Počkej, počkej - pro jistotu jsem si znovu projel příspěvky a pokud jsem to nepřehlédl, tak o načtení chyb z jednotky tady doposud nepadlo ani slovo ... nicméně přípravek na vyblikání chyb jsem dnes vytvořil, takže to zkusím. Pokud je jednotka v háji, tak samozřejmě nic nevyčtu, ale předpokládám, že alespoň jedna z těch dvou jednotek bude komunikovat ...
Jinak fakt nikdo neví, která z krabiček pod schránkou u spolujezdce je jednotka alarmu/immobilizéru? Ty dva Bitrony to předpokládám nebudou - jeden z nich by, pokud se nepletu, měl mít na starosti pravý displej, tzn. spotřebu a průměrnou rychlost, o druhém nevím.
Počkej, počkej - pro jistotu jsem si znovu projel příspěvky a pokud jsem to nepřehlédl, tak o načtení chyb z jednotky tady doposud nepadlo ani slovo ... nicméně přípravek na vyblikání chyb jsem dnes vytvořil, takže to zkusím. Pokud je jednotka v háji, tak samozřejmě nic nevyčtu, ale předpokládám, že alespoň jedna z těch dvou jednotek bude komunikovat ...
Jinak fakt nikdo neví, která z krabiček pod schránkou u spolujezdce je jednotka alarmu/immobilizéru? Ty dva Bitrony to předpokládám nebudou - jeden z nich by, pokud se nepletu, měl mít na starosti pravý displej, tzn. spotřebu a průměrnou rychlost, o druhém nevím.
no ono kdyz auto nejede je logicke ze se udela zakladni diagnostika...jak vizuelne tak elektricky...a nehledaji se priciny na uplne nelogickych mistech...
napsal jsem ti co mas vse prekontrolovat a ty hledas chybu v alarmu ktery ani nemas a immobilizeru ktery taky nemas,kdyz neberu v potas klavesnici,..napeti jsi taky meril az naposled a protom by to melo byt podle me po diagnostice to prvni co jsi mel udelat ataky jsme ti to tady psali...
dalsi vec je tak ze o palivovem cerpadle se zminujes az ted!!!...cerpadlo spina ridici jednotka a je jedno jestli je zablokovana nebo ne,protoze immobilizer (tedy cast ridici jednotky) blokuje pouze zapalovani
Hele uz me to moc nebavi ti tady radit porad dokola a cist ze hledas priciu neustale jinde...but te poprosim aby ses pokusil udelat to ci ti tu vsichni radime a nebo si to delej po svem a nechtej rady...podle me je to logicke....
diky
no ono kdyz auto nejede je logicke ze se udela zakladni diagnostika...jak vizuelne tak elektricky...a nehledaji se priciny na uplne nelogickych mistech...
napsal jsem ti co mas vse prekontrolovat a ty hledas chybu v alarmu ktery ani nemas a immobilizeru ktery taky nemas,kdyz neberu v potas klavesnici,..napeti jsi taky meril az naposled a protom by to melo byt podle me po diagnostice to prvni co jsi mel udelat ataky jsme ti to tady psali...
dalsi vec je tak ze o palivovem cerpadle se zminujes az ted!!!...cerpadlo spina ridici jednotka a je jedno jestli je zablokovana nebo ne,protoze immobilizer (tedy cast ridici jednotky) blokuje pouze zapalovani
Hele uz me to moc nebavi ti tady radit porad dokola a cist ze hledas priciu neustale jinde...but te poprosim aby ses pokusil udelat to ci ti tu vsichni radime a nebo si to delej po svem a nechtej rady...podle me je to logicke....
diky
A sakra ... tak v tom případě sorry, ale koukal jsem na jiný schéma, o kterém mi před časem v Planet Citroën tvrdili, že určitě je k mojí V6 :-x . Je podobné, až na detaily jako třeba pin 30 :roll: . Ale podle počtu vstřiků je k V6 ...
Jinak o napájení klávesnice jsem psal 27.9. - na pin č.1 jde stálých 12,5V, na pin č.7 jde 12,5V po zapnutí klíčku, jinak nic - kromě pinů 2,3, kde je cca 0,05V po zapnutí klíčku.
