Mam problem s posilovačem řízení, za jízdy přestane fungovat
a zasekává se v určitých polohách, rozvodná kostka je ale suchá, fakt nevim co to může být? Poradíte někdo? díky Martin
XM 2,1 TD ' 92
Nazdárek XM-máci!
Mam problem s posilovačem řízení, za jízdy přestane fungovat
a zasekává se v určitých polohách, rozvodná kostka je ale suchá, fakt nevim co to může být? Poradíte někdo? díky Martin
XM 2,1 TD ' 92
16.07.2005 05:46 -
Re: Problém s posilovačem řízení
Jako první věc je důležité mít vyčištěná sítka v kostce, dále dobře seřízenou kostku, která přerozděluje tlak právě do řízení. Velmi častou příčinou tohoto problému bývá slabé čerpadlo. Sice Ti vše na autě funguje ( zvedání, brzdy ), ale při slabším výkonu čerpadla je řízení první na řadě. Projevuje se to právě vynecháváním účinku posilovače při zatáčení.
Jako první věc je důležité mít vyčištěná sítka v kostce, dále dobře seřízenou kostku, která přerozděluje tlak právě do řízení. Velmi častou příčinou tohoto problému bývá slabé čerpadlo. Sice Ti vše na autě funguje ( zvedání, brzdy ), ale při slabším výkonu čerpadla je řízení první na řadě. Projevuje se to právě vynecháváním účinku posilovače při zatáčení.
16.07.2005 10:15 -
Jo a ještě mrkni na kříž na řízení který je v motorovém prostoru.zarezávaj na něm ložiska a pak to taky dělá že se to zasekává.Je tam interval asi tak 90-180 stupňů při otáčení volantem,kdy to tuhne a pak se zase uvolní.U mě to tak bylo.Vyměnil jsem kříž a je klid.
Jo a ještě mrkni na kříž na řízení který je v motorovém prostoru.zarezávaj na něm ložiska a pak to taky dělá že se to zasekává.Je tam interval asi tak 90-180 stupňů při otáčení volantem,kdy to tuhne a pak se zase uvolní.U mě to tak bylo.Vyměnil jsem kříž a je klid.
21.07.2005 10:57 -
S předchozími souhlasím,ale taky to může být,jako u mě špatně seřízený tlakový regulátor.
S předchozími souhlasím,ale taky to může být,jako u mě špatně seřízený tlakový regulátor.
28.07.2005 01:58 -
take resim zasekavani a dnes tam konecne dam nove rizeni
(z vrakace 1400kc).
prej se ohnul hreben rizeni najizdenim na obrubniky
take resim zasekavani a dnes tam konecne dam nove rizeni
(z vrakace 1400kc).
prej se ohnul hreben rizeni najizdenim na obrubniky
28.07.2005 08:11 -
Ohnul hřeben najížděním na obrubníky?To slyším poprvé a moc se mi to nezdá.To by spíš odnesla spojovačka co jde ke kuláku.Ta je dutá a slabá proti hřebenu a pístnici.....
Jinak jsem kdysi tenhle problém řešil taky a jde to vše ruku v ruce
a) sítka v nádržce
b) kostka
c) špatně seřízený regulátor tlaku
d) slabé čerpadlo
e) "kostka" u harddisk spojky u řízení
Ohnul hřeben najížděním na obrubníky?To slyším poprvé a moc se mi to nezdá.To by spíš odnesla spojovačka co jde ke kuláku.Ta je dutá a slabá proti hřebenu a pístnici.....
Jinak jsem kdysi tenhle problém řešil taky a jde to vše ruku v ruce
a) sítka v nádržce
b) kostka
c) špatně seřízený regulátor tlaku
d) slabé čerpadlo
e) "kostka" u harddisk spojky u řízení
29.07.2005 10:01 -
Taky si myslim že to je pěkná blbost aby se hřeben ohnul od najíždění na obrubníky .Co by ten hřeben asi uělal kdybych najel při jízdě do díry?Což se mi občas stává.Asi by mi podal ruku.To byl zas nějakej radil z vrakáče,že? Neumim si to představit jak by se ohýbala tvrzená ocel která je aspoň 2cm v průměru.
Taky si myslim že to je pěkná blbost aby se hřeben ohnul od najíždění na obrubníky :-o .Co by ten hřeben asi uělal kdybych najel při jízdě do díry?Což se mi občas stává.Asi by mi podal ruku.To byl zas nějakej radil z vrakáče,že? Neumim si to představit jak by se ohýbala tvrzená ocel která je aspoň 2cm v průměru.
