Potřeboval bych poradit : na XM 2,5 TD jaké jste použili systematické zapojení na světla s celoročním svícením ?
Bylo mi nabídnuto celkem dobré zařízení s různými režimy, zapojení na kontrolku dobíjení - když zhasne kontrolka dobíjení rozsvítí se světla.
Byl by lepší nějaký jiný systém ? :idea: :idea: :idea:
Potřeboval bych poradit : na XM 2,5 TD jaké jste použili systematické zapojení na světla s celoročním svícením ?
Bylo mi nabídnuto celkem dobré zařízení s různými režimy, zapojení na kontrolku dobíjení - když zhasne kontrolka dobíjení rozsvítí se světla.
Byl by lepší nějaký jiný systém ? :idea: :idea: :idea:
05.09.2006 07:12 -
Re: Zapojení světel na celoroční svicení
No, já si to nechal dělat u nás, ten mechanik tam dal krabičku ARS, je to tažené právě z kontrolky dobíjení. Vzal si za to asi 700 Kč i s prací. Jinak kámoš to tady v Krnově dělá taky a tuším že za 600 Kč. Jinak je to taky člen klubu.
No, já si to nechal dělat u nás, ten mechanik tam dal krabičku ARS, je to tažené právě z kontrolky dobíjení. Vzal si za to asi 700 Kč i s prací. Jinak kámoš to tady v Krnově dělá taky a tuším že za 600 Kč. Jinak je to taky člen klubu. :-)
05.09.2006 08:05 -
ja montuju jednotku od Eurotunningu kde se napojuje jen 5 vodicu ktere v 99% jsou dostupne na jednou miste-u prepinace (2x napajeni,2x obrysova svetla,1xpotkavaci)
je to plne automaticke vse se ovlada vlastnim prepinacem svetel,nikde se netaha alternator nebo cidlo oleje,vse je plne elektronicke
ja montuju jednotku od Eurotunningu kde se napojuje jen 5 vodicu ktere v 99% jsou dostupne na jednou miste-u prepinace (2x napajeni,2x obrysova svetla,1xpotkavaci)
je to plne automaticke vse se ovlada vlastnim prepinacem svetel,nikde se netaha alternator nebo cidlo oleje,vse je plne elektronicke
06.09.2006 10:11 -
Ahoj já to montuji a oblíbil jsem si výrobek OSV-1 . Je tam výhoda, že to pracuje se signálem od startéru a nemusí se tahat drát k altíku nebo k mazání. .link.
Ahoj já to montuji a oblíbil jsem si výrobek OSV-1 . Je tam výhoda, že to pracuje se signálem od startéru a nemusí se tahat drát k altíku nebo k mazání. http://htcarsystem.cz/new2/index.php?akce=spinace
07.09.2006 10:15 -
no tak ja jsem si pro jistotu obvod pro automatiku svtel vyrobil sam mam to zapojene na mazani oleje a jeste tam nastavene spozdeni po startu cena saoucastek tak 25kc plus rele a krabicka a fungujute to tak jak jsem si to vymyslel ale pokud nekdo budete kupovat doporucuju jednotku co si sam meri palubni napeti a pokud zjisti ze altik dobiji tak to rozsviti
no tak ja jsem si pro jistotu obvod pro automatiku svtel vyrobil sam mam to zapojene na mazani oleje a jeste tam nastavene spozdeni po startu cena saoucastek tak 25kc plus rele a krabicka a fungujute to tak jak jsem si to vymyslel :-D ale pokud nekdo budete kupovat doporucuju jednotku co si sam meri palubni napeti a pokud zjisti ze altik dobiji tak to rozsviti
08.09.2006 07:29 -
Hele, Pildo, sice jsi koumák, ale já to beru asi tak, že každá hodina času stráveného výrobou a sháněním součástek je dost drahá. Proto se mě cena 700 Kč zdá jako velice slušná, osobně bych to za nějaké tři hodiny nezvládl. Proto jsem to radši nechal odborníkům, a sám šel na fušku. Jo a žádný drát nikam netahal, napojil to na kontrolku dobíjení v palubce.
