Mám dotaz - mají ručičky ukazatelů teploty, oleje a palivoměru společné napájení? Ani jedna totiž neukazuje ... Začalo to palivoměrem - ukazoval stále 20 litrů a pak už jen 0 přitom ale oranžová kontrolka svítí stále, i když mám natankováno půl nádrže. Pak přestal spolupracovat ukazatel teploty vody v chladícím okruhu a nakonec i olej (jeho "podsvícení" se ale při startu rozsvítí). Je to všechno na jednom místě v palubovce - mám hledat nějaké společné napájení nebo je to jen náhoda a závady budou jinde?
Druhá věc je že mi velmi slabě svítí kontrolka dobíjení - ve dne to není vůbec vidět, jen za tmy. Její svícení se mírně zesílí při každím šlápnutí na brzdu ... že by se se mnou loučil alternátor???
Mám dotaz - mají ručičky ukazatelů teploty, oleje a palivoměru společné napájení? Ani jedna totiž neukazuje ... Začalo to palivoměrem - ukazoval stále 20 litrů a pak už jen 0 přitom ale oranžová kontrolka svítí stále, i když mám natankováno půl nádrže. Pak přestal spolupracovat ukazatel teploty vody v chladícím okruhu a nakonec i olej (jeho "podsvícení" se ale při startu rozsvítí). Je to všechno na jednom místě v palubovce - mám hledat nějaké společné napájení nebo je to jen náhoda a závady budou jinde?
Druhá věc je že mi velmi slabě svítí kontrolka dobíjení - ve dne to není vůbec vidět, jen za tmy. Její svícení se mírně zesílí při každím šlápnutí na brzdu ... že by se se mnou loučil alternátor???
S tím alternátorem bych dlouho neotálel a vyměnil jej nebo nechal opravit. Vypadá to totiž na poškozený diodový můstek a to dokáže udělat v autě prošpikovaném elektronikou a řídícíma jednotkama pěknou paseku! Kdyby jsi potřeboval mam doma jeden navic, ale musim juknout jestli je to Valeo nebo Mitsubishi.....
S tím alternátorem bych dlouho neotálel a vyměnil jej nebo nechal opravit. Vypadá to totiž na poškozený diodový můstek a to dokáže udělat v autě prošpikovaném elektronikou a řídícíma jednotkama pěknou paseku! Kdyby jsi potřeboval mam doma jeden navic, ale musim juknout jestli je to Valeo nebo Mitsubishi.....
Dá se alternátor u V6 vytáhnout vrchem, nebo musím ze strany? U známého na zahradě na mě totiž čeká jedna nepojízdná V6, takže alternátor bych zkusil vzít z ní, ale momentálně ji nemáme jak zvednout ...
Dá se alternátor u V6 vytáhnout vrchem, nebo musím ze strany? U známého na zahradě na mě totiž čeká jedna nepojízdná V6, takže alternátor bych zkusil vzít z ní, ale momentálně ji nemáme jak zvednout ...
