Takhle jsem vytáhnul citrónka na výlet a asi pet kilaku od domova klasická hláška: "Hydraulic pressure lost", hned po ní "Brake pressure lost, stop immediately"
Tak jsem ho nechal odtáhnout a v servisu mi rekli, ze rupla hadice od čerpadla do rozdělovače tlaku(né ta do řízení). Dá se někde nechat udělat / sehnat? Jestli se nepletu, tak Citroen za ni chce cca 5kilokorun ;(
Díky moc za každou radu.
(jo, kdo jste jel poslední dobou přes Kostelec nad Labem a viděl olejovou čáru přes půl města, tak to byla moje drahá LHM)
Zdravím Vás pánové.
Takhle jsem vytáhnul citrónka na výlet a asi pet kilaku od domova klasická hláška: "Hydraulic pressure lost", hned po ní "Brake pressure lost, stop immediately" :(
Tak jsem ho nechal odtáhnout a v servisu mi rekli, ze rupla hadice od čerpadla do rozdělovače tlaku(né ta do řízení). Dá se někde nechat udělat / sehnat? Jestli se nepletu, tak Citroen za ni chce cca 5kilokorun ;(
Díky moc za každou radu.
(jo, kdo jste jel poslední dobou přes Kostelec nad Labem a viděl olejovou čáru přes půl města, tak to byla moje drahá LHM)
21.11.2009 12:06 -
Re: Hadice od čerpadla do rozdělovače tlaku
jestli stojí pětset, tak to neřeš a kup jí. Nová ti vydrží. Když tam dáš starou, tak ti brzo zase prdne a cenu nový dáš za odtah či opravu.
jestli stojí pětset, tak to neřeš a kup jí. Nová ti vydrží. Když tam dáš starou, tak ti brzo zase prdne a cenu nový dáš za odtah či opravu.
22.11.2009 12:22 -
Tak potrebuju jeste jednou jinou radu... Týká se stejného problému:
Poté co bylo XM odvezeno do servisu mi tam misto vrchni casti te hadice naletoval mosazí měděnou 10mm trbičku s 2mm stěnou - To by bylo ok, az na to, že se při pohybu motoru ta trubička klepala a chcalo mi to všude okolo.
Ted uz k te otazce: Kdyz mi tam naletoval tu trubičku, tak musel uříznout takový ty vlnky na puvodni trubicce přes který tam byla nalisovaná hadice.
Ted to mam cely venku a chtel bych to nahradit v cele delce hadicí - půjde to an tu odřízlou část nalisovat?
Když se povede vyřešit hadici a nikdo mi XMko nevočeše(leží na špalcích v jedné vesničce) tak bych přijel rad do Kerska (zas na otočku=spanilou jízdu)
Když mi někdo poradí i firmu v Praze kde mi to nalisoújou tak budu uplne nejstastnejsi
(vim akorat o Gumexu v Dubči)
Tak potrebuju jeste jednou jinou radu... Týká se stejného problému:
Poté co bylo XM odvezeno do servisu mi tam misto vrchni casti te hadice naletoval mosazí měděnou 10mm trbičku s 2mm stěnou - To by bylo ok, az na to, že se při pohybu motoru ta trubička klepala a chcalo mi to všude okolo.
Ted uz k te otazce: Kdyz mi tam naletoval tu trubičku, tak musel uříznout takový ty vlnky na puvodni trubicce přes který tam byla nalisovaná hadice.
Ted to mam cely venku a chtel bych to nahradit v cele delce hadicí - půjde to an tu odřízlou část nalisovat?
Když se povede vyřešit hadici a nikdo mi XMko nevočeše(leží na špalcích v jedné vesničce) tak bych přijel rad do Kerska (zas na otočku=spanilou jízdu)
:-p
Když mi někdo poradí i firmu v Praze kde mi to nalisoújou tak budu uplne nejstastnejsi :palec
(vim akorat o Gumexu v Dubči)
22.03.2010 09:32 -
Takhle jsem vytáhnul citrónka na výlet a asi pet kilaku od domova klasická hláška: "Hydraulic pressure lost", hned po ní "Brake pressure lost, stop immediately"
Díky moc za každou radu.
ahoj - stejný problém jsem řešil už 2x - ta trubka stojí 640,- a nemá cenu řešit nějaký opravy a náhrady. Trošku problém je s instalací trubky, ale dá se to .
ahoj - stejný problém jsem řešil už 2x - ta trubka stojí 640,- a nemá cenu řešit nějaký opravy a náhrady. Trošku problém je s instalací trubky, ale dá se to .
24.03.2010 23:11 -
v servisu mi rekli, ze rupla hadice od čerpadla do rozdělovače tlaku
Kdyz mi tam naletoval tu trubičku, tak musel uříznout takový ty vlnky na puvodni trubicce přes který tam byla nalisovaná hadice.
nějak se mi to nezdá, od čerpadla do rozdělovače tlaku (kostka) je pouze trubka.
""trubko-hadice"" je od regulátoru tlaku do rozdělovače.
K tvému dotazu, hadici průměr 10mm libovolné délky ( dvojopletovou) nech zalisovat na obou koncích s klasickou hydraulickou koncovkou " DKOL" 18x1,5 a na ty uřízlé trubky nech mosazí naletovat protikus - spojku - koncovku - šroubení ... ( stejný závit pro spojení a kužel )
Pak to dohromady pouze sešroubuješ na autě, snadná montáž, demontáž, servis ....
nějak se mi to nezdá, od čerpadla do rozdělovače tlaku (kostka) je pouze trubka.
