Zdravím "xémáci".
Mám 2,5TD Exclusive 97' a mám strašně vysoko přední nápravu. Mezi kolem a lemem je šílená "fuga". Když je auto nastartované a stojí na absolutně rovném podkladu, tak jde z profilu vidět, že práh není zcela rovnoběžně s podlahou. Najel jsem si s autem na rampu a mrkl jsme se jak to tam funguje. Je to celkem zajímavý způsob, až bych řekl, že příliš složitý. Na táhle od páčky v interiéru je taková objímka s okýnkem, která tlačí na drát, který je všelijak pozohýbaný a ten tlačí na ten korektor. Objímku jsem posunul asi o 1,5cm aby předek spadl. Možná že o nějakej centimetr je předek níž, ale jde mi teď těžko posunout páčku do nejnižší polohy. Z toho jsem usoudil, že takhle se výška asi nereguluje. Na Xantii je to jednodušší, na stabilizátoru je taková objímka, která se povolí a otáčí se tyčí a předek jde buď dolů, nebo nahoru. V poloze kterou chcete objímku dotáhnete a vše je v pořádku. Otázka tedy zní, jak se u XM seřizuje výška náprav nezávisle na sobě ? Jde mi o to, že je to zaprvé nevzhledné, auto "čapí" na zadek a vypadá jak unavenej Passat , zadruhé jde zbytečně moc vzduchu pod auto a snižuje se přilnavost a zatřetí, při prudším rozjezdu se auto zvedá a místo cesty vidíte oblohu
Kdyby někdo věděl jak na to, popř jestli je někde návod, budu vděčný za jakoukoli radu. Děkuji.
Morris
Zdravím "xémáci".
Mám 2,5TD Exclusive 97' a mám strašně vysoko přední nápravu. Mezi kolem a lemem je šílená "fuga". Když je auto nastartované a stojí na absolutně rovném podkladu, tak jde z profilu vidět, že práh není zcela rovnoběžně s podlahou. Najel jsem si s autem na rampu a mrkl jsme se jak to tam funguje. Je to celkem zajímavý způsob, až bych řekl, že příliš složitý. Na táhle od páčky v interiéru je taková objímka s okýnkem, která tlačí na drát, který je všelijak pozohýbaný a ten tlačí na ten korektor. Objímku jsem posunul asi o 1,5cm aby předek spadl. Možná že o nějakej centimetr je předek níž, ale jde mi teď těžko posunout páčku do nejnižší polohy. Z toho jsem usoudil, že takhle se výška asi nereguluje. Na Xantii je to jednodušší, na stabilizátoru je taková objímka, která se povolí a otáčí se tyčí a předek jde buď dolů, nebo nahoru. V poloze kterou chcete objímku dotáhnete a vše je v pořádku. Otázka tedy zní, jak se u XM seřizuje výška náprav nezávisle na sobě ? Jde mi o to, že je to zaprvé nevzhledné, auto "čapí" na zadek a vypadá jak unavenej Passat :nevim , zadruhé jde zbytečně moc vzduchu pod auto a snižuje se přilnavost a zatřetí, při prudším rozjezdu se auto zvedá a místo cesty vidíte oblohu :D
Kdyby někdo věděl jak na to, popř jestli je někde návod, budu vděčný za jakoukoli radu. Děkuji.
Morris
05.06.2012 12:47 -
Re: Změna světlé výšky přední nápravy
No, dělá se to stejně jak na xantii, jen ta objímka je kousek vedle a je od ní takovej dlouhej "drát" ke korektoru. Na předku tu objímku najdeš někde pod nohana řidiče. To okýnko plechové si povol musí být volné, pak povol tu objímku co najdeš jak sem psal a otáčením seřídíš vejšku .. na závěr operace to plechové okýnko našteluješ tak aby ta tyčka co jím prochází byla uprostřed - měla stejnou vuli na obě strany .