Hele, Pildo, sice jsi koumák, ale já to beru asi tak, že každá hodina času stráveného výrobou a sháněním součástek je dost drahá. Proto se mě cena 700 Kč zdá jako velice slušná, osobně bych to za nějaké tři hodiny nezvládl. Proto jsem to radši nechal odborníkům, a sám šel na fušku. :-) Jo a žádný drát nikam netahal, napojil to na kontrolku dobíjení v palubce.
08.09.2006 08:01 -
jo presne ta tom principu funguje ASS od eurotuningu...monata je hotova za 10 minut bez zbytecneho rozdelavani a protahovani dratu
@PILDA
jo presne ta tom principu funguje ASS od eurotuningu...monata je hotova za 10 minut bez zbytecneho rozdelavani a protahovani dratu
09.09.2006 08:30 -
pro ty co si to nechavaji montovat souhlas s Autodiagnostikou to je dobry system a ty co chteji si to urcite vyrobi sami
teda pokud se jim chce
pro ty co si to nechavaji montovat souhlas s Autodiagnostikou :-) to je dobry system a ty co chteji si to urcite vyrobi sami
:-) teda pokud se jim chce
09.09.2006 08:48 -
ono pro uplne sestry sporive staci jedno rele,dioda a drat ...a taky to funguje ...
ono pro uplne sestry sporive staci jedno rele,dioda a drat ;)...a taky to funguje ...
11.09.2006 08:04 -
jo tomas recht ale spis nez pro setrivce je to pro lenivce v konstrukci
jo tomas recht :-D ale spis nez pro setrivce je to pro lenivce v konstrukci :-D
11.09.2006 08:39 -
Vždyť by nebyl problém tu Pildovou verzi upravit i na to aby si zjišťovala napětí. Kdysi jsem si něco podobného dělal do škodivky a podle palubního napětí se rozsvěcovala buď červená, oranžová nebo zelená dioda..... A taky to bylo pár korun. Ale je fakt že nevím jestli bych se s tím babral a chtěl mít zase opálené prsty. To já radši svářešku než pájku
Vždyť by nebyl problém tu Pildovou verzi upravit i na to aby si zjišťovala napětí. Kdysi jsem si něco podobného dělal do škodivky a podle palubního napětí se rozsvěcovala buď červená, oranžová nebo zelená dioda..... A taky to bylo pár korun. Ale je fakt že nevím jestli bych se s tím babral a chtěl mít zase opálené prsty. To já radši svářešku než pájku :)
11.09.2006 09:50 -
to jo ale vypocitej si cas straveny hledanim jiz vymysleneho a stavenim jiz postaveneho a laborovanim ,zkousenim tocenim trimru a nasledny hodem do zdi a cestu do prodejny a zakoupeni jiz hotoveho :lol:
myslim ze 500-700 (podle typu) neni zase tak vysoky naklad treba v pomeru poctu bodu a pokuty s tim spojene.....
ale sam mam par zakazniku kteri tvrdi ze si to nechaji namontovat az po prvni pokute-pry je to takhle vyjde levneji..teto politice nerozumim mozna nekdo z vas ano
to jo ale vypocitej si cas straveny hledanim jiz vymysleneho a stavenim jiz postaveneho a laborovanim ,zkousenim tocenim trimru a nasledny hodem do zdi a cestu do prodejny a zakoupeni jiz hotoveho :lol:
myslim ze 500-700 (podle typu) neni zase tak vysoky naklad treba v pomeru poctu bodu a pokuty s tim spojene.....
