Ahoj lidi. Včera se mi stal problem. Z vyfuku když přidám plyn jde mi černy kouř. že pomalu nevidím ve zpětném zrcátku auto. Ztratil vykon. Turbo si myslím zapína ,nevím jistě teda. poradte mi někdo prosím.Nebo nápady.
Ahoj lidi. Včera se mi stal problem. Z vyfuku když přidám plyn jde mi černy kouř. že pomalu nevidím ve zpětném zrcátku auto. Ztratil vykon. Turbo si myslím zapína ,nevím jistě teda. poradte mi někdo prosím.Nebo nápady.
16.09.2012 09:27 -
Re: Ztráta vykonu a černy kouř při pridání plynu
Mne takto praskla hadica od turba,ak by mal niekto nahradnu tak kupim,take kratke koleno pod sacim potrubim ,pri kryte vodnej pumpy.Tiez je bez vykonu,turbo piska a z vyfuku cierny dym.
Mne takto praskla hadica od turba,ak by mal niekto nahradnu tak kupim,take kratke koleno pod sacim potrubim ,pri kryte vodnej pumpy.Tiez je bez vykonu,turbo piska a z vyfuku cierny dym.
16.09.2012 15:59 -
Já bych to v tvém případě moc netočil a opravil co nejdříve nebo se ti to turbo rozlítne.
Já bych to v tvém případě moc netočil a opravil co nejdříve nebo se ti to turbo rozlítne.
16.09.2012 23:48 -
Re: zrcátku auto. Ztratil vykon. Turbo si myslím zapína ,nevím jistě teda. poradte mi někdo prosím.
Aha. 2,5td. Tak na tvuj motor mam vsecko co potrebujes. Turbo, cerpadlo... Len bych to musel rozebrat
Aha. 2,5td. Tak na tvuj motor mam vsecko co potrebujes. Turbo, cerpadlo... Len bych to musel rozebrat:-d
17.09.2012 07:27 -
JJ. lidicky. uz jsem to dal mechanikovy a dal jsem mu tipy od vás . jinak vám zde mužu rict ze xm je bomba auto. a nebudete mi verit ale jezdim na olej z teska, kdyz je akce 24,9O,-. a uz pet mesicu na petrolej. co se tyce vykonu na tu dvaapulku to neni zas tak poznat. auto jsem koupil od kamarada ktery tahal auta z nemecka s tim.takze jsem vedel do ceho jdu.a co se tyce spotreby tak jsem na nejakech 6l prumerne. 110 - 12O kmh. jsem securitak a delam filmy , osobky ,festivaly tak auto je mym druhym domovem. XM je na tuhle praci uplne idealni kara.vejde se tam pet lidi i s baglama.travim v aute mraky hodin. a muzu vam rict ze kara je k nezaplaceni.kdyz jsem ho kupoval smali se mi kluci. jenze pak jim sklaplo. spotreba , palivo a jen kroutej hlavou. chtel jsem dodat ze to jeste jezdi na pouzitej olej ze stanku. jen precedit. zkusenost ? vyjezdit olej do trech nedel. a nedavat ho pod 4 - 6 stupnu.pak zacina tuhnout.nebo redit s naftou.co se tyce oprav jsou o 5O-60 procent levnejsi nez u novych aut. Co si budem povidat v dnesni dobe,ze. Jinak dekuji za radu a dam vedet jak to dopadlo s opravou. XMÁCI nedejte se !
JJ. lidicky. uz jsem to dal mechanikovy a dal jsem mu tipy od vás . :-) jinak vám zde mužu rict ze xm je bomba auto. a nebudete mi verit ale jezdim na olej z teska, kdyz je akce 24,9O,-. a uz pet mesicu na petrolej. co se tyce vykonu na tu dvaapulku to neni zas tak poznat. auto jsem koupil od kamarada ktery tahal auta z nemecka s tim.takze jsem vedel do ceho jdu.a co se tyce spotreby tak jsem na nejakech 6l prumerne. 110 - 12O kmh. jsem securitak a delam filmy , osobky ,festivaly tak auto je mym druhym domovem. XM je na tuhle praci uplne idealni kara.vejde se tam pet lidi i s baglama.travim v aute mraky hodin. a muzu vam rict ze kara je k nezaplaceni.kdyz jsem ho kupoval smali se mi kluci. jenze pak jim sklaplo. spotreba , palivo a jen kroutej hlavou. chtel jsem dodat ze to jeste jezdi na pouzitej olej ze stanku. jen precedit. zkusenost ? vyjezdit olej do trech nedel. a nedavat ho pod 4 - 6 stupnu.pak zacina tuhnout.nebo redit s naftou.co se tyce oprav jsou o 5O-60 procent levnejsi nez u novych aut. Co si budem povidat v dnesni dobe,ze. Jinak dekuji za radu a dam vedet jak to dopadlo s opravou. XMÁCI nedejte se !
