Prosim o radu kdo by my poradil kde nejblíž někdo tofukuje hydro koule jsem z Chebu díky
Prosim o radu kdo by my poradil kde nejblíž někdo tofukuje hydro koule jsem z Chebu díky
Pelikanovi se radeji vyhni, v Plzni je jeste dalsich par lidi co dofukujou. Verim tomu ze i v Chebu nebo okoli nekoho najdes. Neverim tomu ze tam neni nikdo kdo dela citroeny.
Pelikanovi se radeji vyhni, v Plzni je jeste dalsich par lidi co dofukujou. Verim tomu ze i v Chebu nebo okoli nekoho najdes. Neverim tomu ze tam neni nikdo kdo dela citroeny.
z koulema na dofukování že problém co já pamatuju dokud to jde kupuju nové.
z koulema na dofukování že problém co já pamatuju dokud to jde kupuju nové.
S koulema a dofukováním nikdy problémy nebyly, na západ od našich hranic to dělají i značkové servisy Citroen, problém je pouze s dofukovači, kteří dofukovali i prázdné koule, napůl proražené ( naseknutá membrána) a pod ...
Palko, když kulky sundáš a pošleš poštou, dofouknu a pošlu z5 obratem ... cena 100,- za kus
S koulema a dofukováním nikdy problémy nebyly, na západ od našich hranic to dělají i značkové servisy Citroen, problém je pouze s dofukovači, kteří dofukovali i prázdné koule, napůl proražené ( naseknutá membrána) a pod ...
Palko, když kulky sundáš a pošleš poštou, dofouknu a pošlu z5 obratem ... cena 100,- za kus
Palko, tak tohle je velice slusna nabidka. Vypada to na jeden z mala serioznich servisu. Jen skoda ze tak daleko.
Palko, tak tohle je velice slusna nabidka. Vypada to na jeden z mala serioznich servisu. Jen skoda ze tak daleko. :-)
Pan Suk Louny. Jsem od Chomutova jezdim tam a to mam servis 3km od domu ble. Telefon mohu poslat stačí se objednat.
Pan Suk Louny. Jsem od Chomutova jezdim tam a to mam servis 3km od domu ble. Telefon mohu poslat stačí se objednat.
Já jsem za ty roky co se vrtám v citrónech nechal doplnit desítky kulí.Nejdříve u p.Rambouska u Třebíče a nyní jezdím do Brna za výše uvedeným pánem.V Brně-maximální spokojenost,perfektní přístup a super cena.Myslím že se vyplatí mu je i přes celou repub.poslat.Citroensofer-Znojmo.
Já jsem za ty roky co se vrtám v citrónech nechal doplnit desítky kulí.Nejdříve u p.Rambouska u Třebíče a nyní jezdím do Brna za výše uvedeným pánem.V Brně-maximální spokojenost,perfektní přístup a super cena.Myslím že se vyplatí mu je i přes celou repub.poslat.Citroensofer-Znojmo.
No vidíš. Já je nechal dofouknout dvakrát (jednou BX a pak zadek XMa) a od té doby radši kupuju fungl nové jednou za 100 000km. Na XMu mám jen 6 koulí takže se mi vyplatí koupit fungl nové. Ty co mají hydraktiv těm se nedivím že dofukují. Zdar.
No vidíš. :-) Já je nechal dofouknout dvakrát (jednou BX a pak zadek XMa) a od té doby radši kupuju fungl nové jednou za 100 000km. :-) Na XMu mám jen 6 koulí takže se mi vyplatí koupit fungl nové. Ty co mají hydraktiv těm se nedivím že dofukují. Zdar.
Nechci nikomu nic vnucovat, jen vycházím z mých letitých zkušeností a stovek, možná už i tisíců uživatelů hydrocitroenů, kteří ke mě pravidelně jezdí.
Je to věčné téma pro "neználky" dofukovat či nové.
Když koupíš nové koule, tak po 50 000km už to nebude ten opravdu komfortní podvozek a postupně se to zhoršuje až u uplne destrukci membrany. Tzn těch druhých 50 000 - 100 000 km jezdíš v čím dál větším trakaři ale, s vědomím, že máš nové koule ( které už mají třeba jen 50% tlaku ...)