02.08.2005 05:06 -
takze mam "nove" rizeni a fakt se to zlepsilo, nezadira se to v jednom miste ale jde to ztuha porad - prej to chce nejake lepsi cerpadlo
pracuju celej zivot s pocitacem a u XM jsem prozatim dokazal akorat tak tankovat a jedou dolejt olej...
s pozdravem
automechanik v embryonalnim stadiu
takze mam "nove" rizeni a fakt se to zlepsilo, nezadira se to v jednom miste ale jde to ztuha porad - prej to chce nejake lepsi cerpadlo :(
pracuju celej zivot s pocitacem a u XM jsem prozatim dokazal akorat tak tankovat a jedou dolejt olej...
s pozdravem
automechanik v embryonalnim stadiu
02.08.2005 08:31 -
Jak tak koukám,zřejmě ti pomáhá,nebo ti to dokonce dělá nějakej "odborník",dám ti jednu radu,ktrá ti ušetří nejen hodně peněz,ale hlavně času a trápení: rychle změň mechanika,taky by nebylo na škodu,nám tady sdělit,komu,že se to máme dyžtak my ostatní vyhnout.dík a hodně zdaru.
Jak tak koukám,zřejmě ti pomáhá,nebo ti to dokonce dělá nějakej "odborník",dám ti jednu radu,ktrá ti ušetří nejen hodně peněz,ale hlavně času a trápení: rychle změň mechanika,taky by nebylo na škodu,nám tady sdělit,komu,že se to máme dyžtak my ostatní vyhnout.dík a hodně zdaru.
04.08.2005 09:59 -
ten odbornik je fakt odbornik ale na motory. jinak mi to ladi zadarmo tak dva roky a je to poprve co se splet, to puvodni rizeni je fakt moc (kape z nej ta zelena sracka uz rok ....)
ten odbornik je fakt odbornik ale na motory. jinak mi to ladi zadarmo tak dva roky a je to poprve co se splet, to puvodni rizeni je fakt moc (kape z nej ta zelena sracka uz rok ....)
05.08.2005 12:15 -
Nevím co máš za systém,ale předpokládám,že pouze posilovač,né servo(radši neříkám dirass nebo diravi,protože si to neustále pletu) a to se dá pokud vím docela jednoduše přetěsnit,(ještě jsem ale nezkoušel)...jinak tedy dobře,na motory to bude možná machr,ale jinak?
Nevím co máš za systém,ale předpokládám,že pouze posilovač,né servo(radši neříkám dirass nebo diravi,protože si to neustále pletu) a to se dá pokud vím docela jednoduše přetěsnit,(ještě jsem ale nezkoušel)...jinak tedy dobře,na motory to bude možná machr,ale jinak? :-(
08.08.2005 10:25 -
"docela jednoduše přetěsnit" to znam, pak se do toho pustim a budu muset rozebrat 1/2 auta , nejsem moc zrucnej a mam celkem strach se v tom vrtat, zapomenu nejakou zavlacku nebo takneco a uz je pruser ....
jednou sem tam instaloval new zadni pistnici (nechal sem to natlakovany coz zapricinilo moje totalni znecisteni LHMkou, zvlaste to odnesla hlava) a dal sem ji tam nakrivo (prachovku) po zvednuti neustale vyskakovala hadicka prepadu. a cas cca 3hodiny
mechanik to pak za 20min dal do poradku.... :-?
mam 2.1td takze dirass ?
"docela jednoduše přetěsnit" :-D to znam, pak se do toho pustim a budu muset rozebrat 1/2 auta , nejsem moc zrucnej a mam celkem strach se v tom vrtat, zapomenu nejakou zavlacku nebo takneco a uz je pruser ....
jednou sem tam instaloval new zadni pistnici (nechal sem to natlakovany coz zapricinilo moje totalni znecisteni LHMkou, zvlaste to odnesla hlava) a dal sem ji tam nakrivo (prachovku) po zvednuti neustale vyskakovala hadicka prepadu. a cas cca 3hodiny
mechanik to pak za 20min dal do poradku.... :-?
08.10.2005 06:52 -
To ze se ti zasekava rizeni muze delat slabe cerpadlo ale taky bordel v systemu. Mne se to stalo taky a po proplachu a vycisteni kostky se vse krasne napravilo
To ze se ti zasekava rizeni muze delat slabe cerpadlo ale taky bordel v systemu. Mne se to stalo taky a po proplachu a vycisteni kostky se vse krasne napravilo :-)
09.10.2005 04:01 -
Mám nápad, vyprdni se na to, stejně to máš na dojetí...pak si kup XMko, jako já a dej tam hned proplach a nebudeš se zaobírat nějakym řízením.
Sorry, mám špatnej den s XMkem za sebou a ještě naši prohráli...ale fakt bych zkusil ten proplach, tam se všechno ukáže. Třeba zjistíš, že máš v háji jen koule
Mám nápad, vyprdni se na to, stejně to máš na dojetí...pak si kup XMko, jako já a dej tam hned proplach a nebudeš se zaobírat nějakym řízením. :-D
Sorry, mám špatnej den s XMkem za sebou a ještě naši prohráli...ale fakt bych zkusil ten proplach, tam se všechno ukáže. Třeba zjistíš, že máš v háji jen koule :-)