17.09.2012 08:22 -
Re: zrcátku auto. Ztratil vykon. Turbo si myslím zapína ,nevím jistě teda. poradte mi někdo prosím.
Tak to je jenom dobře .Jinak děkuji za info. Já mám dohromady s kolegou ještě dva a pul xm na nahradní dily. Ale tohle info se hodí každopádně. ted ješte musím dát chladič do svyho ,ale asi koupím novej ,protože už nemáme z náhradních aut. Ze dvou jsem udelal jeden a ten začal taky tect. tak dám asi novej a bude klid na nějakej čas.I když možná jestli máš chladič (dobrej) Tak bych mohl zauvažovat . Bylo by to asi levnější než nový.A ted koukám na mapu kde bydlíš. 27 jedu do Dunajské stredy . Tak pošpekuluju.
Tak to je jenom dobře :-).Jinak děkuji za info. Já mám dohromady s kolegou ještě dva a pul xm na nahradní dily. Ale tohle info se hodí každopádně. ted ješte musím dát chladič do svyho ,ale asi koupím novej ,protože už nemáme z náhradních aut. Ze dvou jsem udelal jeden a ten začal taky tect. tak dám asi novej a bude klid na nějakej čas.I když možná jestli máš chladič (dobrej) Tak bych mohl zauvažovat . Bylo by to asi levnější než nový.A ted koukám na mapu kde bydlíš. 27 jedu do Dunajské stredy . Tak pošpekuluju. :-)
17.09.2012 12:00 -
Jestli ten chladic nebude pasovat mne, tak ti ho pustim. Ale naj problem je vymontovat. Fakt nemam na to cas. Moje auto uz mnelo byt touto dobou v plnke a pripravene na lakovani a zatim je na nem dorobene len lizatko a denni svetla
Jestli ten chladic nebude pasovat mne, tak ti ho pustim. Ale naj problem je vymontovat. Fakt nemam na to cas. Moje auto uz mnelo byt touto dobou v plnke a pripravene na lakovani a zatim je na nem dorobene len lizatko a denni svetla :-((((
17.09.2012 12:38 -
jj. to neni problem. hlavne v klidku. uz jsem se naucil nic nelamat pres koleno
jj. to neni problem. hlavne v klidku. uz jsem se naucil nic nelamat pres koleno :-)
17.09.2012 21:01 -
no jestli jezdis na olej a podobne, tak to mohlo odnest i cerpadlo...
zkousel jsi tam nalit cistou naftu?
no jestli jezdis na olej a podobne, tak to mohlo odnest i cerpadlo...
zkousel jsi tam nalit cistou naftu?
18.09.2012 08:01 -
Do motorů s rotačním čerpadlem jezdit na olej je vražda. Tohle se dlouhodobě ještě dalo u starých motorů s řadovým čerpadlem, ale ne u těchto... Takto se mi projevovalo též odešlé naftové čerpadlo, odešlo z ničeho nic (a to jsem na tyhle sračky nejezdil).
Modli se, aby to fakt nebylo čerpadlo.
Jen pro informaci:
00001921E7 VSTŘ ČERP VÝMĚN 45 036,00 CZK
A dle toho přistupují i v diesel servisech s opravou takového čerpadla... Jen za test si řeknou 5000 Kč...
Ale abych taky jen nestrašil... Tohle to může dělat i tzv. referenční vstřikovač. Najdi mezi vstřikovači ten, ze kterého vede kabel. Bývá obvykle na prvním nebo druhém válci od rozvodů. Rozpoj konektor a zkus v něm změřit odpor. Pokud tam bude odpor "nekonečný", je v háji. Pokud bude mít nějaký odpor (tuším, že by měl být okolo 100 kOhm), je zdravý.
Do motorů s rotačním čerpadlem jezdit na olej je vražda. Tohle se dlouhodobě ještě dalo u starých motorů s řadovým čerpadlem, ale ne u těchto... Takto se mi projevovalo též odešlé naftové čerpadlo, odešlo z ničeho nic (a to jsem na tyhle sračky nejezdil).
Modli se, aby to fakt nebylo čerpadlo.
Jen pro informaci:
00001921E7 VSTŘ ČERP VÝMĚN 45 036,00 CZK
A dle toho přistupují i v diesel servisech s opravou takového čerpadla... Jen za test si řeknou 5000 Kč...
Ale abych taky jen nestrašil... Tohle to může dělat i tzv. referenční vstřikovač. Najdi mezi vstřikovači ten, ze kterého vede kabel. Bývá obvykle na prvním nebo druhém válci od rozvodů. Rozpoj konektor a zkus v něm změřit odpor. Pokud tam bude odpor "nekonečný", je v háji. Pokud bude mít nějaký odpor (tuším, že by měl být okolo 100 kOhm), je zdravý.