Píšu teď o koulích s "obyčejnou" membránou ( desmopan , urepan)
Něco k zamyšlení je tady: .link.
pouze PŘÍKLAD, že tak nějak podobně to je : .link.
Nechci nikomu nic vnucovat, jen vycházím z mých letitých zkušeností a stovek, možná už i tisíců uživatelů hydrocitroenů, kteří ke mě pravidelně jezdí.
Je to věčné téma pro "neználky" dofukovat či nové.
Když koupíš nové koule, tak po 50 000km už to nebude ten opravdu komfortní podvozek a postupně se to zhoršuje až u uplne destrukci membrany. Tzn těch druhých 50 000 - 100 000 km jezdíš v čím dál větším trakaři ale, s vědomím, že máš nové koule ( které už mají třeba jen 50% tlaku ...)
Píšu teď o koulích s "obyčejnou" membránou ( desmopan , urepan)
Něco k zamyšlení je tady:
http://www.citroeny.cz/forumxxx/viewtopic.php?t=10943
pouze PŘÍKLAD, že tak nějak podobně to je :
http://www.bxclub.com/obrazky/1413.jpg
Přílohy: tabulka_tlak.jpg ( 93695b ) - tlaky
cena 6ti nových je cca 6000,- ( po najetí xx km zhoršující se stav odpružení až ke skákání po silnici )
cena dofuku 6ti koulí cca 1100,- ( po najetí xx km zase ten pravý citroen, jako nový, za zlomek ceny nových, nikdy žádné poskakování )
cena 6ti nových je cca 6000,- ( po najetí xx km zhoršující se stav odpružení až ke skákání po silnici )
cena dofuku 6ti koulí cca 1100,- ( po najetí xx km zase ten pravý citroen, jako nový, za zlomek ceny nových, nikdy žádné poskakování )
Ono je to jak píše Pat a Mat. Pokud koupíš nové, a pak je dofoukneš.. tak není problém. Opravdu to dělali i autorizované servisy za hranicema.
Velká potíž v čechách ale je, že je tu řada "dofukovačů", kteří si vezmou ze servisů sud koulí, co někdo vyhodil pro totální nepoužitelnost a zkoušej, který ještě půjdou dofouknout. Ty pak nadělej zákazníkům jako dofouknuté. To že tam tlak vydrží dva měsíce max a pak znova na dofuk je ohraná písnička.... ale kšeft je kšeft.
Takže za mne, dofuk kdo chce ano, ale jen ty koule, kde to má cenu. Jak to ale skáče jak trakař, tak už to moooc cenu nemá.
Já osobně tam radši fláknu novou (ta stará se toho ještě najezdí u někoho jinýho .... )
Ono je to jak píše Pat a Mat. Pokud koupíš nové, a pak je dofoukneš.. tak není problém. Opravdu to dělali i autorizované servisy za hranicema.
Velká potíž v čechách ale je, že je tu řada "dofukovačů", kteří si vezmou ze servisů sud koulí, co někdo vyhodil pro totální nepoužitelnost a zkoušej, který ještě půjdou dofouknout. Ty pak nadělej zákazníkům jako dofouknuté. To že tam tlak vydrží dva měsíce max a pak znova na dofuk je ohraná písnička.... ale kšeft je kšeft.
Takže za mne, dofuk kdo chce ano, ale jen ty koule, kde to má cenu. Jak to ale skáče jak trakař, tak už to moooc cenu nemá.
Já osobně tam radši fláknu novou (ta stará se toho ještě najezdí u někoho jinýho .... :-)))) )
Hmmmm ked to tak citam tak ma pekne v Roznave v Ciytroene oje.... Platil som cez 320€ za vymenu 4 guli ale auto po polroku je tvrde a pruzenie teraz? Niekedy mi to pripada ako keby som nemal tlmice ale len na pruzinach ..... Auto je tvrde a lahko sa rozkolise, takze sa niekedy na ceste citim ako na hupacke... to len pri cestach kde su nerovnosti vozovky typu "hore-dole" pri dierach je tvrde a citim kazdy kamienok, hlavne ze mi zo 7 guli vymenili vraj 4.....
