Zdravím. Včera som kúpil Xm 3,0i V6 za "babku".A k tomu aj zodpovedá aj stav. Motor a hydraulika sú chvalabohu OK ale mám problém. Nesvieti mi podsvietenie palubovky, nefunguje vôbec ventilátor a ovládanie teploty na kúrení, ručička palivomera je stáole pred nulou aj keď sa natankuje (po spustení zapaľovanie sa trochu pohne) a palubný PC mi ukazuje len ---. Občas síce nabehne hodnota 30 l/100 km ale aj to len málokedy. Skontroloval som všetky poistky a sú v poriadku. Premeriaval som, či ide prúd k ovládaniu ventilácie a nič. Vie mi niekto poradiť, kde hľadať chybu?
Vopred ďakujem.
Auto: Citroen XM 3,0i V6, r.v. 1993, výbava 4xel. okná, el. zrkadlá, pal. PC, farba bordová metalíza.
Zdravím. Včera som kúpil Xm 3,0i V6 za "babku".A k tomu aj zodpovedá aj stav. Motor a hydraulika sú chvalabohu OK ale mám problém. Nesvieti mi podsvietenie palubovky, nefunguje vôbec ventilátor a ovládanie teploty na kúrení, ručička palivomera je stáole pred nulou aj keď sa natankuje (po spustení zapaľovanie sa trochu pohne) a palubný PC mi ukazuje len ---. Občas síce nabehne hodnota 30 l/100 km ale aj to len málokedy. Skontroloval som všetky poistky a sú v poriadku. Premeriaval som, či ide prúd k ovládaniu ventilácie a nič. Vie mi niekto poradiť, kde hľadať chybu?
Vopred ďakujem.
Auto: Citroen XM 3,0i V6, r.v. 1993, výbava 4xel. okná, el. zrkadlá, pal. PC, farba bordová metalíza.
poprosil bych aby sis doplnil udaje o sobe i o aute nez budes prispivat do fora...diky
poprosil bych aby sis doplnil udaje o sobe i o aute nez budes prispivat do fora...diky
Ohledně podsvícení palubovky..... zkoušel jsi točit tím ovládacím kolečkem na podsvícení palubovky? Nejspíš tam není kontakt.
Klima je digitální nebo manuál? Kde jsi měřil napětí? Topení vůbec nereaguje?
Špatné údaje na PC ........ může být na vině senzor otáček motoru, pokud nedává signál, bude to psát nesmysly, nebo nic. Je umístěný na bovdenu od převodovky, takový plastový bazmek, jdou od něj 2 dráty.
Špatně reagující stav palivoměru.... možná zaseklý plovák v nádrži, zkus zkontrolovat.
Ohledně podsvícení palubovky..... zkoušel jsi točit tím ovládacím kolečkem na podsvícení palubovky? Nejspíš tam není kontakt.
Klima je digitální nebo manuál? Kde jsi měřil napětí? Topení vůbec nereaguje?
Špatné údaje na PC ........ může být na vině senzor otáček motoru, pokud nedává signál, bude to psát nesmysly, nebo nic. Je umístěný na bovdenu od převodovky, takový plastový bazmek, jdou od něj 2 dráty.
Špatně reagující stav palivoměru.... možná zaseklý plovák v nádrži, zkus zkontrolovat.
s tým koiečkom som skúšal točiť a nič. Ale je možné, že bude tam zrada. Zajtra to rozoberiem a skontrolujem.
Klíma je manuálna. Meral som na tej doske, čo je pod panelom ovládania, či tam náhodou nie je studený spoj... Kúrenie vlastne funguje len nie podsvietenie a ovládanie ventilátora kúrenia. Proste ventilátor nejde vôbec...
To PC... zajtra skontrolujem...
Takisto aj ten plavák...
Veľmi pekne ďakujem za info.
Ešte jedna vec ma napadla. Pri jazde sa auto správa ako "splašená koza", jazda neni plavná ale auto nadskakuje a pláva... Jeden známy mi hovoril, že to môže byť zavzdušnením hydrauliky. Kde a ako sa vlastne odvzdušňuje? Zvládnem to aj sám alebo je najlešie to dať do servisu a vycvakať nenormálne peniaze?
Palubovka:
s tým koiečkom som skúšal točiť a nič. Ale je možné, že bude tam zrada. Zajtra to rozoberiem a skontrolujem.
