Zdravím, při čištění kontaktu ovladače směrovek jsem narazil na žárovku zakrytou v takovém válečku. Je umístěna u volantu v pravo u zapalování vedle šroubku co se povoluje ten spodní plast pod volantem. Zvenku je kryta neprůhledným kroužkem. Svítí jako normální osvětlení interiéru. Jen mě zaráží že je takhle schovaná kdybych to nerozebral nevěděl bych o ní. Máte tu žárovku také? K čemu tam je?
Zdravím, při čištění kontaktu ovladače směrovek jsem narazil na žárovku zakrytou v takovém válečku. Je umístěna u volantu v pravo u zapalování vedle šroubku co se povoluje ten spodní plast pod volantem. Zvenku je kryta neprůhledným kroužkem. Svítí jako normální osvětlení interiéru. Jen mě zaráží že je takhle schovaná kdybych to nerozebral nevěděl bych o ní. Máte tu žárovku také? K čemu tam je?
Jo tak to myslím. Ale u mě je zastrčené a má neprůhlednou krytku, takže si svítí jen za těmi plasty.
Jo tak to myslím. Ale u mě je zastrčené a má neprůhlednou krytku, takže si svítí jen za těmi plasty.
Hmm, tak to nevím, mě svítí normálně, zatím jsem to nestudoval, bral jsem to jako normální věc. Třeba tam tu krytku původní majitel dal, aniž by věděl, že to má i svítit. Prostě viděl díru, tak jí ucpal krytkou, kterou měl po ruce. Možná jezdil jen za světla a vůbec netušil, že tam je žárovka.
Hmm, tak to nevím, mě svítí normálně, zatím jsem to nestudoval, bral jsem to jako normální věc. Třeba tam tu krytku původní majitel dal, aniž by věděl, že to má i svítit. Prostě viděl díru, tak jí ucpal krytkou, kterou měl po ruce. Možná jezdil jen za světla a vůbec netušil, že tam je žárovka. :-)
Jen bych podotknul že s tímto osvětlením pro "asi lepší trefení se do zapalování" jsem se setkal pouze na nových modelech. Jinak souhlas s Plechrem. Ale přijde mi to trošku jako zbytečnost.
Jen bych podotknul že s tímto osvětlením pro "asi lepší trefení se do zapalování" jsem se setkal pouze na nových modelech. Jinak souhlas s Plechrem. Ale přijde mi to trošku jako zbytečnost.
No jestli myslíš světlo, které je nad klíčkem, tak to je pro osvětlení klíčku zapalování. Taky to tam mám.
No jestli myslíš světlo, které je nad klíčkem, tak to je pro osvětlení klíčku zapalování. :-) Taky to tam mám.
Tak jsem na to dneska koukal a já tam mám taky normální krytku. Jen je v jejím boku taková malá dírka a ta míří na klíček. Asi aby to neosvěcovalo celé, ale fakt jen prostor klíčku.
Tak jsem na to dneska koukal a já tam mám taky normální krytku. Jen je v jejím boku taková malá dírka a ta míří na klíček. Asi aby to neosvěcovalo celé, ale fakt jen prostor klíčku.
Já to taky našel pod neprůhlednou krytkou při rozebírání palubky. Tak jsem krytku sundal (že je to bez krytky je vidět stejně jen zespoda) a svítí mi to na zapalování Dál to neřešim - vylepšil jsem si výbavičku a mám to zadarmo8-)
Já to taky našel pod neprůhlednou krytkou při rozebírání palubky. Tak jsem krytku sundal (že je to bez krytky je vidět stejně jen zespoda) a svítí mi to na zapalování :-D Dál to neřešim - vylepšil jsem si výbavičku a mám to zadarmo8-)