04.10.2009 07:16 -
Po kupe viacero zavad v elektrike....
Zdravim, vsetkych majitelov pre mna njlepsieho auta XM.. Kupil som citroen XM 3.0 V6-24V, ktory stal rok bez pouzivania a pravdepodobne preto vznikaju nasledovne poruchy, prosim Vas o radu ako ich odstranit... Elektrika v XM nieje ako v Audi tu poznam az velmi dobre no XM je ina kategoria...
1.: Po otoceni kluca do 2-he polohy zapalovani, my nabehne ventilator klimy a neumim ho vypnout, kdyz zrusim "auto" i "A/c" tak ventilator stale fuka, ani manualne ubratie nepomaha.. Ak pridsvsm otscky cez "+" tak naopak este prid, no pri uberani s nezastavi a stale fuka priblizne na 75perc.
2. Ani palivo mi neukazuje ako ma, rucicka je otocena smerom nadol a nie na nulu, navyse po zapnuti zapalovania mi rucicka vyleti hore no do lava. co by nemala, toci ju sice k plnej nadrzi ale z druhej strany, takze rucicka posunuta nieje. Navyse sa sprava rovnako aj ked odpojim z nadrze konektor /5xsivy kabel/
3. Pravdepodobne kvoli vyssie uvedenej zavade neukazuje ani PP dojazd do tankovania, priemernu spotrebu vsak ukazuje, ale pri teplote mam ---C, a pri dojazde ----km inak ostatne funkcie PP su funkcne..
4.Stretavacie svetla same od seba vypnu alebo zapnu.. ..a to kedykolvek, aj napriek tomu ze na plubovke kontrolka svieti normalne a ani PP nehlasi poruchu stretavaciek....
5. Na konci palubovky mam tiez dve meraky, ktore neviem naco su , ale asi na olej, na prvom rucicka vyleti nahor az takmer do cerveneho pola a po cca 10 sekundach sa vypne, ten dalsi sa rovnako len rozsvieti ale ziadna rucicka tam nieje, len asi cca 5mm od spodku konci cervens farba a tiez sa vypne po 10 sekundach a zacne blikat ziarovka palivovej rezervy, ale nadrz je do polovice /cca40 litrov/.
Pls poradte mi kde zacat, mam aj schemu zapojenia, no som z nej jelen... Audi ma lepsie manualy na autoelektriku. Nenecham si ale pokazit radost Z MOJEJ PRVEJ VLASTNEJ xm po ktorej som stale pokukoval a zavidel ju inym stastnym majitelom... Mal som davno CX25 /v 98/ ale na moj styl jazdy nebola dobre stavana automaticka pevodovka