Ahoj, chtěl bych se zeptat zda existuje software na diagnostiku XM? Nějaká obdoba VAG-COM a podobných software? Nebo třeba jen software na vyčítání chyb? Samozdřejmě téměř volně dostupné.
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda existuje software na diagnostiku XM? Nějaká obdoba VAG-COM a podobných software? Nebo třeba jen software na vyčítání chyb? Samozdřejmě téměř volně dostupné.
Existuje tzv. vyblikávání chyb. Článek s návodem jak na to je pro členy na těchto stránkách.
Pokud bys přijel třeba na sraz, domluv se s Kendym, to je zkušený vyblikávač. Tam se dozvíš vše potřebné a třeba i s praktickou ukázkou. Že ano, Kendy?
Existuje tzv. vyblikávání chyb. Článek s návodem jak na to je pro členy na těchto stránkách.
Pokud bys přijel třeba na sraz, domluv se s Kendym, to je zkušený vyblikávač. :-) Tam se dozvíš vše potřebné a třeba i s praktickou ukázkou. Že ano, Kendy? :-)
OK a byl by o takový software zájem? Protože mi docela chybí a ve volných chvílích by nebyl problém to sepsat a odladit, potřeboval bych pouze pár konzultací s vyblikávačem profesionálem. Jednalo by se samozdřejmě "pouze" o načítač blikacího kódu, který by zobrazil jeho textový popis.
HW není problém ho postavit.
OK a byl by o takový software zájem? Protože mi docela chybí a ve volných chvílích by nebyl problém to sepsat a odladit, potřeboval bych pouze pár konzultací s vyblikávačem profesionálem. Jednalo by se samozdřejmě "pouze" o načítač blikacího kódu, který by zobrazil jeho textový popis.
HW není problém ho postavit.
no otazky zni co je jednodussi jestli mit v "kapse" krabicku s ledkou nebo sebou tahat pocitac,kabely....
no otazky zni co je jednodussi jestli mit v "kapse" krabicku s ledkou nebo sebou tahat pocitac,kabely....
Možná by to bylo pohodlnější, přečíst si kódy rovnou než počítat bliknutí, ale přijde mi to zbytečné. Navíc čím jednodušší přístroj, tím méně poruchový. Mno a na ledce s odporem a vypínačem se v podstatě nemá co pokazit. Ale když jsme u toho vyblikávání, tak by mě zajímalo jestli to fakt funguje i na novém modelu jak pasli v tom původním angl. článku. A jak znám Plechra, určitě by to taky rád věděl a proto na srazu určitě ochotně zapůjčí svůj vůz pro věděcké účely, že....
Možná by to bylo pohodlnější, přečíst si kódy rovnou než počítat bliknutí, ale přijde mi to zbytečné. Navíc čím jednodušší přístroj, tím méně poruchový. Mno a na ledce s odporem a vypínačem se v podstatě nemá co pokazit. Ale když jsme u toho vyblikávání, tak by mě zajímalo jestli to fakt funguje i na novém modelu jak pasli v tom původním angl. článku. A jak znám Plechra, určitě by to taky rád věděl a proto na srazu určitě ochotně zapůjčí svůj vůz pro věděcké účely, že.... :-)
nejsem si jistej jestli u noveho modelu se pouziva stale FENIX3...podle me ale ne
nejsem si jistej jestli u noveho modelu se pouziva stale FENIX3...podle me ale ne
No anzto jsem velice zvedav, co na sebe prozradi ma jednotka, rad sveho noveho milacka zapujcim k pokusum - za predpokladu, ze je to ten, ktereho Kendy chce (jo a taky pokud mi ho vratej ze servisu a budu se moct prihlasit na sraz
No anzto jsem velice zvedav, co na sebe prozradi ma jednotka, rad sveho noveho milacka zapujcim k pokusum - za predpokladu, ze je to ten, ktereho Kendy chce :-)) (jo a taky pokud mi ho vratej ze servisu a budu se moct prihlasit na sraz :-))
zdravim vsechny vyblikavace na sw uz pracuju vcetne prevodniku mam to v podstate hotove a funkcni ale ne uplne dodelane na srzu doufam ze do ty doby to stihnu rad predvedu je jasny jednodussi je ledka s tlacitkem ale pravdou je kdo ma NTB je pro neho zase jednodussi NTB nemusi nic pocitat kody si nemusi pamatovat ńebo nikde hledat atd..
zdravim vsechny vyblikavace na sw uz pracuju vcetne prevodniku mam to v podstate hotove a funkcni ale ne uplne dodelane na srzu doufam ze do ty doby to stihnu rad predvedu je jasny jednodussi je ledka s tlacitkem ale pravdou je kdo ma NTB je pro neho zase jednodussi NTB nemusi nic pocitat kody si nemusi pamatovat ńebo nikde hledat atd..
