Zdrávím všechny.Muže mi někdo prosím popsat spínaní větráku u 2.1TD z digi klimou?Pokud zapnu klimu tak se rozběhnou oba.Pokud ji vypnu tak i po zahřátí vody se nesepne žádna teploměr ukazuje 90 stupnu ale voda začne už vařit a ty větráky pořád nic.Nevím zda jsou vadný čidla anebo musí bít prostě klima pořád zaplá což mi přijde divný.předem díky.
Zdrávím všechny.Muže mi někdo prosím popsat spínaní větráku u 2.1TD z digi klimou?Pokud zapnu klimu tak se rozběhnou oba.Pokud ji vypnu tak i po zahřátí vody se nesepne žádna teploměr ukazuje 90 stupnu ale voda začne už vařit a ty větráky pořád nic.Nevím zda jsou vadný čidla anebo musí bít prostě klima pořád zaplá což mi přijde divný.předem díky.
Hm zajímavá závada něco relativně podobnýho sem měl taky sice větráky mi spínaly ale voda bublala ven a topilo to jenom když jsem zapl klima bylo to divný. Ale zjistil jsem že mi odešel panel na ovládání topení a taky sem měl bublinu v chladiči zkus odvzdušnit systém ale s tim větrákem ti nepomůžu leda změřit nějakym způsobem odpor na čidlech.
Hm zajímavá závada něco relativně podobnýho sem měl taky sice větráky mi spínaly ale voda bublala ven a topilo to jenom když jsem zapl klima bylo to divný. Ale zjistil jsem že mi odešel panel na ovládání topení a taky sem měl bublinu v chladiči zkus odvzdušnit systém ale s tim větrákem ti nepomůžu leda změřit nějakym způsobem odpor na čidlech. :-(
Skus odpojit tusim hnede cidlo pri termostate,mali by sa ti roztocit obe vrtule naplno.To cidlo snima teplotu pre jednotku Bitron,ktora spina vetraky. Ak nie potom mozu byt vadne rele pri chladici su tam tri kusy hore medzi chladicom a lavym svetlom.Alebo chybna jednotka Bitron.A precistit vsetky kontakty.Vrtule budu asi v poriadku,ked sa tocia.Inak pri zapnutej klime sa tocia obe vrtule pomaly.Pri vypnutej pri dosiahnuti 93C 1 vetrak pomaly a pri 98 obe naplno aspon na 2,5TD.Snad je to aspon podobne pri 2,1
Skus odpojit tusim hnede cidlo pri termostate,mali by sa ti roztocit obe vrtule naplno.To cidlo snima teplotu pre jednotku Bitron,ktora spina vetraky. Ak nie potom mozu byt vadne rele pri chladici su tam tri kusy hore medzi chladicom a lavym svetlom.Alebo chybna jednotka Bitron.A precistit vsetky kontakty:).Vrtule budu asi v poriadku,ked sa tocia.Inak pri zapnutej klime sa tocia obe vrtule pomaly.Pri vypnutej pri dosiahnuti 93C 1 vetrak pomaly a pri 98 obe naplno aspon na 2,5TD.Snad je to aspon podobne pri 2,1
souhlasil bych se vsim co pise viliwu, jen kdyz sepne kompresor klimy, tak bezi oba vetraky naplno.
Ja u svoji 2.5 klimu kvuli chlazeni motoru nevypinam nikdy, trochu to pomaha
souhlasil bych se vsim co pise viliwu, jen kdyz sepne kompresor klimy, tak bezi oba vetraky naplno.
Ja u svoji 2.5 klimu kvuli chlazeni motoru nevypinam nikdy, trochu to pomaha;-)
u mý 2,5TD mi to taky tak dělá nejdříve běží jedna a když zapnu klimu nebo se to víc zahřeje tak jedou obě to ale závadu nijak nevyřeší.
u mý 2,5TD mi to taky tak dělá nejdříve běží jedna a když zapnu klimu nebo se to víc zahřeje tak jedou obě to ale závadu nijak nevyřeší.
Pánové všem děkuji o víkendu zkusím snad se to povede jen ještě nevíte přesně které relatko to u těch světel je?Vím že jich tam je víc jedno určitě na potkávací tam jsem již dělal i nové kontakty.
Pánové všem děkuji o víkendu zkusím snad se to povede jen ještě nevíte přesně které relatko to u těch světel je?Vím že jich tam je víc jedno určitě na potkávací tam jsem již dělal i nové kontakty.
Jsou to ty tri u svetla na strane u baterky. Bitron je pod kastlikerm u spolujezdce.
Jsou to ty tri u svetla na strane u baterky. Bitron je pod kastlikerm u spolujezdce.
