Jak velká baterka patří do V6? Mám teď na odchodu Akumu 66Ah, chtěl bych tam dát 72 Ah. Co na to dobíjení?
Jak velká baterka patří do V6? Mám teď na odchodu Akumu 66Ah, chtěl bych tam dát 72 Ah. Co na to dobíjení?
No uvádí se 69Ah a min 300A startovací proud, takže 72 Ah ti taky zkousne, akorát se podívej jsou V6 co mají alternátor slabší. Já na tý mojí 120A. Myslím, že to osazovali podle výbavy. A hlavně pozor na rozměry!!
No uvádí se 69Ah a min 300A startovací proud, takže 72 Ah ti taky zkousne, akorát se podívej jsou V6 co mají alternátor slabší. Já na tý mojí 120A. Myslím, že to osazovali podle výbavy. A hlavně pozor na rozměry!!
Ta 74 Ah tam padne jako prdel na hrnec, jak říká náš ministr kultury, větší si tam taky nedovedu představit.
Ta 74 Ah tam padne jako prdel na hrnec, jak říká náš ministr kultury, větší si tam taky nedovedu představit.
Mno jen bych chtěl upozornit, že startovací proudy se udávají buď dle DIN normy nebo EU normy a tyto normy se výrazně liší!! A hlavně na proudu záleží mnohem víc než na kapacitě.
Mno jen bych chtěl upozornit, že startovací proudy se udávají buď dle DIN normy nebo EU normy a tyto normy se výrazně liší!! A hlavně na proudu záleží mnohem víc než na kapacitě.
Na stránkách: .link. se dá podle typu a roku auta zjistit velikost baterky, která by tam měla bejt. Pro V6 je to 74 Ah. Podobné vyhledávání ma i Varta na svých stránkách.
Na stránkách: http://www.autobaterie.com se dá podle typu a roku auta zjistit velikost baterky, která by tam měla bejt. Pro V6 je to 74 Ah. Podobné vyhledávání ma i Varta na svých stránkách.
Pánové, mně se tam podařilo dostat ...a je to přesně na to dělané ... BANNER UNI-BULL 50 500 .... 12 V 80 Ah 700 A. Je to snad jediná 80 Ah baterie, co je rozměrově shodná s těmi slabšími 72-74 Ah typy. A stála mne fungl nová 2331,- Kč. Tak dlouho jsem kolem ní chodil, až jsem si ji koupil
Pánové, mně se tam podařilo dostat ...a je to přesně na to dělané ... BANNER UNI-BULL 50 500 .... 12 V 80 Ah 700 A. Je to snad jediná 80 Ah baterie, co je rozměrově shodná s těmi slabšími 72-74 Ah typy. A stála mne fungl nová 2331,- Kč. Tak dlouho jsem kolem ní chodil, až jsem si ji koupil :-)
Mno ještě když je řeč o těch baterkách tak ji rozhodně nekupujte v supermarketech ani na benzínách, ale raději nějakou stovku oželte a kupte si ji přímo v nějakém akuma servisu apod. Jde o to, že ty baterky co jsou na benzinách a marketech jsou sice nepoužité, ale většinou je to sběr a starší zásoby ze skladů a navíc tam pak můžou celkem pěkně dlouhop ležet, takže se pak běžně stane že si koupíte novou,ale přitom už rok nebo dva roky starou baterku....
Apropo, ten startovací proud 700A je dle normy DIN nebo EU? Protože tenhle proud tuším dle normy EU odpovídá cca 410A normy DIN (tu uvádí výrobce jako požadavek).
Doufám že jsem to značení neprohodil,pořád se mi to plete...
Mno ještě když je řeč o těch baterkách tak ji rozhodně nekupujte v supermarketech ani na benzínách, ale raději nějakou stovku oželte a kupte si ji přímo v nějakém akuma servisu apod. Jde o to, že ty baterky co jsou na benzinách a marketech jsou sice nepoužité, ale většinou je to sběr a starší zásoby ze skladů a navíc tam pak můžou celkem pěkně dlouhop ležet, takže se pak běžně stane že si koupíte novou,ale přitom už rok nebo dva roky starou baterku....
Apropo, ten startovací proud 700A je dle normy DIN nebo EU? Protože tenhle proud tuším dle normy EU odpovídá cca 410A normy DIN (tu uvádí výrobce jako požadavek).
Doufám že jsem to značení neprohodil,pořád se mi to plete...
Ježíšmarjáááá ... jak to mám vědět ??? se podívej na inetu po BANNER UNIBULL 50500 .. a uvidíš sám .... ale byla o hodně silnější, než 55Ah/420A .. a teď ji nabíjím už déle, jak 24 hodin ... a je tak v půlce nabíjení. Je fakt, že ji nabíjím tou 6A "nabíječkou" z Carrefouru
Ježíšmarjáááá ... jak to mám vědět ??? se podívej na inetu po BANNER UNIBULL 50500 .. a uvidíš sám .... ale byla o hodně silnější, než 55Ah/420A .. a teď ji nabíjím už déle, jak 24 hodin ... a je tak v půlce nabíjení. Je fakt, že ji nabíjím tou 6A "nabíječkou" z Carrefouru :-)
Jo, k tomu bych přihodil osobní zkušenost. Před rokem mi došla baterka na parkovišti u OBI. Šel jsem tam a koupil novou. Na tu starou mi svítili aspoň kontrolky, startér ale netočil. Dal jsem novou a nic. Vůbec nic. Tak jsem jí tam šel vrátit. Naměřili jsme na ní bez zátěže necelých 9 V, při zatížení to spadlo na 6 V. A to mi tvrdil, že jim zrovna přivezli nové zboží. Takže Kendymu dávám za pravdu.