K tvému dotazu, hadici průměr 10mm libovolné délky ( dvojopletovou) nech zalisovat na obou koncích s klasickou hydraulickou koncovkou " DKOL" 18x1,5 a na ty uřízlé trubky nech mosazí naletovat protikus - spojku - koncovku - šroubení ... ( stejný závit pro spojení a kužel )
Pak to dohromady pouze sešroubuješ na autě, snadná montáž, demontáž, servis ....
24.03.2010 23:23 -
nejsem si uplně jist, ale 5kilokorun by mělo znamenat 5000,-
předpona kilo = 1000
nejsem si uplně jist, ale 5kilokorun by mělo znamenat 5000,- ;-)
předpona kilo = 1000
06.04.2010 17:05 -
Jj přesně takhle jsem to nakonec nechal udělat u pana Doležala v Hostivaři. Měděnou trubičku jsem vzal a zahodil pěkně daleko...
5kilokorun = 5000,-
Ta hydraulická hadice mne stála i s koncovkami cca 350. Plus jsem musel jeste dolejt asi litr LHMky, kterou jsem vycmrndal na alternátor.
Jen mi teď při popojíždění po parkovišti cuká ve volantu - při vyšší rychlosti ne. Co s tím?
Jj přesně takhle jsem to nakonec nechal udělat u pana Doležala v Hostivaři. Měděnou trubičku jsem vzal a zahodil pěkně daleko... :palec
5kilokorun = 5000,-
Ta hydraulická hadice mne stála i s koncovkami cca 350. Plus jsem musel jeste dolejt asi litr LHMky, kterou jsem vycmrndal na alternátor.
Jen mi teď při popojíždění po parkovišti cuká ve volantu - při vyšší rychlosti ne. :-(((( Co s tím?
09.04.2010 18:44 -
Jen mi teď při popojíždění po parkovišti cuká ve volantu - při vyšší rychlosti ne. Co s tím?
Nahradit Origo Trubko-hadici k posilovači není jen tak jednoduché. V některé koncovce trubky ( většinou vstup do hadice) je zúžení v určité délce jako tlumič pulzů, dále pak je zúžení v té trubke v podkově, a v neposlední řadě Origo je hadice armována 4x Textilem a ne drátem, tak že celek je vyladěn aby nepřenášel vibrace od čerpadla i od motoru ...
Když se cokoli při výrobě náhrady nedodrží, většinou je pak problém s třepáním kol nebo volantu, někdy i velmi nepříjenmého hučivého zvuku v určitých otáčkách a rychlostech.
Origo hadice je 4x opletena textilem a taková se nikde nedá koupit, pouze 3x opletená a ta je dimenzována na menší-nedostatečný tlak, hrozí časem protžení. Jedinou volbou je hadice s drátovým opletem, ale ta se chová jinak, je tvrdá, přenáší vibrace, nepruží... dá se to částečně eliminovat změnou délky a uchycení. Laboruji s tím docela dlouho na Xantiích a tam je to ještě citlivější na způsob provedení, dodnes jsem nenašel 100% způsob jak to nahradit aby to vždy dělalo dobrotu. Na jednom autě to chodí dobře a na jiném s jiným motorem ( benzín - dýzl ...) to zlobí
Nahradit Origo Trubko-hadici k posilovači není jen tak jednoduché. V některé koncovce trubky ( většinou vstup do hadice) je zúžení v určité délce jako tlumič pulzů, dále pak je zúžení v té trubke v podkově, a v neposlední řadě Origo je hadice armována 4x Textilem a ne drátem, tak že celek je vyladěn aby nepřenášel vibrace od čerpadla i od motoru ...
Když se cokoli při výrobě náhrady nedodrží, většinou je pak problém s třepáním kol nebo volantu, někdy i velmi nepříjenmého hučivého zvuku v určitých otáčkách a rychlostech.
Origo hadice je 4x opletena textilem a taková se nikde nedá koupit, pouze 3x opletená a ta je dimenzována na menší-nedostatečný tlak, hrozí časem protžení. Jedinou volbou je hadice s drátovým opletem, ale ta se chová jinak, je tvrdá, přenáší vibrace, nepruží... dá se to částečně eliminovat změnou délky a uchycení. Laboruji s tím docela dlouho na Xantiích a tam je to ještě citlivější na způsob provedení, dodnes jsem nenašel 100% způsob jak to nahradit aby to vždy dělalo dobrotu. Na jednom autě to chodí dobře a na jiném s jiným motorem ( benzín - dýzl ...) to zlobí :-(
09.04.2010 18:47 -
A hlavně tam musí být ty zúžení v trubkách , ty si to asi odřízl , bylo to v těch koncovkách trubek zalisovaných v hadici.
A hlavně tam musí být ty zúžení v trubkách , ty si to asi odřízl , bylo to v těch koncovkách trubek zalisovaných v hadici.
13.04.2010 13:00 -
Jj, cely to šlo pryč. Tak se asi s tim cukanim budu muset smirit - dela to jen obcas na parkovisti, tak to snad nebude tak zly...
Btw, ja myslel, ze od tlumeni vibraci cerpadla je tam centralni koule ... zase jsem o neco chytrejsi! Dík!
Jj, cely to šlo pryč. Tak se asi s tim cukanim budu muset smirit - dela to jen obcas na parkovisti, tak to snad nebude tak zly...
Btw, ja myslel, ze od tlumeni vibraci cerpadla je tam centralni koule :( ... zase jsem o neco chytrejsi! :) Dík!