Klíma je manuálna. Meral som na tej doske, čo je pod panelom ovládania, či tam náhodou nie je studený spoj... Kúrenie vlastne funguje len nie podsvietenie a ovládanie ventilátora kúrenia. Proste ventilátor nejde vôbec...
To PC... zajtra skontrolujem...
Takisto aj ten plavák...
Veľmi pekne ďakujem za info.
Ešte jedna vec ma napadla. Pri jazde sa auto správa ako "splašená koza", jazda neni plavná ale auto nadskakuje a pláva... Jeden známy mi hovoril, že to môže byť zavzdušnením hydrauliky. Kde a ako sa vlastne odvzdušňuje? Zvládnem to aj sám alebo je najlešie to dať do servisu a vycvakať nenormálne peniaze?
Na podvozku se zavzdušnit nemá co. Jediné co se musí odvzdušňovat jsou brzdy a zalít čerpadlo pokud je bez LHM. Spíš budeš mít v háji koule. Takže bych nejdřív začal u nich. Všechny dofoukat, popřípadě vyměnit. Pak udělat diagnostiku ECU a zaměřit se na všechna chybná hlášení jednotky. To je asi základ. Mno a určo by tomu ani neuškodil proplach se vším co se při něm dělá. Jde o to jestli by se ti finančně nevyplatilo koupit XM v lepším stavu, když ani ta hydraulika asi nebude tak dobrá jak jsi psal v prvním příspěvku....
Na podvozku se zavzdušnit nemá co. Jediné co se musí odvzdušňovat jsou brzdy a zalít čerpadlo pokud je bez LHM. Spíš budeš mít v háji koule. Takže bych nejdřív začal u nich. Všechny dofoukat, popřípadě vyměnit. Pak udělat diagnostiku ECU a zaměřit se na všechna chybná hlášení jednotky. To je asi základ. Mno a určo by tomu ani neuškodil proplach se vším co se při něm dělá. Jde o to jestli by se ti finančně nevyplatilo koupit XM v lepším stavu, když ani ta hydraulika asi nebude tak dobrá jak jsi psal v prvním příspěvku.... :-D
Co Ti vlastně na tom autě funguje?Takovej drek za (babku) radši někomu daruj,přidej ještě jednu nebo dvě (babky) a pořiď si něco co fachčí nebo se z toho zblázníš.
Co Ti vlastně na tom autě funguje?Takovej drek za (babku) radši někomu daruj,přidej ještě jednu nebo dvě (babky) a pořiď si něco co fachčí nebo se z toho zblázníš.
V tom případě ovšem nesmíš mít 3.0 V6 24V, protože tam to LPG prostě není kam dát .
V tom případě ovšem nesmíš mít 3.0 V6 24V, protože tam to LPG prostě není kam dát :-D :-D.
No neni to až tak hrozné. Palubka už svieti (boli vypálené len žiarovky - 21 kusov!!!), v hydraulike bolo málo LHM a budem meniť aj 2 gule, takže už to bude lepšie, pal. PC idem opraviť pozajtra akurát mi stále nejde ventilátor kúrenia. Neviem ani za svet prísť na chybu... Asi bude najlepšie, keď tam dám druhý... No a čaká ma prečistenie všetkých kontaktov, lebo občas mi vypisuje PC blbosti (nejdú brzd. svetlá, nemám zavreté vodičove dvere atď...). Ale to je asi normálne. No a nakoniec tam dám LPG a dielo bude dokonané. Auto ma stálo 20 000 Sk, investície do 15000 Sk, takže pohoda. 8-)
No neni to až tak hrozné. Palubka už svieti (boli vypálené len žiarovky - 21 kusov!!!), v hydraulike bolo málo LHM a budem meniť aj 2 gule, takže už to bude lepšie, pal. PC idem opraviť pozajtra akurát mi stále nejde ventilátor kúrenia. Neviem ani za svet prísť na chybu... Asi bude najlepšie, keď tam dám druhý... No a čaká ma prečistenie všetkých kontaktov, lebo občas mi vypisuje PC blbosti (nejdú brzd. svetlá, nemám zavreté vodičove dvere atď...). Ale to je asi normálne. No a nakoniec tam dám LPG a dielo bude dokonané. Auto ma stálo 20 000 Sk, investície do 15000 Sk, takže pohoda. 8-)
mno nic proti ale to je teprv zacatek ....
pokud muzu poradit do auta za 20 000 Sk bych URCITE neinvestoval v podobe plynu..podle me se vyplati davat LPG do auta cca od 95-96
mno nic proti ale to je teprv zacatek ;)....
pokud muzu poradit do auta za 20 000 Sk bych URCITE neinvestoval v podobe plynu..podle me se vyplati davat LPG do auta cca od 95-96
Nevidím důvod proč by nemohl dát do 24V LPG?Já už ho mám na několika 24V asi 10 let.Plyn jsem ještě čerpal ručně z bomby.
