Nejjednodušší jak zjistit, jestli to dělá startér nebo spínací skříňka je nastartovat nakrátko. Řadící páku na neutrál (!), klíčkem zapnout auto, otevřít kapotu a napětí na elektromagnet pustit kusem drátu přímo z baterky. Tím obejdeš celé vedení přes spínací skříňku a pokud to nastartuje, znamená to na 90%, že jsou vypálené kontakty ve spínací skříňce a zvýšený odpor způsobí při zátěži ze starteru prudký pokles napětí, které již nestačí na to, aby zaskočil pastorek a sepnul se vlastní startér. A než měnit spínací skříňku (teda pokud není úplně v háji), je jednodušší natáhnout drát od startéru pod palubní desku a na ten původní drát, který nozmálně ze spínačky napájí startér připojit libovolné relé (dimenzované na velký proud). Tím relátkem pak přes ten nově natažený drát spínat startér přímo z baterky. Jako ovládací napětí pro relé většinou stačí i to, co proleze připálenými kontakty ve spínací skříňce. Udělal jsem to takhle před dvěma lety, když už mne nebavilo pokaždé startovat kusem drátu a od té doby mám pokoj. Cenově to vyšlo: 40 Kč relé, 20 Kč drát. Dělal jsem to celé asi 2 hodiny a nejhorší bylo najít průchod mezi motorovým prostorem a kabinou. Ten jsem nakonec našel za skříňkou u spolujezdce.