Mno tak a je to tady, milášek má svoje období.Za posledních cca 1500km se několikrát,cca pětkrát až desetkrát, rozsvítila stopka s hláškou že není tlak v hydraulice, brzdách atd.Navíc píská klínový řemen od čerpadla v rozmezí otáček motoru 1500-2100 a začalo to někdy v tomto období.Řemen nemá moc najeto a je našponovaný až až.Někdy ta hláška jen problikla,ale jednou zůstala svítit tak cca 10s a při tomto delším výpadku auto začínalo drncat,tuhlo řízení a slábly brzdy z čehož usuzuju že to nebyla chybná hláška od čidla apod ale jednalo se skutečně o nedostatek tlaku v hydraulice.Jinak pokud se hláška neobjevuje auto funguje relativně normálně až na to že občas nepatrně tuhne řízení a zvedá se pomaleji než v létě,ale ne zase nějak kriticky dlouho.Napadá vás někoho kde začít?Nerad bych někde zůstal trčet.Čerpadlo,kostka,regulátor tlaku nebo něco dalšího?Nerad bych to dělal všechno najednou protože by to byl pěknej ranec...kosta 1000,čerpadlo 3500 a regulátor ani nechci vědět....To je tak když mám s autem jiné plány než opravy...agrrr
Mno tak a je to tady, milášek má svoje období.Za posledních cca 1500km se několikrát,cca pětkrát až desetkrát, rozsvítila stopka s hláškou že není tlak v hydraulice, brzdách atd.Navíc píská klínový řemen od čerpadla v rozmezí otáček motoru 1500-2100 a začalo to někdy v tomto období.Řemen nemá moc najeto a je našponovaný až až.Někdy ta hláška jen problikla,ale jednou zůstala svítit tak cca 10s a při tomto delším výpadku auto začínalo drncat,tuhlo řízení a slábly brzdy z čehož usuzuju že to nebyla chybná hláška od čidla apod ale jednalo se skutečně o nedostatek tlaku v hydraulice.Jinak pokud se hláška neobjevuje auto funguje relativně normálně až na to že občas nepatrně tuhne řízení a zvedá se pomaleji než v létě,ale ne zase nějak kriticky dlouho.Napadá vás někoho kde začít?Nerad bych někde zůstal trčet.Čerpadlo,kostka,regulátor tlaku nebo něco dalšího?Nerad bych to dělal všechno najednou protože by to byl pěknej ranec...kosta 1000,čerpadlo 3500 a regulátor ani nechci vědět....To je tak když mám s autem jiné plány než opravy...agrrr
Mno to jste mi teda potěšili.Čerpadlo mám doma ještě jedno, ale asi nebude zrovna v zánovním stavu a kostku jsem dělal před půl rokem,agrrr.Asi to taky radši rozbiju a budu jezdit jen služební Fobii 1.9SDI
Mno to jste mi teda potěšili.Čerpadlo mám doma ještě jedno, ale asi nebude zrovna v zánovním stavu a kostku jsem dělal před půl rokem,agrrr.Asi to taky radši rozbiju a budu jezdit jen služební Fobii 1.9SDI
Já Ti poradím a Plechr mi dá tutově za pravdu.Hoď toho kostkáče s řemenem ze stráně,nebo to prodej a pořiď si V6.Víš jak mi jsme vychechtaný.
Sraz: No myslím si že jídla zajistíme dost,ale feferonky nevím jestli budou.Ale vynasnažíme se.
Já Ti poradím a Plechr mi dá tutově za pravdu.Hoď toho kostkáče s řemenem ze stráně,nebo to prodej a pořiď si V6.Víš jak mi jsme vychechtaný.
