Zdravím všechny xmáky. Měl bych jedem dotaz ohledně reglátoru tlaku, kerý se nachází hned za čerpadlem. prosakuje mi z něj LHM a to v místě kde je zpětný odvod do nádobky LHM, ale ne okolo té hadice. Je tam něco co vypadá jako nějaká příruba ne kterou je potom až nasazená ta hadice, je přišroubovaná z jedné strany dvěma imbus šroubama k regulátoru. Je to ta druhá strana regulator než ke které jsou přišrobované trubky od čerpadla odvod dál do hyd. systému Nevíte někdo jestli se to dá nějak přetěsnit.
Zdravím všechny xmáky. Měl bych jedem dotaz ohledně reglátoru tlaku, kerý se nachází hned za čerpadlem. prosakuje mi z něj LHM a to v místě kde je zpětný odvod do nádobky LHM, ale ne okolo té hadice. Je tam něco co vypadá jako nějaká příruba ne kterou je potom až nasazená ta hadice, je přišroubovaná z jedné strany dvěma imbus šroubama k regulátoru. Je to ta druhá strana regulator než ke které jsou přišrobované trubky od čerpadla odvod dál do hyd. systému Nevíte někdo jestli se to dá nějak přetěsnit.
Tak tam mi to taky teče. Díval jsem se do katalogu dílů, že těsnění tam je a má číslo, takže se určitě dá v Citroenu objednat a vyměnit. Dál jsem nepostoupil.
Tak tam mi to taky teče. Díval jsem se do katalogu dílů, že těsnění tam je a má číslo, takže se určitě dá v Citroenu objednat a vyměnit. Dál jsem nepostoupil.
Jo dá se to přetěsnit.Pod tím víčkem je přitlačený gumový o-kroužek.Pozor ale pod tím víčkem je taky pružina aby se ti všechno při demontáži nerozstřelilo.Chce to trochu síly.Myslím že takový kroužek taky seženeš v každém kolchozu,nebo u prodejce s hydraulikou či prodejce s díly na nákladni auta. :-?
Jo dá se to přetěsnit.Pod tím víčkem je přitlačený gumový o-kroužek.Pozor ale pod tím víčkem je taky pružina aby se ti všechno při demontáži nerozstřelilo.Chce to trochu síly.Myslím že takový kroužek taky seženeš v každém kolchozu,nebo u prodejce s hydraulikou či prodejce s díly na nákladni auta. :-?
Ti dva před tebou popisovali boční víčko s odvodem do nádrže.V tvém případě jak to popisuješ to asi bude přímo z tlakové části regulátoru a to na autě neuděláš.Tam je ještě silnější pružina než v tom víčku a tu ručně nepřepereš.Ale ještě než se pokusíš vykopat celý regulátor z auta zkontroluj těsnost právě té akukoule.Plocha koule a tělesa musí být bezvadně čistá a hladká,jinak ten hranatý kroužek propouští.Pokud je to ok a taky ten odvzdušňovací šroubek na 12 klíč je suchý,tak to asi fakt bude ten spodní klobouk.V tělese je drážka a v ní pružný drát(něco jako segerovka)který částí zasahuje do drážky a částí přesahuje jako do díry toho tělesa a brání aby pružina vystřelila klobouk ven(snad to pochopíš).Je třeba ten klobouk zatlačit,tím se obnaží ten drát,ten se vyloupne a pak tovšechno vyběhne ven.Na tom klobouku je těsnící kroužek a pod ním ta pružina a další zboží.Čím méně poškrábeš ten prostor kolem drátu směrem dovnitř tím lépe.Dělal jsem celou operaci ve svěráku.Zásada je čistota a neporušenost styčných ploch.Užij si to.