Napětí na baterce bylo měřené bez klíčku, takže to vyzkouším, dík .
A sakra ... tak v tom případě sorry, ale koukal jsem na jiný schéma, o kterém mi před časem v Planet Citroën tvrdili, že určitě je k mojí V6 :-x . Je podobné, až na detaily jako třeba pin 30 :roll: . Ale podle počtu vstřiků je k V6 ...
Jinak o napájení klávesnice jsem psal 27.9. - na pin č.1 jde stálých 12,5V, na pin č.7 jde 12,5V po zapnutí klíčku, jinak nic - kromě pinů 2,3, kde je cca 0,05V po zapnutí klíčku.
Napětí na baterce bylo měřené bez klíčku, takže to vyzkouším, dík :-) .
No, tak jsem hledal dál a našel jsem i zapojený pin č. 30 na jednotce - ovšem BOSCH. Tak nevím, co Ti tvrdili v Planet Citroen. Podle mě bych se podíval na klávesnici na piny č. 5 a 13. Jak je vidět ze schématu, musí se na nich objevit napětí po zapnutí klíčku.
Tím bych i vysvětloval to chování klávesnice, v případě, že se na tyto piny nedostane napětí, tak bude pořád blikat červená kontrolka, klávesnice je vlastně mrtvá. Po otočení klíčku by se měla rozsvítit a začít reagovat. Bez přivedeného napětí těžko. Proto nezadáš kód, je to jako bys zadával kód bez zapnutého klíčku. Při startu se už rozsvítí, ale pípá, protože nebyl zadaný kód. Nejspíš se při stertu už od spínačky napětí dostane, ale to už je bohužel pozdě. No a proto všechny tyhle problémy. Že by teda problém ve spínačce? Nebo někde po cestě ke klávesnici? Takže zkus buď vyměnit spínačku, nebo jednodušeji, přiveď na ty dva piny 5 a 13 napětí . A celkem bych věřil tomu, že je to ta zrada.
Viz příspěvek od Pepone - 11.9.
No, tak jsem hledal dál a našel jsem i zapojený pin č. 30 na jednotce - ovšem BOSCH. Tak nevím, co Ti tvrdili v Planet Citroen. Podle mě bych se podíval na klávesnici na piny č. 5 a 13. Jak je vidět ze schématu, musí se na nich objevit napětí po zapnutí klíčku.
Tím bych i vysvětloval to chování klávesnice, v případě, že se na tyto piny nedostane napětí, tak bude pořád blikat červená kontrolka, klávesnice je vlastně mrtvá. Po otočení klíčku by se měla rozsvítit a začít reagovat. Bez přivedeného napětí těžko. Proto nezadáš kód, je to jako bys zadával kód bez zapnutého klíčku. Při startu se už rozsvítí, ale pípá, protože nebyl zadaný kód. Nejspíš se při stertu už od spínačky napětí dostane, ale to už je bohužel pozdě. No a proto všechny tyhle problémy. Že by teda problém ve spínačce? Nebo někde po cestě ke klávesnici? Takže zkus buď vyměnit spínačku, nebo jednodušeji, přiveď na ty dva piny 5 a 13 napětí . A celkem bych věřil tomu, že je to ta zrada.
Viz příspěvek od Pepone - 11.9. :-)
Hmm, spínačka mě už taky napadla, ale říkal jsem si, že jako první by odešly kontakty spínající startér a když ten točí ... ale je fakt, že se spínačkou už byly problémy cca před rokem - když jsem otočil klíčkem a zároveň se spínačkou trochu pohnul do strany, zhasla celá palubovka ... jenže do druhého dne se to samo srovnalo a já si na to vzpomněl až teď :roll: Dík za radu, vyzkouším na piny 5 a 13 u klávesnice přivést napětí z pinu 7 a uvidíme ...
Jinak ohledně jednotky Bosch - večer Ti to mé schéma pošlu a uvidíš. Žádný bližší popis typu jednotky na něm není a hlavně to Tvé schéma zapojení Fenixu je mnohem podrobnější.
