Cau panove, potreboval bych prosim poradit s par vecma..
1. Akorat sem prijel od servisaka s tim, ze mi na Y3 naplnit klimu nemuze kuli nakejm eu smernicicm (plneni freonem). Tzn nevite pls nekdo zda a kde se da jeste do starejch typu klima naplnit?
2. prestal fungovat palubni pocitac. nemeri spotrebu a dojezd jinak fungujejednou se rozbeh pak zas dlouho nic - z toho usuzuju snad na problem v kabelech. Zaroven mi nevim proc nesviti svetla ve dverich, hlavni svetlo v aute a v kufru - jak kdyby v haji cely okruh. pojistky to nejsou. Takze nevite o nekom, kdo tyhle elektrice jeste rozumi a umi prosim??
Vse ideal Praha ci okoli
mam 2,1 TD 92 diky moc za pomoc
Cau panove, potreboval bych prosim poradit s par vecma..
1. Akorat sem prijel od servisaka s tim, ze mi na Y3 naplnit klimu nemuze kuli nakejm eu smernicicm (plneni freonem). Tzn nevite pls nekdo zda a kde se da jeste do starejch typu klima naplnit?
2. prestal fungovat palubni pocitac. nemeri spotrebu a dojezd jinak funguje:-)jednou se rozbeh pak zas dlouho nic - z toho usuzuju snad na problem v kabelech. Zaroven mi nevim proc nesviti svetla ve dverich, hlavni svetlo v aute a v kufru - jak kdyby v haji cely okruh. pojistky to nejsou. Takze nevite o nekom, kdo tyhle elektrice jeste rozumi a umi prosim??:-)
Vse ideal Praha ci okoli;)
mam 2,1 TD 92 diky moc za pomoc;)
Na 2,1TD rv. 92 palubák? To už tam máš Lucase? Vidím prvně.
Co se týče světla, jde Ti proud do spínačů ve dveřích?
Klima se dnes plní chladivem R134a, které se dá dát i do starších systémů. Plnohodnotná náhrada za freon.
Na 2,1TD rv. 92 palubák? To už tam máš Lucase? Vidím prvně. :-)
Co se týče světla, jde Ti proud do spínačů ve dveřích?
Klima se dnes plní chladivem R134a, které se dá dát i do starších systémů. Plnohodnotná náhrada za freon.
no on je to puvodne 3.0 predelanej legal na 2.1 prave, ze proud tam nejde:/ svetylka ve dverich nesvitej, cidla na spinani centralniho osvetleni nejdou a to samo o osbe taky nesviti ani po manualnim zapnuti. navic svetlo v kufru taky nejde a kdyz sme ho s kamosem zkopuseli rozchodit tak svitilo jen se zavrenejma dverma pri nastartovanym motorudocela haluz..pojistky jsou ok..
ten palubni pocitac znacku nevim bohuzel:-/ a uz vubec nevim jak bych to mel opravovat
za tu klimu dik
no on je to puvodne 3.0 predelanej legal na 2.1 ;-) prave, ze proud tam nejde:/ svetylka ve dverich nesvitej, cidla na spinani centralniho osvetleni nejdou a to samo o osbe taky nesviti ani po manualnim zapnuti. navic svetlo v kufru taky nejde a kdyz sme ho s kamosem zkopuseli rozchodit tak svitilo jen se zavrenejma dverma pri nastartovanym motoru:-)docela haluz..pojistky jsou ok..
ten palubni pocitac znacku nevim bohuzel:-/ a uz vubec nevim jak bych to mel opravovat:-)
za tu klimu dik;-)
Nekupoval od Tebe náhodou někdo v lednu příčníky na XM? Jestli jo, byl jsem to já.
A do pojistky na osvětlení Ti jde proud nebo ne? Asi to bude chtít jít po kabelech, ale alespoň to řekne, jestli je problém před pojistkovkou (v pojistkovce, třeba vypálená patice) nebo za.
S tím PP bohužel neporadím. Kdybys měl Lucase, na toho mám schémata, Ale jak to je u Bosche, jestli ho máš, to netuším (zvlášť, jestli tam jsou ty průtokoměry atd.).
Nekupoval od Tebe náhodou někdo v lednu příčníky na XM? Jestli jo, byl jsem to já. :)
A do pojistky na osvětlení Ti jde proud nebo ne? Asi to bude chtít jít po kabelech, ale alespoň to řekne, jestli je problém před pojistkovkou (v pojistkovce, třeba vypálená patice) nebo za.
S tím PP bohužel neporadím. Kdybys měl Lucase, na toho mám schémata, Ale jak to je u Bosche, jestli ho máš, to netuším (zvlášť, jestli tam jsou ty průtokoměry atd.).
Zdar páni.Po předělání na 2.1 ten PP chodil?Též bych to viděl prvně.Ale,pravda je,že diesly s mech čerpadlem i benzíny s karburátorem PP opravdu měly,celkem by mě to zajímalo.Nikoliv ale s průtokoměry.Mělo by to fungovat na hodnotě podtlaku v sání versus míra sešlápnutí plynového pedálu.To obojí snímáno a sloučeno v elektrickou informaci.U topáka by to šlo těmi průtokoměry,viděli jste to někdo?
Na PP se ti objevují tři pomlčky,nebo dvě blikající?
