Ahoj. Jen bych se chtěl zeptat, od montáže CD changeru mi trvale svítí zelené ledky na tlačítkách na ovládání rádia na volantu. Všiml jsem si toho až včera za tmy při vypnutí motoru. Zkusil jsem odpojit baterku, jestli se to potom neztratí, ale po připojení to svítí zase. Zhasne to po odpojení kabelu z CD changeru. Jakmile ho zase připojím, tak se rozsvítí. Tak nevím, jestli to tak má být normálně. Máte to někdo taky tak?
Ve tmě to vypadá jako malá barevná hudba. Svítí čtyři světýlka na volantu, jedno bliká na rádiu a jedno na klávesnici. To, aby se zloděj polekal.
Ahoj. Jen bych se chtěl zeptat, od montáže CD changeru mi trvale svítí zelené ledky na tlačítkách na ovládání rádia na volantu. Všiml jsem si toho až včera za tmy při vypnutí motoru. Zkusil jsem odpojit baterku, jestli se to potom neztratí, ale po připojení to svítí zase. Zhasne to po odpojení kabelu z CD changeru. Jakmile ho zase připojím, tak se rozsvítí. Tak nevím, jestli to tak má být normálně. Máte to někdo taky tak?
Ve tmě to vypadá jako malá barevná hudba. Svítí čtyři světýlka na volantu, jedno bliká na rádiu a jedno na klávesnici. To, aby se zloděj polekal. :-)
No, taky myslím, že to svítit nemá, ale jak jsem psal, napětí si to bere z CD měniče. Ten totiž zůstává pod napětím i když je auto bez klíčku v klidu, což je myslím v pořádku. Nejspíš bude celá příčina v kabelu, ten je domácí výroby. No, ale abych to hledal....... to ať to radši svítí. Odběr těch čtyř malých diod nebude až tak velký, aby to ohrozilo baterku.
:-) No, taky myslím, že to svítit nemá, ale jak jsem psal, napětí si to bere z CD měniče. Ten totiž zůstává pod napětím i když je auto bez klíčku v klidu, což je myslím v pořádku. Nejspíš bude celá příčina v kabelu, ten je domácí výroby. No, ale abych to hledal....... to ať to radši svítí. Odběr těch čtyř malých diod nebude až tak velký, aby to ohrozilo baterku.
Ptal jsem se Plecháči Richarda a prý mu ty kontrolky na volantě s měničem taky svítili. Prostě to neřešil. Kdyžtak máš přece schéma k tomu kabelu :lol:
Ptal jsem se Plecháči Richarda a prý mu ty kontrolky na volantě s měničem taky svítili. Prostě to neřešil. Kdyžtak máš přece schéma k tomu kabelu :lol:
Jasně, to je v pohodě, já se předtím jen polekal, že tam něco zůstalo kouslé a proto to svítí. Taky to už neřeším.
Jasně, to je v pohodě, já se předtím jen polekal, že tam něco zůstalo kouslé a proto to svítí. Taky to už neřeším.:-)
svitit by to ale rozhodne nemelo pri vypnitem radiu a uz vubec ne po vypnuti klicku...
s odberem bych si nebyl tak jistej protoze radio ano changer nebude v rezimu standby..
svitit by to ale rozhodne nemelo pri vypnitem radiu a uz vubec ne po vypnuti klicku...
s odberem bych si nebyl tak jistej protoze radio ano changer nebude v rezimu standby..
souhlas s GSM rozhoden by to svitit nemelo ja bych se v tom trosku pohrabal a proc si to bere napajeni z Cd changeru? to jako bez nej to nesviti ten kabel bude blbe ja bych to tak nenechal
souhlas s GSM rozhoden by to svitit nemelo ja bych se v tom trosku pohrabal a proc si to bere napajeni z Cd changeru? to jako bez nej to nesviti ten kabel bude blbe ja bych to tak nenechal :-D
no pokud vím a pokud mne pomazanější hlavy neopraví tak do rádia jdou dva proudy, jeden z klíčku a jeden stálej. Proto jde zapnout i bez klíčku (stiskem power). Nemáš to na tom kabelu do changeru náhodou prohozený či nahrazený pouze stálým proudem ?
Si na tom kabelu odpoj proudy a uvidíš po kterým drátu potvůrky zhasnou . Dej místo něj ten z klíčku a je to.
PS: Nekamenovat plys, ja bit jen urednyk, ne elektrykar. :lol:
no pokud vím a pokud mne pomazanější hlavy neopraví tak do rádia jdou dva proudy, jeden z klíčku a jeden stálej. Proto jde zapnout i bez klíčku (stiskem power). Nemáš to na tom kabelu do changeru náhodou prohozený či nahrazený pouze stálým proudem ?
Si na tom kabelu odpoj proudy a uvidíš po kterým drátu potvůrky zhasnou :-D. Dej místo něj ten z klíčku a je to.
PS: Nekamenovat plys, ja bit jen urednyk, ne elektrykar. :lol:
to mas zato ze jsi vyemnil stary model za novy u toho staryho by se ti to nestalo tam tlacitka na volantu nesviti ale ve tvem pripade to svitit nema take alespon tak je to u xantie a nechci machrovat ale rekl bych ze je to blbe zapojene nezbyde ti nic jineho nez merit a zjistit od kud si to bere stavu i kdyz je to vypnute ciste teoreticky by to stacilo prepojit na okruch kde napeti az s klickem a ne stale ale nevim jestli si to nebere z okruhu svetel jako podsviceni vypinacu atd..
to mas zato ze jsi vyemnil stary model za novy u toho staryho by se ti to nestalo tam tlacitka na volantu nesviti ale ve tvem pripade to svitit nema take alespon tak je to u xantie a nechci machrovat ale rekl bych ze je to blbe zapojene nezbyde ti nic jineho nez merit a zjistit od kud si to bere stavu i kdyz je to vypnute ciste teoreticky by to stacilo prepojit na okruch kde napeti az s klickem a ne stale ale nevim jestli si to nebere z okruhu svetel jako podsviceni vypinacu atd..
To je jedno, prostě ty dráty jak v nich běhaj ti trpaslíčci s kyblíčkama, ve kterých je ten proud.
To je jedno, prostě ty dráty jak v nich běhaj ti trpaslíčci s kyblíčkama, ve kterých je ten proud. :-D
Tož, nečekal jsem až takový zájem. Jo, to co píšete je pravda, ale musím se přiznat, že se mi do toho ani trochu nechce. Venku je kosa a abych tam rozpojoval drátky v kabelu od měniče, na to jsem velký lenoch. Max. můžu změřit na baterce odběr se zapojeným changerem a bez něj. Abych věděl, na čem jsem. Teda spíš baterka. Možná na jaře.
:-) Tož, nečekal jsem až takový zájem. :-D Jo, to co píšete je pravda, ale musím se přiznat, že se mi do toho ani trochu nechce. Venku je kosa a abych tam rozpojoval drátky v kabelu od měniče, na to jsem velký lenoch. Max. můžu změřit na baterce odběr se zapojeným changerem a bez něj. Abych věděl, na čem jsem. Teda spíš baterka. :-) Možná na jaře.