Ještě jsme nevyřešili problém u kamarádova XM,s padající zádí při brždění,a vyskytl se problém u mě.Z ničeho nic mi nejde řadit.¨Zpátečku nezařadím skoro vůbec,přitom spojka se jeví normálně.Pedál neztvrdl.A ani po doštelování žádná změna.Lamela se jeví,že vystavuje,když se totiž podaří zařadit,auto stojí a nepopojíždí.Teď má laická otázka.Není možné,že se něco podělalo v převodovce?Myslím jestli se to už někomu nestalo.Jako by se rozházely rychlosti.Někdy to totiž řadí normálně.Táhla od řadící páky vypadají také normálně.Ptám se jestli není na převodovce někde nějaká kulisa,jako bývala na škodovce?Odcházel v ní ten palec co řadil rychlosti.Vím že XM není škodovka,ale nějak se mi nechce jen tak sundavat převodovka a kontrolovat přítlačák a vše ostatní.Děkuji za odpovědi i za úvahy.Snad k něčemu dojdem.Existuje nějaký nákres převodovky?
Ještě jsme nevyřešili problém u kamarádova XM,s padající zádí při brždění,a vyskytl se problém u mě.Z ničeho nic mi nejde řadit.¨Zpátečku nezařadím skoro vůbec,přitom spojka se jeví normálně.Pedál neztvrdl.A ani po doštelování žádná změna.Lamela se jeví,že vystavuje,když se totiž podaří zařadit,auto stojí a nepopojíždí.Teď má laická otázka.Není možné,že se něco podělalo v převodovce?Myslím jestli se to už někomu nestalo.Jako by se rozházely rychlosti.Někdy to totiž řadí normálně.Táhla od řadící páky vypadají také normálně.Ptám se jestli není na převodovce někde nějaká kulisa,jako bývala na škodovce?Odcházel v ní ten palec co řadil rychlosti.Vím že XM není škodovka,ale nějak se mi nechce jen tak sundavat převodovka a kontrolovat přítlačák a vše ostatní.Děkuji za odpovědi i za úvahy.Snad k něčemu dojdem.Existuje nějaký nákres převodovky? :-( :-(
Mno ono to dost dobře popsat nejde, ale uvnitř si myslím že ta převodovka je řešená celkem dobře a fortelně, ikdyž samozřejmě není vyloučeno že se tam něco po (táhlo, čep atd..). Někde mám i výkresy, ještě z doby kdy jsem vymýšlel ten šestikvalt.Mrknu po nich. Být tebou bych ale zkusil odpojit řazení a za pomoci někoho kdo ti vyšlápne spojku zařadit rukou.U 2.1TD se to nechá, místo tam je sice tak tak, ale když si nadvakrát zlomíš ruku tak se tam dostaneš.Je pravda jak píše Martin, že na dieslech ty kloubky díky vibracím dostávaj pěknej záhul a rádi odchází.A taky rád zlobí ten velkej kloub co je u nápravnice, který drží celou tyč řazení....
Mno ono to dost dobře popsat nejde, ale uvnitř si myslím že ta převodovka je řešená celkem dobře a fortelně, ikdyž samozřejmě není vyloučeno že se tam něco po (táhlo, čep atd..). Někde mám i výkresy, ještě z doby kdy jsem vymýšlel ten šestikvalt.Mrknu po nich. Být tebou bych ale zkusil odpojit řazení a za pomoci někoho kdo ti vyšlápne spojku zařadit rukou.U 2.1TD se to nechá, místo tam je sice tak tak, ale když si nadvakrát zlomíš ruku tak se tam dostaneš.Je pravda jak píše Martin, že na dieslech ty kloubky díky vibracím dostávaj pěknej záhul a rádi odchází.A taky rád zlobí ten velkej kloub co je u nápravnice, který drží celou tyč řazení....
koukni se v jakem stavu mas ty radici tahla..podobnej problem jsem mel i ja na sve tramvaji....koupil jsem vse komplet nove a mam klid
koukni se v jakem stavu mas ty radici tahla..podobnej problem jsem mel i ja na sve tramvaji....koupil jsem vse komplet nove a mam klid
Hned jak se oteplí tak na to mrknu.V garáži,jak bývá zvykem,není k hnutí.A XM se mi tam stejně asi nevejde.Mám garáš širokou,ale krátkou.Děkuji. :lol:
Hned jak se oteplí tak na to mrknu.V garáži,jak bývá zvykem,není k hnutí.A XM se mi tam stejně asi nevejde.Mám garáš širokou,ale krátkou.Děkuji. :lol:
Mno ono totiž není nová lamela jako nová lamela. Záleží na tom kolik do toho člověk chce investovat a pokud si zvolí repasovanou lamelu, tak má sice nové obložení a novou pružinu, ale kvalita je bohužel většinou nevalná a ten rozdíl třech tisíc oproti originál valeu se podle mě nevyplatí kvůli podobným problémům a dvojí práci riskovat.
Mno ono totiž není nová lamela jako nová lamela. Záleží na tom kolik do toho člověk chce investovat a pokud si zvolí repasovanou lamelu, tak má sice nové obložení a novou pružinu, ale kvalita je bohužel většinou nevalná a ten rozdíl třech tisíc oproti originál valeu se podle mě nevyplatí kvůli podobným problémům a dvojí práci riskovat.
