Nazdárek lidičky-mám dotaz stran odvzdušnění brzd.Dělal jsem totální rozborku a sborku XM break a tudíž jsem měl skoro všechny hadičky a hadice včetně ABS rozpojené.Odvzdušňují se naše vozy klasicky jako jiné,nebo to vyžaduje nějaký specifický postup... Díky
Nazdárek lidičky-mám dotaz stran odvzdušnění brzd.Dělal jsem totální rozborku a sborku XM break a tudíž jsem měl skoro všechny hadičky a hadice včetně ABS rozpojené.Odvzdušňují se naše vozy klasicky jako jiné,nebo to vyžaduje nějaký specifický postup... Díky
13.09.2006 03:51 -
Re: Odvzdušnění brzdového systému
Brzdy se odvzdušní klasicky. Po odvzdušnění hydrauliky obejdeš všechny kola, jen postu je obrácený - od předku k zadku
Brzdy se odvzdušní klasicky. Po odvzdušnění hydrauliky obejdeš všechny kola, jen postu je obrácený - od předku k zadku :-)
14.09.2006 05:20 -
Kostka ABS se tak odvzdušní sama? kdosi mi kdysi říkal že má taky nějaký šroub na odvzdušnění,ale i k nahlédnutí je tam báááječný přístup..
Kostka ABS se tak odvzdušní sama? kdosi mi kdysi říkal že má taky nějaký šroub na odvzdušnění,ale i k nahlédnutí je tam báááječný přístup..
14.09.2006 09:02 -
Doporučuji nastartovat, chcípnout (aby byl v systému tlak) a pak teprve s citem odvzdušnit pokud nechceš mít umytej čumák LHMkou.....
Doporučuji nastartovat, chcípnout (aby byl v systému tlak) a pak teprve s citem odvzdušnit pokud nechceš mít umytej čumák LHMkou.....
15.09.2006 08:16 -
Cituji přesně z knihy učené
u zastaveného motoru povolíme šroub na tl.regulátoru
odvzdušnovací šrouby spojíme hadičkou
pomocník sešlápne brzd.pedál a přidrží ho
povolíme odvzd.šrouby na brzd.třmenech
nastartujeme motor a utáhneme šroub na tl.regulátoru
brzdovou kapalinu necháme vytekat tak dlouho dokud není bez bublin
zadní kola
když máme všechno připravené tak jak v předchozím odstavci
pustíme auto na zem
páku regulace světlé výšky dáme do horní polohy
nastartujeme motor pomocník sešlápne brzdový pedál a začínáme odvzdušnovat atd.
Doufám že je to vyčerpávající
Cituji přesně z knihy učené
u zastaveného motoru povolíme šroub na tl.regulátoru
odvzdušnovací šrouby spojíme hadičkou
pomocník sešlápne brzd.pedál a přidrží ho
povolíme odvzd.šrouby na brzd.třmenech
nastartujeme motor a utáhneme šroub na tl.regulátoru
brzdovou kapalinu necháme vytekat tak dlouho dokud není bez bublin
zadní kola
když máme všechno připravené tak jak v předchozím odstavci
pustíme auto na zem
páku regulace světlé výšky dáme do horní polohy
nastartujeme motor pomocník sešlápne brzdový pedál a začínáme odvzdušnovat atd.
Doufám že je to vyčerpávající
01.12.2006 08:19 -
Při výměně manžety přední brzdy je nutné odvzdušňovat? Když se to případně udělá blbě, může být následek jedovatost brzd se skokem ?(tzn. lehce sešlápnu - nic, přišlápnu, má to tendenci zakousnout se do asfaltu) Trochu jsem to ojezdil a je to lepší, ale zdá se mi to nepříjemné. Předtím jsem měl prý nedobržďující přední pravou brzdu, při jemném brždění jsem se krásně houpal, teď je to takové zatuhané...
Při výměně manžety přední brzdy je nutné odvzdušňovat? Když se to případně udělá blbě, může být následek jedovatost brzd se skokem ?(tzn. lehce sešlápnu - nic, přišlápnu, má to tendenci zakousnout se do asfaltu) Trochu jsem to ojezdil a je to lepší, ale zdá se mi to nepříjemné. Předtím jsem měl prý nedobržďující přední pravou brzdu, při jemném brždění jsem se krásně houpal, teď je to takové zatuhané...:-(