No, dělá se to stejně jak na xantii, jen ta objímka je kousek vedle a je od ní takovej dlouhej "drát" ke korektoru. Na předku tu objímku najdeš někde pod nohana řidiče. To okýnko plechové si povol musí být volné, pak povol tu objímku co najdeš jak sem psal a otáčením seřídíš vejšku .. na závěr operace to plechové okýnko našteluješ tak aby ta tyčka co jím prochází byla uprostřed - měla stejnou vuli na obě strany .
04.07.2012 12:34 -
Díky za info. Objímku jsem našel a vše si nastavil tak jak jsem potřeboval.
Díky za info. Objímku jsem našel a vše si nastavil tak jak jsem potřeboval. :)
09.09.2012 12:40 -
Vím že u Xantie byla daná víška ,tuším že od nosníku pod motorem,má někdo takováhle data aby se dalo xm přesně nastavit? taky mám předek nahoře. Dik
Vím že u Xantie byla daná víška ,tuším že od nosníku pod motorem,má někdo takováhle data aby se dalo xm přesně nastavit? taky mám předek nahoře. Dik;-)
13.09.2012 02:14 -
Ja si myslim, ze by stacilo, keby par xmaku na svojich xmkach pomeralo vysku auta pri vseckych polohach a hodili to sem, protoze ty data asi tazko sezenes.
Rozdil urcite nebude veliky a nejaky priemer by sa z techo dal vypocitat.
Ja dneska pomeram tu moju (blatnik-zem) a nahadzem to sem. Muj prah jede rovnomerne s cestou.
Ja si myslim, ze by stacilo, keby par xmaku na svojich xmkach pomeralo vysku auta pri vseckych polohach a hodili to sem, protoze ty data asi tazko sezenes.
Rozdil urcite nebude veliky a nejaky priemer by sa z techo dal vypocitat.
Ja dneska pomeram tu moju (blatnik-zem) a nahadzem to sem. Muj prah jede rovnomerne s cestou.
16.09.2012 09:22 -
Zdravím "xémáci".
Mám 2,5TD Exclusive 97' a mám strašně vysoko přední nápravu. Mezi kolem a lemem je šílená "fuga". Když je auto nastartované a stojí na absolutně rovném podkladu, tak jde z profilu vidět, že práh není zcela rovnoběžně s podlahou. Najel jsem si s autem na rampu a mrkl jsme se jak to tam funguje. Je to celkem zajímavý způsob, až bych řekl, že příliš složitý. Na táhle od páčky v interiéru je taková objímka s okýnkem, která tlačí na drát, který je všelijak pozohýbaný a ten tlačí na ten korektor. Objímku jsem posunul asi o 1,5cm aby předek spadl. Možná že o nějakej centimetr je předek níž, ale jde mi teď těžko posunout páčku do nejnižší polohy. Z toho jsem usoudil, že takhle se výška asi nereguluje. Na Xantii je to jednodušší, na stabilizátoru je taková objímka, která se povolí a otáčí se tyčí a předek jde buď dolů, nebo nahoru. V poloze kterou chcete objímku dotáhnete a vše je v pořádku. Otázka tedy zní, jak se u XM seřizuje výška náprav nezávisle na sobě ? Jde mi o to, že je to zaprvé nevzhledné, auto "čapí" na zadek a vypadá jak unavenej Passat , zadruhé jde zbytečně moc vzduchu pod auto a snižuje se přilnavost a zatřetí, při prudším rozjezdu se auto zvedá a místo cesty vidíte oblohu
Morris
No podle mne máš přidřený korektor - vymontovat vyčistit a seřídit jak psal Pat
No podle mne máš přidřený korektor - vymontovat vyčistit a seřídit jak psal Pat
16.09.2012 19:52 -
chlapi ak vám to pomôže pozrite si tú výšku na priložených obrázkoch.
chlapi ak vám to pomôže pozrite si tú výšku na priložených obrázkoch.
Přílohy: 20.jpg ( 493892b ) - kl_zad.jpg ( 34459b ) - 19.jpg ( 94238b ) -
27.09.2012 06:54 -