Hmm, spínačka mě už taky napadla, ale říkal jsem si, že jako první by odešly kontakty spínající startér a když ten točí ... ale je fakt, že se spínačkou už byly problémy cca před rokem - když jsem otočil klíčkem a zároveň se spínačkou trochu pohnul do strany, zhasla celá palubovka ... jenže do druhého dne se to samo srovnalo a já si na to vzpomněl až teď :roll: Dík za radu, vyzkouším na piny 5 a 13 u klávesnice přivést napětí z pinu 7 a uvidíme ...
Jinak ohledně jednotky Bosch - večer Ti to mé schéma pošlu a uvidíš. Žádný bližší popis typu jednotky na něm není a hlavně to Tvé schéma zapojení Fenixu je mnohem podrobnější.
Jo, teprve teď jsem si všiml, že by stačilo po otočení klíčku přivést napětí na pin 13. Psal si, že při starování Ti klávesnice svítí. Podívej se, z jaké polohy ve spínačce je napojený pin 5 a pin 13. Podle mě Ti nejde napětí pouze na pin 13 a tak bych po otočení klíčku do druhé polohy přivedl napětí jen na pin 13, musí se rozsvítit klávesnice. Pak vyťukáš kód a normálně nastartuješ a jedeš. Jsem optimista. Dej vědět, jak to vypadá, už se nemůžu dočkat.................. Jo a pokud to budeš napájet přímo, tak to napoj buď z pinu 1 ( NE Z PINU 7, bůhví, odkud se to tam vrací z jednotky, tak ať něco neodvaříš ), nebo spíš odněkud, co začne fungovat až po otočení klíčku. Taky nezapomeň mít ten drát, co jde do pinu 13 připojený. Je na něm napojené ještě to relé 807.
Jo, teprve teď jsem si všiml, že by stačilo po otočení klíčku přivést napětí na pin 13. Psal si, že při starování Ti klávesnice svítí. Podívej se, z jaké polohy ve spínačce je napojený pin 5 a pin 13. Podle mě Ti nejde napětí pouze na pin 13 a tak bych po otočení klíčku do druhé polohy přivedl napětí jen na pin 13, musí se rozsvítit klávesnice. Pak vyťukáš kód a normálně nastartuješ a jedeš. Jsem optimista. :-) Dej vědět, jak to vypadá, už se nemůžu dočkat..................:-D Jo a pokud to budeš napájet přímo, tak to napoj buď z pinu 1 ( NE Z PINU 7, bůhví, odkud se to tam vrací z jednotky, tak ať něco neodvaříš ), nebo spíš odněkud, co začne fungovat až po otočení klíčku. Taky nezapomeň mít ten drát, co jde do pinu 13 připojený. Je na něm napojené ještě to relé 807.
Hele, mě se pořád nezdá něco s tou jednotkou. Za prvé píšeš, že se klávesnice chová divně, nerozsvítí se zelená dioda po zadání kódu a taky to palivové čerpadlo. Pokud nemá napájení, tak je jasné, že nemůžeš nastartovat. Zkoušel jsi třeba vyblokovat kód jednotky zadáním čtyř nul při změně kódu? Jak se to chová? Taky ještě, je nějaká změna v chování klávesnice při výměně jednotky a klávesnice?
Jinak - vstřiky se tuším spínají přes jedno z relátek na krabici s jednotkama v mot. prostoru. To bys mohl taky zkusit, ale popravdě, pokud není napájení v palivovém čerpadle, tak je zbytečné každé další pátrání. Na to bych se zaměřil. Nebo, co ho tam natáhnout na zkoušku natvrdo odjinud?
Ten modul zapalování by taky mohl dělat paseku. Ten bych taky vyzkoušel. Bez něj taky nenastartuješ. Návaznost na řídící jednotku taky má, jen netuším, jestli třeba i přes něj se neblokuje palivové čerpadlo. Ale všechno je možné. Zkus si ho třeba na vrakáči půjčit, hlavně to musí být stejný typ, podívej se na to číslo, co je na něm napsané, musí být stejné.
Hele, mě se pořád nezdá něco s tou jednotkou. Za prvé píšeš, že se klávesnice chová divně, nerozsvítí se zelená dioda po zadání kódu a taky to palivové čerpadlo. Pokud nemá napájení, tak je jasné, že nemůžeš nastartovat. Zkoušel jsi třeba vyblokovat kód jednotky zadáním čtyř nul při změně kódu? Jak se to chová? Taky ještě, je nějaká změna v chování klávesnice při výměně jednotky a klávesnice?