Zdravim. Take jsem premyslel o nejakem reseni zpracovat to pres PC. Jsem programator a udelat na to soft je to nejjednodussi. Problem je pro mne vlastni HW ... cili nejaky prevodnik .. kdo ma tedy nejaky HW navrh, sem s nim a ja pak klidne tady hodim pro vsechny ten soft.
Zdravim. Take jsem premyslel o nejakem reseni zpracovat to pres PC. Jsem programator a udelat na to soft je to nejjednodussi. Problem je pro mne vlastni HW ... cili nejaky prevodnik .. kdo ma tedy nejaky HW navrh, sem s nim a ja pak klidne tady hodim pro vsechny ten soft.
tam mel byt samjlik , ale po nahledu to nejak zmrsilo ... admineeeeee .. udelej s tim neco
tam mel byt samjlik :-), ale po nahledu to nejak zmrsilo ... admineeeeee .. udelej s tim neco :-)
HW je to nejmenší, záleží akorát jak moc složitej by měl být (přichází v úvahu od jednoduchý verze se dvěma tranzistory po provedení s mikroprocesorem, každá verze má něco do sebe). Každopádně převodník bych měl mít, teď jen ho otestovat.
Proto bych ocenil libovolný podklady o protokolu: časový průběhy (rychlá vs. pomalá verze) apod..
HW je to nejmenší, záleží akorát jak moc složitej by měl být (přichází v úvahu od jednoduchý verze se dvěma tranzistory po provedení s mikroprocesorem, každá verze má něco do sebe). Každopádně převodník bych měl mít, teď jen ho otestovat.
Proto bych ocenil libovolný podklady o protokolu: časový průběhy (rychlá vs. pomalá verze) apod..
tak ja uz to mam hotove a funkcni na srazu predvedu a plechacovi jeden dam jak jsem slibil jak HW tak SW
tak ja uz to mam hotove a funkcni na srazu predvedu a plechacovi jeden dam jak jsem slibil jak HW tak SW
Jelikož jsem čas srazu strávil celkem nezáviděníhodným stěhováním tak se chci zeptat jak dopadlo předvádění diagnostiky?
Jelikož jsem čas srazu strávil celkem nezáviděníhodným stěhováním tak se chci zeptat jak dopadlo předvádění diagnostiky?
Správně by měl odpovědět Pilda, ale, dopadlo to tak, že se Pildovi zatím nepodařilo ten jeho výrobek sladit se všemi jednotkami ( zatím to spolupracuje jen s některými a u jiných to hází nesmysly ) a tak na tom stále a neúnavně pracuje..........
Správně by měl odpovědět Pilda, ale, dopadlo to tak, že se Pildovi zatím nepodařilo ten jeho výrobek sladit se všemi jednotkami ( zatím to spolupracuje jen s některými a u jiných to hází nesmysly ) a tak na tom stále a neúnavně pracuje..........:-)
vzledem k tomu ze se stejnou cinnosti mimo jine zivim je to jak jsem rikal na zacatku tohodle vlakna..neni to tak jednoduche jak se na prvni pohled zda..proto jsem take psal ze je to neumerne vuci casu na tim stravenym...na vyblikani proste ledka vitezi...
vzledem k tomu ze se stejnou cinnosti mimo jine zivim je to jak jsem rikal na zacatku tohodle vlakna..neni to tak jednoduche jak se na prvni pohled zda..proto jsem take psal ze je to neumerne vuci casu na tim stravenym...na vyblikani proste ledka vitezi...
to martin joo mas recht
pro ostatni uz vim co stim takze to akorat musim predelat a v tydnu jedu kolem soukromeho vrakace meho znameho tak to na par kusech vyzkousim
P.S. uz to plne funguje na hydroactiv,klimu napul ABS a motor musim doresit
to martin joo mas recht
pro ostatni uz vim co stim takze to akorat musim predelat a v tydnu jedu kolem soukromeho vrakace meho znameho tak to na par kusech vyzkousim
P.S. uz to plne funguje na hydroactiv,klimu napul ABS a motor musim doresit
...na druhou stranu je to blikavej kod (do MR 94/95) takze vse ma jasnej protokol...
...na druhou stranu je to blikavej kod (do MR 94/95) takze vse ma jasnej protokol...