Tak to bylo lamelou.Prasklo v ní jedno péro,které se pak šmelcovalo o přítlačák.Tak proto to někdy řadilo a někdy ne.Jen mě štve,že ta lamela tam byla sotva rok.Také nebyla vůbec sjetá,jen to péro.Ale díky,zde umístěnému návodu,proběhla výměna hladce.Proto všem děkuji.Už zase Lítám... Do teď jsem jezdil unem,tak proto ten výraz"lítám" :lol: :lol:
Tak to bylo lamelou.Prasklo v ní jedno péro,které se pak šmelcovalo o přítlačák.Tak proto to někdy řadilo a někdy ne.Jen mě štve,že ta lamela tam byla sotva rok.Také nebyla vůbec sjetá,jen to péro.Ale díky,zde umístěnému návodu,proběhla výměna hladce.Proto všem děkuji.Už zase Lítám... Do teď jsem jezdil unem,tak proto ten výraz"lítám" :lol: :-D :lol:
Tak to bych jim hodil tu lamelu na hlavu jako reklamaci a asi bych se hodně vztekal že to budu dělat dvakrát .....
Tak to bych jim hodil tu lamelu na hlavu jako reklamaci a asi bych se hodně vztekal že to budu dělat dvakrát .....
Nová stála jen 1500kč.A já byl rád,že zase jezdím.Jak si zvykneš na XM pak ti je bez něj nedobře,ale to tobě asi psát nemusím.Jen jsem už koupil jiného výrobce.Jen si teď nevzpomenu na jméno.Musel bych se jít kouknout na obal.Ale to teď není důležité...Hlavně,že jezdím. :lol: :lol:
Nová stála jen 1500kč.A já byl rád,že zase jezdím.Jak si zvykneš na XM pak ti je bez něj nedobře,ale to tobě asi psát nemusím.Jen jsem už koupil jiného výrobce.Jen si teď nevzpomenu na jméno.Musel bych se jít kouknout na obal.Ale to teď není důležité...Hlavně,že jezdím. :lol: :-D :lol:
Vona se prodává lamela samostatně? Nechci šťourat, ale já spojku vždy kupoval v sadě , což mi přišlo logický, když už to rozeberu, tak to vyměnim všechno.
Vona se prodává lamela samostatně? Nechci šťourat, ale já spojku vždy kupoval v sadě :-) , což mi přišlo logický, když už to rozeberu, tak to vyměnim všechno.
Já poprvé měnil samozřejmě celou sadu.Né jen lamelu.Tu samotnou lamelu jsem měnil až když ta od valea odešla.A 1500kč stála,ale jak jsem již napsal nebyla od valea.Tu jsem už nechtěl.Myslím,že by se tak zachoval každý.
Já poprvé měnil samozřejmě celou sadu.Né jen lamelu.Tu samotnou lamelu jsem měnil až když ta od valea odešla.A 1500kč stála,ale jak jsem již napsal nebyla od valea.Tu jsem už nechtěl.Myslím,že by se tak zachoval každý. :-)
Jo, nechá se sehnat i samostatně, stejně jako ložisko a přítlačák, ale u XMka bych to rozhodně vždy měnil komplet, navíc to vyjde i levněji než to pak stejně kupovat celý ale po dílech. A absolvovat to dvakrát, pěkně děkuju, ale nechci.....
Jo, nechá se sehnat i samostatně, stejně jako ložisko a přítlačák, ale u XMka bych to rozhodně vždy měnil komplet, navíc to vyjde i levněji než to pak stejně kupovat celý ale po dílech. A absolvovat to dvakrát, pěkně děkuju, ale nechci.....
noje slova jen jsem to nechtel psat "nahlas" aby zase nebyla nejake bezpredmetna diskuse
@Lenon
noje slova jen jsem to nechtel psat "nahlas" aby zase nebyla nejake bezpredmetna diskuse :-)
Hele, koukám, že se Martin učí trochu krotit a radši chvíli počká, než to někdo řekne za něj.
:-) Hele, koukám, že se Martin učí trochu krotit a radši chvíli počká, než to někdo řekne za něj. :-D
Vím,určitě máte oba ve všem pravdu,ale já potřeboval nutně auto.Na reklamaci nebyl čas.Ve fiatu se opravdu dlouho jezdit nedá.
Vím,určitě máte oba ve všem pravdu,ale já potřeboval nutně auto.Na reklamaci nebyl čas.Ve fiatu se opravdu dlouho jezdit nedá. :-D
jestli budes mit malinko krivej pritlacak tak se ti sjede jakokoliv lamela stejne znovu
jestli budes mit malinko krivej pritlacak tak se ti sjede jakokoliv lamela stejne znovu :-(
Mno podle mě je ideální to koupit jako komplet a v případě závady to jako komplet taky reklamovat/vyměnit z důvodu co uvádí Martin. jinak já osobně mám dodavatele ND co tvrdí že mi ji vyreklamuje ikdybych ji do dvou let opotřeboval normálním provozem....naštěstí jsem teda zatím u žádného dílu u něj tohle uplatnit nemusel
Mno podle mě je ideální to koupit jako komplet a v případě závady to jako komplet taky reklamovat/vyměnit z důvodu co uvádí Martin. jinak já osobně mám dodavatele ND co tvrdí že mi ji vyreklamuje ikdybych ji do dvou let opotřeboval normálním provozem....naštěstí jsem teda zatím u žádného dílu u něj tohle uplatnit nemusel :-D