Jinak - vstřiky se tuším spínají přes jedno z relátek na krabici s jednotkama v mot. prostoru. To bys mohl taky zkusit, ale popravdě, pokud není napájení v palivovém čerpadle, tak je zbytečné každé další pátrání. Na to bych se zaměřil. Nebo, co ho tam natáhnout na zkoušku natvrdo odjinud?
Ten modul zapalování by taky mohl dělat paseku. Ten bych taky vyzkoušel. Bez něj taky nenastartuješ. Návaznost na řídící jednotku taky má, jen netuším, jestli třeba i přes něj se neblokuje palivové čerpadlo. Ale všechno je možné. Zkus si ho třeba na vrakáči půjčit, hlavně to musí být stejný typ, podívej se na to číslo, co je na něm napsané, musí být stejné.
Milý Plechre, pokud se příští rok konečně dostanu na sraz, máš u mě flašku, o kterou se ale musíš přihlásit, protože jinak na ní zapomenu . A pepone to taky typnul správně, takže pro něj alespoň panáka int:. Vzal jsem napětí z pinu 1 a připojil ho na pin 5 - kromě maličkého zajiskření se nic nedělo. Ovšem po připojení pinu 13 se najednou všechno rozeběhlo a po zadání kódu auto i chytlo 8-) . Dělal jsem to už skoro potmě, takže až teď jsem si všiml, že bez napětí na pinu 13 nesvítí ani podsvětlení palubovky - bylo stažené na minimum a tudíž ve dne nebylo vidět. Pro jistotu jsem ještě překontroloval další věci a zjistil, že nejde ani ventilátor topení (taky byl stažený na minimum). Jinak žádný kabel od spínačky vypadlý není, takže je buď problém v samotné spínačce, nebo někde přerušený drát ... Co jsou ty "čtverečky" 2G2 a 13M A3 na schématu - konektory? Že by se třeba jeden z nich rozpojil ...
Milý Plechre, pokud se příští rok konečně dostanu na sraz, máš u mě flašku, o kterou se ale musíš přihlásit, protože jinak na ní zapomenu :-D :-D . A pepone to taky typnul správně, takže pro něj alespoň panáka :pint:. Vzal jsem napětí z pinu 1 a připojil ho na pin 5 - kromě maličkého zajiskření se nic nedělo. Ovšem po připojení pinu 13 se najednou všechno rozeběhlo a po zadání kódu auto i chytlo 8-) . Dělal jsem to už skoro potmě, takže až teď jsem si všiml, že bez napětí na pinu 13 nesvítí ani podsvětlení palubovky - bylo stažené na minimum a tudíž ve dne nebylo vidět. Pro jistotu jsem ještě překontroloval další věci a zjistil, že nejde ani ventilátor topení (taky byl stažený na minimum). Jinak žádný kabel od spínačky vypadlý není, takže je buď problém v samotné spínačce, nebo někde přerušený drát ... Co jsou ty "čtverečky" 2G2 a 13M A3 na schématu - konektory? Že by se třeba jeden z nich rozpojil ...
ano mas pravdu je to logicke hledat pricinu v alarmus immobilizerem ktery nemas..
omlouvam se nerozumim tomu ...tak hodne stesti
ano mas pravdu je to logicke hledat pricinu v alarmus immobilizerem ktery nemas..
omlouvam se nerozumim tomu ...tak hodne stesti
Tak sláva. Jsem rád , že jsme to dotáhli do konce. Ty čtverečky - nevím, snad nějaké konektory. Možná by věděl Dino, to je takový schematik. No, teď už si s tím poradíš sám, jak, to je Tvoje věc. Ať se daří.
