Ahoj, stávkuje mi XM 2.5TD,r.v.2000. Když zapnu klíček rozsvítí se mi kontrolka žhavení a nezhasne. Pokud začnu startovat kontrolka žhavení se rozbliká startér točí, ale motor nenaskočí.Už mě to zlobí 2 týdny.Motor mi někdy při jízdě škubne, při startování to také zlobilo, ale třeba za minutu to zase nastartovalo. Ted už né. Co s tím???
Dík Martin
Ahoj, stávkuje mi XM 2.5TD,r.v.2000. Když zapnu klíček rozsvítí se mi kontrolka žhavení a nezhasne. Pokud začnu startovat kontrolka žhavení se rozbliká startér točí, ale motor nenaskočí.Už mě to zlobí 2 týdny.Motor mi někdy při jízdě škubne, při startování to také zlobilo, ale třeba za minutu to zase nastartovalo. Ted už né. Co s tím???
Dík Martin
01.02.2009 05:27 -
Re: Nestartuje ,kontrolka žhavení stále svítí
Nafta tam nejde, ani neotevře ventil na čerpadle. Když ventil zkusím na +12V tak cvaká. Když ho zapnu přes drát, tak to také nechytne.
Nafta tam nejde, ani neotevře ventil na čerpadle. Když ventil zkusím na +12V tak cvaká. Když ho zapnu přes drát, tak to také nechytne.
02.02.2009 06:17 -
a sviti ti jenom kontrolka zapalovani? nebo i kontrolka motoru? ne ze by me neco napadalo, ale tak spis pro ostatni...
ja bych prosel kabely kolem cerpadla, zkontroloval pojistky a pak se objednal na diagnostiku a doufal, ze tam neco najdou
a sviti ti jenom kontrolka zapalovani? nebo i kontrolka motoru? ne ze by me neco napadalo, ale tak spis pro ostatni...
ja bych prosel kabely kolem cerpadla, zkontroloval pojistky a pak se objednal na diagnostiku a doufal, ze tam neco najdou :-(
02.02.2009 07:49 -
zkontroluj vedeni mezi jednotkou a cerpadlem ,pojistky budu brat ze jsi zkontroloval
zkontroluj vedeni mezi jednotkou a cerpadlem ,pojistky budu brat ze jsi zkontroloval
02.02.2009 11:24 -
a kdyz startujes, jde citit z vyfuku nafta? mi to prijde, ze tam nejde nafta
a kdyz startujes, jde citit z vyfuku nafta? mi to prijde, ze tam nejde nafta
04.02.2009 07:50 -
.... tak to bude jen kravina. Asi spínací skříňka. Dnes přijel pán s diagnostilkou, i když měl moc pěknou mašinku na motor se nepřipojil (jinak na jiné jednotky se připojil).
Začal zapínat i vypínat klíček a najednou začalo cvakat čerpadlo a i startovat. Počítám že to bude právě ve spínačce (i když já se spínačkou taky cvakal 3 dny a nic )
Nebo ještě ňáké relé???? Zatím koupín novou spínačku a uvidí se.
.... tak to bude jen kravina. Asi spínací skříňka. Dnes přijel pán s diagnostilkou, i když měl moc pěknou mašinku na motor se nepřipojil (jinak na jiné jednotky se připojil).
Začal zapínat i vypínat klíček a najednou začalo cvakat čerpadlo a i startovat. Počítám že to bude právě ve spínačce (i když já se spínačkou taky cvakal 3 dny a nic :-()
Nebo ještě ňáké relé???? Zatím koupín novou spínačku a uvidí se.