Zdar páni.Po předělání na 2.1 ten PP chodil?Též bych to viděl prvně.Ale,pravda je,že diesly s mech čerpadlem i benzíny s karburátorem PP opravdu měly,celkem by mě to zajímalo.Nikoliv ale s průtokoměry.Mělo by to fungovat na hodnotě podtlaku v sání versus míra sešlápnutí plynového pedálu.To obojí snímáno a sloučeno v elektrickou informaci.U topáka by to šlo těmi průtokoměry,viděli jste to někdo?
Na PP se ti objevují tři pomlčky,nebo dvě blikající?
No kluci jestli ten PP po predelani chodil nevim, uz jsem to takhlekoupil a predchozi majitel taky. vetsinou blikaji tri pomlcky (az na posledni hodnotu, tusim dojezd ci co, ten ukazuje spravne..) nekdy se ovsem rozsviti cisla, teda konkretne 0.0 a dvakrat se mi prave stalo, ze to ukazovalo naky hodnoty a docela realny, ale fungovalo to jen chvili..Prave z techto poznatku jsem usoudil, ze ten pocitac treba funguje, jen ma nekde spatne kontakty..Bohuzel nejsem mechanik, natoz elektrikar, hlavne fanda, takze spis shanim nekoho, kdo tomu jeste rozumi a kdo by se na to dokazal podivat..
jinak to Majk.z jj jsem to ja, co ti prodaval ty pricniky jinak pojictky jsou u toho okruhu v pohodi.alespon to tak vypada..po kabelech se mi jit nechce, stejny pripad jako vyse, spis se poptavam po nekom, kdo by to zvladl..?
Hezkej den!
No kluci:-) jestli ten PP po predelani chodil nevim, uz jsem to takhlekoupil a predchozi majitel taky. vetsinou blikaji tri pomlcky (az na posledni hodnotu, tusim dojezd ci co, ten ukazuje spravne..) nekdy se ovsem rozsviti cisla, teda konkretne 0.0 :-) a dvakrat se mi prave stalo, ze to ukazovalo naky hodnoty a docela realny, ale fungovalo to jen chvili..Prave z techto poznatku jsem usoudil, ze ten pocitac treba funguje, jen ma nekde spatne kontakty..Bohuzel nejsem mechanik, natoz elektrikar, hlavne fanda, takze spis shanim nekoho, kdo tomu jeste rozumi a kdo by se na to dokazal podivat..;-)
jinak to Majk.z jj jsem to ja, co ti prodaval ty pricniky:-) jinak pojictky jsou u toho okruhu v pohodi.alespon to tak vypada..po kabelech se mi jit nechce, stejny pripad jako vyse, spis se poptavam po nekom, kdo by to zvladl..?:-)
Hezkej den!
Blikající pomlčky,to je úplná mrtvice-nezapojeno.To samé platí pro občasné nuly.No ale jestli tam byl ten motor vepchán,může být s Epicem.máš el. ,nebo mech. čerpadlo?
Blikající pomlčky,to je úplná mrtvice-nezapojeno.To samé platí pro občasné nuly.No ale jestli tam byl ten motor vepchán,může být s Epicem.máš el. ,nebo mech. čerpadlo?
Tam spíš jsem myslel, jestli Ti do pojistky jde napětí nebo ne. Pokud ano a není prasklá pojistka, tak je problém za pojistkou, pokud tam napětí nejde, je problém před pojistkou. U obou případů může být např vypálená patice v pojistkovce.
Co se týče PP, tak jestli je to takto, je to pozůstatek z 3.0 a jestli v autě není Lucas, ale Bosch, tak to nebude úplně jednoduché, ho zapojit, aby fachal. Ale myslím si správně, že se nikdo nepachtil s tím tam nacpat Lucase? Bosch je samozřejmě o dost jednodušší nainstalovat (myslím z hlediska elektroinstalace).
Tam spíš jsem myslel, jestli Ti do pojistky jde napětí nebo ne. Pokud ano a není prasklá pojistka, tak je problém za pojistkou, pokud tam napětí nejde, je problém před pojistkou. U obou případů může být např vypálená patice v pojistkovce.
Tady je schéma: http://oldipcxm.free.fr/schematek/550-1.pdf
Co se týče PP, tak jestli je to takto, je to pozůstatek z 3.0 a jestli v autě není Lucas, ale Bosch, tak to nebude úplně jednoduché, ho zapojit, aby fachal. Ale myslím si správně, že se nikdo nepachtil s tím tam nacpat Lucase? Bosch je samozřejmě o dost jednodušší nainstalovat (myslím z hlediska elektroinstalace).
Zdravim Vas mam problem s palubnim PC vsetko funguje ok az na to ze mi ukazuje chybny dojazd na nadrz. nadrz mam uplne prazdnu a ukazuje mi podla priemernej spotreby raz dojazd 65km a druhy raz zas 120km. neviete mi poradit preco mi neukazuje presny dojazd.
Zdravim Vas mam problem s palubnim PC vsetko funguje ok az na to ze mi ukazuje chybny dojazd na nadrz. nadrz mam uplne prazdnu a ukazuje mi podla priemernej spotreby raz dojazd 65km a druhy raz zas 120km. neviete mi poradit preco mi neukazuje presny dojazd.