Sraz: No myslím si že jídla zajistíme dost,ale feferonky nevím jestli budou.Ale vynasnažíme se. :-D
Jenže při mém štěstí se zbavím kostky a budu mít na oplátku tekoucí řízení.....a to turbo od garretta co mám ve sklepě a chci ho dát do auta si pak můžu dát leda na stůl místo těžítka
Jenže při mém štěstí se zbavím kostky a budu mít na oplátku tekoucí řízení.....a to turbo od garretta co mám ve sklepě a chci ho dát do auta si pak můžu dát leda na stůl místo těžítka :-D
Nazdar, Kendy. Hele, nevím, ale připadá mi to, jako buď přidřené čerpadlo, nebo přicpané potrubí od čerpadla ke kostce, nebo přicpaná kostka nějakým bordelem. To by vysvětlovalo to občasné pískání a okamžitý pokles tlaku. Čerpadlo tlačí pořád a pokud nemá kam tlačit, tak vyvine takový tlak, že se pak prostě zastaví, nebo něco povolí a tlak uteče. Asi Tě nepotěším, ale slyšel jsem od odborníků z Ricaru, že pokud se stane něco podobného za jízdy, ( už se jim to stalo )tak, pokud se zastaví čerpadlo, řemen začne hvízdat a dojde k jeho samovznícení od toho tření o zastavenou řemenici čerpadla. Toto mi potvrdili v Ricaru s tím, že během chvilky jim shořelo celé auto. Takže moje rada je, co nejdřív se mrknout na kostku, potom na čerpadlo, nebo aspoň vozit pořádný hasičák.
Nazdar, Kendy. Hele, nevím, ale připadá mi to, jako buď přidřené čerpadlo, nebo přicpané potrubí od čerpadla ke kostce, nebo přicpaná kostka nějakým bordelem. To by vysvětlovalo to občasné pískání a okamžitý pokles tlaku. Čerpadlo tlačí pořád a pokud nemá kam tlačit, tak vyvine takový tlak, že se pak prostě zastaví, nebo něco povolí a tlak uteče. Asi Tě nepotěším, ale slyšel jsem od odborníků z Ricaru, že pokud se stane něco podobného za jízdy, ( už se jim to stalo )tak, pokud se zastaví čerpadlo, řemen začne hvízdat a dojde k jeho samovznícení od toho tření o zastavenou řemenici čerpadla. Toto mi potvrdili v Ricaru s tím, že během chvilky jim shořelo celé auto. Takže moje rada je, co nejdřív se mrknout na kostku, potom na čerpadlo, nebo aspoň vozit pořádný hasičák. :-)
Mno hasičák mám pod sedadlem spolujezdce originál od Citroenu,ale toho by byla škoda ho na to auto použít Jinak to čerpadlo se nezastaví,takže o to se nebojím.Prostě jen občas píská řemen a teď už občas píská ikdyž se žádná hláška neobjeví.Asi zkusím nejdřív vyměnit čerpadlo a překontrolovsat trubku ke kostce.Pak kdyžtak udělám i tu kostku,ale venku je zima a do toho se mi moc nechce.....
Mno hasičák mám pod sedadlem spolujezdce originál od Citroenu,ale toho by byla škoda ho na to auto použít :) Jinak to čerpadlo se nezastaví,takže o to se nebojím.Prostě jen občas píská řemen a teď už občas píská ikdyž se žádná hláška neobjeví.Asi zkusím nejdřív vyměnit čerpadlo a překontrolovsat trubku ke kostce.Pak kdyžtak udělám i tu kostku,ale venku je zima a do toho se mi moc nechce.....
Pravda známej si tu koupil XM co jsme měli v merku mi a do týdne shořel na popel.Během pěti vteřin byl celý motor v plamenech.
Pravda známej si tu koupil XM co jsme měli v merku mi a do týdne shořel na popel.Během pěti vteřin byl celý motor v plamenech.
Hele, Kendy, já bych taky začal kostkou. Jednou mi jeden chytrolín na BX přehodil dvě trubky na kostce a po nastartování začal šíleně ječet klínák, po chvíli se zastavilo čerpadlo. No a potom začalo téct. Prostě ten tlak si cestu najde. Když ne hned, tak později určitě.
Hele, Kendy, já bych taky začal kostkou. Jednou mi jeden chytrolín na BX přehodil dvě trubky na kostce a po nastartování začal šíleně ječet klínák, po chvíli se zastavilo čerpadlo. No a potom začalo téct. Prostě ten tlak si cestu najde. Když ne hned, tak později určitě.
Jenže já kostku dělal cca pře půl rokem,ikdyž je pravda že to znamená najetých nějakých cca 30 tis. km. Mno holt si to zopaknu.
Jenže já kostku dělal cca pře půl rokem,ikdyž je pravda že to znamená najetých nějakých cca 30 tis. km. Mno holt si to zopaknu.
Kendy a co proplach.Já to nemám ze svý tykve,ale když jsem se chystal k vyčištění a pretěsnění kostky bylo mi razeno,že bez proplachu to nemá cenu.
Kendy a co proplach.Já to nemám ze svý tykve,ale když jsem se chystal k vyčištění a pretěsnění kostky bylo mi razeno,že bez proplachu to nemá cenu.