Jo, k tomu bych přihodil osobní zkušenost. Před rokem mi došla baterka na parkovišti u OBI. Šel jsem tam a koupil novou. Na tu starou mi svítili aspoň kontrolky, startér ale netočil. Dal jsem novou a nic. Vůbec nic. Tak jsem jí tam šel vrátit. Naměřili jsme na ní bez zátěže necelých 9 V, při zatížení to spadlo na 6 V. A to mi tvrdil, že jim zrovna přivezli nové zboží. :-) Takže Kendymu dávám za pravdu.
Proboha .. člověče, až na té baterce najdeš EU nebo DIN, budeš machr. A nemyslím, že je to EU, protože slabší baterie BANNER by pak podle tvého tvrzení ztěžka točily Trabantem. Panebože ... tohle je nejsilnější baterie v těch rozměrech, které se do XM vejdou, tak to asi ztěžka bude EU, jinak by to byla nejslabší .. a ty ostatní by podle tebe měly tak 15-20 Ah. Zkrátka .. tohle je 80Ah/700 A a není to žádná slabotinká 55-ka.
Doba nabíjení souvisí s kapacitou, to ví snad každý. Já to řekl proto, že před tím jsem 55Ah nabil klidně přes noc... tuhle ne. Je to slabým nabíjecím proudem "dobíječky".
Proboha .. člověče, až na té baterce najdeš EU nebo DIN, budeš machr. A nemyslím, že je to EU, protože slabší baterie BANNER by pak podle tvého tvrzení ztěžka točily Trabantem. Panebože ... tohle je nejsilnější baterie v těch rozměrech, které se do XM vejdou, tak to asi ztěžka bude EU, jinak by to byla nejslabší .. a ty ostatní by podle tebe měly tak 15-20 Ah. Zkrátka .. tohle je 80Ah/700 A a není to žádná slabotinká 55-ka.
Doba nabíjení souvisí s kapacitou, to ví snad každý. Já to řekl proto, že před tím jsem 55Ah nabil klidně přes noc... tuhle ne. Je to slabým nabíjecím proudem "dobíječky".
Mno vědět by jsi to měl, protože za prvé je to na té baterce napsaný a za druhé pokud máš 75AH 700A dle EU tak můžeš mít skoro stejný proud jako ta 55Ah 420A dle DIN...v tom je ta pointa co se tu snažím vysvětlit.A doba nabíjení nesouvisí se startovacím proudem, ale s kapacitou.Ikdyž koneckonců nejdůležitější je to že nastartuješ How
Mno vědět by jsi to měl, protože za prvé je to na té baterce napsaný a za druhé pokud máš 75AH 700A dle EU tak můžeš mít skoro stejný proud jako ta 55Ah 420A dle DIN...v tom je ta pointa co se tu snažím vysvětlit.A doba nabíjení nesouvisí se startovacím proudem, ale s kapacitou.Ikdyž koneckonců nejdůležitější je to že nastartuješ :-D How
JO je lepši si to koupit v mototechně nebo v takových obchodech. Tam se Vám může i stát že vám tu baterku před prodejem naplní elektrolytem a to je ta nejlepší možnost ze všech. Jelikož suchá bateria může ve skladu stát klidně deset let a nic se jí nestane.
JO je lepši si to koupit v mototechně nebo v takových obchodech. Tam se Vám může i stát že vám tu baterku před prodejem naplní elektrolytem a to je ta nejlepší možnost ze všech. Jelikož suchá bateria může ve skladu stát klidně deset let a nic se jí nestane.
teda ne ze bych byl machr pres baterky kapacita je dana tak jako tak ale startovaci proud jak pise spravne kendy se opravdu udava dle norem din a eu bacha na to neni kratkodoby proud 300A a 300A kendy ma pravdu !!! ikdyz vestinou se zvysujici se kapacitou se zvysuje ikratkodoby odber ne zcela vzdy je to pravda pres leto je to asi celkem jedno ale v poradnejch mrazech to mozna bude znat ze to toci krapet lip ale rozhodne ti to i na tu s mensim starovacim proudem taky nastartuje
teda ne ze bych byl machr pres baterky kapacita je dana tak jako tak ale startovaci proud jak pise spravne kendy se opravdu udava dle norem din a eu bacha na to neni kratkodoby proud 300A a 300A kendy ma pravdu !!! ikdyz vestinou se zvysujici se kapacitou se zvysuje ikratkodoby odber ne zcela vzdy je to pravda pres leto je to asi celkem jedno ale v poradnejch mrazech to mozna bude znat ze to toci krapet lip ale rozhodne ti to i na tu s mensim starovacim proudem taky nastartuje