Ahoj všem obdivovatelům.
Kamarád si pořídil krásný Xm, je to rok 98 (prosinec), 2,5TD.. hlavní kámen úrazu je ten, že má vzadu kličky... to se jemu, ani mě nelíbí a proto se obracím na vás.
Chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo schéma zapojení elektriky zadních oken... + poradit takový drobnosti, jako odkud vzít napětí, kam nejlépe ukostřit atd...
Ahoj všem obdivovatelům.
Kamarád si pořídil krásný Xm, je to rok 98 (prosinec), 2,5TD.. hlavní kámen úrazu je ten, že má vzadu kličky... to se jemu, ani mě nelíbí a proto se obracím na vás.
Chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo schéma zapojení elektriky zadních oken... + poradit takový drobnosti, jako odkud vzít napětí, kam nejlépe ukostřit atd... :-)
Ja jsem natom stejne a uz jsem si zvykl a neresim to. Navic u nasich auticek plati, co neni na elektriku, to se neposere.
Mam ale pocit, ze kabelaz je tam natazena, a nejjednodusi by bylo ale koupit novy dvere s elektrikou nez se s tim srat.
Ja jsem natom stejne a uz jsem si zvykl a neresim to. Navic u nasich auticek plati, co neni na elektriku, to se neposere. :)
Mam ale pocit, ze kabelaz je tam natazena, a nejjednodusi by bylo ale koupit novy dvere s elektrikou nez se s tim srat.
Já bych taky doporučoval vyndat si el. svazky dveří někde na vrakáči+stahovačky. Je to asi nejlehčí způsob. A ještě bych prověřil jestli je dveřím příprava.
Já bych taky doporučoval vyndat si el. svazky dveří někde na vrakáči+stahovačky. Je to asi nejlehčí způsob. A ještě bych prověřil jestli je dveřím příprava.
s nejvetsi pravdepodobnosti tam ,priprava nebude, takze vymenit cely svazek od radia stredovym tunelem a pod sedackami do dveri a el svazky ve dverich, vymenit stahovacky ,nacvakat vypinace a je to
s nejvetsi pravdepodobnosti tam ,priprava nebude, takze vymenit cely svazek od radia stredovym tunelem a pod sedackami do dveri a el svazky ve dverich, vymenit stahovacky ,nacvakat vypinace a je to
Příprava tam skutečně není...Momentalně to mam rozhozený...a narazil jsem na pár probému... Auto je rok 93 a svazek jsem vytáhl z auta rok 91.... je tam pár rozdílných maličkostí..třeba zapojení auto radia.. rok 93 je radio zapojené přímo ze svazku palubky v roce 91 to bylo ale z toho středového svazku takže se musí trochu párat a stříhat ... a prostě to nakombynovat.
Příprava tam skutečně není...Momentalně to mam rozhozený...a narazil jsem na pár probému... Auto je rok 93 a svazek jsem vytáhl z auta rok 91.... je tam pár rozdílných maličkostí..třeba zapojení auto radia.. rok 93 je radio zapojené přímo ze svazku palubky v roce 91 to bylo ale z toho středového svazku takže se musí trochu párat a stříhat ... a prostě to nakombynovat.
ano u y3 byly dva typy svazku a ty ses trefil na ten druhy, ,rozdil poznas jednoduse podle toho jestli je ovladani svetel orocnym vypinacem nebo uz na pacce blinkru.takze ten svazek co sis dovez bude mit obraceny konektory kterymi se napojuje na hlavni svazek ,Elektrika ve dverich je zamenna (pokud tam nemas nahodou ovladani topeni zadnich sedacek ) Mas teda co delat, nez to bastlit neni jednodussi a rychlejsi (hlavne elegantnejsi)sehnat na vrakaci starej svazek..
ano u y3 byly dva typy svazku a ty ses trefil na ten druhy, ,rozdil poznas jednoduse podle toho jestli je ovladani svetel orocnym vypinacem nebo uz na pacce blinkru.takze ten svazek co sis dovez bude mit obraceny konektory kterymi se napojuje na hlavni svazek :-( ,Elektrika ve dverich je zamenna (pokud tam nemas nahodou ovladani topeni zadnich sedacek ) Mas teda co delat, nez to bastlit neni jednodussi a rychlejsi (hlavne elegantnejsi)sehnat na vrakaci starej svazek..
No uz ten svazek mam natahly pod kobercem tak opravdu nebudu schanet jiny na svazku byli zaroven i el sedacky. takze stejne musim vyresit napajeni trosku jinak protoze opravdu dotahovat nove plusy od pojistkovky se mi opravdu nechce.
No uz ten svazek mam natahly pod kobercem tak opravdu nebudu schanet jiny na svazku byli zaroven i el sedacky. takze stejne musim vyresit napajeni trosku jinak protoze opravdu dotahovat nove plusy od pojistkovky se mi opravdu nechce.
Protazeno a zapojeno ted uz jen vymenit svazky a mechaniky ve dverich...a je to...
Protazeno a zapojeno ted uz jen vymenit svazky a mechaniky ve dverich...a je to...
Ak máte záujem, môžem Vám dodať komplet ovládanie (motorčeky,mechanika,kabeláž,spínače) na zadné dvere vrátane kabeláže. Treba si len povedať , kde to stačí odpojiť ( rozdeliť kabeláž)
Pozn: Ruším XM V6 manuál. Ak je záujem aj o iné veci .....
Ak máte záujem, môžem Vám dodať komplet ovládanie (motorčeky,mechanika,kabeláž,spínače) na zadné dvere vrátane kabeláže. Treba si len povedať , kde to stačí odpojiť ( rozdeliť kabeláž)
Pozn: Ruším XM V6 manuál. Ak je záujem aj o iné veci .....