Ti dva před tebou popisovali boční víčko s odvodem do nádrže.V tvém případě jak to popisuješ to asi bude přímo z tlakové části regulátoru a to na autě neuděláš.Tam je ještě silnější pružina než v tom víčku a tu ručně nepřepereš.Ale ještě než se pokusíš vykopat celý regulátor z auta zkontroluj těsnost právě té akukoule.Plocha koule a tělesa musí být bezvadně čistá a hladká,jinak ten hranatý kroužek propouští.Pokud je to ok a taky ten odvzdušňovací šroubek na 12 klíč je suchý,tak to asi fakt bude ten spodní klobouk.V tělese je drážka a v ní pružný drát(něco jako segerovka)který částí zasahuje do drážky a částí přesahuje jako do díry toho tělesa a brání aby pružina vystřelila klobouk ven(snad to pochopíš).Je třeba ten klobouk zatlačit,tím se obnaží ten drát,ten se vyloupne a pak tovšechno vyběhne ven.Na tom klobouku je těsnící kroužek a pod ním ta pružina a další zboží.Čím méně poškrábeš ten prostor kolem drátu směrem dovnitř tím lépe.Dělal jsem celou operaci ve svěráku.Zásada je čistota a neporušenost styčných ploch.Užij si to. :-o
Když jsme u toho regulátoru - mě se na šroubu, co je úplně dole (na takovým tom kulatým víčku) dělá pořád kapka a už mi to tam začíná týct dost. Taky je to možná tím, že jsem dlouho jezdil s prázdnou aku kulí a regulátor cvakal jako blázen, tak se to nějak "ochodilo". Asi jsem dobře nepochopil popis toho místa, odkud to teče vám, ale i kdyby ne - poradte mi, jak to mám přetěsnit, jestli je tam taky jen nějaký obyčejný těsnění nebo kýho čerta s tím. Už mi to fakt teče celkem hodně. Nejlepší by bylo, kdyby se někde nechal splašit řez nebo schéma toho regulátoru, abych ho vyndal, rozebral, vyměnil všechno těsnění, co se dá a zase to tam narval zptáky. Díky předem.
Když jsme u toho regulátoru - mě se na šroubu, co je úplně dole (na takovým tom kulatým víčku) dělá pořád kapka a už mi to tam začíná týct dost. Taky je to možná tím, že jsem dlouho jezdil s prázdnou aku kulí a regulátor cvakal jako blázen, tak se to nějak "ochodilo". Asi jsem dobře nepochopil popis toho místa, odkud to teče vám, ale i kdyby ne - poradte mi, jak to mám přetěsnit, jestli je tam taky jen nějaký obyčejný těsnění nebo kýho čerta s tím. Už mi to fakt teče celkem hodně. Nejlepší by bylo, kdyby se někde nechal splašit řez nebo schéma toho regulátoru, abych ho vyndal, rozebral, vyměnil všechno těsnění, co se dá a zase to tam narval zptáky. Díky předem.
No to by se ti pěkně prodražilo.Ta cesta bude dražší než druhý regulátor. :-?
No to by se ti pěkně prodražilo.Ta cesta bude dražší než druhý regulátor. :-?
No potěš pámbu, mám pocit, že s tím očkám do léta nebo aspoň do jara, vymontuju to, sednu na motorku a přivezu ti to spolu s nějakým skleněným kolkem k opravě
No potěš pámbu, mám pocit, že s tím očkám do léta nebo aspoň do jara, vymontuju to, sednu na motorku a přivezu ti to spolu s nějakým skleněným kolkem k opravě :-)
To je pravda, ale zase mám důvod vyrazit s motorkou na delší cestu, v létě není nic lepšího
To je pravda, ale zase mám důvod vyrazit s motorkou na delší cestu, v létě není nic lepšího :-)
Teda Hanzi, teď jsem k smrti uražen, až tě chytnu, tak ti to spočítám !!!! Počkej na srazu, mopede A ten regulátor mi za to spravíš osobně a zdarma
Teda Hanzi, teď jsem k smrti uražen, až tě chytnu, tak ti to spočítám !!!! Počkej na srazu, mopede :-) A ten regulátor mi za to spravíš osobně a zdarma :-D
Nic ve zlém,sranda musí být i kdyby na chleba nebylo.A koukals na to?Je to fakt z toho spodku?Neprosakuje to pod koulí?Jo a takový stroj mám taky podobný jawa-555 sport(znáš?) :lol: Má to 2 rychlosti a s větrem v zádech dá i 50 km/h.