Hmmm, moc práce a nejistý výsledek.Ale je to jen můj názor,který jsem si udělal po zkušenostech dalších lidí, kteří ho zkoušeli.Navíc LHM vypadá čistě.Zkusím prubnout vyměnit to čerpadlo a řemen až bude trošku počasí a dám echo jak to dopadlo.
Hmmm, moc práce a nejistý výsledek.Ale je to jen můj názor,který jsem si udělal po zkušenostech dalších lidí, kteří ho zkoušeli.Navíc LHM vypadá čistě.Zkusím prubnout vyměnit to čerpadlo a řemen až bude trošku počasí a dám echo jak to dopadlo.
No Kendy,víš že mi nejsme vůbec žadní odborníci jako jiní,ale tohle nám dělalo to naše CT než jsme s ním zabrzdily ze zadu o auto před náma.100% jsme měli zasranou kostku.Pak jsem poslal Martinovi čerpadlo,načež když ho transplantoval do své "Tramvaje"volal mi,že je to čerpadlo death.Tak nevím jestli Ti náš příspěvek k něčemu bude.A to jsme to auto kupovali s údajně repasovaným čerpadlem.
No Kendy,víš že mi nejsme vůbec žadní odborníci jako jiní,ale tohle nám dělalo to naše CT než jsme s ním zabrzdily ze zadu o auto před náma.100% jsme měli zasranou kostku.Pak jsem poslal Martinovi čerpadlo,načež když ho transplantoval do své "Tramvaje"volal mi,že je to čerpadlo death.Tak nevím jestli Ti náš příspěvek k něčemu bude.A to jsme to auto kupovali s údajně repasovaným čerpadlem. :-D
takze kostku z toho pocechraneho CT jsem si od lihunaku zakoupil a po instalaci do auta jasem se malem "posral" zlosti
auto se sice pomalu zvedlo ale neslo otocit volantem a ze zatky kostky tekla LHMa PROUDEM ...
nechapu ze pri demontazi byla kostka ok a najednou se doctu "100% jsme měli zasranou kostku."
takze kostku z toho pocechraneho CT jsem si od lihunaku zakoupil a po instalaci do auta jasem se malem "posral" zlosti
auto se sice pomalu zvedlo ale neslo otocit volantem a ze zatky kostky tekla LHMa PROUDEM ...
nechapu ze pri demontazi byla kostka ok a najednou se doctu "100% jsme měli zasranou kostku."
Já jsem Ti ale říkal,že jsme jeli koupit sadu na přetěsnění a ani jsme pro ní nedojeli!!!!!!!A s tím sis jí bral!Krom toho nám nikde netekla takže nevím kde se stala chyba při montáži.Navíc sis jí demontoval sám.To nemluvím o tom že si koupil kostku i s regulátotorem tlaku za litr,a zkus si kouit kostku na vrakáči.Vysolíš 1500 jen za ní,nepřetěsněnou a když se budeš cukat,řeknou Ti,že nová stojí v Citroenu 12000 a že stojí to stojí!
Takže pokud se nám snažíš udělat nějakou recenzi,posluž si!
Martin(Autodiagnostika)měl ode nás čerpadlo,o kterém jsem nevěděl, že je v prdeli,auto mu nešlo nahoru,volant neutáhl,ale takovéhle kecy jsem od něj nečetl.Myslím že jsi natolik inteligentní aby si věděl,že kupovat něco staršího je sázka do loterie.Ať z vrakáče,nebo jinde.
Já jsem Ti ale říkal,že jsme jeli koupit sadu na přetěsnění a ani jsme pro ní nedojeli!!!!!!!A s tím sis jí bral!Krom toho nám nikde netekla takže nevím kde se stala chyba při montáži.Navíc sis jí demontoval sám.To nemluvím o tom že si koupil kostku i s regulátotorem tlaku za litr,a zkus si kouit kostku na vrakáči.Vysolíš 1500 jen za ní,nepřetěsněnou a když se budeš cukat,řeknou Ti,že nová stojí v Citroenu 12000 a že stojí to stojí!
Takže pokud se nám snažíš udělat nějakou recenzi,posluž si!
Martin(Autodiagnostika)měl ode nás čerpadlo,o kterém jsem nevěděl, že je v prdeli,auto mu nešlo nahoru,volant neutáhl,ale takovéhle kecy jsem od něj nečetl.Myslím že jsi natolik inteligentní aby si věděl,že kupovat něco staršího je sázka do loterie.Ať z vrakáče,nebo jinde.
