Hele, proč se vlastně na XM používá akukoule 400/62. ( objem plynu / atm. ) Jde dát tu větší 500/62 ? Teoreticky by se měla prodloužit doba mezi spínáním regulátoru, ne? Zkoušel to někdo?
Hele, proč se vlastně na XM používá akukoule 400/62. ( objem plynu / atm. ) Jde dát tu větší 500/62 ? Teoreticky by se měla prodloužit doba mezi spínáním regulátoru, ne? Zkoušel to někdo?
Ahoj, nemůžu to říct s jistotou, taky už mě to napadlo, ale myslím si, že se ta doba mezi "cvakáním" neprodlouží, protože tlak je pořád stejnej, jen je tam větší objem plynu a tudíž (tak jako jednoduše řečeno) "pružnější" pohyby té membrány. Ale jak říkám, zatím jsem to nezkkoušel, takže nevím. Tohle je jen moje představa. Když ti ze systému uteče tlak, aku koule ho udržuje na potřebný výši, dokud jí síly stačí. Pak už sepne regulátor. A ač hloupý a nezkušený, myslím si, že objem plynu v kuli na to vliv mít nebude. Spíš si myslim, že by to ovlivnila koule s větším tlakem, ale proč by potom výrobce předepisoval tuhle.... Nic ale netvrdím, jen se domnívám, že to tak je
Ahoj, nemůžu to říct s jistotou, taky už mě to napadlo, ale myslím si, že se ta doba mezi "cvakáním" neprodlouží, protože tlak je pořád stejnej, jen je tam větší objem plynu a tudíž (tak jako jednoduše řečeno) "pružnější" pohyby té membrány. Ale jak říkám, zatím jsem to nezkkoušel, takže nevím. Tohle je jen moje představa. Když ti ze systému uteče tlak, aku koule ho udržuje na potřebný výši, dokud jí síly stačí. Pak už sepne regulátor. A ač hloupý a nezkušený, myslím si, že objem plynu v kuli na to vliv mít nebude. Spíš si myslim, že by to ovlivnila koule s větším tlakem, ale proč by potom výrobce předepisoval tuhle.... Nic ale netvrdím, jen se domnívám, že to tak je :-)
Já si myslím,že rozdíl v tom rozhodně bude.Větší objem v akumulační kouli bude lépe vyrovnávat úbytek tlaku.Takže by se mělo prodloužit i zmiňované cvakání.Ale u typu s kostkou by o to dříve pak přepouštěla kostka.U modelu bez kostky a dvouvývodém čerpadle by to vadit rozhodně nemělo.
Já si myslím,že rozdíl v tom rozhodně bude.Větší objem v akumulační kouli bude lépe vyrovnávat úbytek tlaku.Takže by se mělo prodloužit i zmiňované cvakání.Ale u typu s kostkou by o to dříve pak přepouštěla kostka.U modelu bez kostky a dvouvývodém čerpadle by to vadit rozhodně nemělo.