Tak sláva. :-) Jsem rád , že jsme to dotáhli do konce. Ty čtverečky - nevím, snad nějaké konektory. Možná by věděl Dino, to je takový schematik. :-D No, teď už si s tím poradíš sám, jak, to je Tvoje věc. Ať se daří. :-)
Pro jistotu to popíšu ještě jednou: na klávesnici bliká červená dioda, což je v pořádku. Po zapnutí klíčku zhasne, podsvětlení klávesnice se ale nerozsvítí a tlačítka nereagují, takže žádný kód zadat nemůžu. Podsvětlení klávesnice se někdy (čili ne vždy) rozsvítí při samotném startování, nicméně tlačítka pořád nereagují a klávesnice začne pípat, protože nebyl zadán kód. Jediné tlačítko, které reaguje po zapnutí klíčku, je D a po jeho stačení začne blikat zelená dioda, což by taky mělo být v pořádku, ale jinak opět nic nereaguje. Po záměně ŘJ či klávesnice žádná změna - chová se to pořád stejně. Jinak ono relátko 795 před spolujezdcem jsem snad našel - je zelené a spíná až když se začne točit startér. Na relátka v krabici s jednotkama se taky podívám - chtěl jsem už včera, ale nestihl jsem to.
Jinak napájení palivového čerpadla natáhnout odjinud můžu, ale podle mě stejně nenastartuju, když nejde zadat kód ... Právě proto si myslím, že je v háji něco, co napájí jak čerpadlo, tak klávesnici, případně nějakou další jenotku, relátko či co já vím ... Nakonec zjistím, že se někde uklepal kabel nebo rozpojil nějaký dobře schovaný konektor .
Modul zapalování vyzkouším, ale nebude to hned - k mechanikovi, který mi ty díly půjčuje, to mám 50 km a jezdit k němu každou chvíli pro něco se docela prodraží, zvlášť když nemám svoje auto a musím si ho půjčovat.
Pro jistotu to popíšu ještě jednou: na klávesnici bliká červená dioda, což je v pořádku. Po zapnutí klíčku zhasne, podsvětlení klávesnice se ale nerozsvítí a tlačítka nereagují, takže žádný kód zadat nemůžu. Podsvětlení klávesnice se někdy (čili ne vždy) rozsvítí při samotném startování, nicméně tlačítka pořád nereagují a klávesnice začne pípat, protože nebyl zadán kód. Jediné tlačítko, které reaguje po zapnutí klíčku, je D a po jeho stačení začne blikat zelená dioda, což by taky mělo být v pořádku, ale jinak opět nic nereaguje. Po záměně ŘJ či klávesnice žádná změna - chová se to pořád stejně. Jinak ono relátko 795 před spolujezdcem jsem snad našel - je zelené a spíná až když se začne točit startér. Na relátka v krabici s jednotkama se taky podívám - chtěl jsem už včera, ale nestihl jsem to.
Jinak napájení palivového čerpadla natáhnout odjinud můžu, ale podle mě stejně nenastartuju, když nejde zadat kód ... Právě proto si myslím, že je v háji něco, co napájí jak čerpadlo, tak klávesnici, případně nějakou další jenotku, relátko či co já vím ... Nakonec zjistím, že se někde uklepal kabel nebo rozpojil nějaký dobře schovaný konektor :-D .
Modul zapalování vyzkouším, ale nebude to hned - k mechanikovi, který mi ty díly půjčuje, to mám 50 km a jezdit k němu každou chvíli pro něco se docela prodraží, zvlášť když nemám svoje auto a musím si ho půjčovat.
Ty jsi jak moje máti - ta taky, když mi vyčítá spoustu věcí, které jsem měl udělat a neudělal a já ji ukážu, že to není pravda, zaměří se na jednu maličkost a na ní trvá, ačkoliv všechno ostatní je hotové
Prostě se v tom autě moc nevyznám a když jsem na jednom schémátku od Plechra objevil jednotku umístěnou pod kaslíkem a popsanou jako jednotka immobilizéru/alarmu, chtěl jsem zjistit, která to je a vyzkoušet ji ... to přece logické je, ne? Pokud tam ta jednotka vůbec není a immo je ovládaný pouze ŘJ, tak se omlouvám, ale v tom případě mohli na to schéma napsat, že tahle jednotka není běžnou součástí ani u auta s jinak plnou výbavou ...
for Autodiagnostika
Ty jsi jak moje máti - ta taky, když mi vyčítá spoustu věcí, které jsem měl udělat a neudělal a já ji ukážu, že to není pravda, zaměří se na jednu maličkost a na ní trvá, ačkoliv všechno ostatní je hotové ;-)
Prostě se v tom autě moc nevyznám a když jsem na jednom schémátku od Plechra objevil jednotku umístěnou pod kaslíkem a popsanou jako jednotka immobilizéru/alarmu, chtěl jsem zjistit, která to je a vyzkoušet ji ... to přece logické je, ne? Pokud tam ta jednotka vůbec není a immo je ovládaný pouze ŘJ, tak se omlouvám, ale v tom případě mohli na to schéma napsat, že tahle jednotka není běžnou součástí ani u auta s jinak plnou výbavou ...