Mno tak dneska jsem skoro celej den lezl pod autem a pustil se rovnou i do problému který jsem psal v úvodu tohoto tématu.Příčín bylo hned několik.Z jedné trubky u kostky prosakovala LHM, stačilo ji přetáhnout.Čerpadlo jsem sice z preventivních důvodů taky vyměnil,ale nebyla to ta hlavní příčína.Za to pískání mohlo samo opotřebení klínového řemene,které nastalo v důsledku toho, že na LHM čerpadle úplně chyběl ten šroub který ho má držet! Nechápu jak se mohl někde uplně vyklepat a držet jen na napínáku!
Mno tak dneska jsem skoro celej den lezl pod autem a pustil se rovnou i do problému který jsem psal v úvodu tohoto tématu.Příčín bylo hned několik.Z jedné trubky u kostky prosakovala LHM, stačilo ji přetáhnout.Čerpadlo jsem sice z preventivních důvodů taky vyměnil,ale nebyla to ta hlavní příčína.Za to pískání mohlo samo opotřebení klínového řemene,které nastalo v důsledku toho, že na LHM čerpadle úplně chyběl ten šroub který ho má držet! Nechápu jak se mohl někde uplně vyklepat a držet jen na napínáku!
Čau Kendy.Nevím jak si teď daleko s tou tvojí poruchou,ale já bych to typoval jen a jen na tu kostku.Je sice hezký že je vyčištěná a přetěsněná,ale ty pístky které tam jsou, jsou už dávno vydřené a při tlaku kterýmu jsou vystavený se rádi šprajcujou a pak to auto děla takovýhle hověziny-ztuhlý řízení atd.Vysvětluje to i mokvající trubička kterou si na tý kostce přetahoval.Objeví se to zas.V podstatě to samé řeším taky.Už jsem jí dotahoval třikrát během asi 10000km.Bavil jsem se o tom s panem Sukem z Loun co dělá Citrouše a říkal že ta kostka nebo spíš ty pístky uvnitř,pokud jsou hodně obroušený dělají přesně takovej extrém co ty popisuješ.Já to budu řešit nejspíš nákupem nové kostky-stojí cca 7000
Čau Kendy.Nevím jak si teď daleko s tou tvojí poruchou,ale já bych to typoval jen a jen na tu kostku.Je sice hezký že je vyčištěná a přetěsněná,ale ty pístky které tam jsou, jsou už dávno vydřené a při tlaku kterýmu jsou vystavený se rádi šprajcujou a pak to auto děla takovýhle hověziny-ztuhlý řízení atd.Vysvětluje to i mokvající trubička kterou si na tý kostce přetahoval.Objeví se to zas.V podstatě to samé řeším taky.Už jsem jí dotahoval třikrát během asi 10000km.Bavil jsem se o tom s panem Sukem z Loun co dělá Citrouše a říkal že ta kostka nebo spíš ty pístky uvnitř,pokud jsou hodně obroušený dělají přesně takovej extrém co ty popisuješ.Já to budu řešit nejspíš nákupem nové kostky-stojí cca 7000 :-o
Tak tolik za ni teda nedam....mno ikdyz kdyz vezmu ze jsem ji delal uz celkem trikrat (behem cca 50 tis. km), tak to jsem skoro na polovine ceny Jenze ten bordel co je za ty leta v soustavě ji stejne zase casem zanese a proplachu v tomhle neverim. Ja spis premyslim jak ji uplne odbourat....
Tak tolik za ni teda nedam....mno ikdyz kdyz vezmu ze jsem ji delal uz celkem trikrat (behem cca 50 tis. km), tak to jsem skoro na polovine ceny :) Jenze ten bordel co je za ty leta v soustavě ji stejne zase casem zanese a proplachu v tomhle neverim. Ja spis premyslim jak ji uplne odbourat....
jojo.asi jedině tak jak říká Lennon.Tušim že už to kdysi někdo popisoval jak by se to dalo udělat.Potřeboval by si ještě regulátor z BX,ten má prý jen jeden vývod.Do podrobna to ale už nevim.
jojo.asi jedině tak jak říká Lennon.Tušim že už to kdysi někdo popisoval jak by se to dalo udělat.Potřeboval by si ještě regulátor z BX,ten má prý jen jeden vývod.Do podrobna to ale už nevim.