Tak mi nejspíš odešel H-ventil do věčných lovišť. Potvora. Už se poslední dobou choval divně a teď už se nechová vůbec. Nemáte někdo jeden zbytečný a popř. za kolik?
Tak mi nejspíš odešel H-ventil do věčných lovišť. Potvora. Už se poslední dobou choval divně a teď už se nechová vůbec. Nemáte někdo jeden zbytečný a popř. za kolik?
Taky mi odešel. Nešel by nějak opravit. Vždy odejde ta cívka. Nešla by ta cívka přetočit?
Taky mi odešel. Nešel by nějak opravit. Vždy odejde ta cívka. Nešla by ta cívka přetočit?
vetsinou to neni jen civka svou vinu ma i mechanicke opotrebeni=vetsi odpor=vetsi odber=vetsi zahrivani=smrt
vetsinou to neni jen civka svou vinu ma i mechanicke opotrebeni=vetsi odpor=vetsi odber=vetsi zahrivani=smrt:-(
no ono romane uz jsem jednou psal ze 12V tomu ventilu nedela vubec dobre!!!
pri otoceni klicku a inicializaci H-systemu je napeti na ventil cca 6V ktere po vnitrnim "selftestu" jednotka snizi na cca 3V ..pokud ma ventil vetsi odber nebo pokud je prorazena dioda ktera je zalita spolecne s vinutim nebo je na ventilu mezizavitovy skrat jednotka ventil proudove neudrzi a odpoji ho (pokud uz neni prorazeny tranzistor...
no ono romane uz jsem jednou psal ze 12V tomu ventilu nedela vubec dobre!!!
pri otoceni klicku a inicializaci H-systemu je napeti na ventil cca 6V ktere po vnitrnim "selftestu" jednotka snizi na cca 3V ..pokud ma ventil vetsi odber nebo pokud je prorazena dioda ktera je zalita spolecne s vinutim nebo je na ventilu mezizavitovy skrat jednotka ventil proudove neudrzi a odpoji ho (pokud uz neni prorazeny tranzistor...
Jo, tak to by odpovídalo tomu chování. Poslední dobou se to chovalo tak, že jednotka zapla H-ventil, asi dvě vteřiny držel a odpojila ho. Na té kontrolní diodě jsem viděl, jak dochází k poklesu napětí, krásně zhasínala, až zhasla uplně. No vyměním H-ventil a uvidíme, co to bude dělat.
Jo, tak to by odpovídalo tomu chování. Poslední dobou se to chovalo tak, že jednotka zapla H-ventil, asi dvě vteřiny držel a odpojila ho. Na té kontrolní diodě jsem viděl, jak dochází k poklesu napětí, krásně zhasínala, až zhasla uplně. No vyměním H-ventil a uvidíme, co to bude dělat.
Myslím že ten ventil mám,ale z 2,1td což by nemuselo vadit.A taky Mach v tom vraku by mohl mít.
Myslím že ten ventil mám,ale z 2,1td což by nemuselo vadit.A taky Mach v tom vraku by mohl mít. ;-)
No to zapojení na 12V u mě vydrželo asi 7 let. Když odešel H-ventil tak jsem zjistil že byl napojen přímo na klíček od předešlého majitele.
No to zapojení na 12V u mě vydrželo asi 7 let. Když odešel H-ventil tak jsem zjistil že byl napojen přímo na klíček od předešlého majitele.
Jo, já s ním jezdil taky asi rok, než jsem to dal dopořádku. Teď, díky Hanzovi už mám ventil doma a v pondělí se uvidí, kde je zrada.
:-D Jo, já s ním jezdil taky asi rok, než jsem to dal dopořádku. Teď, díky Hanzovi už mám ventil doma a v pondělí se uvidí, kde je zrada.
No, docela bych tipnul tu možnost mechanickou, protože se začal chovat podivně už od srpna, někdy sepl, někdy né, to v něm pak docela silně bzučelo, protože napětí na něj šlo. Pak přestal spínat a začal se šíleně hřát tranzistor v jednotce. Odpojil jsem ho a zkusil připojit na 12 V, to cvakal dobře, nicméně, když jsem ho tak nechal asi 10 minut, tak vyletěla 15 A pojistka. Dal jsem jinou, asi týden zase chodil dobře, ale pak odešel uplně. Teď už nedělá nic. Chudák se nedožil vánoc. Má smůlu a já taky. Jen doufám, že nezničil i jednotku. Tož to by mě naštval.
Jen s tím převinutím, to by mě taky zajímalo. A ještě lepší by byla možnost nechat ho převinout na trvalé napětí 12 V. Pokud by to šlo, dalo by se v klidu zprovoznit přepínání na ruční trvalé sepnutí v případě poruchy jednotky. Aby člověk nemusel do opravy jezdit jak na trakaři.
No, docela bych tipnul tu možnost mechanickou, protože se začal chovat podivně už od srpna, někdy sepl, někdy né, to v něm pak docela silně bzučelo, protože napětí na něj šlo. Pak přestal spínat a začal se šíleně hřát tranzistor v jednotce. Odpojil jsem ho a zkusil připojit na 12 V, to cvakal dobře, nicméně, když jsem ho tak nechal asi 10 minut, tak vyletěla 15 A pojistka. Dal jsem jinou, asi týden zase chodil dobře, ale pak odešel uplně. Teď už nedělá nic. Chudák se nedožil vánoc. Má smůlu a já taky. Jen doufám, že nezničil i jednotku. Tož to by mě naštval.
Jen s tím převinutím, to by mě taky zajímalo. A ještě lepší by byla možnost nechat ho převinout na trvalé napětí 12 V. Pokud by to šlo, dalo by se v klidu zprovoznit přepínání na ruční trvalé sepnutí v případě poruchy jednotky. Aby člověk nemusel do opravy jezdit jak na trakaři. :-)
zo ze jsi ho mel nekolik roku na 12V svetsi o dementnosti predchozicho "servismena"...
o ventil se i spalis ...celkem se divim ze vydrzel....a taky ze mas auto jeste cele
zo ze jsi ho mel nekolik roku na 12V svetsi o dementnosti predchozicho "servismena"...
o ventil se i spalis :)...celkem se divim ze vydrzel....a taky ze mas auto jeste cele
Tak už zase jezdím a houpu. Díky Hanzovi, máš to u mě a cenu proberem v restaurantu.
:-D Tak už zase jezdím a houpu. Díky Hanzovi, máš to u mě a cenu proberem v restaurantu.