Dosť bolo výčitek Hele, jsme tu kvůli pomoci jiným, takže ještě jednou a od začátku. Psal jsi na začátku, kde všude jsi zjišťoval napětí na ŘJ. Něco mi tam nesedí a to pin 30, o kterém se zmiňuješ. Nikde ho tam nevidím.
Dále vlastně nikde nepíšeš o tom, jestli jsi kontroloval napájení klávesnice. Takže sem přikládám jedno schéma, ať hledíme všichni na to samé. Myslím, že jsi psal, že máš jednotku Fenix, takže jsem snad vybral to správné. Zkus proměřit napájení klávesnice a dej vědět. Podle mě je chyba někde tam.
Klávesnice je pod číslem 176, to je snad jasné a to dvojité relé 807, to je relé vstřikování.
Ještě mě napadlo, napětí na baterce jsi měřil při zapnutém klíčku? Nejspíš je to blbost, ale třeba tam po zapnutí klíčku dojde k poklesu a elektronika se pak chová všelijak. Vím, nejspíš by to netočilo startérem, ale přesto.......jak se říká, tonoucí se stébla chytá.
Sakra, to by bylo, aby jsme na to nepřišli, ne?
Dosť bolo výčitek :-) Hele, jsme tu kvůli pomoci jiným, takže ještě jednou a od začátku. Psal jsi na začátku, kde všude jsi zjišťoval napětí na ŘJ. Něco mi tam nesedí a to pin 30, o kterém se zmiňuješ. Nikde ho tam nevidím.
Dále vlastně nikde nepíšeš o tom, jestli jsi kontroloval napájení klávesnice. Takže sem přikládám jedno schéma, ať hledíme všichni na to samé. Myslím, že jsi psal, že máš jednotku Fenix, takže jsem snad vybral to správné. Zkus proměřit napájení klávesnice a dej vědět. Podle mě je chyba někde tam.
http://sweb.cz/plechr8/kl%C3%A1vesnice%20-%20%20jedn.%20Fenix3B%20jpeg1.jpg
Klávesnice je pod číslem 176, to je snad jasné :-) a to dvojité relé 807, to je relé vstřikování.
Ještě mě napadlo, napětí na baterce jsi měřil při zapnutém klíčku? Nejspíš je to blbost, ale třeba tam po zapnutí klíčku dojde k poklesu a elektronika se pak chová všelijak. Vím, nejspíš by to netočilo startérem, ale přesto.......jak se říká, tonoucí se stébla chytá.
Sakra, to by bylo, aby jsme na to nepřišli, ne? :-)
Hele, jsem rád, že se mi tu snažíte poradit, nicméně než se začneš rozčilovat, zkus zapátrat v paměti - o napájení jednotky i o čerpadle jsem se zmiňoval už 12.9. v příspěvku z 20:48 hodin, na který jsi hodinu potom sám reagoval a dokonce jsi psal cituji "vstriky i cerpadlo spina jednotka v pripade ze kod z klavesnice je ok,ale videl jsem i xm kteremu bezelo cerpadlo i kdyz bylo zablokovane immo". Teď zase píšeš, že immobilizér spíná pouze zapalování. A že jsem se nepokusil udělat to, co mi radíš?