Přišel jsem na skvělou věc co mi poradil jeden elektrikář nejdříve sem tomu nechtěl věřit ale zkusil jsem to, blblo mi relé startéru po dešti motor nedělal nic kontrolky se rozsvítily nažhavil sem vemu za klíček a nic tak sem začal bádat vzal jsem relé startéru a namazal ho dle pokynů červenou DIAVOU na nábytek a od té doby mokro sníh zima léto je to jedno motor krásně naskočí, tak sem takhle obešel všechny relátka a konektory a od té doby je klid a všechno chodí. Sláva červené diavě kontaktol je na dvě věci.
Přišel jsem na skvělou věc co mi poradil jeden elektrikář nejdříve sem tomu nechtěl věřit ale zkusil jsem to, blblo mi relé startéru po dešti motor nedělal nic kontrolky se rozsvítily nažhavil sem vemu za klíček a nic tak sem začal bádat vzal jsem relé startéru a namazal ho dle pokynů červenou DIAVOU na nábytek a od té doby mokro sníh zima léto je to jedno motor krásně naskočí, tak sem takhle obešel všechny relátka a konektory a od té doby je klid a všechno chodí. Sláva červené diavě kontaktol je na dvě věci. :palec
no ja bych to nevidel na diavu ale spis nato ze jsi vyndal a zasunul rele do patice
no ja bych to nevidel na diavu ale spis nato ze jsi vyndal a zasunul rele do patice ;)
Nooo na kontakty je kontaktol sice skoro na nic, nejlepší je ruční práce (šmirgl, nožík, bílá vazelína) ale o Diavě na nábytek jsem jakživ neslyšel. Jooo, takhle Diana na posteli, o tý už jsem slyšel a má velkej vliv.
Když jsme u těch kontaktů a relátek. Neni lepší ty starý vyhřátý relátka od chlazení vyházet a za pár kaček koupit jiný??
Nesouhlasím s Lennonem, při sepnutí klimy se větráky roztočí napomalo oba. Aspon teda u mě. Fofr rychlost až na 98 stupních.
A mám pocit že větráky se tady řešili už tolikrát že stačí zadat do kouzelné hledací kolonky "sahary" a vyskočí hafo informací Zdar Lebeda
Nooo na kontakty je kontaktol sice skoro na nic, nejlepší je ruční práce (šmirgl, nožík, bílá vazelína) :-) ale o Diavě na nábytek jsem jakživ neslyšel. Jooo, takhle Diana na posteli, o tý už jsem slyšel a má velkej vliv. :-))))
Když jsme u těch kontaktů a relátek. Neni lepší ty starý vyhřátý relátka od chlazení vyházet a za pár kaček koupit jiný??
Nesouhlasím s Lennonem, při sepnutí klimy se větráky roztočí napomalo oba. Aspon teda u mě. Fofr rychlost až na 98 stupních. :-)
A mám pocit že větráky se tady řešili už tolikrát že stačí zadat do kouzelné hledací kolonky "sahary" a vyskočí hafo informací :-) :-) Zdar Lebeda :-)
diava je starý komunistický leštidlo na nábytek asi to obsahuje nějakou emulzi díky který se ty kontakty vyleštěj úplně do stříbrna vždycky jemně nanesu a když to třeba za 14dní opět rozpojim tak ty kontakty vypadaj jak nový musí se ale opatrně néé tam vylejt celou plechovku já tomu taky nechtěl veřit ale fakt to tak je
diava je starý komunistický leštidlo na nábytek asi to obsahuje nějakou emulzi díky který se ty kontakty vyleštěj úplně do stříbrna vždycky jemně nanesu a když to třeba za 14dní opět rozpojim tak ty kontakty vypadaj jak nový musí se ale opatrně néé tam vylejt celou plechovku já tomu taky nechtěl veřit ale fakt to tak je :palec :palec :palec
co si pamatuju z diavy, tak ten hroznej smrad, když jsem s ní za trest musel čistit tabuli ve škole
co si pamatuju z diavy, tak ten hroznej smrad, když jsem s ní za trest musel čistit tabuli ve škole:-p
co si pamatuju z diavy, tak ten hroznej smrad, když jsem s ní za trest musel čistit tabuli ve škole
to se natu tabuli asi moc psat potom nedalo,ne..dit diava je mastna jako prase
to se natu tabuli asi moc psat potom nedalo,ne..dit diava je mastna jako prase
To je mastná jako prase vždyť je to leštidlo na dřevjenej nábytek to ste měli dřevěný tabule?
To je mastná jako prase vždyť je to leštidlo na dřevjenej nábytek to ste měli dřevěný tabule? :-)))) :-)))) :-))))