Nevidím důvod proč by nemohl dát do 24V LPG?Já už ho mám na několika 24V asi 10 let.Plyn jsem ještě čerpal ručně z bomby.
Tím chceš říct, že se ti do motorového prostoru podařilo nacpat všechna potřebná zařízení, aniž by jsi musel vyhodit kompresor klimy, hydročerpadlo a nádržku LHM? . V tom případě gratuluju ... já na to chvilku koukal a pak si řekl, že na takovou práci se můžu vykašlat . Jen malé upřesnění - mluvíme oba o starším typu V6 24V? V tom novějším je totiž přece jen toho místa o malililinko víc ...
Tím chceš říct, že se ti do motorového prostoru podařilo nacpat všechna potřebná zařízení, aniž by jsi musel vyhodit kompresor klimy, hydročerpadlo a nádržku LHM? :-o :-D :-D. V tom případě gratuluju ... já na to chvilku koukal a pak si řekl, že na takovou práci se můžu vykašlat :-D. Jen malé upřesnění - mluvíme oba o starším typu V6 24V? V tom novějším je totiž přece jen toho místa o malililinko víc ...
Samo že myslím starý model,je to drama ale mám to tam,pouze jsem posunul tu plastovou krabičku s pojistkama a hlavním proudem u baterky -no a už máš místo na zplynovač.Ostatní je hračka.
Samo že myslím starý model,je to drama ale mám to tam,pouze jsem posunul tu plastovou krabičku s pojistkama a hlavním proudem u baterky -no a už máš místo na zplynovač.Ostatní je hračka.
Jaký je rozdíl 12 a 24 má větší kryty hlav nebo co že ten plyn tam nejde já ten plyn u 12ti ventilu mám bez žádného přemisťování úplně v pohodě vedle čerpadla nad sáním
Jaký je rozdíl 12 a 24 má větší kryty hlav nebo co že ten plyn tam nejde já ten plyn u 12ti ventilu mám bez žádného přemisťování úplně v pohodě vedle čerpadla nad sáním
Při pohledu na ten motor mám pocit, že má větší úplně všechno a kromě toho tam je například zdvojená trubku sání mezi vzduchovým filtrem a motorem, atd. ... Klidně můžu poslat fotku . Posunout krabičku s pojistkama mě ale nenapadlo - pořád jsem chtěl nacpat ventil i zplynovač za motor, jak jsem to měl na starém XM. Jinak na V6 12V je umístění LPG pohodička, stačilo přemístit čidlo tlaku a hned je na zadní stěně hafo místa .
Při pohledu na ten motor mám pocit, že má větší úplně všechno :-D a kromě toho tam je například zdvojená trubku sání mezi vzduchovým filtrem a motorem, atd. ... Klidně můžu poslat fotku :-). Posunout krabičku s pojistkama mě ale nenapadlo - pořád jsem chtěl nacpat ventil i zplynovač za motor, jak jsem to měl na starém XM. Jinak na V6 12V je umístění LPG pohodička, stačilo přemístit čidlo tlaku a hned je na zadní stěně hafo místa :-P.
Mno.. já mám reduktor (zplynovač) i s ventilem, už ve druhém autě v podběhu u levého kola. Sundá se akorát ten plast a je tam "spooousta" místa. Nehledě na to že laik při pohledu na motor ani nepozná že tam nějaký plyn je. Akorát "pár hadic navíc" toď vše.. Mimochodem, nacpal sem tam i toroid 67l 8-)
Mno.. já mám reduktor (zplynovač) i s ventilem, už ve druhém autě v podběhu u levého kola. Sundá se akorát ten plast a je tam "spooousta" místa. :-D Nehledě na to že laik při pohledu na motor ani nepozná že tam nějaký plyn je. Akorát "pár hadic navíc" toď vše.. Mimochodem, nacpal sem tam i toroid 67l 8-)