Ahoj, už se sice tady o tom zmiňoval LiPa1, ale dneska jsem otestoval funkci spínání a vypínání ventilů na nápravách. Stále se všude mluví o tom, jak u H2 vypíná každá náprava zvlášť, ale podle mě to není pravda. Sice jsem neměl možnost srovnat obě nápravy, neměl jsem led diody, ale měl jsem napíchlý pouze jeden měřák. A obě nápravy vypínají a zapínají jak při rozjezdu, tak při brždění. Samozřejmě i při náklonu, točení volantem a pod. Takže oproti H1 se to liší pouze funkcí při sportu, kdy nevypínají H ventily trvale, ale jen za přísnějších podmínek. Což mohu potvrdit, po přepnutí na SPORT se ventily vypínaly dost často, jen jsem po jakési křivé silnici 2 třídy. Takže tak asi.....
No a napadá Vás důvod této úpravy? Proč místo jednoho ventilu dva, když spínají ve stejných časech? Mě napadá jen jeden a to je větší jednoduchost. Určitě je lepší natáhnout dva dráty k samostatným ventilům u hydractivních koulí, než ovládat šoupátka hydraulicky. Jinak nevím......
Ahoj, už se sice tady o tom zmiňoval LiPa1, ale dneska jsem otestoval funkci spínání a vypínání ventilů na nápravách. Stále se všude mluví o tom, jak u H2 vypíná každá náprava zvlášť, ale podle mě to není pravda. Sice jsem neměl možnost srovnat obě nápravy, neměl jsem led diody, ale měl jsem napíchlý pouze jeden měřák. A obě nápravy vypínají a zapínají jak při rozjezdu, tak při brždění. Samozřejmě i při náklonu, točení volantem a pod. Takže oproti H1 se to liší pouze funkcí při sportu, kdy nevypínají H ventily trvale, ale jen za přísnějších podmínek. Což mohu potvrdit, po přepnutí na SPORT se ventily vypínaly dost často, jen jsem po jakési křivé silnici 2 třídy. :-) Takže tak asi.....
No a napadá Vás důvod této úpravy? Proč místo jednoho ventilu dva, když spínají ve stejných časech? Mě napadá jen jeden a to je větší jednoduchost. Určitě je lepší natáhnout dva dráty k samostatným ventilům u hydractivních koulí, než ovládat šoupátka hydraulicky. Jinak nevím......
Napadá mě jen, aby to stálo víc nervů a peněz, až je budeš měnit.Nejsou zrovna vzorm spolehlivisti.Už jsem jeden nechal měnit.V Elsamu to p.Šámal dělá cca 1500,-. Už nevím přesně
Napadá mě jen, aby to stálo víc nervů a peněz, až je budeš měnit.Nejsou zrovna vzorm spolehlivisti.Už jsem jeden nechal měnit.V Elsamu to p.Šámal dělá cca 1500,-. Už nevím přesně :-)
Taky bych řekl . Obě kontrolní LEDky zhasínají a rozsvěcí současně, ať brdzím, akceleruju, točím volantem ... a to jak na Normal, tak na Sport.
Taky bych řekl :-D. Obě kontrolní LEDky zhasínají a rozsvěcí současně, ať brdzím, akceleruju, točím volantem ... a to jak na Normal, tak na Sport.
Mno podle mě to plyne z funkce H2. H2 je i při sportovním režimu oproti H1 pohodlnější, protože ventily nejsou trvale sepnuty, ale spínají rychleji a za přísnějších podmínek, tak jak jsi správně zmínil. Podmínkou této funkce je ale rychlost sepnutí daných ventilů, která je podle mě pomocí ovládání elektriky mnohem rychlejší a přesněji dávkovatelná, než u ovládání přes hydraulický okruh.....toť má teorie.
Mno podle mě to plyne z funkce H2. H2 je i při sportovním režimu oproti H1 pohodlnější, protože ventily nejsou trvale sepnuty, ale spínají rychleji a za přísnějších podmínek, tak jak jsi správně zmínil. Podmínkou této funkce je ale rychlost sepnutí daných ventilů, která je podle mě pomocí ovládání elektriky mnohem rychlejší a přesněji dávkovatelná, než u ovládání přes hydraulický okruh.....toť má teorie.
Ventil je součást toho kovového bazmeku, co na něm drží hydractivní koule. Jdou k němu dva dráty a je tam dost blbý přístup.
Ale jelikož je ovládán elektricky, tak nejdřív změř, až se Ti bude zdát, že je zavřený, jestli k němu jde napětí od jednotky.
Ventil je součást toho kovového bazmeku, co na něm drží hydractivní koule. Jdou k němu dva dráty a je tam dost blbý přístup.
Ale jelikož je ovládán elektricky, tak nejdřív změř, až se Ti bude zdát, že je zavřený, jestli k němu jde napětí od jednotky.
Mám dotaz. Kde přesně najdu ten zadní ventil ? Vypadá to, že občas zůstane trvale vypnutý, tak bych ho chtěl zkontrolovat, ale nějak jsem ho, když jsem byl naposledy pod autem, nenašel. Jedná se o tu V6.
Mám dotaz. Kde přesně najdu ten zadní ventil ? Vypadá to, že občas zůstane trvale vypnutý, tak bych ho chtěl zkontrolovat, ale nějak jsem ho, když jsem byl naposledy pod autem, nenašel. Jedná se o tu V6.