Hmm, přesně tohle jsem čekal ... takže k alternátoru v tom odstaveném XM se nedostanu :-x
Hmm, přesně tohle jsem čekal ... takže k alternátoru v tom odstaveném XM se nedostanu :-x
hladove oko se spina nezavisle na stavu rucicky alespon u me hodne studenych spoju se ale nachazi hlavne na desce ktera je zasunuta zezadu za palivomerem to lipa kdyby jsi potreboval vyzkouset jinou pristrojovku mam jednu ok opravenou venku tak ji muzem testnout
hladove oko se spina nezavisle na stavu rucicky alespon u me hodne studenych spoju se ale nachazi hlavne na desce ktera je zasunuta zezadu za palivomerem to lipa kdyby jsi potreboval vyzkouset jinou pristrojovku mam jednu ok opravenou venku tak ji muzem testnout :-)
hladove oko se spina nezavisle na stavu rucicky alespon u me hodne studenych spoju se ale nachazi hlavne na desce ktera je zasunuta zezadu za palivomerem to lipa kdyby jsi potreboval vyzkouset jinou pristrojovku mam jednu ok opravenou venku tak ji muzem testnout
hladove oko se spina nezavisle na stavu rucicky alespon u me hodne studenych spoju se ale nachazi hlavne na desce ktera je zasunuta zezadu za palivomerem to lipa kdyby jsi potreboval vyzkouset jinou pristrojovku mam jednu ok opravenou venku tak ji muzem testnout :-)
Dík za nabídku, asi by to bylo nejrychlejší nasměrování k místu závady ... zvlášť když mi i otáčkoměr ukazuje o cca 500-800 otáček míň - to po zásahu jednoho odborníka, který demontoval palubovku kvůli nefunkčnímu palivoměru
:-x Až budu mít cestu do Hradce či přímo do Pardubic, ozvu se ti na mail, jo? Sejdeme se zase na parkovišti u Globusu
Dík za nabídku, asi by to bylo nejrychlejší nasměrování k místu závady ... zvlášť když mi i otáčkoměr ukazuje o cca 500-800 otáček míň - to po zásahu jednoho odborníka, který demontoval palubovku kvůli nefunkčnímu palivoměru
:-x Až budu mít cestu do Hradce či přímo do Pardubic, ozvu se ti na mail, jo? Sejdeme se zase na parkovišti u Globusu :-D
Kamarad mi vytahoval alternator (odesel mi a generalkoval jsem jej) ... nadaval u toho jak spacek na "zajebany francouze" a tahal to spodkem s tim, ze snad musel tam jeste nejak odstranit podbeh nebo neco na blatniku .. takze prima pracicka
Kamarad mi vytahoval alternator (odesel mi a generalkoval jsem jej) ... nadaval u toho jak spacek na "zajebany francouze" a tahal to spodkem s tim, ze snad musel tam jeste nejak odstranit podbeh nebo neco na blatniku .. takze prima pracicka :-D
K té přístrojovceMusíš jí vyndat a propájet jí!Určitě tam bude přechodovej odpor!Mě to taky dělalo,tak jsem to propájel hlavně tam jak se zasunujou konektory a dodal jsem tam víc cínu!Protože ono ho tam moc není a jak se to párkrát vyndá ,tak se to odtrhne od cestičky a už to nejde :-? A můj nazor je,že hladový oko se spíná v určité poloze rafičky,že to nespíná palivoměr?Proto potom svítí,i když má člověk plnou nádrž!Teda když je padlá rafička palivoměru.
K té přístrojovce:-)Musíš jí vyndat a propájet jí!Určitě tam bude přechodovej odpor!Mě to taky dělalo,tak jsem to propájel hlavně tam jak se zasunujou konektory a dodal jsem tam víc cínu!Protože ono ho tam moc není a jak se to párkrát vyndá ,tak se to odtrhne od cestičky a už to nejde :-? A můj nazor je,že hladový oko se spíná v určité poloze rafičky,že to nespíná palivoměr?Proto potom svítí,i když má člověk plnou nádrž!Teda když je padlá rafička palivoměru.
A to je právě problém ... Tu V6, ze které bych vzal alternátor, mi nabídli na náhradní díly, ale to už 3/4 roku stála na zahradě - na prázdných gumách, samozřejmě sedlá až na zemi, s vyhořelou elektrikou v motoru a stojí pravým bokem u zdi :-x. Navíc vjezd na tu zahradu je momentálně rozkopaný a ještě asi dlouho bude, takže nadzdvihnout to auto Destou nebo něčím podobným taky nepůjde
A to je právě problém ... Tu V6, ze které bych vzal alternátor, mi nabídli na náhradní díly, ale to už 3/4 roku stála na zahradě - na prázdných gumách, samozřejmě sedlá až na zemi, s vyhořelou elektrikou v motoru a stojí pravým bokem u zdi :-x. Navíc vjezd na tu zahradu je momentálně rozkopaný a ještě asi dlouho bude, takže nadzdvihnout to auto Destou nebo něčím podobným taky nepůjde :-(