Ahoj, všichni!Tak nyní potřebuji opět poradit.Před měsícem jsem natankoval tu super naftu ,podle ČOI je vše ok.Jenže, dělal jsem vstřiky i čerpadlo. Vše je v pořádku, ale motor mi stejně nenaskočí, vůbec se neotočí.Než se motor zastavil po ujetí cca 50 km z Prahy. Něco v něm šíleně mlátilo. Teď jsem měnil vstřiky, čerpadlo je ok, vstřiky také. Je tam určitě jiná a asi horší závada. Už si nevím rady, nechci auto vyhodit, motor má málo přes sto tisíc origo. Poradí mi tu někdo, prosím, co se tam mohlo ještě poškodit?Olej, voda atd.všeho dost.
Ahoj, všichni!Tak nyní potřebuji opět poradit.Před měsícem jsem natankoval tu super naftu ,podle ČOI je vše ok.Jenže, dělal jsem vstřiky i čerpadlo. Vše je v pořádku, ale motor mi stejně nenaskočí, vůbec se neotočí.Než se motor zastavil po ujetí cca 50 km z Prahy. Něco v něm šíleně mlátilo. Teď jsem měnil vstřiky, čerpadlo je ok, vstřiky také. Je tam určitě jiná a asi horší závada. Už si nevím rady, nechci auto vyhodit, motor má málo přes sto tisíc origo. Poradí mi tu někdo, prosím, co se tam mohlo ještě poškodit?Olej, voda atd.všeho dost.
to je dost složitý můžeš mít nějakym způsobem nakopaný ventily a pokud ti nesepne startér tak to mi dělalo relé startéru vždycky když mi auto zmoklo. je na počítači v motorovym prostoru vlevo je takový černý a široký.
zkus zkontrolovat vačku a ventily jestli tam něco neodešlo.
to je dost složitý můžeš mít nějakym způsobem nakopaný ventily a pokud ti nesepne startér tak to mi dělalo relé startéru vždycky když mi auto zmoklo. je na počítači v motorovym prostoru vlevo je takový černý a široký.
zkus zkontrolovat vačku a ventily jestli tam něco neodešlo.
Mě se stalo že praskla miska ventilu ventil spadl do spalovacího prostoru a bylo vymalováno....Hlava na sra*ky píst na sra*ky ojnice křivá motor na vyhození
Mě se stalo že praskla miska ventilu ventil spadl do spalovacího prostoru a bylo vymalováno....Hlava na sra*ky píst na sra*ky ojnice křivá motor na vyhození :(
vem si velkou racnu a zkus otocit primo klikou (u remenice) pokud ti to nepujde tak hotovo
vem si velkou racnu a zkus otocit primo klikou (u remenice) pokud ti to nepujde tak hotovo
Točil bych ale s neutrálem ..... aby nedošlo k chybné diagnostice ... či přejetému mehánikovi
Točil bych ale s neutrálem .....:palec aby nedošlo k chybné diagnostice ... či přejetému mehánikovi :-p
Radši bych to ani nezkoušel nahazovat. Rovnou bych zahájil rozborku sborku motoru, anebo sehnat jinej motor. Podle toho co opět pečlivě čtu v tvém topicu tak jsi asi zcela určitě zadřel motor. To si teda myslím já. Nebylo by od věci se mrknout do olejového filtru zda tam nemáš špony z ložisek či jiné části motoru, to samé vypustit olej a sundat vanu. No a pokud se má hypotéza potvrdí tak motor vymontovat a poslat Bursíkovi domu na ekologickou likvidaci. Oprava zadřeného motoru se už nevyplatí. Zdar Lebeda.
Radši bych to ani nezkoušel nahazovat. :-) Rovnou bych zahájil rozborku sborku motoru, anebo sehnat jinej motor. Podle toho co opět pečlivě čtu v tvém topicu tak jsi asi zcela určitě zadřel motor. To si teda myslím já. :-) Nebylo by od věci se mrknout do olejového filtru zda tam nemáš špony z ložisek či jiné části motoru, to samé vypustit olej a sundat vanu. No a pokud se má hypotéza potvrdí tak motor vymontovat a poslat Bursíkovi domu na ekologickou likvidaci. Oprava zadřeného motoru se už nevyplatí. Zdar Lebeda. :-)
To jsi mě opravdu potěšil.Jednou jsem natankoval jinde než v Nymburce.No co,když už se o tom píše.Tak určitě nedoporučuji tankovat v Praze u benzínky Petr -Českobrodská ul...Místo seta diesel vám tam napustí vražedný koktejl pro vaše miláčky.Samozřejmě pan majitel má vše dle ČOI v pořádku.A při kontaktu se vám vysměje do obličeje.