1. 11.9.ve 20:48 jsi radil zjistit následující:
-napeti baterie - odpovězeno 12.9. ve 20:48
-pokud motor pojede zmer znovu kolik je na baterii (overis dobijeni Prebiji/nedobiji) - motor nejede, takže nic
-pokud motor nenaskoci zjisti poslechem nebo zkouseckou jestli ti jde napajeni na palivove cerpadlo a jestli i bezi - odpovězeno 12.9. ve 20:48
-zjisti napajeni ridici jednotky - odpovězeno 12.9. ve 20:48
-vizualne zkontroluj rozdelovac - odpovězeno 12.9. ve 20:48
-zmer napajeni na modulu zapalovani (cernej modul na hladici v prostoru vedle baterie) - neměřil jsem, protože 12.9. v 8:10 jsi napsal, že zapalování bude v pořádku
2. 13.9. ve 20:48 píšeš, že to vypadá na vadnou ŘJ nebo klávesnici - vyzkoušel jsem oboje
Jediné, co z tvých rad zatím neudělal, je změření odběru ŘJ, takže není pravda, že bych napětí ŘJ měřil až naposled, že bych se o palivovém čerpadle zmínil až teď nebo snad neudělal to, co mi radíte. Když to nepomohlo, snažím se hledat příčiny i jinde ... podle mě je to logické ...
Hele, jsem rád, že se mi tu snažíte poradit, nicméně než se začneš rozčilovat, zkus zapátrat v paměti - o napájení jednotky i o čerpadle jsem se zmiňoval už 12.9. v příspěvku z 20:48 hodin, na který jsi hodinu potom sám reagoval a dokonce jsi psal cituji "vstriky i cerpadlo spina jednotka v pripade ze kod z klavesnice je ok,ale videl jsem i xm kteremu bezelo cerpadlo i kdyz bylo zablokovane immo". Teď zase píšeš, že immobilizér spíná pouze zapalování. A že jsem se nepokusil udělat to, co mi radíš?
1. 11.9.ve 20:48 jsi radil zjistit následující:
-napeti baterie - odpovězeno 12.9. ve 20:48
-pokud motor pojede zmer znovu kolik je na baterii (overis dobijeni Prebiji/nedobiji) - motor nejede, takže nic
-pokud motor nenaskoci zjisti poslechem nebo zkouseckou jestli ti jde napajeni na palivove cerpadlo a jestli i bezi - odpovězeno 12.9. ve 20:48
-zjisti napajeni ridici jednotky - odpovězeno 12.9. ve 20:48
-vizualne zkontroluj rozdelovac - odpovězeno 12.9. ve 20:48
-zmer napajeni na modulu zapalovani (cernej modul na hladici v prostoru vedle baterie) - neměřil jsem, protože 12.9. v 8:10 jsi napsal, že zapalování bude v pořádku
2. 13.9. ve 20:48 píšeš, že to vypadá na vadnou ŘJ nebo klávesnici - vyzkoušel jsem oboje
Jediné, co z tvých rad zatím neudělal, je změření odběru ŘJ, takže není pravda, že bych napětí ŘJ měřil až naposled, že bych se o palivovém čerpadle zmínil až teď nebo snad neudělal to, co mi radíte. Když to nepomohlo, snažím se hledat příčiny i jinde ... podle mě je to logické ...
Nene, pokud ho hned po startu trochu protočím a přepnu na LPG, běží normálně ... ale na benzín se volnoběh srovná až za cca 0,5-1 minutu. Dělá to od doby, kdy mi v servisu namontovali špatné svíčky a XM při startu střelilo do sání. Myslel jsem, že odešlo nějaké čidlo, ale když jednotka žádné chyby nehlásí ...
Nene, pokud ho hned po startu trochu protočím a přepnu na LPG, běží normálně ... ale na benzín se volnoběh srovná až za cca 0,5-1 minutu. Dělá to od doby, kdy mi v servisu namontovali špatné svíčky a XM při startu střelilo do sání. Myslel jsem, že odešlo nějaké čidlo, ale když jednotka žádné chyby nehlásí ...
Tak problém je opravdu ve spínačce - druhá poloha se chová stejně jako první, ale když jsem spínačku rozebral, bez klíčku nastartovat jde, akorát druhá poloha pořád nefunguje a kód se musí zadat těsně před třetí, kdy už všechno naběhne, ale startér ještě netočí.
JInak auto opravdu nedobíjí - na baterce je 11,5V a to kromě motoru nic neběželo ...
