O.k. Skús vymeniť najprv viečko na expanzke a daj vedieť,....
Prasknuté tesnenie fúka stále, ale prasknutá hlava nemusí,to bol môj prípad, tiež ho ventilátory stačili uchladiť.
(prepáč moju tvrdohlavosť)Tiež mám 2,1 td, 12V. Máme tu pár riadnych kopcov, Vonku teplota 26 st, riadne som ho prehnal... teplota ca max na 90, možno máličko cez 90st. .....
Ale určite napíš výsledok.
O.k. Skús vymeniť najprv viečko na expanzke a daj vedieť,....
Prasknuté tesnenie fúka stále, ale prasknutá hlava nemusí,to bol môj prípad, tiež ho ventilátory stačili uchladiť.
(prepáč moju tvrdohlavosť)Tiež mám 2,1 td, 12V. Máme tu pár riadnych kopcov, Vonku teplota 26 st, riadne som ho prehnal... teplota ca max na 90, možno máličko cez 90st. .....
Ale určite napíš výsledok.
Toto je důžitá připomínka jak ksem již dříve psal o teplotách termostatu tak předpokládám, že je v pořádku hlava a těsnění
zvláště u dieselů a šestiválců,loni jsem tento problém řešil u pětiválcového mercedesu který se přehříval i na jaře kdy nebylo teplo všechno jsem měnil a stále nic.Potom jsem přišel
na to ,že půl chladiče je teplý půl studený .Tam byla miniprasklina v hlavě a tlakovalo to do systému a to je třeba zkontrolovat prvně když se opatrně v hadře sejme víčko expansní nádoby nesmí tam být dramatický přetlak.
Toto je důžitá připomínka jak ksem již dříve psal o teplotách termostatu tak předpokládám, že je v pořádku hlava a těsnění
zvláště u dieselů a šestiválců,loni jsem tento problém řešil u pětiválcového mercedesu který se přehříval i na jaře kdy nebylo teplo všechno jsem měnil a stále nic.Potom jsem přišel
na to ,že půl chladiče je teplý půl studený .Tam byla miniprasklina v hlavě a tlakovalo to do systému a to je třeba zkontrolovat prvně když se opatrně v hadře sejme víčko expansní nádoby nesmí tam být dramatický přetlak.
Už vše funguje jak má.Víčko jsem dal starší ale nepoškozené.Zatím jezdím a teplota se drží pod 90st.Po otevření nádržky si odfoukne,ale ne nějak moc.Myslím,že jsem měl začít u toho víčka hned :lol:
Už vše funguje jak má.Víčko jsem dal starší ale nepoškozené.Zatím jezdím a teplota se drží pod 90st.Po otevření nádržky si odfoukne,ale ne nějak moc.Myslím,že jsem měl začít u toho víčka hned :lol:
To je ten pretlakový dvojokruhový systém...
Všimol si si, že termostat má vlastne "z opačnej strany" dosť silnú pružinu? Vieš , že viečko na expanzke drží pretlak, ale musí pustiť do systému aj vzduch ked voda chladne a zenšuje svoj objem?
Ale viem si predstaviť tvoju spokojnosť, keď je to o.k. Dalej môžeš prehánať koníky. Nech sa teraz potia udýchané fábie a fiaty.....
To je ten pretlakový dvojokruhový systém...
Všimol si si, že termostat má vlastne "z opačnej strany" dosť silnú pružinu? Vieš , že viečko na expanzke drží pretlak, ale musí pustiť do systému aj vzduch ked voda chladne a zenšuje svoj objem?
Ale viem si predstaviť tvoju spokojnosť, keď je to o.k. Dalej môžeš prehánať koníky. Nech sa teraz potia udýchané fábie a fiaty.....
No to s těma fabiema máš určitě pravdu.Ještě to sice nemám vyzkoušené za vedra,ale teď to zatím funguje.Moc děkuji za tvou starostlivost. Snad se mi to těsnění pod hlavou vyhne.Auto si chci nechat,ale do té hlavy by se mi nechtělo.
No to s těma fabiema máš určitě pravdu.Ještě to sice nemám vyzkoušené za vedra,ale teď to zatím funguje.Moc děkuji za tvou starostlivost. :-) Snad se mi to těsnění pod hlavou vyhne.Auto si chci nechat,ale do té hlavy by se mi nechtělo. :-(
Zkus upresnit kde bylo praskle , jsem si vsiml ze to me ma prasklou tu medenou dosedaci plochu tak abych nemel stejny problem :-?
Zkus upresnit kde bylo praskle , jsem si vsiml ze to me ma prasklou tu medenou dosedaci plochu tak abych nemel stejny problem :-?
Či je viečko dôležité? Od neho a od termostatu závisí spravne chladenie dvojokruhového pretlakového systému!!!!!!!!!!
Prečítaj si čo som písal hore vyššie pred páe dňami.
Či je viečko dôležité? Od neho a od termostatu závisí spravne chladenie dvojokruhového pretlakového systému!!!!!!!!!!
Prečítaj si čo som písal hore vyššie pred páe dňami.
Ahoj, ide leto - to viečko by som hneď vymenil. Je to rýchlejšie, lacnejšie, pohodlnejšie........ ako prehriaty motor
a prasknutá hlava.
Ahoj, ide leto - to viečko by som hneď vymenil. Je to rýchlejšie, lacnejšie, pohodlnejšie........ ako prehriaty motor
a prasknutá hlava.
Co vlastně stojí to víčko? Ono přece jen už je jich většina několik téměř desetiletí stará
Co vlastně stojí to víčko? Ono přece jen už je jich většina několik téměř desetiletí stará :-D
Když jste se tak pěkně rozhovořili o víčkách ... Mě se taky někdy ta moje 2.5 přehřívá a tak mě napadlo, jestli to nemůže souviset i s víčkem, protože expanzku otevírám většinou za studena a to mi víčko nejde otevřít, protože je tam podtlak a musim s nim různě kvrdlat. :-?
Podotýkám, že mám měněný oba chladiče vody i oba termostaty a to přehřívání se blíží ke 100C při rychlosti 180km/hod nebo při rychlé jízdě do kopců.
Když jste se tak pěkně rozhovořili o víčkách :-D ... Mě se taky někdy ta moje 2.5 přehřívá a tak mě napadlo, jestli to nemůže souviset i s víčkem, protože expanzku otevírám většinou za studena a to mi víčko nejde otevřít, protože je tam podtlak a musim s nim různě kvrdlat. :-?
Podotýkám, že mám měněný oba chladiče vody i oba termostaty a to přehřívání se blíží ke 100C při rychlosti 180km/hod nebo při rychlé jízdě do kopců.
Tedy tak to bych nečekal. Původně jsem hádal že před tímhle číslem bude ještě jednička. Mno alespoňm něco máme na citrouše stejně drahý jak na starou stodvacítku
Tedy tak to bych nečekal. Původně jsem hádal že před tímhle číslem bude ještě jednička. Mno alespoňm něco máme na citrouše stejně drahý jak na starou stodvacítku :-D