Ahojky všichni, mám maličký problém s ABS, už asi 2 týdny v kuse mi svítí na displayi, že je abs mimo provoz, je to blbost, pokaždé když jsem ho zkoušel, tak funguje naprosto bezproblému - sníh a led). Myslel jsem, že mi ta kontrolka spolu s textem nebude vadit, ale teď mě to pěkně točí, pomozte někdo, nebo pošlete návod, jak se toho zbavit... Moc dík...
Ahojky všichni, mám maličký problém s ABS, už asi 2 týdny v kuse mi svítí na displayi, že je abs mimo provoz, je to blbost, pokaždé když jsem ho zkoušel, tak funguje naprosto bezproblému - sníh a led:-))). Myslel jsem, že mi ta kontrolka spolu s textem nebude vadit, ale teď mě to pěkně točí, pomozte někdo, nebo pošlete návod, jak se toho zbavit... Moc dík...
Zdravim, to že svítí kontrolka ABS neznamená, že by mělo přestat fungovat úplně. Akorát přejde do nouzového režimu při závadě třeba na čidle vyhodnocuje stav ze zbývajících 3. Takže co já mám vykoukáno při svítící kontrolce abs funguje, ale ta jeho funkce je dost o ochablá dá se říct opatrná a závada tam určitě bude.
Zdravim, to že svítí kontrolka ABS neznamená, že by mělo přestat fungovat úplně. Akorát přejde do nouzového režimu při závadě třeba na čidle vyhodnocuje stav ze zbývajících 3. Takže co já mám vykoukáno při svítící kontrolce abs funguje, ale ta jeho funkce je dost o ochablá dá se říct opatrná a závada tam určitě bude.
No a zapoměl jsem říct řešení. Přečíst chyby v jednotce a nebo podle schéma promeřit komponenty určitě se chybka najde.
No a zapoměl jsem říct řešení. Přečíst chyby v jednotce a nebo podle schéma promeřit komponenty určitě se chybka najde.
Přesně, přečíst chyby v jednotce a zaměřit se na to co to zahlásí.Jinak bych to hádal na konektory u čidel na předních kolech....
Přesně, přečíst chyby v jednotce a zaměřit se na to co to zahlásí.Jinak bych to hádal na konektory u čidel na předních kolech....
Klucí, jste moooc hodní, ale znáte to, jsem začátečník a na jednotce můžu přečíst tak akorát výrobní číslo:lol: , myslíte, že by šel nějaký detailnější návod, MOOOOOC DĚKUJU DOPŘEDU!!! A ty konektory v předních kolech chtějí vyčístit???
Jirka 8-)
Klucí, jste moooc hodní, ale znáte to, jsem začátečník a na jednotce můžu přečíst tak akorát výrobní číslo:lol: , myslíte, že by šel nějaký detailnější návod, MOOOOOC DĚKUJU DOPŘEDU!!! A ty konektory v předních kolech chtějí vyčístit???
Jirka 8-)
V sekci ke stažení máš návod na stavbu ECU testeru, včetně detailního návodu k použití. Díky Plechrovi dokonce i v češtině....
V sekci ke stažení máš návod na stavbu ECU testeru, včetně detailního návodu k použití. Díky Plechrovi dokonce i v češtině....
Uplně se červenám. Jen bych ještě zkusil proměřit ty čidla přímo na konektoru jednotky, odpor každého čidla by měl být tuším něco kolem 1030 ohmů. V tomhle počasí se stává, že jednotka hlásí chybu a až bude sucho, tak to přestane. Pokud je někde narušený kabel od čidla, dostane se tam vlhkost a vytvoří to umělý svod. To pak jednotka vyhodnotí jako chybu. Jak to vyschne, chová se to normálně. Znám to z vlastní zkušenosti. :lol:
:-) Uplně se červenám. Jen bych ještě zkusil proměřit ty čidla přímo na konektoru jednotky, odpor každého čidla by měl být tuším něco kolem 1030 ohmů. V tomhle počasí se stává, že jednotka hlásí chybu a až bude sucho, tak to přestane. Pokud je někde narušený kabel od čidla, dostane se tam vlhkost a vytvoří to umělý svod. To pak jednotka vyhodnotí jako chybu. Jak to vyschne, chová se to normálně. Znám to z vlastní zkušenosti. :lol:
Jestli jsi začátečník tak máš jednodužší to proměření co ti radí plechr,než vyrábět ten nesmysl na měření jednotky.Zvládnul jsem to podle něj taky u těch svých plechovek. :hammer:
Jestli jsi začátečník tak máš jednodužší to proměření co ti radí plechr,než vyrábět ten nesmysl na měření jednotky.Zvládnul jsem to podle něj taky u těch svých plechovek. :hammer:
Čauky klucíííí, už mi v autě nic nesvítí ani neotravuje, heč!!!! Bylo to čidlo v pravým předním kolem, byl tam ostrouhanej kabel a dotýkal se kostry... Přišli jsme na to náhodou, když jsme měnili ložisko s mechanikem Myšákem Lacem- je moc šikovnej... :lol: Kdybyste někdo potřeboval, pošlu číslo!!!
Jirka 8-)
Čauky klucíííí, už mi v autě nic nesvítí ani neotravuje, heč!!!! Bylo to čidlo v pravým předním kolem, byl tam ostrouhanej kabel a dotýkal se kostry... Přišli jsme na to náhodou, když jsme měnili ložisko s mechanikem Myšákem Lacem- je moc šikovnej... :lol: Kdybyste někdo potřeboval, pošlu číslo!!!
Jirka 8-)