Nic ve zlém,sranda musí být i kdyby na chleba nebylo.A koukals na to?Je to fakt z toho spodku?Neprosakuje to pod koulí?Jo a takový stroj mám taky podobný jawa-555 sport(znáš?) :lol: Má to 2 rychlosti a s větrem v zádech dá i 50 km/h.
Dobrá, tak jak teda chceš. Dáme si s těma motorkama závod a když vyhraju, navalíš mi svoje auto 8-)
Teď vážně - venku je hnusně, sněhu asi půl metru a zima, čili s tím budu muset počkat, až bude líp, v zimě nefunguju, anžto zimu nesnáším, tak jakmile se do toho pořádně pustím, tak se ještě ozvu pro případné další rady. Jinak na výlet k vám klidně na mopedu přijedu, protože na sraz asi nepojedu, teda spíš nepojedu než pojedu.
Dobrá, tak jak teda chceš. Dáme si s těma motorkama závod a když vyhraju, navalíš mi svoje auto 8-)
Teď vážně - venku je hnusně, sněhu asi půl metru a zima, čili s tím budu muset počkat, až bude líp, v zimě nefunguju, anžto zimu nesnáším, tak jakmile se do toho pořádně pustím, tak se ještě ozvu pro případné další rady. Jinak na výlet k vám klidně na mopedu přijedu, protože na sraz asi nepojedu, teda spíš nepojedu než pojedu.
Asi bys ten závod vyhrál,ten můj pekelný stroj je už pár let rozebraný.Ale kde jte přišli k tomu sněhu,teď v létě.Fotku kterou mám u svých údajů jsem fotil tak dva nebo tři dny zpět,tak koukej jak je to se sněhem u nás.Ale že nejedeš na sraz,tak to je teda hrubá nekázeň.Vrcholná akce roku.Copak to vůbec jde? :-?
Asi bys ten závod vyhrál,ten můj pekelný stroj je už pár let rozebraný.Ale kde jte přišli k tomu sněhu,teď v létě.Fotku kterou mám u svých údajů jsem fotil tak dva nebo tři dny zpět,tak koukej jak je to se sněhem u nás.Ale že nejedeš na sraz,tak to je teda hrubá nekázeň.Vrcholná akce roku.Copak to vůbec jde? :-?
Tak jsem na tom stejně, ted už je konečně poznat zkama mi prosakuje ta LHM. Je to taky z té spodní části regulátoru, jak je uchycený k motoru. Sakra myslel jsem že mám vyhráno, no nic budu se do toho muset pustit jak bude chvilks. ((
Tak jsem na tom stejně, ted už je konečně poznat zkama mi prosakuje ta LHM. Je to taky z té spodní části regulátoru, jak je uchycený k motoru. Sakra myslel jsem že mám vyhráno, no nic budu se do toho muset pustit jak bude chvilks. :-(((
Tady je sněhu jak sviňa, stromy obalený, ploty obalený... a trvá to už měsíc
Kdo chce, můžu mu poslat fotku
Tady je sněhu jak sviňa, stromy obalený, ploty obalený... a trvá to už měsíc
Kdo chce, můžu mu poslat fotku :-)
Hele konečně si můžeme dát ten závod.Nějak jsem ten pekelný stroj poskládal,ale máš ty vůbec ještě auto?
Hele konečně si můžeme dát ten závod.Nějak jsem ten pekelný stroj poskládal,ale máš ty vůbec ještě auto?