ta třetí vlastně ovládá. Kouknu na "pepon", možná to tam někde bude. Nebo se zeptám v servise. Tohle by vědět mohli. Jo a nechci se nikoho dotknout, ale jednotku ABS má V6-ka pod krabicí s baterkou. Je na ní z boku černý placatý konektor s červenou zasouvací pojistkou. Zrovna včera jsem ho prostříkával WD-čkem, páč mi začalo problikávat ABS. Už neproblikává.
No já mám u V6-ky v tom kastlíku jednotky taky 3. A to mám manuální převodovku. Je pravda, že také netuším, co ta třetí vlastně ovládá. Kouknu na "pepon", možná to tam někde bude. Nebo se zeptám v servise. Tohle by vědět mohli. Jo a nechci se nikoho dotknout, ale jednotku ABS má V6-ka pod krabicí s baterkou. Je na ní z boku černý placatý konektor s červenou zasouvací pojistkou. Zrovna včera jsem ho prostříkával WD-čkem, páč mi začalo problikávat ABS. Už neproblikává.
Martine, jednotky tam mám 3, jak jsem psal, tak údajně je u těchto modelů ABS přímo součástí jednotky motoru. Řekl mi to pan Šámal, vypadalo to, že ví o čem mluví. Takže tam mám Hydroactiv, motor, aut. převodovku.
Kendy díky, dneska na to mrknu, co se to tam vlastně válí za konektor.
Martine, jednotky tam mám 3, jak jsem psal, tak údajně je u těchto modelů ABS přímo součástí jednotky motoru. Řekl mi to pan Šámal, vypadalo to, že ví o čem mluví. Takže tam mám Hydroactiv, motor, aut. převodovku.
Kendy díky, dneska na to mrknu, co se to tam vlastně válí za konektor.
Jo, tam nějakou jednotku mám, třeba to jena ABS. Když to je těžké, kam se člověk podívá, všude samá jednotka
No a už jsem zjistil, kde mám jednotku tempomatu. NIKDE. Prostě tam není. Jak jsem tušil, má být opravdu před kaslíkem s jednotkama, ale já tam mám pouze šikovně zašitej konektor pod jednotkama. Dokonce jsem proměřoval obvody tempomatu, a je to opravdu konektor pro něj. Tak jsem si jednotku objednal. Uvidíme, co to bude dělat. Sice tempomat asi ani používat nebudu, nejbližší dálnici mám tak 100 km, ale když už to tam je.........
Jo, tam nějakou jednotku mám, třeba to jena ABS. Když to je těžké, kam se člověk podívá, všude samá jednotka :-D
No a už jsem zjistil, kde mám jednotku tempomatu. NIKDE. :-( Prostě tam není. Jak jsem tušil, má být opravdu před kaslíkem s jednotkama, ale já tam mám pouze šikovně zašitej konektor pod jednotkama. Dokonce jsem proměřoval obvody tempomatu, a je to opravdu konektor pro něj. Tak jsem si jednotku objednal. Uvidíme, co to bude dělat. Sice tempomat asi ani používat nebudu, nejbližší dálnici mám tak 100 km, ale když už to tam je.........:-)
Náhodou tempomat je výborná věcička ani nemusíš mít dálnici,většinou reaguje od rychlosti 40km/h takže jsem se ho naučil dost využívat i ve městě.Vzlášť u nás v Praze,kde je teď skoro vše pod dohledem kamer a radarů a až začne platit ta zk..nová vyhláška tak to bude ještě horší.Takhle jsem prostě nastavil třeba 70ku a nemusel jsem se starat jestli nepřesahuju.Jo a jednou mi to i pomohlo od pokuty,zastavili mě "naši chlapci dopravní" a zkoušeli na mě,že jsem jel o 20km víc a chtěli litr.Mě bylo jasné,že si jen chtějí přivydělat,protože jsem náhodou jel opravdu poctivě.Tak jsem si řek,když to na mě zkoušíte vy,tak proč bych to i já nezkusil a povídám jim:"Pánové to není pravda,ukažte mi fotku z radaru...a oni něco v tom smyslu,že se automaticky odesílá přes internet do databáze a ten druhý zase srdnatě tvrdil,že teda mám odstavit vozidlo a vrátíme se k jejich radaru.To už mi bylo jasné,že blafujou.Tak na něobrá s pokutou nesouhlasím,protože jsem měl zaplý tempomat,vozidlo odstavím a zavolám výjezdovku ze servisu,kde mi načtou jednotku a podají vám důkaz kolik tohle vozidlo jelo posledních 15 minut,před zastavením.A pak po vás budu chtít zaplatit ten výjezd...(no blafoval jsem jako oni,ale vyšlo to) jeden odešel rovnou a ten druhý zkusil něco na téma rozbitého záznamového zařízení u radaru a že mám pro tentokrát štěstí....Takže teď jen lituju,že tempomat u stávajícího autí nemám (
Náhodou tempomat je výborná věcička ani nemusíš mít dálnici,většinou reaguje od rychlosti 40km/h takže jsem se ho naučil dost využívat i ve městě.Vzlášť u nás v Praze,kde je teď skoro vše pod dohledem kamer a radarů a až začne platit ta zk..nová vyhláška tak to bude ještě horší.Takhle jsem prostě nastavil třeba 70ku a nemusel jsem se starat jestli nepřesahuju.Jo a jednou mi to i pomohlo od pokuty,zastavili mě "naši chlapci dopravní" a zkoušeli na mě,že jsem jel o 20km víc a chtěli litr.Mě bylo jasné,že si jen chtějí přivydělat,protože jsem náhodou jel opravdu poctivě.Tak jsem si řek,když to na mě zkoušíte vy,tak proč bych to i já nezkusil a povídám jim:"Pánové to není pravda,ukažte mi fotku z radaru...a oni něco v tom smyslu,že se automaticky odesílá přes internet do databáze a ten druhý zase srdnatě tvrdil,že teda mám odstavit vozidlo a vrátíme se k jejich radaru.To už mi bylo jasné,že blafujou.Tak na ně:Dobrá s pokutou nesouhlasím,protože jsem měl zaplý tempomat,vozidlo odstavím a zavolám výjezdovku ze servisu,kde mi načtou jednotku a podají vám důkaz kolik tohle vozidlo jelo posledních 15 minut,před zastavením.A pak po vás budu chtít zaplatit ten výjezd...(no blafoval jsem jako oni,ale vyšlo to) jeden odešel rovnou a ten druhý zkusil něco na téma rozbitého záznamového zařízení u radaru a že mám pro tentokrát štěstí....Takže teď jen lituju,že tempomat u stávajícího autí nemám :o(