ale sam mam par zakazniku kteri tvrdi ze si to nechaji namontovat az po prvni pokute-pry je to takhle vyjde levneji..teto politice nerozumim mozna nekdo z vas ano :-o
12.09.2006 07:48 -
je to jak pise autodiagnostika verze s automatem lze udelat taek neni problem cena v podstate stejna ale nez se to odladi to chvili trva a jaksi neni cas tak proto tu klasickou se snimanim s kontrolky a nastvenou prodelvou tam je vse jednoduche naprosto
je to jak pise autodiagnostika verze s automatem lze udelat taek neni problem cena v podstate stejna ale nez se to odladi to chvili trva a jaksi neni cas tak proto tu klasickou se snimanim s kontrolky a nastvenou prodelvou tam je vse jednoduche naprosto :-D
12.09.2006 11:29 -
Jen abych dodal. Na automat svícení co montuji zákazníkům. Je to univerzální na všechna auta. Není třeba hledat kontrolku dobíjení a rozdělávat půl palubovky. Připojí se to vše pod páčku světel a puls na sepnutí je brán od startéru, což je také pod volantem. Je to vše v jedné krabičce a hlavně to má homologaci. (v odrazu si otevřte návody a tam je i zapojení, i na francouské vozy) .link.
Jen abych dodal. Na automat svícení co montuji zákazníkům. Je to univerzální na všechna auta. Není třeba hledat kontrolku dobíjení a rozdělávat půl palubovky. Připojí se to vše pod páčku světel a puls na sepnutí je brán od startéru, což je také pod volantem. Je to vše v jedné krabičce a hlavně to má homologaci. (v odrazu si otevřte návody a tam je i zapojení, i na francouské vozy)
http://htcarsystem.cz/new2/01osv/OSV-1-tabulka.pdf
13.09.2006 07:49 -
[quote]Celoroční svícení
No nevim, souhlasím s Martinem že netřeba si zvyšovat krevní tlak při laborování nad vynálezem kola. Lepší je si zvyšovat hladinu alkeholu.
PS: Pokud dorazíš na sraz tak mi Martine pls vem dvě ty krabičky. Už sem o tom uvažoval, jen nemám čas to někde shánět. Díkes.
Kua co to tu dělá, má to bejt u celoročního svícení. ADMIN héélp. Nějaká lama zas neumí psát příspěvkýýýýýýýýýýýý.
----------------
XM V6 24v 95´Exclusive
XM 2,0i Tramway 12/98´ SkoroExclusive
Bel 965 CZ[/quote]
TOHLE JE POVODNI KLOKANOVA ZPRAVA:
[quote]Celoroční svícení
No nevim, souhlasím s Martinem že netřeba si zvyšovat krevní tlak při laborování nad vynálezem kola. Lepší je si zvyšovat hladinu alkeholu.
PS: Pokud dorazíš na sraz tak mi Martine pls vem dvě ty krabičky. Už sem o tom uvažoval, jen nemám čas to někde shánět. Díkes.
Kua co to tu dělá, má to bejt u celoročního svícení. ADMIN héélp. Nějaká lama zas neumí psát příspěvkýýýýýýýýýýýý.
----------------
XM V6 24v 95´Exclusive
XM 2,0i Tramway 12/98´ SkoroExclusive
Bel 965 CZ[/quote]
13.09.2006 07:55 -
no brat informaci o bezicim motoru zrovna od starteru...no nevim...podle me to moc stastne neni.....
@Klokan :Jo vezmu ti to
jinak ty od Eurotuningu samozdrejme maji take atest...Protoze se zde mnozi dotazy pripravil jsem kratky [url=http://xm.citroen-club.eu/modules/news/article.php?storyid=55]CLANEK[/url] kery osvetli zarizeni podle me ma nejjednodussi montaz a take je podle me nejspolehlivejsi
no brat informaci o bezicim motoru zrovna od starteru...no nevim...podle me to moc stastne neni.....
@Klokan :Jo vezmu ti to
jinak ty od Eurotuningu samozdrejme maji take atest...Protoze se zde mnozi dotazy pripravil jsem kratky [url=http://xm.citroen-club.eu/modules/news/article.php?storyid=55]CLANEK[/url] kery osvetli zarizeni podle me ma nejjednodussi montaz a take je podle me nejspolehlivejsi
17.09.2006 10:32 -