A to mi ani nevedeli povedat ze s akym tlakom tam gule dali. Navyse asi 3 dni od vymeny sa XM pri akceleracii prestal zdvihat predok o 10-15cm....
Hmmmm ked to tak citam tak ma pekne v Roznave v Ciytroene oje.... Platil som cez 320€ za vymenu 4 guli ale auto po polroku je tvrde a pruzenie teraz? Niekedy mi to pripada ako keby som nemal tlmice ale len na pruzinach ..... Auto je tvrde a lahko sa rozkolise, takze sa niekedy na ceste citim ako na hupacke... to len pri cestach kde su nerovnosti vozovky typu "hore-dole" pri dierach je tvrde a citim kazdy kamienok, hlavne ze mi zo 7 guli vymenili vraj 4.....
A to mi ani nevedeli povedat ze s akym tlakom tam gule dali. Navyse asi 3 dni od vymeny sa XM pri akceleracii prestal zdvihat predok o 10-15cm....
pokud se ti auto snadno se ti rozhoupe ...... zkus nastartovat a zažonglovat předkem. pokud ti to jde jednou rukou a lehce ... tak máš převrtaný koule nebo je máš z jinýho typu auta. Normálně 24v musíš rvát oběma rukama. Jinak i nové koule neorigo tí můžou rychle odejít ... taky se mi to stalo. Takže pokud to nejsou origo citroen koule ... tak bych je po nich hodil přes ten pult zpátky... Ale citroen by ti měl psát na účet čísla koulí/dílů co ti měnil, tak je sem napiš a kouknem co ti to tam měnili ... že by protipadačku ....
pokud se ti auto snadno se ti rozhoupe ...... zkus nastartovat a zažonglovat předkem. pokud ti to jde jednou rukou a lehce ... tak máš převrtaný koule nebo je máš z jinýho typu auta. Normálně 24v musíš rvát oběma rukama. Jinak i nové koule neorigo tí můžou rychle odejít ... taky se mi to stalo. Takže pokud to nejsou origo citroen koule ... tak bych je po nich hodil přes ten pult zpátky... Ale citroen by ti měl psát na účet čísla koulí/dílů co ti měnil, tak je sem napiš a kouknem co ti to tam měnili ... :-D že by protipadačku .... :-D
Taky mam jeden problém
neměnil jsem akorát kouli co je jakoby pod řízením nevím která to je jinak všechny nové a dělalo to i před tím když auťák nafouknu do servisní polohy a zpustím zpět do jizdní polohy v půlce cesty dolů poskočí a pokračuje zase normálně do jízdní polohy co s tím nemůže to dělat ta neměněná Gula.
Taky mam jeden problém
neměnil jsem akorát kouli co je jakoby pod řízením nevím která to je jinak všechny nové a dělalo to i před tím když auťák nafouknu do servisní polohy a zpustím zpět do jizdní polohy v půlce cesty dolů poskočí a pokračuje zase normálně do jízdní polohy co s tím nemůže to dělat ta neměněná Gula.:-)
Hosi! A nedali by sa ty gule prerobit s ventilem na dofukovani? Jaky tlak v nich vlastne ma byt?
Hosi! A nedali by sa ty gule prerobit s ventilem na dofukovani? Jaky tlak v nich vlastne ma byt?
Je to rôzne podľa modelu ( typu ) XM-ka. 30,50,55 a 70 barov s vlastnými toleranciami, rúznymi objemami a ešte aj s rôznymi priemermi dier.
Je to rôzne podľa modelu ( typu ) XM-ka. 30,50,55 a 70 barov s vlastnými toleranciami, rúznymi objemami a ešte aj s rôznymi priemermi dier.:-))))
Uz som nasiel tabulku v starych prispevkoch na strane 8, prispevok... Hned napisem. Musim kuknut...
Uz som nasiel tabulku v starych prispevkoch na strane 8, prispevok... Hned napisem. Musim kuknut...