Před časem jsem tu taky psal o špatných studených startech - auto sice chytne, ale na volnoběh běží nepravidelně a nechce se mu do otáček - až od cca 2000 ot/min. běží normálně a po zahřátí sesrová úplně. Zkusil jsem vyblikat chyby z jednotky a ukázalo to jen kód 12 a hned pak 11, čili začátek a konec testu ... v tom případě by měl být problém jinde než v čidlech. Nemáte ještě nějaký nápad?
Tak problém je opravdu ve spínačce - druhá poloha se chová stejně jako první, ale když jsem spínačku rozebral, bez klíčku nastartovat jde, akorát druhá poloha pořád nefunguje a kód se musí zadat těsně před třetí, kdy už všechno naběhne, ale startér ještě netočí.
JInak auto opravdu nedobíjí - na baterce je 11,5V a to kromě motoru nic neběželo ...
Před časem jsem tu taky psal o špatných studených startech - auto sice chytne, ale na volnoběh běží nepravidelně a nechce se mu do otáček - až od cca 2000 ot/min. běží normálně a po zahřátí sesrová úplně. Zkusil jsem vyblikat chyby z jednotky a ukázalo to jen kód 12 a hned pak 11, čili začátek a konec testu ... v tom případě by měl být problém jinde než v čidlech. Nemáte ještě nějaký nápad? ;-)
Volnoběh už asi řešit nebudu, nicméně mám jiný problém: vyměnil jsem alternátor Valeo za Mitsubishi a auto už dobíjí - na baterce je mírně přes 14V, pokud nic jiného než motor neběží. Potřeboval bych ale vědět, jak je zapojený alternátor - silnější vývod je na baterii, ale ten slabší? Nejsou z něj třeba napájana světla, topení, atd.? Totiž po výměně alternátoru nastartované auto nesvítí (kromě potkávaček), nejde panel klimy, stěrače, topení, blinkry, oba displeje, stále svítí dobíjení, i když evidentně dobíjí ... ale v první poloze klíčku tohle všechno (kromě panelu klimy) normálně běží, takže mě napadlo, že buď nadobro odešel některý z kontaktů ve spínačce, nebo je tohle všechno v druhé poloze klíčku napájené tím slabším vývodem z alternátoru a ten je tedy napůl nefunkční. Jinou spínačku jsem bohužel ještě nesehnal, takže to nemůžu ověřit . Jinak pojistky jsem samozřejmě kontroloval ...
Volnoběh už asi řešit nebudu, nicméně mám jiný problém: vyměnil jsem alternátor Valeo za Mitsubishi a auto už dobíjí - na baterce je mírně přes 14V, pokud nic jiného než motor neběží. Potřeboval bych ale vědět, jak je zapojený alternátor - silnější vývod je na baterii, ale ten slabší? Nejsou z něj třeba napájana světla, topení, atd.? Totiž po výměně alternátoru nastartované auto nesvítí (kromě potkávaček), nejde panel klimy, stěrače, topení, blinkry, oba displeje, stále svítí dobíjení, i když evidentně dobíjí ... ale v první poloze klíčku tohle všechno (kromě panelu klimy) normálně běží, takže mě napadlo, že buď nadobro odešel některý z kontaktů ve spínačce, nebo je tohle všechno v druhé poloze klíčku napájené tím slabším vývodem z alternátoru a ten je tedy napůl nefunkční. Jinou spínačku jsem bohužel ještě nesehnal, takže to nemůžu ověřit :-(. Jinak pojistky jsem samozřejmě kontroloval ...
Mno pokud se nepletu tak na alternátoru jsou dva vývody. K jednomu vede kabel tlustej chycený očkem pod maticí na klíč č13 a ten je na dobíjení. Druhý kabel je slabý a je chycený očkem pod matici na klíč č.8 Ten slouží pouze pro kontrolku na dobíjení. Pokud ti nejdou stěrače, displeje a já nevím co ještě rozhodně to není alternátorem ale nějakým jiným problémem v elektrice.
Mno pokud se nepletu tak na alternátoru jsou dva vývody. K jednomu vede kabel tlustej chycený očkem pod maticí na klíč č13 a ten je na dobíjení. Druhý kabel je slabý a je chycený očkem pod matici na klíč č.8 Ten slouží pouze pro kontrolku na dobíjení. Pokud ti nejdou stěrače, displeje a já nevím co ještě rozhodně to není alternátorem ale nějakým jiným problémem v elektrice.