Tak jsem dneska rozlil po zemi LHM tak asi za 500, neb mi už konečně zcela povolila hadička, která do tý doby jen sákla. Sákla dost, ale pořád málo na to, abych našel místo, kde sákne. No a dneska už povolila úplně, tak mám garáž celou oházenou LHM, aspoň už tam nepůjde bílit a mám pokoj Z pod kapoty se hulilo jako prase, jak to lilo po celým motoru.
Nicméně já nemám ani představu, kde vzít novou hadičku, a tak jsem to prozatím prostavil normální zahradní hadicí na vodu, ale je mi jasný, že ta to nemůže tak dlouho vydržet. Proto se ptám : Kde se sežene nová hadička ? Rád bych tam dal celou novou, než budu zase kupovat bůhví kolik flašek LHM.
Jedná se o hadičku, která vrací LHM od regulátoru tlaku zpátky do nádržky na LHM a cca v jedné třetině vzádlenosti od tý nádržky má odbočku, která vede kamsi dolů, kam není vidět, asi k řízení a vrací tudíž LHM od řízení. Když by se hadicde vyndala, tak je ve tvaru "T". K tý nádržce LHM je napojená takovým tím nejtlustším přívodem, samozřejmě vyjma hadice k čerpadlu. Kdybyste někdo věděl, kde jí splašit a kam vede ten druhej (respektive třetí) konec toho neřádu, tak bych vám byl vděčný. Mám strach, že mi to zase povolí a zůstanu někde na silnici stát v jedný velký louži. Předem díky.
Jo, ještě podle katalogu dílů bych řek, že je to ta hadice pod č. 1 na listu 550 toho katalogu (hydraulics and running gear - return piping, steering). Z toho jsem vyrozuměl, že je to vracečka od regulátoru a řízení. Uf, to jsem se rozepsal, tak už stačí Předem všem dík za pomoc.
Tak jsem dneska rozlil po zemi LHM tak asi za 500, neb mi už konečně zcela povolila hadička, která do tý doby jen sákla. Sákla dost, ale pořád málo na to, abych našel místo, kde sákne. No a dneska už povolila úplně, tak mám garáž celou oházenou LHM, aspoň už tam nepůjde bílit a mám pokoj :-) Z pod kapoty se hulilo jako prase, jak to lilo po celým motoru.
Nicméně já nemám ani představu, kde vzít novou hadičku, a tak jsem to prozatím prostavil normální zahradní hadicí na vodu, ale je mi jasný, že ta to nemůže tak dlouho vydržet. Proto se ptám : Kde se sežene nová hadička ? Rád bych tam dal celou novou, než budu zase kupovat bůhví kolik flašek LHM.
Jedná se o hadičku, která vrací LHM od regulátoru tlaku zpátky do nádržky na LHM a cca v jedné třetině vzádlenosti od tý nádržky má odbočku, která vede kamsi dolů, kam není vidět, asi k řízení a vrací tudíž LHM od řízení. Když by se hadicde vyndala, tak je ve tvaru "T". K tý nádržce LHM je napojená takovým tím nejtlustším přívodem, samozřejmě vyjma hadice k čerpadlu. Kdybyste někdo věděl, kde jí splašit a kam vede ten druhej (respektive třetí) konec toho neřádu, tak bych vám byl vděčný. Mám strach, že mi to zase povolí a zůstanu někde na silnici stát v jedný velký louži. Předem díky.
Jo, ještě podle katalogu dílů bych řek, že je to ta hadice pod č. 1 na listu 550 toho katalogu (hydraulics and running gear - return piping, steering). Z toho jsem vyrozuměl, že je to vracečka od regulátoru a řízení. Uf, to jsem se rozepsal, tak už stačí :-) Předem všem dík za pomoc.
18.10.2005 06:50 -
Re: Hadička - vracák od regulátoru tlaku
Tu hadici jsem nedávno měnil, koupil jsem ji na vrakovišti. Nevím kolik přesně stála, protože jsem kupoval víc věcí najednou. Originál stojí kolem 1800,- jestli si to pamatuju dobře. Jinak výměna je celkem snadná, dělal jsem to na jámě. Ten tenkej konec vede k velký kouly Hydractivu na přední nápravě. Co to je přesně za vratku nevím, přístup ke sponě je dobrý. Protahování hadice je práce pro zkušeného gynekologa.
Tu hadici jsem nedávno měnil, koupil jsem ji na vrakovišti. Nevím kolik přesně stála, protože jsem kupoval víc věcí najednou. Originál stojí kolem 1800,- jestli si to pamatuju dobře. Jinak výměna je celkem snadná, dělal jsem to na jámě. Ten tenkej konec vede k velký kouly Hydractivu na přední nápravě. Co to je přesně za vratku nevím, přístup ke sponě je dobrý. Protahování hadice je práce pro zkušeného gynekologa.
18.10.2005 07:19 -
Taky ti ta hadice praskla ? To vypadá, že je asi nějaká na ráně To s tím protahováním máš pravdu, stačil mi ten konec co vede k regulátoru, i to se mi dělalo pěkně blbě, musel jsem sundat nádržku na LHM, dekl vzduchovýho filtru a trubku k sání. Zkusim jí taky na vrakovišti, za 1800 mi to přijde skoro zbytečný.
Taky ti ta hadice praskla ? To vypadá, že je asi nějaká na ráně :-) To s tím protahováním máš pravdu, stačil mi ten konec co vede k regulátoru, i to se mi dělalo pěkně blbě, musel jsem sundat nádržku na LHM, dekl vzduchovýho filtru a trubku k sání. Zkusim jí taky na vrakovišti, za 1800 mi to přijde skoro zbytečný.
18.10.2005 08:19 -
Já jsem jí měl už opravovanou, nastavenou kouskem trubičky, tam to teklo. Byla totiž značně zkřehlá, asi teplem od motoru.
Já jsem jí měl už opravovanou, nastavenou kouskem trubičky, tam to teklo. Byla totiž značně zkřehlá, asi teplem od motoru.
19.10.2005 11:01 -
To já jí mám nastavenou trubičkama už na dvou místech Mě poprvé praskla přímo dole u koule a podruhý zas nahoře u nádržky, taky už je asi řídká.
To já jí mám nastavenou trubičkama už na dvou místech :-) Mě poprvé praskla přímo dole u koule a podruhý zas nahoře u nádržky, taky už je asi řídká.