18.09.2012 10:54 -
JJ. Mate mozná pravdu stěma palivama. Kdyby na to nejezdil někdo jiný, tak bych se na to vykašlal. Zkusil jsem to ,to je pravda. Jinak kdybych neměl na náhradni díly jiný xm tak bych si to asi rozmysel.Sešlo se mi toho najednou moc.Chladic, vyfuk jsem utrhl na festáku (pracovně) a když to chci dát opravit tak to začlo kourit. Jako Startuje to porád stejně, napoprvé bez problému.Normálně přede. Tak uvidím.Mechanik se mi nato tenhle týden vrhne.Na ten olej to jezdi cca tak tri roky.Tak ted se to mohlo ozvat. Motor ma najeto 380tis. Tak ma právo si něco vymyslet, že nepujde . Ale jinak diky za rady . Přepošlu mechanikovi nápadíky a dám vědět.
JJ. Mate mozná pravdu stěma palivama. Kdyby na to nejezdil někdo jiný, tak bych se na to vykašlal. Zkusil jsem to ,to je pravda. Jinak kdybych neměl na náhradni díly jiný xm tak bych si to asi rozmysel.Sešlo se mi toho najednou moc.Chladic, vyfuk jsem utrhl na festáku (pracovně) a když to chci dát opravit tak to začlo kourit. Jako Startuje to porád stejně, napoprvé bez problému.Normálně přede. Tak uvidím.Mechanik se mi nato tenhle týden vrhne.Na ten olej to jezdi cca tak tri roky.Tak ted se to mohlo ozvat. Motor ma najeto 380tis. Tak ma právo si něco vymyslet, že nepujde :-). Ale jinak diky za rady . Přepošlu mechanikovi nápadíky a dám vědět.
03.10.2012 07:14 -
Tak je to tady . Probíhá výměna motoru . Vše ok . Asi zapečené kroužky . Jinak turbo a vstrikovací čerpadlo je dobrý. No po 390000 tis.km ma holka nárok na mladší motor.
Tak je to tady . Probíhá výměna motoru . Vše ok . Asi zapečené kroužky . Jinak turbo a vstrikovací čerpadlo je dobrý. No po 390000 tis.km ma holka nárok na mladší motor.
06.10.2012 23:50 -
Ještě ne,až budu mít čas tak řeknu mechanikovi aby se kouknul na střeva. Jinak tam pujde motor kterej ma najeto, jsetli si to pamatuju 190tis. tak by mi to mohlo vydržet nějakej čásek. Jak budu mít nějaké info napíšu sem.
Ještě ne,až budu mít čas tak řeknu mechanikovi aby se kouknul na střeva. Jinak tam pujde motor kterej ma najeto, jsetli si to pamatuju 190tis. tak by mi to mohlo vydržet nějakej čásek. Jak budu mít nějaké info napíšu sem.
07.10.2012 09:37 -
tím olejem to asi nebude.jezdím na to asi rok a půl a jede to skvěle a levně.
Vždycky má nějakej supermarket akci.
2,5 td sežere všecko.
tím olejem to asi nebude.jezdím na to asi rok a půl a jede to skvěle a levně.
Vždycky má nějakej supermarket akci.
2,5 td sežere všecko.
07.10.2012 12:57 -
Já si taky říkám že tím olejem to nebude. A já do toho dávám ješte petrolej.A ptal jsem se na to kluka co to dává do sharana už přes rok.Tak mi ríká že tím by to taky nemělo být. Tak nevim nevim. Jsem samozřejmě na pochybách ale přece jenom zatím vítězí cena těchto paliv. Pořád ušetřím na nadrží 1500 až 1800 na nádrži. A já toho najezdím docela dost. No uvidíme co mi na to řekne mechanik.
Já si taky říkám že tím olejem to nebude. A já do toho dávám ješte petrolej.A ptal jsem se na to kluka co to dává do sharana už přes rok.Tak mi ríká že tím by to taky nemělo být. Tak nevim nevim. Jsem samozřejmě na pochybách ale přece jenom zatím vítězí cena těchto paliv. Pořád ušetřím na nadrží 1500 až 1800 na nádrži. A já toho najezdím docela dost. No uvidíme co mi na to řekne mechanik.
08.10.2012 18:47 -
Motor to sice sežere, ale naftovému čerpadlu se to nelíbí.
Ale už nebudu s tímto vymrzovat. Přeji mnoho šťastných kilometrů.
Motor to sice sežere, ale naftovému čerpadlu se to nelíbí. ;-)
Ale už nebudu s tímto vymrzovat. :palec Přeji mnoho šťastných kilometrů.:-)