Po všech peripetiích s chlazením 2.5ky jsem zjistil jednu pro mě záhadu. Když běží klima, tak se normálně točí oba větráky (tak jsem bohužel vždycky přes léto větráky kontroloval). Když mám však klimu vypnutou, tak mi běžel jen jeden, z čehož usuzuju, že přehřívání motoru může plynout z toho. Poradí někdo, jestli mají větráky každý samostatný ovládání relátkem, nebo to byla jen náhoda? Když jsem zkoušel odpojovat relátka -bohužel druhý den, takže při studeném motoru a zapnutou klimou, tak buď neběžel žádný, nebo oba...
Po všech peripetiích s chlazením 2.5ky jsem zjistil jednu pro mě záhadu. Když běží klima, tak se normálně točí oba větráky (tak jsem bohužel vždycky přes léto větráky kontroloval). Když mám však klimu vypnutou, tak mi běžel jen jeden, z čehož usuzuju, že přehřívání motoru může plynout z toho. Poradí někdo, jestli mají větráky každý samostatný ovládání relátkem, nebo to byla jen náhoda? Když jsem zkoušel odpojovat relátka -bohužel druhý den, takže při studeném motoru a zapnutou klimou, tak buď neběžel žádný, nebo oba...
11.09.2006 07:41 -
Re: Spínání větráků na chladiči
Teď jsem to řešil kapalina vybublala s expanzky zjistím točí
se jen jeden ventilátor odmontuji ten vadný nahradím ho
točí se oba,ale když zapnu klimu při studeném motoru ventilátory se netočí a sepnou až.při 90 až atd.Klima pochopitelně neklimuje.Mám málo chladiva proto se nespínají od začátku?Už z toho blbnu.Zkouším to tak že odpojím konektor od chladiva a propojím ho natvrdo točí se oba.Tak
to dělám i u xantie odpojím konektor nad termostatem a musí se točit oba u XM nevím.
Teď jsem to řešil kapalina vybublala s expanzky zjistím točí
se jen jeden ventilátor odmontuji ten vadný nahradím ho
točí se oba,ale když zapnu klimu při studeném motoru ventilátory se netočí a sepnou až.při 90 až atd.Klima pochopitelně neklimuje.Mám málo chladiva proto se nespínají od začátku?Už z toho blbnu.Zkouším to tak že odpojím konektor od chladiva a propojím ho natvrdo točí se oba.Tak
to dělám i u xantie odpojím konektor nad termostatem a musí se točit oba u XM nevím.
11.09.2006 07:55 -
ano u xm to take tak funguje pokud se rozpoji cidlo pro ventilatory s verzi u klimy pres jednotku vetsinou cidlo hnede roztoci se oba ventilatory na plny chod s pustenou klimou se maji tocit oba ale pomalu a pokud stou pa teplota tak nejdriv se toci jeden rychle potom se prida druhy pokud je klima spustena pokud ne toci se jen jeden rychle pak jeden rychle a druhy pomalu apak oba plny tocky pokud si to dobre pamatuju ja se u toho navztekal jak blazen
ano u xm to take tak funguje pokud se rozpoji cidlo pro ventilatory s verzi u klimy pres jednotku vetsinou cidlo hnede roztoci se oba ventilatory na plny chod s pustenou klimou se maji tocit oba ale pomalu a pokud stou pa teplota tak nejdriv se toci jeden rychle potom se prida druhy pokud je klima spustena pokud ne toci se jen jeden rychle pak jeden rychle a druhy pomalu apak oba plny tocky pokud si to dobre pamatuju ja se u toho navztekal jak blazen :-D
12.09.2006 07:46 -
to jsem z toho Pildo blazen
chci jen dva rezimy toceni, tohle je peknej bordel
to jsem z toho Pildo blazen :-o
chci jen dva rezimy toceni, tohle je peknej bordel :-D
13.09.2006 03:55 -
Ještě jeden dotaz - nevíte někdo hodnoty z tepelných čidel pro spínání sahar? Mám jedno z 2.1TD, tak bych ho mohl vyzkoušet.
Ještě jeden dotaz - nevíte někdo hodnoty z tepelných čidel pro spínání sahar? Mám jedno z 2.1TD, tak bych ho mohl vyzkoušet.
13.09.2006 05:00 -
Tak kluci už jsem na to přišel proč větráky nešly po nastartování auta a sepnuté klimě.Levé relátko při pohledu
na auto zepředu nad pravým světlem bylo zaměněné místo pěti kontaktů tam
bylo se čtyřmi a nyní vám řeknu jak to má fungovat.Po
nastartování musí běžet oba ventilátory pomalá rychlost po
dosažení 90-100 st. sepne vyšší rychlost a opět oba dva
pokud někomu spíná jen jeden tak to dělá to relátko hned vedle a nebo je špatný motorek.Pokusím se přijet na sraz abychom to rozebrali u piva a osobně se poznali ,ale mám to
dost nabité tak nevím.
Tak kluci už jsem na to přišel proč větráky nešly po nastartování auta a sepnuté klimě.Levé relátko při pohledu
na auto zepředu nad pravým světlem bylo zaměněné místo pěti kontaktů tam
bylo se čtyřmi a nyní vám řeknu jak to má fungovat.Po
nastartování musí běžet oba ventilátory pomalá rychlost po
dosažení 90-100 st. sepne vyšší rychlost a opět oba dva
pokud někomu spíná jen jeden tak to dělá to relátko hned vedle a nebo je špatný motorek.Pokusím se přijet na sraz abychom to rozebrali u piva a osobně se poznali ,ale mám to
dost nabité tak nevím.