To jsi mě opravdu potěšil.Jednou jsem natankoval jinde než v Nymburce.No co,když už se o tom píše.Tak určitě nedoporučuji tankovat v Praze u benzínky Petr -Českobrodská ul...Místo seta diesel vám tam napustí vražedný koktejl pro vaše miláčky.Samozřejmě pan majitel má vše dle ČOI v pořádku.A při kontaktu se vám vysměje do obličeje.
šmarjá pano ty si do skvělého 2.5TD motoru natankoval ten jezeďáckej hnůj seta diesel???? Dieselový motor od svého vymyšlení a postavení spaluje NAFTU!!! A né hnojisko které kolem nafty jen proběhlo. Ale stále to neřeší tvojí závadu na motoru. Aby se na ní přišlo tak udělej to co ti radí autodiagnostika. Ručně otoč motorem. Pokud to pujde normálně tak dobrý. Pokud ne tak motor ven a jinej dovnitř.
šmarjá pano :-O ty si do skvělého 2.5TD motoru natankoval ten jezeďáckej hnůj seta diesel???? Dieselový motor od svého vymyšlení a postavení spaluje NAFTU!!! A né hnojisko které kolem nafty jen proběhlo. :-( Ale stále to neřeší tvojí závadu na motoru. Aby se na ní přišlo tak udělej to co ti radí autodiagnostika. Ručně otoč motorem. Pokud to pujde normálně tak dobrý. Pokud ne tak motor ven a jinej dovnitř. :-)
Hm, to jistě udělám, ale kde ho vzít že?Jeden sice mám, ale má 270 tisíc a prasklou hlavu motoru.
Hm, to jistě udělám, ale kde ho vzít že?Jeden sice mám, ale má 270 tisíc a prasklou hlavu motoru.
Kazdopadne z toho co uvadi neni problem zpusoben spatnou naftou. Spis bych si vsadil na preskoceny remen, nebo upadly ventil. Proste potkanej motor.
Kazdopadne z toho co uvadi neni problem zpusoben spatnou naftou. Spis bych si vsadil na preskoceny remen, nebo upadly ventil. Proste potkanej motor.:-(
Pěkné rady.Rozvody jsem dělal na 80 tisících, to snad řemen nepřeskočil jen tak.Spíš se asi přikláním k tomu ventilu, že bude na kaši. Tohle se mi nikdy nestalo a to jezdím s Citrošema od revoluce.První byl BX 1,9 GT, co jsem přivezl a dál to pokračovalo. Proto jsem teď z toho paf, taková závada na tak málo km a při stálé údržbě.No tak uvidíme, co se s tím dá dělat.Každopádně díky všem za rady.A jdu šetřit na opravu, pěkné vánoce budou.
Pěkné rady.Rozvody jsem dělal na 80 tisících, to snad řemen nepřeskočil jen tak.Spíš se asi přikláním k tomu ventilu, že bude na kaši. Tohle se mi nikdy nestalo a to jezdím s Citrošema od revoluce.První byl BX 1,9 GT, co jsem přivezl a dál to pokračovalo. Proto jsem teď z toho paf, taková závada na tak málo km a při stálé údržbě.No tak uvidíme, co se s tím dá dělat.Každopádně díky všem za rady.A jdu šetřit na opravu, pěkné vánoce budou.
mel jsem podobnou zavadu u 2.5 td vcetne toho bouchani. po demontazi hlavy bylo jasne. zadreny ventil a napasovany do pistu .spodek motoru dobrej .po vymene ventilu a pistu vcetne hlavy muze zase fongovat.otazkajestli se nevyplati sehnat novy motor po bouracce. o jednom vim. frolik c.t. 608507795 email sklenarstvi.frolik@seznam.cz
mel jsem podobnou zavadu u 2.5 td vcetne toho bouchani. po demontazi hlavy bylo jasne. zadreny ventil a napasovany do pistu .spodek motoru dobrej .po vymene ventilu a pistu vcetne hlavy muze zase fongovat.otazkajestli se nevyplati sehnat novy motor po bouracce. o jednom vim. frolik c.t. 608507795 email sklenarstvi.frolik@seznam.cz
Zdravím, mám jeden dotaz a nechci zakládat nové téma, tak to píšu sem. Zajímalo by mě, jestli se dá sehnat na dvěapůli vrstvené plechové těsnění pod hlavu, jako má 2,1. Všude, co jsem zatím zkoumal mají jen měkké, nebo to z katalogu není dost jasné, tak se ptám, jestli už to někdo neřešil.
Zdravím, mám jeden dotaz a nechci zakládat nové téma, tak to píšu sem. Zajímalo by mě, jestli se dá sehnat na dvěapůli vrstvené plechové těsnění pod hlavu, jako má 2,1. Všude, co jsem zatím zkoumal mají jen měkké, nebo to z katalogu není dost jasné, tak se ptám, jestli už to někdo neřešil.